Promocja w Betclick! Darmowy zakład do 200 zł!!! Sprawdź teraz klikając w ten link!
Przyspieszamy i gramy w Ligue1 w środku tygodnia. Kto tym razem zawiedzie, kto tryumfuje? Zaprasam do pdoawania swoich propozycji i spostrzeżeń!
Również obserwuje mecze ligi francuskiej i uważam, że nieprzewidywalność wyników jest podobna do tych co w lidze Polskiej. Na remis Caen czekałem do 14 kolejki. Na zwycięstwo Troyes również czyham. Mimo wszystko zgodzę się z tym, że niektóre drużyny albo wygrywają po kilka meczy z rzędu lub przegrywają. Przykład Nice oraz Reims. Lyon, który powinien walczyć o miejsce w pierwszej trójce, trochę cieniuje. Monaco podobnie, a Marseilla... no cóż. Aktualnie Montpellier jest na fali. A ich początek sezonu? Pierwsze 10 meczy? 1 wygrana, 1 remis i 8 porażek. Jedno jest pewne. Nic nie trwa wiecznie ????Wczorajszy dzień szokujący. Nie grałem nic wczoraj, bo miałem mieszane uczucia co do tego co było w ofercie. Te wyniki 0:0 wyglądają wręcz podejrzanie ????
Ostatnio trochę gorzej z formą u mnie. Staram się obserwować Ligue 1 od jakiegoś czasu bardzo uważnie. Mam wrażenie, że jest to trudny sezon do typowania. Jest PSG, które wygrywa wszystko jak leci i zdobędą Majstra. Drużyny, które są niby konkurencją dla PSG, a więc Monaco, Marsylia oraz Lyon są arcy nieprzewidywalne w tym sezonie. Na tle reszty drużyn w tym sezonie wyróżnia się z pewnością ekipa Angers oraz Caen. Przynajmniej wyróżniały się na początku sezonu. Nicea też coś gra, ale to wszystko to są takie fale. Oglądając mecze dochodzę do takiego wniosku, że wiele drużyn nie ma wcale dużego potencjału ofensywnego. Bardzo dużo goli w Ligue 1 pada po raczej nieudolności obrony niż po jakiś spektakularnych akcjach ofensywnych. Oczywiście nie mówię tutaj o PSG. Moje typy głównie opieram na golach. Wczoraj swoje mecze gra PSG, Angers, Lyon, Nice i nie pada ani jeden gol ?! Dla mnie to wręcz nieprawdopodobne. Muszę przemyśleć mocno granie typów na bramki, bo w tym momencie mam wrażenie, że dla drużyn ligi francuskiej czysta ofensywa nie jest sama w sobie tak istotna. W Hiszpanii drużyny uwielbiają strzelać gole...we Francji jakby mniej.
Macie może jakieś swoje przemyślenia na ten temat po tych już 15 kolejkach tego sezonu ?