Witam.
Dzisiaj warto według mnie zagrać takie typki jak.
Rzeszów - Gorzów 1 1,90
Bydgoszcz - Gdańsk +14,5 2 2,00
Póki kurs jeszcze nie spadł, jeśli Gorzów jedzie bez Iversena i będą stosować z/z szanse jakieś tam mają lecz według mnie nie takie jak by Puk jechał. Zmarzlik,Gollob, Jensen Zagar i Kasper nie gwarantują 12 punktów na zmianach(wiadomo jedzie 4 z nich). Rywale są mocni u siebie, co potwierdzają wyniki. Rzeszów - Tarnów 42-48 , Rzeszów - Leszno 45-45 a tak to wygrane min. z Falubazem 48-42i Toruniem 46-42. Rzeszowianie to przede wszystkim trio Walasek 2,432 , Crump 2,233, Okoniewski 2,111 (śr biegowa u siebie). Do tego dochodzi Kuciapka z średnia 1,423, i myślę że jest w stanie zrobić te 5-6 punktów. Tyle samo Kilokarpia i 5-6 pkt juniorów powinny dać wygraną. W Gorzowie słaby na wyjazdach Zagar i jeźdzący ostatnio słabiej Jensen...Jeśli podopieczni Komarnickiego mają coś ugrać to musi błysnąć Gollob.
Natomiast Bydzia z Gdańskiem poradzić sobie powinna nawet bez Kościechy, w końcu mają bardzo dobrych juniorów jak na E ligę i w tym aspekcie przewyższają ekipę z Gdanśka. Jest Krystian Pieszczek który walczyć z nimi na pewno będzie jednak będzie mu bardzo ale to bardzo ciężko. Łaguta-Gapiński są do objechania przez Gafurova i Świderskiego, nie mowię już o Pedersenie i Jonassonie. Jeśli mecz będzie układał się nie pomyśli Gdańszczan pewnie pojedzie 6 razy Nicki. Plus 14,5 pkt to i dużo i mało, typuje że Gdańsk zrobi te 38 pktów i handi wejdzie. Motywacja może być fakt iż słyszy się że główny strategiczny sponsor rozważa odejście.