FC Barcelona - Athletic Bilbao
Typ: FC Barcelona
Kurs: 1.22 (
toto-mix) - na
podbicie dobry mecz
Barcelona po pierwszym - co tu dużo ukrywać - nieudanym meczu w Santanderze z tamtejszym Racingiem pierwszy raz w nowym sezonie zaprezentuje się kilkudziesięcio tysięcznej publice na Camp Nou.
Myślę, że po pierwszym nieudanym meczu, Katalończycy podwójnie zmobilizują sie na to spotkanie, by juz na początku niebezpiecznie nie oddalać się od czołówki - co później mogłoby (choc nie musiało) przenieść się na zbyt nerwową grę.
Wyniki meczy z poprzednich sezonów również wskazują na Barcelonę:
Ostatnie 5 meczy wygrali własnie oni - w tym ostatnie, również u siebie - 3:0.
MOim zdaniem, Barcelona wygra ten mecz różnicą conajmniej dwóch bramek.
Osasuna - Sevilla
Typ: Sevilla
Kurs: 2.15 (
toto-mix)
Sevilla już w meczach o Superpuchar udowodniła, że w tym sezonie będzie ponownie mierzyć w ścisła czołówkę tabeli - co również potwierdzili w pierwszym meczu z Getafe - który to wygrali 4:1 (fakt, faktem, że te 4 bramki strzelili grając w przewadze dwóch graczy - lecz myślę, że gdyby nie to to i tak by sobie poradzili).
Natomiast Osasuna po niezbyt ciekawym meczu zremisowała u z Athletic Bilbao 0:0 - głównie blokując dostęp do własnej bramki i czasem atakując z kontrataku.
Inny typ:
Poniżej 2,5 bramek.
Almeria - Valencia
Typ: Almeria - Czy strzeli bramkę? - TAK
Kurs: 1.45 (
toto-mix)
Almeria i Valencia to jakby zupełnie dwa różne bieguny.
Ci pierwsi są beniaminkiem - a celem takowych w pierwszym sezonie w najwyższej lidze jest w 99& utrzymanie - nie inaczej było i w tym przypadku.
Pierwszy mecz tej drużyny pokazał, że nikt nie może ich lekceważyć - wygrana 3:0 z Deportivo La Coruna może robic wrażenie.
Natomiast Valencia to co roku bardzo mocna paczka mierząca jak nie w mistrzostwo to co najmniej w miejsce premiowane grą w pucharach.
W tym przypadku początek nie wyglądął tak różowo jak w przypadku Almerii - przegrana 3:0 z Villarreal grając w dodatku u siebie nie nastawia optymistycznie do kolejnego - tym razem wyjazdowego pojedynku z nakręconym przeciwnikiem.
Trzeba także dodać, że w meczu przeciwko Villarreal, dwóch czołowych graczy Valencii dostało czerwoone kartki - David Villa oraz Joaquin.
Inne typy
Almeria - Valencia - 1 - 3.65 (dla ryzykantów ???? )
Oraz: powyżej 2,5 bramek - 1.80
Villarreal - Real Madryt
Typ: Remis

Kurs: 3.20
Jakby to powiedział mój kolega - "Derby Realu" ???? .
Obie drużyny rozpoczęły nowy sezon udanie.
Villarreal gładko pokonał (po dobrej, równej i skutecznej grze) na obcym terenie Valencie 3:0 po bramkach Jon Dahla Tomassona, Giuseppe Rossiego (z karnego), oraz Santiago Cazorla.
Natomiast Madrycki Real niejako wymęczył na swoim stadionie zwycięstwo z drugim Madryckim klubem - Athletico Madryt.
Z tego co zaobserwowałem, na tym etapie obie drużyny prezentują podobny poziom, i wg. mnie remis jest w tym najbardziej prawdopodobny.
W poprzednim sezonie w jednym meczu (w Madrycie) był remis 0:0, natomiast w rewanżu Villarreal zwyciężył 1:0