>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

3 kolejka Primera Division 01.09 - 03.09. 2012

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin

Dopiero, co opadły emocje Gran Derbi i Superpucharu, który wygrał Real, a już w sobotę rusza trzecie kolejka ligowa. Po raz kolejny dwie najlepsze drużyny grają w niedziele, co moim zdaniem nie jest najlepszym pomysłem, no ale cóż RFEF tak wybrało i koniec.

W sobotę mamy kilka ciekawych spotkań ale ja na hit bym wybrał starcie na Balearach. Mallorca udanie ruszyła, a Real Sociedad też nie ma się czego wstydzić więc tutaj zapowiadają się nam emocje. Na El Riazor pojedynek drużyn, które zdobyły punkty na czołówce w ostatniej kolejce czyli Deportivo gra z Getafe. Faworytem gospodarze ale co z tego wyjdzie? Kolejnę zacznie spotkanie dwóch drużyn, które nie zdobyły jeszcze punktu i tutaj bym widział faworyta w drużynie w Galicji, bo Osasuna na wyjazdach nie błyszczy. Zobaczymy również jak zagra Malaga opromieniona awansem do LM.

W niedziele zaczynamy w samo południe w Madrycie i tutaj Rayo będzie się starało nie stracić pierwszych punktów w tym sezonie i dalej kroczyć obok Barcy. Potem mecz w Bilbao, gdzie Athletic będzie grał o pierwsze punkty, z Valladolid, które póki co nie straciło punktu, ani nawet gola. W Walencji mecz drużyn bez wygranej i tutaj faworytem Levante. Wieczorem do akcji wchodzą giganci czyli Real ma łatwego rywala na przełamanie ligowe, a potem hit tej kolejki czyli mecz Barca-Valencia. Wiadomo faworytem Barca ale Valencia ma za sobą dwa niezłe spotkania, w których jednak wygranej nie zanotowała i teraz będą z pewnością spragnieni zawodnicy Pellegrino wygranej, aczkolwiek zadanie strasznie trudne.

W poniedziałek mecz numer 2 pod względem atrakcyjności w mojej ocenie. Betis jak wiadomo spina się na najlepszych więc pewnie będzie grał dobrze. Z kolei Atletico uskrzydlone wygraną z Bilbao, będzie miało po drodze Superpuchar Europy z Chelsea i to od tego meczu pewnie będzie zależała dyspozycja Rojiblancos w poniedziałek w Sevilli.

Zapraszam do merytorycznej dyskusji

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
arturwb +2 Punkty (za pomoc na live (piłka nożna))
ramzesa 12,8K

ramzesa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock
Stosunkowo wysoki kurs na Malagę. W 1. kolejce Saragossa zagrała słabe zawody i jak ktoś trafnie napisał, daleko im było od tego co grali w poprzednim sezonie, gdy mieli nóż na gardle. Malaga może też jakoś super się nie prezentuje, ale jednak uważam, że ten zespół ma większe możliwości niż zespół Saragossy, który jak mniemam w tym sezonie również będzie bił się o utrzymanie. Chłopcy Pellegriniego zakwalifikowali się do LM pokonując w 4. rundzie el. LM grecki Panatinaikos. Oglądałem część pierwszego spotkania i Malaga zaprezentowała się solidnie. Co by nie było wykorzystali głównie błędy przeciwnika w obronie i przez to pewnie wygrali. Drugi mecz był bardzo nudny. Widać było, że chcieli bronić wyniku i ta sztuka się im udała. W meczu z Saragossą trzeba będzie atakować i z pewnością będzie to atak pozycyjny. Wszystko zależy od tego jak obrona rywala będzie się spisywać. W meczu z Majorką wrzutki w pole karne spadały głównie na głowy defensorów drużyny przeciwnej. Obrońcy z Majorki to jednak klasa dużo wyższa niż obrońcy Saragossy. Gospodarze postawią raczej na kontry, ale z tego co obserwowałem w pierwszym meczu to wykazywali słabą wolę walki. To nie jest ten sam charakter z końcówki sezonu. Nie wiem co sądzić o tym meczu, bo Malaga gra ostatnio sporo meczów, a ławka jednak długa nie jest. Patrząc jednak na kurs, myślę, że jest on wysoki i warty ryzyka. Póki co to są luźne przemyślenia. Co o tym sądzicie ?

cien-27585 209

cien-27585

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
Dwa słowa co do Malagi. W pełni się Ramzesa z Tobą zgodzę ,że warto coś pograć w ich stronę, z Majorką stworzyli naprawdę sporo sytuacji, ale nie było komu ich wykończyć. Odkąd odszedł Rondon kuleje atak, Fernandez jest powolny i ogólnie słabszy od Rondona ale teraz właśnie wyczytałem, że zakontraktowali Saviolę i Santa Cruza, to mogą byc solidne wzmocnienia. Santa Cruz w Betisie mimo iż grał krótko to co najmniej poprawnie i chodziła plotka, że tam wróci. Nieźle wygląda też BTS w Barcelonie , choć Valencia na pewno nie zagra jakos superofensywnie zeby znowu nie było 4 czy 5-0. Powalczyli z Realem, myślę, że powalcza też z Barceloną ale to opiszę w piątek albo sobotę.

ravau91 235

ravau91

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Co do Malagi, spory kurs jak wiemy dlatego, że 3 dni wczesniej grali mecz w eliminacjach do Ligi Mistrzów. Przemęczenie na pewno, a jak Ramzesa wspomniał - ławka nie jest zbyt długa. Na tle dwumeczu w Play-offach LM piłkarze Malagi zaprezentowali się przyzwoicie i awansowali zasłużenie. Teraz czeka ich mecz wyjazdowy w Saragosie. Już widzimy spadki w kursach jeśli chodzi o Malagę. Ale mnie to jakoś szczególnie nie przekonuje do grania na gości.

Sędzią spotkania będzie Undiano Mallenco, który lubi pokazywać kartki, poczekamy więc jaką linie wystawią buki i moze warto zaatakować over. Poza tym na pewno nie przekreślałbym szans Saragossy. Która jak się zepnie, to u siebie potrafi być groźna.
Jak wiemy, nowym piłkarzem Malagi ostatnio został Javier Saviola, nie został on jednak powołany jeszcze na ten mecz. W Ekipie gospodarzy na pewno zabraknie Apono.
Fajnie wygląda w tym meczu:
BTS kurs 1,82 Tobet
Over 2,5 kurs 2,30 Pinnacle

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Jak dla mnie nie ma sensu grać na Malagę, bo chyba jeszcze te wzmocnienia nie zagrają, a tak poza tym, to Malaga w spotkaniach z Celtą i Mallorką niczym mnie nie zachwycili i jeśli miałbym typować cokolwiek w tym spotkaniu, to under ale kurs żałosny jak dla mnie więc odpuszczam pierwsze trzy spotkania sobotnie i skupiam się na ostatnim, który pokaże C+.

Mallorca-Real Sociedad

Sobotnie granie w Hiszpanii zakończy spotkanie na Balearach, tak jak to miało miejsce w 1 kolejce. Teraz Mallorca podejmować będzie Real Sociedad San Sebastian i będzie faworytem, jednak ja tutaj odpuszczam kompletnie typowanie tego, kto tutaj zwycięży, a skupiam się na innym typie. Wybrałem obie strzelą, gdyż uważam, że obie drużyny mają naprawdę spory potencjał ofensywny. O Baskach już pisałem dwa razy i zdania nie zmieniam, że naprawdę mają kim straszyć, co chociażby pokazali przed tygodniem, gdy to powinni rozgrozmić Celtę, a wygrali jedynie 2:1. Jak więc widać obrona dalej kuleje i brak Martineza widoczny, bo jednak Ansotegi nie sprawdza się zbytnio. Jeśli chodzi o Mallorce, to wiemy, że jest to drużyna, która zdecydowanie lepiej radzi sobie u siebie na Iberostar. Póki co wszystkie 3 gole zdobył reprezentant Izraela, Tomer Hemed i jego gra może się podobać. Oczywiście w pomocy najbardziej może liczyć na Nsue czy Pereire, a może obok niego wreszcie się przebudzi Victor Casadesus. Przed tygodniem w Andaluzji gracze Mallorki pokazali się z niezłej strony ale tam głównie kontrowali, a tutaj będzie trzeba skupić się na ofensywie, a przy słabej, co by nie mówić defensywie, to jednak spokojnie jakiegoś gola nie stracą, a o strzelenie też się nie martwię, także w mojej ocenie bts jest tutaj najlepszym wyborem, a kurs na to mamy naprawdę wysoki, co mnie dziwi ale nie ma się nad czym tutaj zastanawiać, a do tego lekko dorzucam typ na Hemeda, który znowu powinien coś ustrzelić, bo jest w gazie.
BTS @ 1,95 Tobet⛔1:0
Tomer Hemed strzeli @ 2,85⛔

vidal 7,7K

vidal

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Gdy zegar tyka i ofensywa transferowa dobiega końca, już w kolejny weekend rozpocznie się 3. kolejka Primera Division, w której jak zwykle emocji będzie co nie miara. Podsumowując na szybko ostatnie kolejki, mamy 3 drużyny, które zdobyły komplet punktów. Są nimi FC Barcelona, Valladolid i Rayo Vallecano. O ile obecność Katalończyków nikogo nie zaskakuje, to te dwie drużyny już tak. Nie mogę wyjść z podziwu dla beniaminka, bowiem nie stracili ani jednego gola ( co dla mnie jest już mniejszą niespodzianką ). Jest też ta mniej chlubna strona, a w niej znajdują się takie ekipy jak Osasuna, Athletic, Celta i Espanyol, które nie zdobyły ani jednego oczka. Na podsumowanie okienka transferowego przyjdzie jeszcze czas, a piłkarze kupowani na &#39;last minute&#39; i tak nie wystąpią w swoich weekendowych spotkaniach. W środę byliśmy świadkami Superpucharu Hiszpanii i zasłużonego triumfu Realu Madryt nad Barceloną 4-4 w dwumeczu, a w piątek jak się gra w piłkę zwycięzcom Champions League, pokazała ekipa Diego Siemone. No właśnie, wiele czytałem, że bez rozgrywającego Diego, Atletico już nie jest mocne, a tymczasem The Blues nie mieli nic do powiedzenia przegrywając 4:1. Świętują Hiszpanie, świętuje Madryt. Mecz z Betisem na prośbę władz Rojiblancos został przełożony, a miał się odbyć w najbliższy poniedziałek. Śmieję się, gdy widzę rozgniewanych fanów/kibiców andaluzyjskiego klubu na tę decyzję władz LFP, bo w tej chwili nie mieliby nic do powiedzenia, nawet z teoretycznie zmęczonym Atletico, które ma ławkę całkiem całkiem, a to Betis ma problemy w prawie każdej formacji (kontuzja Castro, problemy w defensywie, nowi piłkarze- więcej czasu na aklimatyzację) i dla nich to niewątpliwie korzystna decyzja. Dobra dobra, o czym tu piszemy. Oczywiście sobota - mecze, analizy, typy. Zapraszam.

Aa no właśnie jeszcze coś dodam, że od tej kolejki, nareszcie władze hiszpańskiej piłki postanowiły przywrócić stare godziny rozgrywania meczów w La Liga. Już nie będziemy świadkami skandalu, gdy mecze były rozgrywane o 23 w nocy, a kończyły o 1 następnego dnia, gdy już niektóre środki komunikacji nie funkcjonowały, przez co kibice nie decydowali w zwykłych ilościach się przychodzić na stadiony meczów najwyższej klasy rozgrywkowej w Hiszpanii. To też lepsze rozwiązanie dla fana La Liga, bowiem mecze nie będą się nakładać, dzięki czemu najzagorzalsi fanatycy będą mogli obejrzeć wszystkie mecze.

Godziną obiadową rozpocznie się inauguracyjne spotkanie 3. kolejki La Liga, a zespołami, które będą bić się o pierwsze ligowe punkty będą Celta Vigo i Osasuna Pampeluna. No właśnie, bo tak jak już wspomniałem, obie drużyny nie mają jeszcze ani jednego oczka, a w konsekwencji okupują strefę spadkową. Ciężko powiedzieć, kto był bliżej &#39;zapunktowania&#39;, bo Celta w pierwszej kolejce zaimponowała śmiałością i dominacją nad Malagą, ale jednak przegrali, w drugim meczu już tak pięknie nie wyglądali i przegrali na Anoeta 2:1. Osasuna mnie zadziwia, bo mimo tych dwóch porażek, to nadal drużyna, która może być gdzieś w środku tabeli, a to co pokazali z Barcą to budzi szacunek. Możliwe, że Katalończycy nie są w najwyższej formie, ale tak ich zneutralizować to coś pięknego. Skończyło się na zwykłym farcie zespołu Tito, ale taki już jest ten futbol. W zespole Mendilibara nie zobaczymy, lidera środka pola w Osasunie - Punala. To spora strata, ale w ostatnim meczu dostał czerwoną kartkę. Celta w pełnym zestawieniu. Nie sądzę, że którakolwiek drużyna odpuściła to spotkanie, bo 3 porażki z rzędu to już jest jakaś strata, a i trener może nie być pewny posady, dlatego dziś nie wierzę w murowanie, bo 3 punkty to powinność jednego, jak i drugiego zespołu. Celta faworytem, Celta gra lepiej na Estadio Balaidos i gra z Osasuną, która ma słabsze wyjazdy. Czy coś jest w stanie zatrzymać Celtę, przed pierwszym zwycięstwem? Tak, wiele będzie decydowało od postawy defensywnej Osasuny i kontrataków &#39;by&#39; Sisi, Lamah, Cejudo. No i oczywiście skuteczności gospodarzy. Na dwa spotkania trafili zaledwie raz, a Osasuna? Też.;)

Mój typ: BTS (1.83) ⛔
:bwin:

Już bardziej &#39;lunchowo&#39; i będzie chyba trochę nudniej, bo spotkają się dwie nieprzewidywalne drużyny jak Saragossa i Malaga. Co by napisać, co by wytypować to może być złudne i mecz może się zupełnie inaczej potoczyć, aniżeli się tego spodziewamy. Malaga awansowała do LM! Jest to historyczny awans i co? I transfery! Nie chcę mieszać pisząc kogo kupili, bo i tak nikt z nich na mecz nie został powołany. Pierwsze dwa mecze Malagi nie powaliły na kolana i zaledwie 1 punkt. Saragossa mimo porażki w pierwszym meczu z Valladolid (u siebie), udało się wywieźć z El Prat 3 oczka i mają póki co, stabilną sytuację. Ciekaw jestem jak wystąpi Malaga, bo mogą odczuwać jeszcze zmęczenie po meczu w Grecji. Widzę, że jest spora dyskusja na temat tego meczu i typu na to spotkanie, ale kto oglądał stan murawy na La Romareda w meczu Saragossy - Valladolid, ten wie, że tu w piłkę grać się nie da, co zwiastuje under. No chyba, że boisko będzie w innym stanie, ale to chyba nie jest możliwe. Kolega ravau91, dobrze zaczął, bo od wspomnienia kto będzie sędzią spotkana, a mianowicie Mallenco, a więc ten fakt, nakazuje grać na kartki. Z typami na to spotkanie zupełnie się jednak nie zgadzam.;)

Mój typ: Under 2.5 (1.67). :bwin: ✅

Może uda mi się wrócić przed meczem Depor i coś napiszę, a mecz na Balerach już muszę zdążyć i obejrzeć, bo zapowiada się świetnie.

waski1911 8

waski1911

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Primera Division
01.09.2012 20.00
Deportivo - Getafe
typ: X
kurs: 3.25
bukmacher: Expekt
Analiza: Już dzis o 20:00 w Primera Division dojdzie co ciekawie zapowiadającego sie spotkania pomiędzy Deportivo a gośćmi z przedmieść Madrytu Getafe. Piłkarze Deportivo wracając do najwyższej klasy rozrywkowej po roku nie bytu chcą wszystkim pokazać że w tym sezonie będę w stanie zamieszać. Pokazały to dwa pierwsze spotkania beniamniek pokonał pewnie u siebie 2-0 Osasuna a kolejkę później dosłownie wydarli 1 pkt na Mestalla remisując 3-3 z Valencia a przegrywali już 3-1 pokazali charakter i zdołali zremisować. Dzis zagrają z Getafe które sprawiło chyba jak największa do tej pory niespodziankę i tydzień temu pokonali wielki Real Madryt. Getafe jest to zespól który gra nieobliczalna piłke juz przez kilak sezonów umie urwać punkty tym czołowym drużyna ale tez ciężko przychodzi im grac z zespołami swojego pokroju. Dzis myślę ze po bardzo wyrównanym i dobrym spotkaniu padnie remi i obie drużyny podziela się punktami

arquisek 7,2K

arquisek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Celta Vigo - Osasuna

O 16:00 czeka nas pierwszy mecz 3. kolejki Prmera Division, gdzie beniaminek, Celta podejmie u siebie Osasunę. Zacznijmy może od gospodarzy, którzy w 2 pierwszych meczach nie zaliczyli zbyt dobrych wyników. Przegrana z Malagą i Realem Sociedad nie wróży nic ciekawego, chociaż dziś rywal nieco łatwiejszy. Osasuna też nie ma się czym za bardzo pochwalić. Przgerana z Deportivo 0:2 i z Barceloną 1:2 i po tym wyniku sądzę, że goście nie są wcale bez szans na wywiezienie chociaż punktu. Ciężko znaleźć faworyta w tym meczu, dlatego też ja decyduję się na remis.

Mój typ: remis @ 3,67 || Pinnacle

ramzesa 12,8K

ramzesa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock
W przeciwieństwie do sobotnich meczów to niedzielna odsłona PD zapowiada się dużo ciekawiej (przynajmniej dla mnie).
Przyzwyczailiśmy się do tych meczów w południe i ja szczerze powiedziawszy nie mam nic przeciwko temu. Terminarz rzucił nam mecz Rayo, które na własnym obiekcie będzie podejmować Sevillę. Faworytem w tej konfrontacji są zdecydowanie goście. Rayo to zlepek piłkarzy pościąganych praktycznie jak najmniejszym kosztem. Wygrali pierwsze dwa mecze, ale były to zwycięstwa bardzo szczęśliwe. W pierwszej kolejce rzutem na taśmę wygrali z Granadą. Zwycięskiego gola na 1:0 strzelili w doliczonym czasie gry z rzutu wolnego. Trzeba jednak odnotować, że to goście byli stroną lepszą w tym spotkaniu. W drugiej kolejce Rayo czekał wyjazd do Sewilli i mecz z tamtejszym Betisem. Pierwsza połowa była bardzo żywiołowa, w 5 minut został pokryty BTS i mecz zapowiadał się fascynująco. Było tak praktycznie przez pierwszą odsłonę meczu. W drugiej połowie Betis kompletnie opadł z sił. Nie wytrzymali kondycyjnie, a nawet gdy nadarzała się okazja do kontry 3 vs. 2 czy nawet 4 vs. 2 to Betis ją skutecznie marnował. Powiedzenie, że niewykorzystane okazje się mszczą się idealnie sprawdziło. Rayo zdobyło gola na 2:1, tempo meczu siadło i goście skupili się tylko na tym by wynik dowieźć do końca. Teraz przychodzi chyba najtrudniejsze wyzwanie i ja zwycięstwa gospodarzy w tym meczu w ogóle nie widzę. Rayo, zbitka piłkarzy i po 3 kolejkach mieliby komplet punktów ? Zdecydowanie typuję tu zwycięstwo Sevilli, choć obawiam się remisu i z tego względu warto pobrać jednak DNB. W pierwszej kolejce bez większych problemów pokonali Getafe, a w drugiej niestety musieli podzielić się punktami na wyjeździe z Granadą. Przez większość meczu grali jednak w osłabieniu, a do tego niedługo później stracili gola. Udało im się jednak wyrównać jeszcze przed przerwą, grając w osłabieniu. W okienku transferowym dokonano kilku istotnych wzmocnień, a co najważniejsze dalej powierzono Michelowi prowadzenie drużyny. Żeby wszystko nie wyglądało zbyt pięknie to jednak Sevilla też ma swoje problemy. W meczu z Rayo nie zagra Reyes, Perotti, Kondogbia oraz Diego Lopez. Mimo wszystko uważam w dalszym ciągu, że Rayo tego meczu w żadnym wypadku nie wygra. Sevilla powinna ich mocniej przycisnąć, bo pomimo, że grają na wyjeździe to wyjdą ofensywnie z Negredo na szpicy i Navasem oraz Del Moralem na skrzydłach.

Rayo - Sevilla
Sevilla DNB 1,72 Bet365 ZWROT 0:0

Do Baskonii przyjeżdża póki co rewelacyjny Valladolid, który ma na swoim koncie komplet zwycięstw. Bilbao musi w końcu zacząć grać i wygrywać, a gdzie będzie lepszy czas i miejsce niż właśnie w jutrzejszym meczu z beniaminkiem. Goście raczej nastawią się na kontry, a Bilbao będzie stroną dominującą. Najważniejsze jednak jest to by wystrzegać się głupich błędów w obronie. Pomijam rewanż z HJK, bo tam Bilbao pojechało w okrojonym składzie. Najbardziej bolały jednak te błędy z Betisem. Atletico to obecnie wyższa półka, która nie oszukujmy się, jest poza zasięgiem Basków. Zawodnicy Betisu po prostu bawili się z defensorami Athletic. Gole padały głównie po kontrze, ale to nic nie tłumaczy obrońców, że nie potrafili przypilnować przeciwników. Najbardziej niewyobrażalny gol padł po uderzeniu Moliny, gdzie trzech obrońców Bilbao go pilnowało, a on z bez problemu wbiegł w pole karne i jak na treningu skierował piłkę do siatki. Taki właśnie błędów trzeba się wystrzegać. Bielsa miał trochę czasu by porozmawiać z piłkarzami, bo tu raczej chodzi o kwestie organizacyjne obrony, a nie o to, że piłkarze są za słabi. Panowie, 2 mecze i 9 straconych bramek ? Trzeba się ogarnąć. O ile defensywa działa źle, o tyle do zawodników ofensywnych większych zastrzeżeń mieć nie możemy. Aduriz fantastycznie spisuje się jako następna Llorente. Toquero kompletnie do tej roli się nie nadaje. Jego czas minął i teraz może być co najwyżej zmiennikiem. Muniain również wrócił już do składu i po kontuzji nie ma ani śladu. Mam nadzieję, że jutro Bilbao w końcu pokaże dobry mecz. Zamiast pobierać typ na &quot;czysty&quot; win, lepiej pograć over 1,5 goli zdobytych przez gospodarzy. Moje gadanie, że Bilbao powinno poprawić obronę brzmi trochę jak wmawianie sobie, że tak musi być. Postanowiłem więc pogodzić obie kwestie i uważam, że ofensywa Bilbao nadrobi błędy kolegów z obrony. Valladolid wygrał u siebie z przeciętnie grającym Levante oraz pokonał Saragossę na ich własnym terenie, a w meczu bardziej irytował stan boiska niż słaby poziom meczu, który przypominał czasami futbol amerykański. Koniec spekulacji o transferze Martineza powinien nieco polepszyć atmosferę w szatni. Reszta drużyny powinna po prostu robić swoje i nie martwić się o kolegów, którzy postanowili się wyłamać.

Bilbao -
Valladolid
Bilbao over 1,5 2,00 Bet365 ✅ 2:0
Bez wątpienia hitem kolejki będzie konfrontacja Barcelony z Valencią. Czy Katalończycy podzielą los Realu i stracą punkty ? Dawno nie widziałem Barcelony tak słabo grającej w obronie. Real chyba obnażył Dumę Katalonii, a i tak wynik był bardzo szczęśliwy. To z jaką łatwością Królewscy dochodzili do sytuacji bramkowych przechodziło ludzkie pojęcie. Sam Higuain mógł praktycznie w pojedynkę wygrać ten mecz. Słaby mecz Mascherano i Pique, a do tego Adriano, który zastępował Alvesa także słabo się spisał. Czerwona kartka, którą dostał praktycznie na początku meczu uniemożliwiła kolegom podjęcie równorzędnej walki. Przed jutrzejszym meczem stoi kilka znaków zapytania. Po pierwsze, o tym czy Alves i Puyol będą jutro do dyspozycji zadecydują klubowi lekarze. Nie wiem jednak czy ewentualny powrót Puyola &quot;wepchnąłby&quot; go do podstawowego składu. Tito ma nie mały zawrót głowy na kogo postawić. Czy wpadki Masche i Pique były tylko wypadkiem przy pracy i po prostu nie wyszła im gra pod presją ? Na Camp Nou powinno być nieco łatwiej, choć rywal również jest wymagający. Sam zastanawiam się nad jednym... Czy Tito w dalszym ciągu będzie stawiał na beznadziejnego Alexisa, którego jedynym celem jest próba wyłudzenia rzutu karnego. Facet ma przyśpieszenie, jest silny i zamiast to wykorzystać to woli się ośmieszać. Mam nadzieję, że Tito pójdzie po rozum do głowy i jutro Sanchez usiądzie jednak na ławce. W jego miejsce mógłby wejść Villa, która wrócił po kontuzji. Ewentualnie na środek mógłby wejść Messi, a przy okazji można by wykorzystać fantastyczną formę Pedro, który wrócił na swoje tory. Marzy się trio MVP w ataku, ale raczej to są marzenia ściętej głowy. Co słychać w obozie Valencii ? Najważniejszą kwestią jest fakt, że uraz Gago nie był na tyle poważny i na Barcelonę powinien być gotowy. Podobnie tyczy się spraw Mathieu i jutro ten zawodnik również powinien wystąpić. Szansę debiutu dostaną nowi zawodnicy Nietoperzy - Nelson Valdez oraz Cissokho. Oni mają jednak szansę wejść co najwyżej z ławki rezerwowych. Soldado i spółka musi się szybko otrząsnąć po dramatycznym meczu z Deportivo. Mecz z Barceloną traktuje się jednak w trochę innej kategorii i tu o zaangażowanie i walkę raczej nie powinno być zmartwienia. Liczę na to, że tak samo jak Valencia potraktowała Real, tak samo zachowa się w starciu z Barceloną. Powiem krótko, liczę po prostu na to, że Valencia przynajmniej choć raz bardzo mocno ukłuje wielką Dumę Katalonii.
Barcelona - Valencia
BTS 1,72 Bet365 ⛔ 1:0

robson-united +13 Punkty (szkoda karnych Negredo i Rakitica... Ale dzięki za ov1,5 Basków ;) Pzdr)
billi +3 Punkty (lektura <3 :D)
mati89 +4 Punkty (;))
troglak 312

troglak

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z Miasta
Barcelona - Valencia
Typ: BTS 1.83 Betsson

Moim skromnym zdaniem wybrane zdarzenie ma dużą szansę na powodzenie. Każdy, kto widział mecze zespołu Tito Vilanovy w tym sezonie zgodzi się ze mną, że formacja obronna nie należy do najstabilniejszych. Podczas 8 spotkań w sierpniu, tylko w jednym z nich (z Man Utd, gdzie był remis 0:0) udało im się zachować czyste konto. Pique wg mnie jest trochę pod formą i popełnia błedy. Po drugie Valencia w tym sezonie potwierdza dobrą dyspozycję strzelecką z poprzedniego sezonu, gdzie Soldado i Jonas nie zawodzą. Warto wspomnieć, o czym każdy wie, że mecze między tymi zespołami są zacięte i obfitują w bramki.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Co tu dużo ukrywać, w sobotni wieczór mieliśmy chyba do czynienia z najgorszym spotkaniem tego sezonu, które ja jednoglośnie wybralem... Oczywiście chodzi tutaj o mecz Mallorca-Real Sociedad. Może taktycznie, to wyglądalo fajnie ale do oglądania to nie bylo nic, po prostu zero. Jedyną osobą w ofensywie, którą w tym meczu można pochwalić jest Michel Pereira, który szarpal na skrzydlach i pokazal się z naprawdę dobrej strony. No może jeszcze Victora Casadesusa wypadaloby jeszcze pochwalić, bo jednak 3pkt zapewnil gospodarzom. Goście niestety ani przez chwilę nie podjęli walki i bardzo dobrze się stalo, że przegrali, bo może to ich nauczy, żeby takiej fuszerki nie odwalać, a jak chcą tak grać, to niech się do Szkocji przeniosą albo dalej... Tyle &quot;tytulem&quot; wstępu ale nie moglem się opanować by nie napisać kilku gorzkich slów na temat tego marnego widowiska.
Jeśli chodzi o niedzielę, to chcialem napisać analizy ale już nie mam po co, gdyż Ramzes napisal praktycznie to co chcialem. Tzn. ja mialem od dawna pomysl na Athletic over 1,5 a wlaściwie razem to na gg ustaliliśmy, że jest to chyba najlepszy pomysl, zwlaszcza po takim kursie. Nie wierzę by Baskowie dalej przegrywali, chociaż wszyscy im wróżą slaby sezon ale zapominają przy tym, że poprzedni też zaczęli fatalnie, a jak bylo na koniec, to chyba nikomu przypominać nie muszę... W sumie to jest też typ na przelamanie, bo Athletic 2 porażki, a Valladolid 2 zwycięstwa i nie wierzę, by obie te serie się utrzymaly po tym spotkaniu. Liczę na wygraną gospodarzy i oczywiście kilka goli, które zapewne padną z obu stron.
Również jestem &quot;napalony&quot; na hit w Katalonii i po cichu liczę na Valencie. Barcelona pokazala swoją moc w obronie już w tym sezonie, tracąc w każdym z 4 spotkań, co najmniej jednego gola. Tym razem myślę, że będzie podobnie, gdyż Jonas i Soldado pokazali tydzień temu, że potrafią fajnie we dwóch zagrać, a teraz też liczę na Guardado czy Feghouliego, bo miejsca będzie sporo i jakaś szybka kontra się trafi, a wtedy powinni oni skorzystać, na takim czymś, gdyż szybcy są, a Pique i Mascherano pokazali &quot;formę&quot; na SB... O gola dla Barcy to wiadomo, że nie ma co drżeć, bo strzelać kto ma, także tutaj bts świetnie wygląda.
Pozostale spotkania póki co odpuszczam, bo nie mam na nie pomyslu. Mialem próbować bts w meczu Real-Granada ale ekipa z Andaluzji jest dla mnie za slaba i tego gola mogą nie zdobyć, chociaż nie zdziwi mnie jeśli coś wpadnie. co do Sevilli to niby są faworytem ale myślę, że będzie tam remis, bo Rayo ma farta i tym razem też pewnie mogą punkt zdobyć. A na mecz w Walencji to pomyslu kompletnie nie mam, bo obie drużyny wyglądają cienko.

vidal 7,7K

vidal

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
No ja mam trochę inny typ na spotkania Real Madryt - Granada i Barcelona - Valencia. Obie drużyny grają u siebie, więc są mocnymi faworytami swoich spotkań. Obie drużyny mają też coś do udowodnienia kibicom, mianowicie Królewscy jeszcze nie potrafili zagrać tak, by dopisać sobie 3 punkty do tabeli Primera Division. Natomiast Katalończycy mają prawdę mówiąc średnią formę i dość szczęśliwie na dzień dzisiejszy mogą pochwalić się 6 punktami po dwóch spotkaniach. Jednak przegrany dwumecz o Superpuchar Hiszpanii sprawia, że można by się zastanawiać, czy aby na pewno zespół jest dobrze przygotowany fizycznie, czy Tito to odpowiednia osoba, by poprowadzić taki klub. Dziś w zespole Mou może zadebiutować pozyskany w ostatnich godzinach Essien, który ma zastąpić niezadowolonego Lassa Diarre. Przy meczach przed własną publicznością Real nadal gra swoją piłkę, stwarza sobie miliony sytuacji, które nie były dotąd wykorzystywane. Granada nie wygląda aż tak źle, jak piszecie. Z Rayo mogli zremisować, a nawet przy dobrych wiatrach nawet wygrać. Natomiast u siebie w 2 kolejce z Sevillą powinna być w 100% wygrana, jednak w tym zespole wadą jest skuteczność. Valencia po dwóch meczach tylko 2 remisy, ale nie z byle kim, bo jak wiemy w pierwszym meczu zremisowali z Królewskimi, a w drugiej kolejce nie potrafili utrzymać korzystnego wyniku z Deportivo i ostatecznie zremisowali 3:3. Jednak Deportivo też źle nie wygląda, wystarczy spojrzeć na tabelę. Dziś raczej nie zaatakują od 1 minuty, a raczej będzie to taktyka ala z Bernabeu, czyli mocna defensywa i kontry na obrońców Blaugrany, którzy niewątpliwie są w fatalnej formie.

Nie wiem, czy w innych bukach są takie, bądź podobne oferty co na :bwin:, ale przyznam szczerze, że nie szukałem tego betu w innych bukach.

Real Madrid/FC Bacelona Weekly Specials
Który team strzeli najwięcej goli (Fantazyjny 1 X 2)
Typ: Real Madryt
Kurs: 1.87
:bwin: ✅

nr69 +1 Punkty
waski1911 8

waski1911

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
&lt;hr&gt; Dyscyplina: Piłka Nożna - HISZPANIA: Primera Division
Spotkanie: Ath. Bilbao - Valladolid Pierwsza Pierwsza Połowa HT
Typ: 1
Kurs: 2.70
Bukmacher: Bwin
Analiza Dzis o godzinie 16:00 w Primera Division dojdzie do ciekawie zapowiadającego sie spotkania pomiędzy Ath. Bilbao a Realem Valladolid. Gospodarze przed tym spotkaniem maja nie ciekawa sytuacje bo na starcie nowego sezonu nie dość ze dwa razy schodzili pokonani to jeszcze z dużym bagażem straconych bramek w pierwszej kolejce Bilbao przegrało aż 4-0 z Atletico Madryt zaś w drugiej ulegli 5-3 z Betisem i dawno nie zaliczyli tak słabego startu. Valladolid całkiem odmienienie przyjeżdża do Bilbao w bardzo dobrych nastrojach bo w pierwszych 2 kolejkach zanotowali dwa zwycięstwa na inauguracje sezonu niespodziewanie pokonali na wyjeździe 1-0 tamtejsza Zaragozę a tydzień temu pewnie przed własna publicznością pokonali Levante 2-0. Mimo fatalnego początku ligowego sezonu faworytem dzisiejszego spotkania jest Athletic bedą chcieli sie odkuć i pokazać ze mały kryzys na starcie nowego sezonu jest juz za nimi dlatego mój typ dziś na Bilbao

dig 106

dig

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania
Spotkanie:
Real Madryt - Grenada
Typ: Real Madryt (-2.5)
Kurs: 1.85
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Witam w drugim dniu września. Dziś pod lupę bierzemy spotkanie Realu Madryt z Grendą. Spotkanie rozpocznie się o godzinie 19.50. Na które wszystkich z góry serdecznie zapraszam. Mamy szansę zobaczyć sporo goli. Gdyby kursy były ustalane po miejscu w tabeli, to na gospodarzy musiały by być w granicach 2.00. Jest to bowiem mecz sąsiadów w ligowej tabeli. Real póki co zajmuje 15, a Grenada 16 miejsce. Jednak... różnica jest zasadnicza, Madryt po ostatnim meczu będzie w Top 2 ( co do tego chyba nikt nie ma wątpliwości ) a Grenada może będzie cieszyć się z utrzymania. Nie ma wątpliwości kto w tym meczu jest faworytem. Real po zdobyciu superpucharu i wygranym ostatnim meczem z Barceloną, jestem przekonany że dziś rozstrzela klasycznego średniaka ligowego jakim jest Grenda. Tak więc typ polecam. Ronaldo, Higuain, Benzema, Ozil, Di Maria, Xabi, Essien, Casillas... i wielu wielu innych. Te nazwiska mówią same za siebie. Nie ma innego rozwiązania jak wygrana Królewskich. Przypomnę jeszcze wynik obu ekip z 2 pierwszych meczów sezonu. Real nie wątpliwie popełnił faul-start. Remis u siebie z Valencią oraz porażka z Getafe. Niecodzienny widok. Grenada natomiast pierwszy mecz zremisowała u siebie z Sevillą a drugi przegrała z ... Vallecano 1:0.

rifraf7 246

rifraf7

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Real - Granada
Jak Real zaczął sezon wszyscy wiemy. Granada wydaje się być dobrym przeciwnikiem do przełamania złej passy. Jeśli chodzi o Real to skład jest optymalny oprócz zawieszenia Coentrao, jednak Marcelo wcale nie jest gorszy od Portugalczyka. Granada ma identyczny dorobek punktowy jak Królewscy, zanotowali bowiem na otwarcie sezonu porażkę z Vallecano, a w drugiej kolejce zdołali zatrzymać u siebie Seville. Wydaje się, że Granada będzie w tym sezonie bronić się przed spadkiem i raczej ciężko liczyć im dzisiaj na jakiekolwiek punkty. Trzeci mecz bez zwycięstwa dla Realu byłby katastrofą, bo mimo że sezon dopiero się zaczyna nie można pozwolić sobie na jeszcze większą stratę do czołówki. Real szczególnie teraz będzie uczulony by nie lekceważyć rywala i pewnie sięgnąć po 3 punkty, motywacja powinna być olbrzymia. Dodatkowo pomóc powinna niedawna wygrana superpucharu, która poprawiła morale jak i atmosferę w drużynie. Ogólnie wg mnie w tym meczu wszystko zależy od gospodarzy, którzy powinni zrobić wszystko by wygrać przekonująco i pewnie.
Real -2,5 1,85 Bet365 ✅

billi +3 Punkty
dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
La Masia
Ekipa z Camp Nou po przegranej w Superpucharze z Realem wraca do bojów toczonych na krajowym podwórku, a ich dzisiejszyjm rywalem będzie Valencia. Katalończycy bardzo dobrze zaczęli tegoroczne rozgrywki zgarniając komplet punktów w tych dwóch spotkaniach. W pierwszej kolejce gładko odprawili przed własną publicznością Real Sociedad zdobywając &quot;manitę&quot;. Z kolei w drugiej kolejce mieli oni bardzo trudną przeprawę z Osasuną, która na własnym boisku zawsze sprawiała ogromne problemy zawodnikom Barcelony (mecz w poprzednim sezonie Osasuna wygrała 3:2). W pierwszej połowie podopieczni Tito Vilanovy nie mogli przebić się przez świetnie zorganizowaną obronę Barcelony. Czego nie udało się Blaugranie udało się gospodarzom, trafienie Llorente z 17 minuty dało prowadzenie Osasunie i takim wynikiem skończyła się pierwsza połowa. W drugiej połowie, dokładnie w 75 minucie do głosu doszedł Leo Messi i w pięć minut przesądził o losach spotkania aplikując &quot;Osie&quot; dwa gole. Z kolei Valencia po remisie w pierwszym spotkaniu z obrońcą trofeum Realem Madryt i naprawdę przyzwoitej grze, gdzie na dobrą sprawę należało im się zwycięstwo (niesłusznie odgwizdany spalony przy akcji Soldado), w drugiej kolejce ponownie musieli podzielić się punktami z rywalem. Początek spotkania jak i cały jego przebieg do 60 minuty był wymarzony dla Los Ches. Szybko objęli dwubramkowe prowadzenie po golach Soldado, następnie Deportivo strzeliło gola kontaktowego, ale ekipa z Mestalla szybko odzyskała prowadzenie za sprawą Feghoulego. Jednak w drugiej połowie beniaminek pokazał ogromną wolę walki i odrobił stratę dwóch goli zgarniając ostatecznie jedno oczko na niezwykle trudnym terenie. Co do składów to skupię się na ekipie Barcy gdyż mecz będzie pod ich dyktando, to oni będą prowadzili grę. W kadrze brakuje tylko kontuzjowanego Cuenki oraz Puyola, za to kilka dni temu zielone światło na grę otrzymał rekonwalescent Thiago co jest bardzo dobrą wiadomością dla Barcelony. Ostatnie spotkanie tych drużyn zakończyło się demolką Barcy, która rozbiła Los Ches 5:1, a koncert w tym meczu rozegrał Leo Messi, który strzelił gole. Wiem, że drużyna Valencii zawsze jest ciężkim do pokonania rywalem jednak goście również niezbyt dobrze wspominają ostatnie. Ostatnie raz wygrali na Camp Nou 5 października 2003 roku a więc prawie 9 lat temu! Od tego czasu grali z Katalończykami osiem razy, z czego pięć razy przegrali, a trzy razy zremisowali. Dlatego wydaje mi się, że dzisiejszy mecz mimo wszystko powinien przebieć bez większych problemów dla Messiego i spółki. Generalnie nie zdziwiłbym się jak by Barca straciła pierwsza gola (tak było we wspomnianym 5:1 meczu, kiedy Piatti strzelił gola w 8 minucie, i tak samo było kiedy 2 lata temu miałem przyjemność siedzieć na trybunach Camp Nou i oglądać mecz tych drużyn. I Valencia ponownie wyszła pierwsza na prowadzenie po golu Pablo Hernandeza, jednak bramki Iniesty i Puyola sprawiły, że trzy punkty zostały na Camp Nou. Reasumując stawiam na zdecydowane zwycięstwo gospodarzy i sporą ilość bramek.

FC Barcelona - CF Valencia ---&gt; FC Barcelona @ 1,20
FC Barcelona - CF Valencia (0:1) ---&gt; FC Barcelona @ 1,50
FC Barcelona - CF Valencia (poniżej/powyżej 2,5 gola) ---&gt; powyżej @ 1,35
FC Barcelona - CF Valencia (poniżej/powyżej 3,5 gola) ---&gt; powyżej @ 1,85
FC Barcelona - CF Valencia (Zdobędzie pierwsza drużyna przynajmniej jeden gol w każdej połowie?) ---&gt; TAK @ 1,60

expekt-betclic 293

expekt-betclic

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
London
Real Madrid - Granada 1.10 9.00 21.00 Expekt

Dzisiaj Królewscy mają okazję zrehabilitować się za porażkę z Getafe. Podejmują u siebie zespół Granada i każdy wynik niż zwycięstwo gospodarzy będzie mega sensacja. Real już w środku tygodnia pokazali, że bardzo im zależy ma zmazaniu weekendowej plamy. Wygrali u siebie 2-1 z FC Barceloną i zdobyli Superpuchar.
Do zespołu dołączył Essien z Chelsea oraz Modric, obaj są w kadrze na to spotkanie. Modric już pokazał się w barwach Królewskich. Ciekawy jestem występu tego pierwszego.
Uważam, że to bardzo dobre posunięcia transferowe i dzisiaj Real zdobędzie co najmniej 3 bramki. Kurs na Real -2.0 w Expekt to 1.75.

ramzesa 12,8K

ramzesa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock
Kursy strasznie niskie na Real, ale czego się tu spodziewać ? Granada niby jedzie jako chłopiec na pobicie, ale ja bym tu taki pewny nie był. Po pierwsze, Real popełnia dużo błędów w obronie i pewnie Granada przynajmniej jeden z takich błędów wykorzysta. Dwa, Cristiano Ronaldo póki co mocno cieniuje. Pomijam mecz z Barceloną, chodzi mi o ligę. Facet nie tylko musi walczyć z największym przeciwnikiem Królewskich, ale również przesądzać o wyniku w takich meczach jak z Getafe czy tak jak ten nadchodzący z Granadą. Higuain też przechodzi samego siebie marnując stuprocentowe sytuacje, które wypracowują mu jego koledzy. W dzisiejszym meczu zagra jednak Benzema. Składy mamy już podane i z pewnością zaskakuje awizowanie w pierwszym składzie Modrica. Facet już w Superpucharze mógł fantastycznie się pokazać, ale nawet te kilka kontaktów z piłką jak widać dały trochę do myślenia Mou. Zwiększy się z pewnością rywalizacja na linii Modric - Ozil i mogę sobie tylko wyobrażać co teraz czuje młody Niemiec. Ja tego meczu absolutnie nie ruszam.

RM:
Casillas, Pepe, Ramos, Khedira, Cristiano Ronaldo, Benzema, Marcelo, Xabi Alonso, Arbeloa, Modrić, Callejón

Granada: Toño, Nyom, Siqueira, Iñigo López, B. Gómez, Mikel Rico, Ortiz, Iriney, Orellana, El Arabi, Floro Flores

Status
Zamknięty.