Man City - Southampton
Typ - Goście strzelą bramkę 
37' Rickie Lambert ????
Kurs - 1.60
Czas na 33 kolejkę angielskiej
ekstraklasy. Meczem otwierającym serię sobotnich spotkań będzie spotkanie na Etihad Stadium, gdzie Manchester City podejmie Southampton.
Faworytem spotkania są jak wiedzą wszyscy gospodarze (chociaż z graniem w ich kierunku radziłbym w tej kolejce uważać), ale zwycięzcy meczu typować nie mam zamiaru. Interesuje mnie ekipa
Świętych, a dokładnie ich ofensywa, chociaż ostatnio cała drużyna spisuje się nie najgorzej, regularnie punktują i znajdują się na 8. miejscu w
Premier League. Na sobotę "uderzam" w brameczkę dla tej drużyny, a powodem jest znakomita forma strzelecka ekipy z St. Mary's Stadium. Ostatnie wyniki :
- Southampton
4-0 Newcastle
- Tottenham 3-
2 Southampton
- Southampton
4-2 Norwich
.. co w przeliczeniu daje średnią 3.3 bramki na mecz :!:
Jak widzimy w tych potyczkach piłkarze Mauricio Pochettino nie mieli problemu z wbijaniem piłki do siatki rywali. Oglądałem ich mecze, naprawdę gra się im klei i w formie są ich czołowi piłkarze, co dobrze obrazują statystyki z ostatnich 3 meczy :
- Jay Rodriguez - 4 bramki
- Rickie Lambert - 2 bramki + 3 asysty
- Adam Lallana - 2 bramki + asysta
W sobotę przeciwko City zagra najprawdopodobniej cała
trójka, a i cała kadra Southamptonu nie jest w żaden sposób osłabiona. Jeśli chodzi o absencje
Citizens to chyba nie zagra obrońca Matija Nastasic. Myślałem, jeszcze żeby zagrać tutaj over 2.5 ale kurs niestety marny.
E : Dokładne info o absencjach:
Manchester City: Nastasic (13/1 d), Agüero (17/15 f) - nie zagrają na pewno.
Southampton: Wanyama (18/0 m) - występ pod znakiem zapytania, Clyne (20/0 d), K. Davis (2/0 g), Yoshida (8/1 d) - nie zagrają na pewno.
Bez analizy :
Chelsea FC - Stoke
Typ - under 3.5 żółtych kartek 
0 żółtych kartek ????
Kurs - 1.60
Wchodzi AKO 2.56
Kurs - 1.82
_______
Tottenham vs Sunderland +1.5
Typ - 1
No i tak jak zakładałem Koguty się rozstrzelały ???? 5-1 ????
Kurs - 2.10
W poniedziałek na White Hart Lane zakończy się 33. kolejka piłkarskiej
ekstraklasy angielskiej. Na tym stadionie 7. obecnie ekipa - Tottenham Hotspur, podejmie ostatni w tabeli Sunderland.
Obie drużyny nie znajdują się obecnie u szczytu swojej formy. Dzisiejsi gospodarze w ostatnich pięciu meczach zdobyli 6 pkt, co pewnie byłoby postrzegane jako niezwykle słaby wynik jak na tą ekipę gdyby nie patrzeć na ich ostatnich przeciwników.
Koguty mieli bardzo trudny kalendarz, bowiem w ciągu tych meczy przyszło im się merzyć m.in z Liverpoolem, Southamptonem, Arsenalem i Chelsea. Drugi z tych meczów udało im się wygrać mimo, że przegrywali już 0-2. Wtedy coś jakby ruszyło, momentalnie przejęli inicjatywę i doprowadzili do wyniku 3-2. Tydzień temu przegrali wysoko z obecnym liderem - Liverpoolem i ja liczę na to, że w tym meczu zadziała ten sam efekt jak w opisywanym powyżej meczu ze
Świętymi. A przeciwnik do przełamania idealny. Sunderland to raczej już "pewniak do spadku", nie tylko pozycja w tabeli na to wskazuje.
Czarne koty są w beznadziejnej formie. Licząc same rozgrywki ligowe nie wygrali od 5 meczów, a po drodze zdobyli zaledwie jeden punkt w domowym meczu z cienkim, zwłaszcza na wyjazdach Crystal Palace (dodając do tego puchary podopieczni Gustavo Poyeta nie zaznali smaku zwycięstwa od 7 spotkań). Patrząc na mecze dzisiejszych bezpośrednich rywali (H2H) również dochodzimy do ciekawego odkrycia, bo Sunderland nie zwyciężył Tottenhamu od 7 spotkań. Ba ! W tym czasie zanotowali tylko 2 remisy, a reszta jak łatwo się domyślić w plecy. Warto też wspomnieć, że dzisiejsi goście na White Hart Lane w ostatnich 4 meczach strzelili tylko jednego gola. Żeby się nie rozpisywać przedstawię wyniki 3 ostatnich spotkań:
- Sunderland 1-2
Tottenham
-
Tottenham 1-0 Sunderland
- Sunderland 1-2
Tottenham
Faworyt w tym spotkania jest tylko jeden i jest to zespół Tima Sherwooda, nie widzę żadnych argumentów po stronie Sunderlandu. Powodzenia.
Wkrótce dodam info o absencjach. ????
e : Absencje na mecz :
Tottenham: Roberto Soldado (26/6 nap), Jan Vertonghen
(23/0 ob), Kyle Walker (26/1 ob), Erik
Lamela (9/0 nap), Etienne Capoue (12/1
pom)
Sunderland: Steven Fletcher (20/3 nap),
Keiren Westwood (10/0 bram)
Przewidywane składy:
Tottenham: Lloris - Naughton, Dawson, Chirches, Rose - Dembele, Paulinho - Lennon, Chadli, Eriksen - Adebayor
Sunderland: Mannone - Brown, O'Shea, Vergini - Bardsley, Cattermole, Ki, Alonso - Johnson, Wickham, Borini