>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

32 kolejka Serie A [15 kwietnia 2017]

Status
Zamknięty.
Grac45 6,9K

Grac45

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Casal di Principe

Wielkanocna kolejka zapakowana w dziesięć spotkań w jeden dzień. A zaczynamy w południe zdecydowanie...najciekawszym meczem. Nietypowo czy nie, żółtki zażądały tak ma być i koniec, derby Mediolanu punkt 12:30.Komentować tego nie zamierzam.
Z siedmiu spotkań o 15 wybija się na pewno starcie Roma - Atalanta. Tam słabego meczu po prostu nie może być. Juventus z kolei jedzie na trening 90&#39;minutowy do Pescary w sam raz przed LM z Barceloną. Lazio też wyjazd i wcale nie ma trudniej bo do patologii Genoi nie mylić z Sampdorią. :cool: Napoli i Fiorentina formalności, chociaż Udinese złapało fajną formę na najsłabszych tego sezonu i jedzie w dobrych nastrojach. Tego na pewno nie można powiedzieć o Empoli, które raczej gorzko przyjęło 3 punkty Crotone. Moje oczy właśnie będą zwrócone głównie na Torino-Crotone. 2 wygrane z rzędu Rekinów już przejdą do historii a oby było tylko lepiej i żeby to oni na sam koniec wyprzedzili Empoli. Tego im życzę pod te święta właśnie. :spokodfhgfh:
Składy i kontuzje: Gazzetta i Tuttosport.
Zapraszamy do dyskusji i pisania komentarzy :wink:

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Nietypowo czy nie, żółtki zażądały tak ma być i koniec, derby Mediolanu punkt 12:30.Komentować tego nie zamierzam.
A ja skomentuje to słowami, które idealnie pasują także z okazji zbliżających się świąt -&gt; &quot;Ale jaja&quot;! I na tym zostańmy przy dyskusji o porze rozgrywania tego meczu...
Derby jednak derbami, a nie wiem czy ważniejszym i nie bardziej ciekawie zapowiada się mecz Romy z Atalanta. Jeden i drugi zespół z mocnym potencjałem z przodu, Atalanta ostatnio straciła punkty z Sassuolo, ale nadal potrafi grać super. A zremisowała z Sass tylko przez błąd Caldary, który fatalnie zagrał w poprzek i stracił pikę. Błąd niewybaczalny jednym słowem.
Bardzo ciekawa sobota, Wielka Sobota z Wielka piłką w Italii. ;)
Jako, że to koniec sezonu, walka o scudetto jeszcze matematycznie trwa to wrzucam termnarz ostatnich kolejek Romy i Juventusu, postaramy się go w każdym kolejnym tygodniu przedstawiać by kazdy wiedział kto z kim i kiedy.

Roma:
(d) - Atalanta
(w) - Pescara
(d) - Lazio
(w) - Milan
(d) - Juventus
(w) - Chievo
(d) - Genoa
Z kolei przed Juventusem jeszcze następujacy zestaw meczów:
(w) - Pescara
(d) - Genoa
(w) - Atalanta
(d) - Torino
(w) - Roma
(d)- Crotone
(w) - Bologna
Również zachęcam do dyskusji. Walka trwa nie tylko o scudetto, ale ciekawie w walce o awans do LE i na dole, bo Crotone dziekiwyrganej z Interem naprawdę z Empoli teraz ma już bój o pozostanie i wcale nie powiezdiane, że to Empoli jest faworytem!

yuura 262

yuura

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Do weekendu jeszcze trochę i dziś będę śledzić zmagania w CL, aczkolwiek tak jak mówisz @robson Roma - Atalanta najciekawsze spotkanie. Z tym, że Romie zostaje już tylko Calcio, więc nie wydaje mi się żeby mieli tutaj przegrać bądź zremisować. Natomiast o dziwo również interesujące może być starcie Juventusu z Pescarą, ze względu na rewanż na Camp Nou (i &quot;syndrom PSG&quot; ???? ). Tylko teraz, żeby nie było na mnie bo to też może być z mojej strony myślenie życzeniowe jako fana Romy! Także przestrzegam. Bliżej weekendu jak będzie chwila to może jakąś analizę wrzucę.

Grac45 6,9K

Grac45

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Casal di Principe
Fiorentina - Empoli
Nie widzę ratunku dla Empoli, ich los oddany jest w ręce Crotone. O ile w pierwszej rundzie można było za cokolwiek ich pochwalić jak wygrane z dołem tabeli tak teraz 0-4 od Crotone i tylko 1-1 z Pescarą w ostatniej kolejce wiele mówi. Ich defensywa to jest po prostu żart, bo o ile jestem wstanie zrozumieć że nie ogarniają z takim Napoli czy Romą tak ilość błędów właśnie z Pescarą to jest kryminał. Mówiąc ogólnie to tam nic nie funkcjonuje, jedynym plusem tego roku jest wypożyczony z Napoli Omar El Kaddouri, który bierze na siebie grę z przodu a i potrafił strzelić nie jedną bramkę. Już nawet nie ma co podkreślać, że Empoli ma najmniej bramek w TOP5 najlepszych rozgrywek w Europie. Mniej ma tylko Darmstadt z Bundesligi, ale i oni mają usprawiedliwienie w postaci trzech rozegranych spotkań mniej.
Jak się ma to do Fiorentiny, która ostatnio miała passe 4 czystych kont z rzędu? Zero kontuzji, mecz u siebie i przede wszystkim pogodzenie drużyn z Mediolanu i włączenie się w ponowną walkę o LE. Terminarz mają w miarę bo jeszcze przed nimi Pescara, Palermo czy nawet Sassuolo. Co najważniejsze to drugie 45 minut z Sampdorią w ostatniej kolejce napawa sporym optymizmem. Cała masa okazji, słupki poprzeczki i skończyło się ostatecznie na remisie. A jeszcze w doliczonym czasie Bobacar zmarnował przednią sytuację i przegrał pojedynek z Vivianim. Jeśli Sampdoria u siebie nie wiedziała o co chodzi w defensywie to życzę powodzenia jutro Skorupskiemu. Pierwszy mecz 4-0 dla Fiorentiny + Saponara ich najlepszy gracz akurat zamienił w przerwie pomiędzy rundami barwy na Fioletowe.
Fiorentina do zera @2,18 Unibet ⛔ 1-2 :???:
Roma - Atalanta

Atalanta przyjeżdża osłabiona brakiem Spinazzoli i...Alejandro Gomeza. Mówiąc szczerze ten argument mi w stu procentach wystarcza. Jest to pierwsze spotkanie Atalanty w tym sezonie, kiedy zabraknie ich lidera na boisku(!).
Może nie będzie 7-1 jak w przypadku Interu, ale liczę na spokojną wygraną Romy i pokazanie miejsca w szeregu ekipie z Bergamo. Tym bardziej gdy w zanadrzu mają derby Rzymu, mecz z Milanem i Juventus u siebie. Napoli tylko czeka na tego typu potknięcie. Nie wyobrażam sobie scenariusza, że zdobędą jakieś punkty na Stadio Olimpico, gdzie Roma stoi z bilansem 14-0-1 i pamiętną porażką z Napoli. Umówmy się, Gasperini wielki taktyk i ogólnie super fachowiec, ale no nie może wygrywać z każdym w lidze. W ostatniej kolejce z Sassuolo wystarczył błąd Caldary w połączeniu ze słabą skutecznością w przodzie i mieliśmy &quot;sensacje&quot; Atalanta została bez kompletu punktów u siebie z co tu dużo mówić wysuszonym Sassuolo, które miało podbić wiosnę po słabej jesieni a jest ewidentnie bez paliwa i raczej do końca sezonu już wiele się u nich nie zmieni.
Roma po wygranych derbach, przeszła spacerkiem Bolonię i w końcu może wejść w spokojny system grania tylko ligi do końca. Co przy ich ostatnim terminarzu jest sporym plusem. Jutrzejszy mecz będzie od początku do końca pod dyktando Spalletiego, gra na kontry Atalanty z ciężkim Petangą w ataku raczej średni pomysł, także ile bym jeszcze aspektów nie większość będzie w stronę Romy. Wygrana za @1,5 do dubla w sam raz, z kolei na singiel proponuje wjechać azjanem -1.
Roma -1 @1,77 Unibet ⛔ 1-1

Kalidou Koulibaly ŻK @4,2 Unibet ⛔
Koulibaly jako jedyny stoi z ewentualną kartą oznaczającą przerwę, do czego pije? Następny mecz mają z Sassuolo i później wyjazd do Mediolanu na Inter. Co ważniejsze będzie miał z kim jutro powalczyć w Udinese. Zapata na 9ątce wypożyczony w końcu z Napoli, jest w dobrej formie i pewnie po raz kolejny będzie chciał pokazać, że to na niego można postawić od przyszłego sezonu i niekoniecznie musi być tym pierwszym do odstawki. Mówiąc w dwóch słowach - silny wół trafi na skałę

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
duvel1 +2 Punkty
tentyptakma 98

tentyptakma

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wielka Polska
INTER - AC MILAN
Całkiem zrozumiałe są te niskie kursy na BTSa i powyżej 2,5 gola. Milan oficjalnie przejęty przez Chińczyków, Inter także w łapach Chin. Godzina logiczna, bo w Beijing będzie pewnie jakoś 18.30 wtedy. Więc miliard par skośnych oczu będzie gapiło się i ekscytowało. Będą jeść, pić, obstawiać. Musi być widowisko. Piłkarze nie mają tu nic do gadania. Bramki padną, bo zapewne mają paść. Można pokombinować zakład typu BTS&amp;over2,5. Jakkolwiek kurs 1,51 na sam BTS byłby zrozumiały w taktycznych Włoszech o 12.30, tak over 2,5 za 1,59 sprawia że coś tu śmierdzi. Bo derby Mediolanu to zazwyczaj gra gdzie padają jedna lub dwie bramki w meczu. Poszedł duży hajs na Tajwanie od Triady na takie zakłady najwidoczniej. Nic tylko brać, to okazja.

N 147

neymar-jr

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Barcelona
Pescara - Juventus
15.04.2017 15: 00
Myślę, że Juve po gładkim rozpieprzeniu Barcy u siebie pojedzie do spadkowicza by na luzie z lekką wyjebką odbębnić swoje i wrócić z trzema kolejnymi punktami do domu na święta. Raczej nie wybięgną najmocniejszym składem ale i tak zrobią swoje i raczej kanonady tu nie będzie. Mają rewanż z Barcą i tu trzbea się skupić.
Jako małą ciekawostkę należy przytoczyć że Juve ma problemy z meczach wyjazdowych z outsiderami pod koniec sezonu. W zeszłym roku przegrali w 37 kolejce z Hellas Verona natomaist dwa sezony temu w 30 kolejce w meczu z Parmą. Na 100% jeszcze majstra nie mają ale poprostu muszą wygrać to spotkanie bez większego nakładu sił.
Typ: Juve/under 3.5 2.34 Fortuna
Dokładny wynik 0:2 6.60 Fortuna

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
cosmozaza +4 Punkty (Skorzystalem i zarobilem....)
edwardxd +5 Punkty (Brawo)
sumada90 +19 Punkty
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Dziś wszystkie oczy na Derby Mediolanu made in China! Okładka La Gazetta dello Sport robi wrażenie

Sam mecz także zapowiada się ciekawie, to nie tylko walka o prymat w mieśćie, ale także jak niektórzy go okreslają, &quot;kaleki&quot; marsz po awans do Ligi Europy.
Sportowo pierwsze derby w tym sezonie kapitalne widowisko. Popis Suso, który wrócił po kontuzji już i już strzela, jak w meczu z Palermo z wolnego.

Przewidywane składy

Nie ma co grać w takim meczu, najlepiej zaraz po święćeniu jajek wrócić i oglądać bo Eleven robi studio do meczu i będzie energia od samego rana.

Sportowo dużo lepiej zapowiada się mecz Roma - Atalanta

Wicelider kontra 5 zespół tabeli. Roma jednak u siebie mocna, w dodatku jak @Grac45 już wspomniał Atalanta bez Papu Gomeza, a ten ma 14 goli i 7 asyst na koncie i niepodważalną pozycję w zespole. Bez niego i Spinazzoli będzie Atalancie ciężko. Dla mnie też wygrana Romy choć w handicapy się nie bawię. Wystarcza mi do dubla samo Win.

VS

Torino - Crotone
Typ: Torino @ 1,55 Totolotek

Dla mnie wygrana Torino także w tej kolejce. U siebie niezwykle mocni. Nie będzie Acquaha i Iturbe co prawda, ale jest Belotti, Ljajić, Baselli, Iago i cała reszta. Torino na własnym terenie jedna porażka w tym sezonie. Kilka pechowych remisów, zresztą ich mecze u siebie są super.
Crotone może i wygrało z Interem, ale dziś już będzie inne patrzenie na ten zespół. 3 pkt strayt do Empoli może spowodować presję.
Torino gra spokojnie swoje, Belotti walczy o króla strzelców. Mi ten kurs odpwoiada. Toro lepsze po prostu. Więc gram.

yuura 262

yuura

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Roma @1.5 forbet
Tak jak pisałem wcześniej o zwycięstwo Wilków raczej można być spokojnym, ponieważ grają fajną piłkę, mają jeszcze o co walczyć na krajowym podwórku i w ofensywie prezentują się bardzo dobrze. Atalanta z kilkoma absencjami, w sumie Rzymianie również, ale patrząc po zmiennikach Romy w przekroju całego sezonu nie wydaje mi się aby to miało jakkolwiek wpłynąć na rezultat. Resztę powiedzieli moi przedmówcy.
Inter - Milan BTS @1.5 Unibet
Również uważam, że jest to bardzo prawdopodobne zdarzenie, bowiem obie drużyny biją się o możliwość gry w Europejskich pucharach. A dopóki można polegać na sobie, a nie na wynikach innych spotkań trzeba korzystać i walczyć. Obie drużyny właściwie grają u siebie, wysoka stawka również pod względem ambicjonalnym (w końcu derby), więc chyba o bramki można być spokojnym.

Na koniec wracam do tematu, choć już widzę, że zwiastujecie łatwe zwycięstwo Juve, czy Pescara jest w stanie na swoim boisku coś ugrać. Co prawda strefa bezpieczna oddala się dla tej drużyny, ale zawsze na mecze z czołówką trzeba się spiąć i pokazać troszeczkę futbolu. Również na korzyść delfinów, fakt kilku absencji i rozgrywanai już w najbliższym tygodniu rewanżów Ligi Mistrzów. Plusów i szans Starej Damy w tym meczu nie będę podawać, bo po co, ale... albo Juventus wygra w swoim stylu (bezwysiłkowe 1:0/2:0) albo będzie niespodzianka. Tak to widzę ????

W 1

walkingoncloud

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Chciałbym się odnieść do meczu Inter - Milan gdzie toczy się walka o LE i zadać pytanie. Czy walka toczy się na pewno czy jest tylko pozorna? Za równo Inter jak i Milan to wielkie firmy z tradycjami. Patrząc na Inter możemy już stwierdzić, że w tym sezonie w swojej grze zrobił wyraźny postęp i ma na prawdę ciekawy skład. Wszyscy wiemy co może wydarzyć się w Milanie w letnim okienku transferowym. Niewątpliwym jest to, że celem obydwu zespołów jest gra w LM co przy 3 miejscach w Serie A i tak silnych drużynach jak Juve, Roma i Napoli a do tego zawsze niebezpiecznych Lazio i Fiorentina + w tym sezonie Atalanta jest szalenie trudne a gra w LE z pewnością zadania nie ułatwi. Jak myślicie czy dla takich ekip jak Inter i Milan rzeczywiście zależy na LE? Czy może jednak na ułatwieniu sobie walki o LM w przyszłym sezonie?

Status
Zamknięty.