...
Użytkownik
- Reaction score
- 0
- Punkty
- 0
Widząc co się dzieje w obecnym sezonie mimo wszystko ciężko jest mi przypuszczać, że osiągną zamierzony przed sezonem cel -> miejsce w Top4.
Na top4 nie ma szans, to pewne.
Ja nie przekreśliłem definitywnie ich szans, ale moim zdaniem chyba tylko jakiś cud, niesamowita gra Atletico i fatalna postawa wszystkich drużyn je wyprzedzających [ mam tutaj na myśli: Valencia, Sevilla, Deportivo, Bilbao, Villarreal, Getafe, Mallorca...] mogłaby spowodować awans do europejskich pucharów przez ligę. Mówię tutaj o 6 pozycji.
Rozumiem. Moim zdaniem Atletico ma na tyle korzystny terminarz, że są w stanie osiągnąć 6 miejsce. W tym sezonie chyba każda drużyna z rywalizujących o miejsca w LE pokazała, że potrafi gubić głupio punkty i nie są to przypadki incydentalne. Sztuka w tym, żeby potrafić to teraz wykorzystać. Zespołów mających jeszcze realne szanse na 6 miejsce jest dużo, wygra ten kto w tej decydującej fazie sezonu popełni mniej błędów.
A co do dzisiejszego meczu... to przecież jak Osasuna wygra to też wskoczy na 10 miejsce w tabeli? Nierealne? Jak najbardziej realne.
Oczywiście, że realne! Analizując jednak jak Osasuna radzi sobie na wyjazdach złamanego grosza bym nie postawił na ich zwwycięstwo na Vicente Calderon.