>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

19 KOLEJKA Premier League [26-27 grudnia 2009r]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford

Sobota 26 grudnia 2009r

[13:45] Birmingham - Chelsea 7,00 4,00 1,50
[14:00] Fulham - Tottenham 2,87 3,40 2,40
[14:00] West Ham - Portsmouth 2,10 3,30 3,60
[15:00] Burnley - Bolton 2,37 3,30 3,00
[16:00] Manchester City - Stoke 1,44 4,33 7,50
[16:00] Sunderland - Everton 2,37 3,30 3,00
[16:00] Wigan - Blackburn 2,30 3,25 3,20
[18:30] FC Liverpool - Wolverhampton 1,28 5,50 11,00

Niedziela 27 grudnia 2009r

[14:30] Arsenal Londyn - Aston Villa 1,66 3,60 5,50
[17:00] Hull - Manchester United 8,00 4,20 1,40

Zaczyna się najbadziej pracowity okres dla klubów z Premiership. Tzw Boxing Day. W przeciągu kilku dni rozegrane zostaną 3 serie spotkań. Faworyci ostatnio grają chimerycznie. Mam tutaj na myśli Manchester United i Chelsea bo to raczej pomiędzy tymi dwoma zespołami rozstrzygnie się walka o tytuł mistrzowski. Chociaż skreślanie przedwcześnie Kanonierów zbyt dobrym posunięciem byc nie może, jednak u nich co chwila kłopot z kontuzjami. Teraz wypadl Cesc Fabregas, wcześniej van Persie. Jak Wenger załata tak wielkie straty? To własnie niedzielny mecz na Emirates z Aston Villa zapowiada się najciekawiej z nadchodzącej kolejki. AV ostatnio wygrało 4 mecze z rzędu. Czy będą w stanie wygrac i w Londynie ?
Napewno w tej kolejce nie postawie swoich pieniędzy na FC Liverpool. Ten zespoł jest rozbity! Ledwie 4 wygrane w ostatnich 17 meczach na wszystkich frontach w ostatnim czasie wyraźnie to pokazuje. DO tego Mascherano będize pauzowal za cz.kartke.
Jak w angielskiej lidze zaaklimatyzuje się Roberto Mancini który po Hughesie przejął The Citizens? Czy będzie to podobne wejście smoka jak jego rodaka Carlo Ancelottiego do Chelsea, na początek jego zespół u siebie podejmie Stoke City. Wspomniana Chelsea zagra na wyjeździe z Birmingham, które jest w bardzo dobrej dyspozycji. United po klęsce z Fulham będą pałali rządzą rehabilitacji na boisku Hull. Czy tym razem Ferguson będize miał więcej nominalnych obrońców do dyspozycji i jakoś sklei linie defensywną ?
19 kolejka to także derby Londynu. Na Craven Cottage zawita Tottenham Hotspur. Nie są to tak prestiżowe derby tego miasta, ale emocji i tak nie powinno zabraknąc.

Święta zatem zapowiadają się emocjonująco na Wyspach. Zapraszam do wspólnej analizy ;)

roy. 187

roy.

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Co do Arsenalu, to o ile sie nie myle Fabregas mial pauzowac tylko z Hull, bo to nie byla grozna kontuzja. Takze Fabregas wroci do tego wrocil Eduardo ktory naprawde bardzo dobrze zaprezentowal sie w meczu z Tygrysami.
A co do Mascherano to podobno dostal zawieszenie na 3 mecze, nie sprawdzalem tego info, ktos tam mi o tym powiedzial, prawda to czy nie? A na analizy przyjdzie jeszcze czas - mysle, ze dubelek MU + CFC bedzie dobrym wyborem na tą pierwszą faze boxing day, chociaz nie jestem do tego do konca przekonany ale czas pokaze ...

travism 190

travism

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
No nie bylbym pewien tej Chelsea. W niedziele stawiajac na nich z przedostatnia druzyna bylem pewien ze jest to ostatni typ na kuponie ktory moze nie wejsc tymczasem tylko on nie siadł. Jezeli zawodicy &#39;&#39;The Blues&#39;&#39; mieli problem z przedostaniem sie pod bramke przedostatniej druzyny w lidze tym bardziej beda mieli problemy z siódmą ekipą która nie przegrała od ośmiu spotkań. A Manchester wydaje sie ze graja z nizej notowanym rywalem niz Fulham wiec problemow nie powinni miec tak jak z kazda druzyna z dołu tabeli w obecnym sezonie. Mysle również że tzw. &#39;&#39;zasada nowej miotły&#39;&#39; zadziała w &#39;&#39;The Citizens&quot; i odniasa zwyciestwo, pokazujac sie z dobrej strony swojemu trenerowi.

dawio 0

dawio

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Już kilka razy przekonałem się, że &#39;pewne&#39; mecze nie zawsze są takie jakie się wydają.
Birmingham - Chelsea 7,00 4,00 1,50
FC Liverpool - Wolverhampton 1,28 5,50 11,00
Arsenal Londyn - Aston Villa 1,66 3,60 5,50
Hull - Manchester United 8,00 4,20 1,40
Szczerze mówiąc z tych spotkań wydaje mi się tylko pewny Manchester, myślę po porażce z Fulham (3:0) będzie chciał się trochę zrekompensować kibicom i zdobyć oczywiście komplet punktów. Jestem ciekaw jak będzie wyglądała obrona w tym meczu, ale myślę że można będzie zaryzykować handicap.
W spotkaniu Birmingham - Chelsea wszystko się może zdarzyć, bo Birmingham jest na fali, a Chelsea trochę &#39;w dołku&#39; więc za taki kurs lepiej nie ryzykować.
Arsenal Londyn - Aston Villa, mimo że faworytem jest Aresnal to ja nie jestem tego taki pewny. Aston Villa po ostatnich meczach może zrobić kolejną niespodziankę dla swoich kibiców.

remo91 57

remo91

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Chociaż do 19 kolejki zostało jeszcze kilka pięknych dni to ja już mam kilka swoich typów.
Należą one do &#39;ryzykownych&#39; choć niekoniecznie.

Birmingham-Chelsea ✅ najważniejsze że czelsi nie wygrało ???? ✅
typ: 10 kurs: 2,25

głównie kieruję się obecną formą obu ekip, Birmingham to długa seria bez porażki a u siebie ostatni raz przegrali we wrześniu, obecna forma Chelsea nie oddaje tego co pokazuje kurs na tą drużynę, ostatni remis z dużo gorszą drużyna jaką jest West Hampton mówi sam za siebie, do tego można dodać to że ostatnie pięć potyczek w których to Birmingham było gospodarzem na zmianę notowało się wygraną przyjezdnych i remisem, teraz przyszła kolej na remis hehe

19/01-08 1. liga Birmingham vs. Chelsea 0:1
01/04-06 1. liga Birmingham vs. Chelsea 0:0
21/08-04 1. liga Birmingham vs. Chelsea 0:1
14/10-03 1. liga Birmingham vs. Chelsea 0:0
08/02-03 1. liga Birmingham vs. Chelsea 1:3

West Ham-Portsmouth ⛔
typ: 2 kurs: 3,01

o West Ham krótko, drużyna niczym nie imponująca, w 18kolejce zremisowała z Chelsea która ostatnio nie ma formy o czym wspomniałem wyżej, Portsmouth zaś w pewnym momencie się ocknęła i mam nadzieje że nie za późno, do składu powrócił Avram Grant dzięki któremu styl gry Portsmouth znacznie się poprawił, więc należy zacząć zbierać punkty a najlepiej jest to robić w meczach ze słabymi drużynami takimi jak np Młoty! ostatnia wygrana z Liverpoolem niech będzie początkiem dobrej drogi tej drużyny

Liverpool-Wolverhampton ⛔
typ: 02 kurs: 3,03

tutaj po prostu liczę że Liverpool po raz kolejny pokaże jaką jest słabą drużyna i że beniaminek przełamie swoją nieśmiałość na meczach wyjazdowych i ogra grający w kratkę zespół z Liverpoolu w najgorszym wypadku zremisuje, typ najmniej pewny ale myślę że warto zaryzykować niewielkie pieniążki

ogólnie nie znam składów wyjściowych żadnego z zespołów i swoje analizy i typy sugerowałem formą z ostatnich sześciu spotkań, myślę że jeżeli szukać niespodzianek kolejnej kolejki Premier League to właśnie w tych spotkaniach,
proszę o jakieś komentarze i sugestie warto trochę obrobić buków jeszcze w tym roku
życzę wszystkich wesołych świąt! ????

matias1989 0

matias1989

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Nie zdziwię się jeżeli cała &quot;Wielka czwórka&quot; wygra swoje spotkania w najbliższej kolejce.
Najłatwiej chyba będzie miał Liverpool i chociaż w tym sezonie grają fatalnie i zawodzą na całej linii, ale wątpię żeby u siebie stracili punkty z Wolves jeszcze grając pod presją wyniku. Następnie Chelsea i Man. Utd grają na wyjeździe ostatnio też słabe występy, ale myślę, że się obie ekipy zmobilizują i zdobędą po 3 pkt na obcych boiskach. Arsenal - AV , bardzo ciekawie zapowiadające się widowisko. Villa jest w znakomitej formie, przewiduję tu remis lub wymęczone zwycięstwo Kanonierów. MC u siebie i z nowym trenerem też powinno bez trudy pokonać Stoke. Tak, więc wygrane: Chelsea , MU i MC są baaardzo prawdopodobne w najbliższy weekend.

remo91 57

remo91

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dobrze to ująłeś matias, są baaardzo prawdopodobne ???? tak jak baaaardzo prawdopodobne było zwycięstwo Czelsi z West Ham, a właśnie ja się zdziwię jeżeli cała Wielka-mała czwórka wygra swoje spotkania. Liverpool ma tendencję spadkową a Wolverhampton przeciwnie-powoli lecz skutecznie pnie się coraz wyżej w tabeli, a kursy na ten mecz to tylko proszą żeby obstawić tutaj przeciwko nędznemu Liverpoolowi. Ciekawe ile się znajdzie osób które postawią na Liverpool tak jak w poprzedniej kolejce ???? DDD

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Olawa
Panowie, to nie jest miejsce na tego rodzaju puste dyskusje. Tutaj wymieniamy poglądy i przekazujemy swoje spostrzeżenia na temat zbliżających się spotkań. Proszę się do tego stosować. Posty nie wnoszące nic do tematu będą usuwane, a użytkownicy nagminnie łamiący tę zasadę karani ostrzeżeniami.

anarky 0

anarky

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Burnley vs Bolton =&gt; 1 (2.25)

Myslę, że jest to jeden z lepszych typów na Sobotni Weekend.
Burnley ma okazje przełamać passę 7 meczów bez zwycięstwa.
Dodam również, że 3 ostatnie spotkania na stadionie w Burnley skończyły się wynikami 1-1. Dlatego dzisiaj jest dobra okazja ku temu by wygrać dla kibiców i zdobyć wreszcie na swoim stadionie upragnione 3pkt.
Drużyna Burnley na swoim terenie to zupełnie inny zespół niż na wyjeździe dlatego tutaj większych szans Boltonowi nie daje, który polepszył swoją grę w ostatnim czasie, ale na wyjeździe nie idzie im zbyt dobrze.
Dodam również, że Burnley zdobyło aż 18 pkt na własnym terenie i myślę, że zwycięstwo jest na wyciągniecie ręki po zaciętym boju stawiam skromną wygraną gospodarzy.

-----------------------------------

Fulham vs Tottenham =&gt; X (3.20) lub 1x (dla NIE ryzykantów):razz:

Derby Londynu zawsze rządzą sięswoimi prawami. Ekipa Fulham ostatnio rozgromiła ekipę Czerwonych Diabłów aż 3-0 a Tottenham wygrał z drużyną Blackburn 2-0. Tutaj spotkają się ze sobą dwa podobnie grające zespoły z tym, że ekipa gości gra troche bardziej ofensywną piłkę od ekipy gospodarzy. Można powiedzieć, że jest to mecz drużyny Defensywnej z drużyną Ofensywną.
Fulham strzeliło 23 bramki w tym sezonie zaś Tottenham aż 40.
Gospodarze na własnym terenie radzą sobie bardzo dobrze (19pkt) zaś Tottenham niezle radzi sobie na wyjazdach (15pkt).
Wnioskuję więc jedno, że najabrdziej realnym wynikiem jest tutaj REMIS...
Nie przewiduję tutaj zwycięstwa gości także typ na 1x również jest kuszący.

roy. 187

roy.

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Sadze, ze dobrym typem moze byc under United z Hull. Ogladalem mecz Arsenalu z Hull i goscie murowali non stop bramke i ciezko bylo dostac sie pod pole karne rywali. Hull to druzyna ktora gra taki defensywny styl glownie z druzynami duzo lepszymi bo liczy przede wszystkim na remis a jesli uda im sie kontra to i jakos wywioza 3 punkty. MU niby ma problemy w obronie ale tak jak juz pisalem Hull bedzie sie glownie bronilo wiec nie liczy na obleganie bramki Kuszczaka, dodajmy do tego fakt, ze United sa ostatnio w slabszej dyspozycji strzeleckiej co pokazal ostatni mecz. Mysle, ze Ferguson powinien skupic sie przede wszystkim na ustawieniu dobrej obrony by znowu wynik sie nie powtorzyl ... tak wiec under 2.5 po kursie 2.00 lub dla mniej odwaznych under 3.5 po 1.33

lukasz80 88

lukasz80

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Koszalin
Birmingham(+2)-Chelsea Typ-1 [1,533] Sportingbet✅

Chelsea bardzo oslabiona szczegolnie w ofensywie,Birmingham w dobrej formie,mysle,ze jezeli uda sie wygrac Chelsea to nie wiecej niz jedna bramka.

lub mniej bezpieczne
Birmingham(+1)-Chelsea Typ-1 [2,50]✅

M 0

millwall_oks

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Opole
26.12.2009 13:45

Birmingham - Chelsea typ:2

Ten kto śledzi Premiership ten wie w jakiej formie obecnie znajduje się drużyna Birmingham City. Po zmianie właściciela w klubie drużyna Alexa McLeish nie przegrała meczu od 9 spotkań a 6 z nich wygrała. Ciekawym wynikiem był rezultat 2:2 z Liverpoolem na ich terenie. Tak więc można by powiedzieć, że zamiast spadając w dół tabeli drużyna wciąż gra dobrze i pnie się w górę. Zajmuje aktualnie 7 miejsce tuż za plecami Manchesteru City, Tottenhamu i czwartej Aston Villi a przed samym Liverpoolem. Birmingham strzela mało bramek ale również i mało ich traci. Kilka ważnych zwycięstw zawdzięcza samemu Lee Bowyerowi. Odnośnie Chelsea to kilka zdań tylko. Drużyna po zwycięstwie z Arsenalem 3:0 nie potrafi ustabilizować formy i ostatnie kilka meczy zawalała. Przegrana z Manchesterem City 2:1 (również bez formy), pechowy remis 3:3 u siebie z Evertonem, wymęczone 2:1 z outsliderem z Portsmouth oraz kontrowersyjny remis 1:1 z West Hamem to zapewnie nie są zadowalające wyniki drużyny Carlo Ancelottiego. Zamiast punktować rywali tuż przed PNA gdzie od składu odpadnie kilku graczy, piłkarze Ancelottiego grali po prostu słabo i popełniali kilkanaście znaczących błędów, które przelewały się później an końcowy wynik. Tylko ostatnio nie równa forma Manchesteru Utd pozwoliła Londyńczykom na utrzymanie pozycji lidera z przewagą trzech punktów. Chelsea zdecydowanie woli grać na własnym boisku. 9 meczy i 8 zwycięstw (jeden remis) to bardzo dobre osiągnięcie. Gorzej jest na wyjazdach. Trzy porażki. Dwie w początkowej fazie sezonu z Wigan i Aston Villą i trzecia nie dawno z Manchesterem City. Statystyki pokazują, że raczej za faworyta można określić gości ale to tylko statystyki. Birmingham gra coraz lepiej, u siebie są nie zwykle groźni a Chelsea bez kilku czołowych graczy będzie musiała stawić czoła nowo-narodzonym piłkarzom Alexa McLeish. Będzie to bardzo ciekawe spotkanie. Czy do jednej bramki? Myślę, że nie. Zobaczymy z dwie, trzy bramki. Mimo dobrej formy gospodarzy ja za zwycięzce meczu typuje Chelsea. To jednak oni są liderem i muszą po raz kolejny udowodnić, tym co uważają, że JEST KRYZYS, że go wcale niema!

roy. 187

roy.

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Ja nie rozumiem tego, ze opisujesz Birmingham w bardzo dobrym swietle, piszesz same pochwaly pod ich adresem i krytykujesz Chelsea a na koniec analizy piszesz, ze stawiasz na gosci, nic z tego nie rozumiem ????

anarky 0

anarky

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
To jednak oni są liderem i muszą po raz kolejny udowodnić, tym co uważają, że JEST KRYZYS, że go wcale niema!

Jak nie ma Jak jest ????

Dla mnie No Bet to spotkanie gdyż Chelsea nic ostatnio dobrego nie pokazuje.
West Ham United osłabiony brakiem swojego najlepszego strzelca Carltona Cola i nie tylko jego zdołał powstrzymać Chelsea ( co mnie nie zdziwiło gdyż sam dałem 1x ):razz:.
Ekipa z Birmingham musi kiedyś zakończyć passe zwycięstw, ale keidy to nastąpi ? Być może teraz lecz ja nie polecam grania tego typu.

Powodzenia

doberman 4,1K

doberman

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Chelsea jest osłabiona na każdej możliwej formacji oprócz Bramkarza, Jezeli już w ataku ma zagrać młodziutki Borini to świadczy o tym jak wyszczuplona jest kadra The Blues

D 0

dolar124

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Manchester
Chelsea jest osłabiona na każdej możliwej formacji oprócz Bramkarza, Jezeli już w ataku ma zagrać młodziutki Borini to świadczy o tym jak wyszczuplona jest kadra The Blues
Witam,dramat dla chelsea zacznie sie dopiero po tym meczu gdy drogba i kalou wyjada na puchar narodow afryki takze nie wydaje mi sie by w meczu zagral omawiany borini.
w ataku bedzie podejzewam drogba i kalu(lub sturrige)
Witam,dramat dla chelsea zacznie sie dopiero po tym meczu gdy drogba i kalou wyjada na puchar narodow afryki takze nie wydaje mi sie by w meczu zagral omawiany borini.
w ataku bedzie podejzewam drogba i kalu(lub sturrige)[pozdrawiam

D 0

dolar124

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Manchester
a ubytki w chelsea maja byc nastepujace.
Chelsea will be without injured trio Nicolas Anelka, Michael Essien and Deco.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Jezeli idzie o mecz z Birmingham to nie ma tak źle jak sugerujesz.
Owszem Anelka jest kontuzjowany i z Birmingham nie zagra, ale Drogba opuści dopiero mecz z Fulham. POnadto wtedy przygotowania do PNA rozpoczną Kalou, Essien czy Mikel.
Mecz z Birmingham jak podaje BBC opuszczą Anelka (calf), Bosingwa (knee), Deco (unspecified), Essien (hamstring)

Wg mnie tak źle z ich składem nie jest bo teraz Ancelotti może przeciez posłac w bój taki skład np

Cech - Ivanovic, Terry, Carvalho , A.Cole - Ballack, Lampard, Malouda, Joe Cole - Kalou (Sturrdige), Drogba

Czy to jest slaby skład ? Nie sądze.
Jeszcze ciekawostka. Birminhgam nie może wygrac z Chelsea od marca 1980r. Wtedy pokonali ich 5:1 na St.Andrews.
Ostatnio jednak Chelsea troszke obniżke formy ma, a Birmingham pewnie ciężkim będzie rywalem. Mi się w tym meczu Under2,5gola ✅0:0zaczyna coraz bardziej podobac, ale o tym jeszcze pomyślę wieczorem ;)

M 0

millwall_oks

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Opole
Ja nie rozumiem tego, ze opisujesz Birmingham w bardzo dobrym swietle, piszesz same pochwaly pod ich adresem i krytykujesz Chelsea a na koniec analizy piszesz, ze stawiasz na gosci, nic z tego nie rozumiem ????

Czysty sentyment drogi kolego ;) A poza tym uważam, że większe szanse na odniesienie zwycięstwa ma Chelsea. Silniejsza kadra, większe doświadczenie itd itd. Wg mnie to oni wygrają i na tym poprzestane ???? pozdrawiam.

P 95

piotrek_

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
wiecie co. Marsylia przecież tez super piłkarze, doświadczenie większe, szanse na zwycięstwo, A Lyon? Przecież też drużyna gwiazd i co? Poległy ostatnio i aż się patrzeć na te mecze nie dało i to w dodatku u siebie przed własną publicznością. Chelsea może wygrać, zremisować, a porażka wcale nie będzie zaskoczeniem , tak samo under 2,5 czy over 2,5. Tu może być wszystko a nawet 0:0.
Wg mnie najrozsądniejszym typem jutrzejszej kolejki Premier League będzie OVER 2,5 w mecz Sunderland - Everton. Everton ostatnio tragicznie dopiero 15 pozycja , ostatnie 4 mecze bez zwycięstwa, Sunderland stara się wygrać ale często tracą bramki w końcówce lub dowożą do końca zaledwie remis. Obie drużyny tracą dużo bramek ale starają się też strzelać. Powinniśmy tu kilka bramek zobaczyć.

Status
Zamknięty.