Spotkanie:
AEK - Sevilla (0:2)
Typ:remis
Kurs:3,45 /Bwin/
Analiza:
W tym meczu faworytem jest Sevilla. Pomimo, że wygrała pierwszy mecz u siebie 2:0, a teraz gra na wyjeżdzie. W meczu o Super Puchar Hiszpanii piłkarze Sevilli udowodnili, że słaba forma z okresu przygotowawczego wcale nie musi przekładać się na sezon. Zagrali bardzo ładne mecze. Mimo że po pierwszym prowadzili tylko 1:0 i w dodatku mieli grać rewanż na wyjeździe - zagrali otwartą piłkę a nie zaszyli się w obronie licząc że może nie stracą bramki. I właśnie w tym spotkaniu udowodnili, że są mocną drużyną. W lidze też zaczeli od wysokiego c. Gromiąc Getafe 4:1. Drużyna Sevilli jest w wysokiej formie i myślę, że dziś to udowodnią.
Jeśli chodzi o drużynę AEK Ateny - porażka z takim rywalem i to na wyjeździe wstydu im nie przynosi. Teraz zagrają przed własną publicznością,ale ciężko będzie im odrobić dwie bramki straty. Ale jak się nie trudno domyśleć, nie mając nic do stracenia rzucą się do ataku. Ich ofensywny styl gry przeciw ofensywnemu stylowiSevilli zapowiada bardzo ładny mecz. Drużynie z Aten jednak nie odbieram całkowicie szans na ogranie Hiszpanów. Myślę, że uda im sie strzelić bramkę gościom / kto wie, może nawet dwie/ ale nie będą w stanie przez cały mecz na tyle skutecznie powstrzymywać ataków gości by nie stracić bramek. No i by się wydawało, że analiza skończona a tu jeszcze jest "mały" punkcik o którym nie wspomniałem. Otóż w piątek /31.08/ FC Sevilla zagra z AC Milanem o Superpuchar Europy. No i tutaj mam już ból głowy. Z jednej strony pewne prowadzenie 2:0 i ważny mecz za 3 dni, a z drugiej AEK który na pewno tego dwumeczu nie uważa jeszcze za przegranego. Cóż, drużyna Sevilli jest na tyle dobra i ma bardzo dobrego trenera, że nie powinni tego meczu przegrać. Jednak nie postawia na zwycięstwo Sevilli które moim zdaniem nie jest tak pewne. Myślę, że przed tak ważnym meczem drużyna gości nie będzie chciała za wszelką cenę wygrać tego meczu, będzie starała się kontrolować przebieg tego meczu. Tak więc zaryzykuję i postawię na remis.
Choć pewniejszy wydaje się typ na zwycięstwo Sevilli lub remis. /1,26/