>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

18 kolejka Ekstraklasy [26.02 - 28.02.2010r.]

Status
Zamknięty.
flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
krk

Zmagania czas zacząć! Oto pary jakie zmierzą się ze sobą po zimowej przerwie:
26.02.2010r.
Odra Wodzisław - Lechia Gdańsk
2.30 3.15 3.00
Cracovia Kraków - Legia Warszawa
3.65 3.15 2.00
27.02.2010r.
Korona Kielce - Jagiellonia Białystok
2.25 3.20 2.95
GKS Bełchatów - Wisła Kraków
3.10 3.15 2.20
Polonia Bytom - Śląsk Wrocław
2.25 3.15 3.00
Arka Gdynia - Ruch Chorzów
2.55 3.10 2.65
28.02.2010r.
Zagłębie Lubin - Piast Gliwice
2.55 3.10 4.30
Polonia Warszawa - Lech Poznań
3.15 3.20 2.15
kursy by betsson
W końcu przerwa zimowa zbliża się do końca i znów będziemy mogli emocjonować się rozgrywkami naszej rodzimej ligi. Każdy zespół na pewno solidnie przygotowywał się do rundy wiosennej by móc udanie walczyć o założone cele. Były obozy, sparingi a także zakupy nowych zawodników. Jaki wpływ będzie miało to na poszczególne drużyny? To się okaże już w tej kolejce.
Kibiców dodatkowo może cieszyć fakt, że już w tej kolejce będziemy świadkami kilku bardzo ciekawych spotkań jak na przykład GKS z Wisłą czy Polonia z Lechem. A z kolei typujący na pewno nie pogardzą wysokimi kursami wystawionymi przez bukmacherów.
Serdecznie zapraszam to pisania opinii i analiz ;)

ramzesa 12,8K

ramzesa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock
Najlepsza liga w europie wraca w końcu na nasze boiska ;) Patrząc na ilość sparingów i obozów to w tej przerwie zespoły solidnie pracowały. Myślę że nie warto kierować się wynikami sparingów bo tam trenerzy testowali zawodników i różne ustawienia. Na pierwszy rzut oka patrząc na ofertę rzuca mi się 1x na Kielce. Jaga już od kilkudziesięciu meczów nie potrafi wygrać na wyjeździe, nie wiem czego to jest powodem, ale najprawdopodobniej nastawienia samych zawodników. Korona w okienku nie próżnowała, a kibice myślę że liczą najbardziej na maszynkę Dolcanu - Tataja. Więc tak jak powiedziałem 1x jak najbardziej...
Co do reszty meczów to ciężko powiedzieć. Kusi over 2,5 w meczu Arka - Ruch ale do tego się jeszcze muszę zastanowić ;) Grania grubo w pierwszych meczach rundy nie polecam.
Korona Kielce - Jagiellonia Bialystok - 1x - 1,37 ✅ 1:0

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Pierwsza kolejka po dluuugiej przerwie wiec trudno prognozowac kto w jakiej jest formie no ale za mniejsze stawki trzeba cos sprubowac bo to w koncu nasza ekstraklasa.

Pasy - Legia
Mecz na Hutniku wiec kibice gospodarzy raczej dopisza, Cracovia od kad przejal ja Lenczyk robi ciagly postep ale ja to mawiaja madrzy tego swiata &#39;powyzej dupy nie podskoczy&#39;. Personalnie to ekipa mogaca walczyc maksymalnie jedynie o srodek tabeli, graja z pretendentem do Mistrza ktory slynie glownie z dobrej obrony. Mysle ze obie ekipy skupia sie glownie by nie stracic szybko gola bo taka sytuacja ustawia mecz. Mysle tu nad remisem do przerwy (2,0) i pierwszy gol przed 29&#39; minuta NIE (1,63 Betsafe). Na singla ciekawie prezentuje sie remis w hc (1-0) czyli wygrana gosci ze stolicy jedna bramka po kursie 3,75.

Kusi mnie tez kurs na Miedziowych, po Piascie nie spodziewam sie zbyt wiele zwlaszcza jesli chodzi o wyjazdy a Zaglebie pomimo kiepskiej pozycji pokazalo w kilku meczach ze potencjal maja spory i gdyby nie fatalny start byli by duzo wyzej w tabeli.

Przed weekendem postaram sie cos jeszcze napisac gdy bedzie mozna dokladniej okreslic sytuacje kadrowa druzyn.

p. s.
Nareszczie, osobiscie juz nie moglem sie doczekac, mimo ze poziom slaby, niektory mecze tragicznie nudne, wiekszosc stadionow odstrasza ale to zawsze jest Nasza Liga ????

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Nareszcie rusza liga oto moje propozycje ????

Gks- Wisła KRaków

Wiślakom zazwyczaj sie w Bełchatowie grało trudno i bez gradu bramek. W meczu z GKS-em nie wystąpi Małecki pauzujący za kartki. Do zdrowia wraca co prawda Brożek z Boguskim ale szczegolnie ten drugi na pewno całego meczu nie bedzei wstanie zagrac. Zatem atak osłabiony. Wisła raziła w sparingach w okresie przygotowawczym nieskutecznościa a miałem przyjemnosc obejrzec skróty wszystkich. GKS u siebie miał niebywałą serie , którą przerwała dopiero LEgia(później Bytom). Jednak jak to często bywa na poczatku rundy sądze , że padnie malo goli wlasnie z powodu niektórych osłabien szczegolnie w Wiśle a także mając w pamięci dotychczasowe potyczki, które często konczyly sie na 0-0 , 1-1 lub skromna wygraną . Tak samo bedzie i tym razem sądze , że Wisła może to wygrac ale w stosunku 0 do 1 . Stawiam więc na under : kurs ok.1.60✅

Bytom- Śląsk

Drugi mecz wybrany przeze mnie . Tutaj także nie typuje czysto zwyciescy ale pokolei.
Obie ekipy mimo różnych aspiracji nie grzesza ani skutecznościa ani grą ofensywna. W ostatnich 6 meczach u siebie Bytomian padł tylko 1 over , Śląsk na wyjezdzie także wielu bramek nie zdobywal (ostatnich 5 strzelił tylko gola tracac aż 5). Także trener Śląska nie był bez winy na poczatku poprzedniej rundy gdyż jak sam przznał zajechał piłkarzy i nie trafili ze świeżościa, może byc podobnie . Tutaj stawiam na 1-0 lub 1-1 o by nie było także under kurs.1.55 ✅

legia 122

legia

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
@Cygeiro mecz raczej w Sosnowcu , dla mnie NO BET lepiej odpuścić pierwsze 2 kolejki bo niespodzianek nie zabraknie , aura też może sporo namieszać , w tym meczu wszystko się może zdarzyć...nie zdziwi mnie tu remis czy wygrana Cracovii bo Legia zawsze kiepsko wchodzi w rundę , gracze przebąkują o zmęczeniu przygotowaniami Iwański głośno mówi że brak im dynamiki i świeżości ;) na środku obrony nie zobaczymy Astiza - zastąpi go Wojciech Szala a więc mocno niepewni grający defensor który lata świetności ma już chyba za sobą ;)
Giza rozpocznie na ławce bo Urban stracił do niego cierpliwość a jego miejsce zajmie Mięciel który będzie grał ofensywnego pomocnika , na papierze lepsza Legia...ale jeżeli faktycznie Legioniści będą mieli nogi z ołowiu to Cracovia fizycznie może zdominować mecz a wtedy wracamy na tarczy...
JEDNO NIE ULEGA WĄTPLIWOŚCI JAK MAWIA URBAN PRZED KAŻDYM SPOTKANIEM -
&quot;TO BĘDZIE TRUDNY MECZ ! &quot;

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
@Cygeiro mecz raczej w Sosnowcu [/b]

Mimo obfitych opadów śniegu i niskim temperaturom udało się to, za co wszyscy kibice Cracovii trzymali kciuki. Piątkowe spotkanie z Legią Warszawa odbędzie się na stadionie Hutnika w Krakowie!!!
Do końca nie było wiadomo, czy stadion na Suchych Stawach będzie spełniał wymogi licencyjne. Po dzisiejszej wizycie na stadionie w Nowej Hucie zapadła decyzja – Pasy bedą rozgrywać swoje mecze na stadionie Hutnika! Ekstraklasa wraca zatem po ponad pół roku do Krakowa!

Już na początek rundy wiosennej kibiców Cracovii czeka nie lada gratka. Podopieczni trenera Oresta Lenczyka zmierzą się z zespołem warszawskiej Legii! Podczas jesiennego spotkania obu drużyn w Warszawie padł bezbramkowy remis. Szykują się więc nie lada emocje!

Piątkowe spotkanie rozpocznie się o godzinie 20.

cracovia.pl

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
WWA
Cracovia - Legia | Under 1.5 @ 2.55 | Under 2 @ 1.88 | 7/10 |
- Jest zimno, grać się nie chce, a co dopiero strzelać bramki.
- Pierwsza kolejka, formy ni ma.
- Mokre boisko = mokre i ciężkie piłki, wiadomo jaki jest tego skutek, grac się nie da.
- W ataku przemęczony Grzelak ???? Dong nie gra, bo jako napastnik nie bardzo angażuje się w grę defensywną ????
- Legia będzie musiała grać atak pozycyjny, skutek wiadomy.

Kierwa, 0-0 jak nic ????

konrad140 2,2K

konrad140

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Najlepsza liga w europie wraca w końcu na nasze boiska ;)
tu mnie chłopie zasmuciłeś ???? myślałem że na świecie najlepsza :| ale Europa też dobra ????
W końcu wraca Iwański , Patyra , Szczęsny ze swoją szybką piłką &lt;-- naprawdę jest szybka he ???? Brakuje jeszcze Pana Gmocha no ale nic straconego ????

o co do 18 kolejki. Ja bym tu nie szalał z jakimś grubym graniem nawet największym fachowcom od naszej ligi. Wiadomo przerwa zimowa , trochę czasu minęło od ostatniej kolejki , trzeba znowu wejść w ten rytm ważnych meczów bo sparingi wiadomo że takimi nie są. Zapewne będzie sporo niespodzianek i radził bym tą kolejkę grać bardziej statystycznie niż z zamiarem wielkiego zarobku.

J 19

jajo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wiadomo, ta kolejka nie nadaje się raczej do grania za grubą stawkę.

W Bełchatowie ciężko gra się nawet najlepszym. Wisła boryka się z kontuzjami, natomiast dla mnie główne pytanie to te, czy Ulatowski przygotował drużynę na pierwszą kolejkę, czy znowu GKS wystartuje od 4-5
W meczu Pasów z Legią under wydaje się typem prawie pewnym, jak coś wpadnie to raczej po stronie. Nie umiejąca grać na wyjazdach Jaga, zagra z drużyną, tylko trochę od siebie słabszą. Dlatego dla mnie raczej 1. Coś mi się wydaje że transfery napędzą Odrę i w meczu z Lechią u siebie zainkasują komplet punktów.
W Gdyni Arka gra nie tylko na sztucznej nawierzchni, ale też na krótszym boisku, o czym należy pamiętać, co może przeszkadzać szybkim Niedzielanowi i Sobiechowi. Ruch do Gdyni jedzie bez Straki. Dla Ruchu i dla Polonii ta runda będzie dużym sprawdzianem. W Bytomiu stawiam na zwycięstwo gospodarzy. O Polonii się mówi zdecydowanie mniej, ale uważam ją za lepszy zespół. Największym minusem jest sprawa z Grzybem.
Bakero jest chyba pierwszym trenerem, który ma tyle czasu na pracę z Polonią. Dlatego przeczuwam, że ta drużyna zacznie grać i w meczu z Lechem stawiam na remis. Zima powinna pomóc także w Lubinie, gdzie Zagłębie w końcu chyba będzie jakoś ułożone z tyłu i wygra z Piastem

tbm 642

tbm

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zachodnia Polska
Kusi mnie tez kurs na Miedziowych, po Piascie nie spodziewam sie zbyt wiele zwlaszcza jesli chodzi o wyjazdy a Zaglebie pomimo kiepskiej pozycji pokazalo w kilku meczach ze potencjal maja spory i gdyby nie fatalny start byli by duzo wyzej w tabeli.

Bingo! Zagłębie ostatnio coś próbuję grać w stylu 4-3-3 z Micanskim, Pawłowskim i Traore w ataku. Do tego Reina w obronie powinien zapewnić więcej spokoju, a konkurencję w bramce zwiększył już Isailović. Ja wierzę w Zagłębie. W sumie o Piaście niewiele się mówi, a grać coś tam przecież potrafią, ale na chwilę obecną popieram typ na Miedziowych.

Cracovia - Legia ?
Pasy to pogromcy czołówki. Wygrane z Lechem czy Wisłą oraz remis z Legią gdzieś tam utkwiły w mojej pamięci. Najlepszy mecz w ich wykonaniu to wygrana z Lechem, ale kiedy to było... teraz sam trener Lenczyk zapowiedział, że Suvorow nowy nabytek powinien wnieść sporo do gry drużyny. Wygląda na ciekawego zawodnika i zobaczymy jak zaprezentuje się w pierwszym meczu.
Legia mocno trenowała i co raz więcej wskazuje na to, że może to się odbić niekorzystnie na postawie np. w meczu z Cracovią. Dla mnie na chwilę obecną 1x.

nicolante 149

nicolante

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kabul
KORONA KIELCE -JAGELLONIA Korona -0,25 108 sbobet 5/10

Ten tydzen zagrauem tylko ten typ na wasza liga,mam zaufanie na Korona ze nowy treiner Sasala kto dla mnie dobrze pracowac ze Dolcan Zabzki,jestem czekawa co robic Tataj w extraklasa,Jagellonia nie lubie kiedy grac na wejazde,oglondauem kilka match i nawet nie potrafili wygrac ze Odra.

ckkuman 21

ckkuman

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kielce
Zdecydowanie najlepszy mecz do grania to Korona. Jak ktoś sie nie zna i zobaczy wyniki to nawet ni epomysli zeby to obstawić. Korona ma jedna z najlepszych ofensyw w Polsce i gdyby nie dziurawa obrona z powodzeniem mogli by szukac miejsca 4-7. Trzeba zwrócic uwage że Korona tak naprawde grała bez rasowego napastnika ( Buśkiewicz i Konon nie strzelili żadnej bramki w lidze) a mimo to strzelala mnustwo bramek. Myśle że Tataj pokaże na co go stać, a po za tym w wyśmienitej formie jest niedoceniany Gajtkowski. Obrona też nie prużnowała i uważam że dziury zostały załatane . No i najważniejse. Korona gra u siebie, napewno bedzie ponad 10tys ludzi,a doping na Arenie Kielc jest jednym z najlepszych w Polsce . Napewno zobaczymy sporo bramek.

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Olawa
Rozgrywki ligowe wracają po zimowej przerwie, czas na 18 kolejkę, mam nadzieję, że wszystko rozpocznie się tak jak to miało miejsce na samym początku sezonu 2009/2010. Tak jak wspominali koledzy wyżej nie ma co szaleć ze stawkami, powinniśmy zdawać sobie sprawę z tego, iż kilka niespodziewanych wyników może się przytrafić. Wyniki spotkań sparingowych nie mówią w zasadzie o formie poszczególnych zespołów, wiemy, że takie starcia rządzą się swoimi prawami. Dopiero po tej kolejce będzie można powiedzieć coś więcej.

Korona Kielce - Jagiellonia Białystok

Moim zdaniem to właśnie mecz na Arenie w Kielcach może okazać się najbardziej emocjonującym w tej pierwszej serii spotkań rundy wiosennej. Korona Kielce i Jagiellonia Białystok - drużyny, które dzieli zaledwie jeden punkt w ligowej tabeli, trzeba jednak przypomnieć o minusowych oczkach Jagi, karę udało się jednak szybko zniwelować i punktować już na plus. Oba zespoły można pochwalić za sam styl gry, bardzo ofensywny, niestety nie zawsze przekładało się to na najważniejsze, czyli wyniki. Kibice Korony zgromadzeni na nowoczesnym stadionie w Kielcach często byli świadkami znakomitych meczów, to właśnie na tym obiekcie padło najwięcej goli, bo aż 32 w 8 spotkaniach, średnia imponująca. Faworytem można nazwać niewątpliwie gospodarzy, Jagiellonia to zespół, który już chyba nie pamięta swojego ostatniego, wyjazdowego zwycięstwa, wypadałoby się w końcu przełamać, ale czy nastąpi to już w ten weekend? Nie sądzę, Korona wysoko postawi poprzeczkę, postara się zaprezentować jak najlepiej, będzie mogła liczyć na swoich świetnych kibiców, którzy w sporym stopniu zapełnią trybuny obiektu. Murawa perfekcyjnie przygotowana do tego pojedynku, to na pewno będzie sprzyjać obu zespołom, musimy oczekiwać od nich bardzo dobrych 90 minut.

Moja propozycja: powyżej 2,5 goli - 2,25 Expekt

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
WWA
Odra - Lechia | 1 @ 2.30 | 4/10 |
Pomimo, że pewnie wiele osób uważa, że ten mecz to NO BET, to ja spróbowałbym lekko pocisnąć na Odre.
&quot;Król okienka transferowego &quot; pozyskał kilku znaczących graczy którzy mają pomóc w walce o utrzymanie. Po zobaczeniu zawodników którzy przyszli do klubu, można pomyśleć, że te transfery były na zasadzie &quot;ilość, nie jakość&quot;, lecz imo wcale tak nie było.
Brasilia, Cantoro, Grzegorzewski, Kolendowicz, Lukaszik, Magdoń, Diogo Pires, każdy z tych zawodników powinien wnieść sporo dobrego do gry Wodzisławian.
W ostatnim sparingu przed ligą zwyciężyli oni 4:0 GKS Katowice, co jest według mnie dobrą prognozą przed meczem jutrzejszym.
Gdańszczanie mają do pokonania 700 km autokarem, co również mały wpływ na grę może mieć.
W Odrze w przerwie zimowej zapanowała wielka akcja ratowania klubu przed spadkiem i jeśli naprawdę myślą oni o tym realnie, jutro muszą zwyciężyć.
edit // no tak Chmiest również, lecz on ostatnio chyba (?) nigdzie nie grał, a przynajmniej nie strzelał, więc zobaczymy jak tam jego forma ;)

doberman 4,1K

doberman

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Fabik zapomniałeś dodać jeszcze Chmiesta który dzisiaj podpisał z Magdoniem a to wielkie wzmocnienie ataku Odry przecież tam ten zawodnik nie tak dawno był najlepszym graczem oraz strzelcem

oski1929 853

oski1929

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdynia
No właśnie Chmiest to bardzo wartościowy zawodnik ???? napewno strzeli hat-tricka ????

al_capone 6,2K

al_capone

Gangster
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
36
Miasto
Chicago
Odrę można pociś, ale nie za dużą stawkę. Transfery dokonali nawet okazałe, ale czy drużyna będzie od 1 kolejki dobrze zgrana? W to troszkę wątpię. Może starać się będą, bo wiedzą o co walczą, ale bym mimo wszystko ostrożnie do tego spotkania podchodził.
edit:
@oski1929 postawie Ci 4-paka jak się sprawdzą Twoje słowa ????

futro_z_kreta 41

futro_z_kreta

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
kraków
Czekałem i myślałem ze się nie doczekam. Kolejka wreszcie rusza ale prawdę mówiąc wyglądała ona o wiele ciekawiej jeszcze w przerwie zimowej ;) Tak naprawdę pomijając już fakt że to kolejka &quot;rozpoznawcza&quot; to w sumie naprawdę nie ma na co stawiać. Typ na Odrę wydaje mi się bardzo optymistyczny, fakt- może wykorzystali tą przerwę zimową ale w końcu zmierzą się w tym meczu dwa zespoły całkiem oddalone w tabeli, ostatnia z szóstą. Co więcej Lechia w poprzedniej rundzie całkiem ładnie sobie radziła a i w traceniu bramek nie byli najmocniejsi ;) Mam wrażenie że przypomni nam się na przykładzie Odry zespól Zabrzan z zeszłego sezonu.. Powojują, coś pokażą ale i tak spadną ;)
W spotkaniu Pasów z Legia nie dowiemy się chyba niczego do póki nie oglądniemy i wydaje się to być największa niewiadoma tej kolejki. Cóż, zawitają na Hutniku więc bliżej mnie już nie mogą ;);)
Co powiecie o Wiśle? Mecz trudny, ale prawdę mówiąc ten kurs mnie kusi ;)

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Czekałem i myślałem ze się nie doczekam. Kolejka wreszcie rusza ale prawdę mówiąc wyglądała ona o wiele ciekawiej jeszcze w przerwie zimowej ;) Tak naprawdę pomijając już fakt że to kolejka &quot;rozpoznawcza&quot; to w sumie naprawdę nie ma na co stawiać. Typ na Odrę wydaje mi się bardzo optymistyczny, fakt- może wykorzystali tą przerwę zimową ale w końcu zmierzą się w tym meczu dwa zespoły całkiem oddalone w tabeli, ostatnia z szóstą. Co więcej Lechia w poprzedniej rundzie całkiem ładnie sobie radziła a i w traceniu bramek nie byli najmocniejsi ;) Mam wrażenie że przypomni nam się na przykładzie Odry zespól Zabrzan z zeszłego sezonu.. Powojują, coś pokażą ale i tak spadną ;)
W spotkaniu Pasów z Legia nie dowiemy się chyba niczego do póki nie oglądniemy i wydaje się to być największa niewiadoma tej kolejki. Cóż, zawitają na Hutniku więc bliżej mnie już nie mogą ;);)
Co powiecie o Wiśle? Mecz trudny, ale prawdę mówiąc ten kurs mnie kusi ;)

Wisla napewno lekko miec nie bedzie ale jak zagra Marcelo (prognozy sa optymistyczne) z Glowa na srodku to o defensywe bylbym spokojny. Gorzej z ofensywa, przez nieskutacznosc napastnikow Cupial nawet ponoc wezwal Macka na dywanik no i mamy przymiarki do ruchow transferowych na ostatnia chwile. Z drugiej strony Belchatow za Ulatowskiego ma problemy z poczatkami rundy i nie zanosi sie by tym razem mialo byc inaczej. Trudno z pierwszej kolejki grac cos konkretnie dlatego tez ja bardziej for fun gram tripla:

Cracovia Krakow (1) - Legia Warszawa (0) X 3,75
Zaglebie Lubin - Piast Gliwice 1 1,90
GKS Belchatow (1) - Wisla Krakow (0) X 3,80
Kursy ogólnie 27,08

R 10

rwtwolves

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Trójmiasto
Fabik zapomniałeś dodać jeszcze Chmiesta który dzisiaj podpisał z Magdoniem a to wielkie wzmocnienie ataku Odry przecież tam ten zawodnik nie tak dawno był najlepszym graczem oraz strzelcem

Chmiest ???? - genialny piłkarz po prostu , dobrze że &quot;wzmocnił&quot; rywala w walce o utrzymanie, szkoda tylko, że tak pozno darmozjada pogonili.
Co do Odry - tak poważniej - to wzmocnienia są nieco przereklamowane, a Lechia ma spore szanse przywiezc korzystny wynik , bo to na chwile obecna znacznie lepiej poukładany zespół.

Status
Zamknięty.