Real - Atletico
Powyżej 6.5 żółtych kartek @ 1.90 Bah
Na wstępie chciałbym przeprosić kolegę wyżej, że powtarzam jego typ, ale pisać post miałem już wczoraj tylko czasu brakło, a do tego stwierdziłem że nie zaszkodzi drugi raz o tym napisać bo jak dla mnie to bet kolejki. Mecz o wielką stawkę dla obydwu zespołów, Real chcąc utrzymać przewagę nad naciskającą Barceloną ma w obowiązku wygrać derby. Atletico w walce o mistrzostwo raczej już się nie liczy, ale ciągle pozostaje kwestia awansu do Ligi Mistrzów i tutaj biją się ze słabszą ostatnio Sevillą. Poza tym choćby to miał być mecz o pietruszkę to i tak myślę, że żaden piłkarz nie odstawiłby nogi bo taki już urok derbowych spotkań. Na Berbabeu będzie gorąca, do tego sędzia De Burgos Bengoetxea, jak wspomniał wyżej kolega nie do końca doświadczony, myślę że może nie udźwignąć spotkania i kartki się posypać, jakieś karne itd. W tym sezonie w meczu Realu z Valencią nie odgwizdał 3 rzutów karnych, co świadczy o tym że ma problemy ze spotkaniami które jednak dostarczają więcej emocji. Dodam jeszcze jedną, moim zdaniem bardzo ważną informację;
Carvajal i Ronaldo są o jedną kartkę od zawieszenia w La Liga i nie wierzę, że tym razem się nie wykartkują a okazji będzie z pewnością dużo. Za tydzień mecz z 18. W tabeli Gijon, więc rywal do pauzy wydaje się wymarzony. A w końcówce sezonu niesamowicie ważne mecze z Barceloną, Sevillą, Valencią. Carvajal już z Alaves wydaje mi się że pracował na kartonik ale sędzia jakoś wyciągnąć nie chciał. Dlatego dwie kartki w meczu o ile nie pewne, to bardzo prawdopodobne, więc do pokazania zostałoby już tylko 5

.
I za mniejszą stawkę jeszcze,
rzut karny @ 3.20 Unibet. Te karne jednak w ostatnich spotkaniach między tymi drużynami pojawiały się dosyć regularnie, myślę że tym razem nie będzie inaczej.