Piast Gliwice - Śląsk Wrocław
powyżej 2,5 goli @ 2,05 /
Totolotek 
powyżej 9,5 rożnych @ 1,86 /
etoto 
Ciekawie zaczyna się 24 kolejka. Piast walczy o zachowanie miejsca w górnej połówce tabeli, Śląsk o to aby jak najbardziej oddalić się od strefy spadkowej. W tym roku zespoły grają zgoła odmiennie, Piast 3 spotkania i 3 razy pokryty over 2,5 goli, Śląsk 3 spotkania i 3 razy under 2,5 goli. Któraś seria się zakończy ja stawiam na tą Śląska i liczę na parę bramek. Co prawda w zespole gospodarzy nie ma takiego super snajpera jak w ekipie gości w osobie Robaka, który gwarantuje sporo goli ale zdobywanie bramek rozkłada się na wielu zawodników jak np. na obrońców czy pomocników, którzy przy stałych fragmentach gry są bardzo niebezpieczni. Do tego w ostatnich 7 spotkaniach w Gliwicach nie padło więcej niż 2 bramki a więc kolejna seria w końcu ma szanse zostać przełamana.
Rożne to już następstwo spotkania jakiego się spodziewam i statystyk obu zespołów. Sam Piast jest w stanie sam tą linię osiągnąć co już w tym sezonie udowodnił np. w meczach z Zagłębiem L., Wisłą K czy Zagłębiem S. chociaż zdarzają się i takie spotkania jak z Lechia (2 rożne) czy Pogonią (0-9 w rożnych). Na prawym skrzydle przesunięty do pomocy Konczkowski, który gwarantuje sporo celnych wrzutek w pole karne i przynajmniej rożny gotowy. Ogólnie w tym sezonie Piast u siebie rożne w ilości min 10 pokrył w 73% (8-3) spotkań , Śląsk na wyjazdach pokrywał linię w 64% (7-4).
Podsumowują spodziewam się szybkiego i dobrego spotkania w wieloma sytuacjami podbramkowymi po których zobaczymy parę bramek. Kurs na 3 bramki wynoszący obecnie ponad 2 jest jak najbardziej warty zagrania. Ciekawie w ostatnim spotkaniu z Lubinem wyglądał Musonda, szybki i z dobrą wrzutką, coś ala Valencia z Piasta, także zobaczymy kto jutro lepiej wypadnie ale jestem dobrej myśli, że 3pkt zostaną w Gliwicach.
Edit: szczerze, to spodziewałem się trochę więcej jakości ze strony Śląska, moje typy do dupy ale wynik 2-0 jak dla mnie bardzo satysfakcjonujący ????
Przy porównaniu Musondy do Valencii również mocno się pomyliłem