>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

15 kolejka T-Mobile Ekstraklasy 7.12 - 10.12.2012

Status
Zamknięty.
ramzesa 12,8K

ramzesa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock

Tobet​
Przed nami ostatnia kolejka ligowa w tym roku. Zaczniemy w Chorzowie, gdzie Ruch zagra z Jagą. Drużyna z Białegostoku zaliczyła spory przewrót w porównaniu do poprzednich lat, gdzie na wyjazdach grali po prostu słabo. Na Podlasiu całkowicie sobie nie radzą i nie wiadomo czym jest to spowodowane. W meczach wyjazdowych jeszcze nie przegrali, a grali przecież z takimi drużynami jak Legia, Lech, Śląsk, Wisła. Ruch w tym sezonie całkowicie się pogubił. Odszedł Waldemar Fornalik i zastąpił go jego brat, który szybko został sprowadzony na ziemie w europejskich pucharach jak i w konfrontacjach ligowych. Teraz szkoleniowcem jest Jacek Zieliński, ale i jego posada nie jest stabilna. Może jednak trzeba spojrzeć prawdzie w oczy i zobaczyć na skład jakim dysponują Chorzowianie. Brakuje tam nowych twarzy, a proste schematy na których opierali się Niebiescy po prostu przestają przynosić punkty. Na całe ich szczęście Podbeskidzie i GKS Bełchatów pewnie dążą do spadku.
Hitem kolejki będzie jednak pojedynek Śląsk Wrocław - Legia Warszawa. Mistrz Polski jest mocno przeciętny i nawet Levy nie wzniósł drużyny na wyżyny. Ich największym problemem jest gra w kratkę. Potrafili zremisować z Jagą wygrywając 3:0 na własnym stadionie. Jeśli przy takim stanie meczu się nie wygra to czego można od takiej drużyny oczekiwać? Dla potwierdzenia tezy, że ich gra jest nierówna świadczy ostatni mecz w Poznaniu, gdzie upokorzyli Kolejorza 3:0. Legia natomiast z klasą wygrywa kolejne mecze. Czaruje Kosecki, a jego kolejne zdobycze bramkowe proszą się o gromkie brawa. Przed najbliższą kolejką Legia ma 7 punktów przewagi nad wiceliderem. Lepiej ta runda ułożyć się chyba nie mogła. Wydaje się, że z każdym kolejnym meczem rewelacje sezonu czyli Górnik i Polonia trochę spuszczają z tonu. Jeśli taka tendencja utrzyma się w przyszłym roku to Legia może przegrać mistrzostwo sama ze sobą.
W sobotę najciekawiej zapowiada się mecz Górnika z Lechią. Obie drużyny świetnie radzą sobie w tym sezonie chociaż mając na uwadze całą rundę to ekipa Nawałki chyba trochę spuściła z tonu. W Gdańsku natomiast &quot;Bobo&quot; stworzył całkiem przyjemną ekipę. Traore z Ricardinho tworzą świetny duet, a ich akcje są okraszeniem naszej szarej ligi. Nie dość, że przyjemnie się to ogląda to na dodatek jest to szalenie skuteczne. Ich największym problemem jest jednak mierna gra na własnym stadionie, które jeszcze nie potrafili &quot;zaczarować&quot;. Teraz grają jednak na wyjeździe więc ten problem póki co rozwiąże się sam. Górnik u siebie nie jest również twierdzą więc zapowiada się ciekawe spotkanie. Po obu stronach mamy widowisko grających zawodników, a do tego przed końcem roku będą chcieli pokazać się skautom, którzy z pewnością pofatygują się na to spotkanie. Niektórzy z pewnością chcieliby już teraz zamienić klub na silniejszy.
Kolejkę zakończymy w Warszawie. Polonia będzie podejmować Pogoń Szczecin. Beniaminek w tym sezonie zebrał już sporo punktów. Lepsze mecze dają jednak przed własną publicznością, bo na wyjeździe wygrali tylko ze słabiutkim GKS-em Bełchatów oraz z Widzewem, który teraz wrócił już na swój odpowiedni poziom. Polonia nie wygrała w trzech ostatnich spotkaniach, choć w ostatniej kolejce w Gliwicach było bardzo blisko. Stracili gola w samej końcówce spotkania. Z tego meczu trzeba jednak odnotować dwie ważne rzeczy. Po pierwsze mecz stał na bardzo słabym poziomie (do przerwy żadna z drużyn nie oddała celnego strzału na bramkę). Najciekawszym momentem w całym meczu była chyba akcja Kokoszki w stylu &quot;Karate kid&quot;, za którą otrzymał czerwoną kartkę. Mamy nadzieję, że mecz z Pogonią będzie stał na wyższym poziomie.

Zapraszam do merytorycznej dyskusji

audi-rs6 50

audi-rs6

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
No w końcu! Czekałem na ten wątek ????
Śląsk Wrocław - Legia Warszawa
Myślę, że najciekawsze spotkanie ostatniej kolejki. Legia mistrz jesieni, dlaczego by więc nie wygrać jeszcze jednego meczu i utrzymywać prowadzenie. Po tym co pokazali w meczu z Lechem zaczynam obiektywnie wierzyć w to, że Warszawianie zdobędą w tym sezonie tytuł. Wrocławianie u siebie niby grają dobrze, ale zawsze tracą sporo bramek (Bilans 11-10) napawa do tego, że Legioniści mogą wpakować nie jedną bramkę. Kolejnym argumentem jest to, że drużyna z Łazienkowskiej nie przegrała jeszcze w tej rundzie żadnego meczu na wyjeździe, (Podobnie jak Górnik i Jagiellonia - która miała bardzo trudne wyjazdy) Stołeczni mało goli też mają straconych bo 6 wyjazdowych. Spoglądam jeszcze na ostatni mecz tych drużyn i widze spotkanie z lutego i wynik 0:4 ! ! Nie pamiętam jakoś tego meczu. Kupon na nich już puściłem i widze, że kursy lecą bardzo szybko w dół, bo dziś internetowe buki na Legie dają ok. 2,2. Wczoraj w Fortunie udało mi się jeszcze złapać kurs 2,95 co jest warte zagrania.

Zagłębie Lubin - Wisła Kraków
Wszyscy co myśleli, że Wisła wychodzi z dołka są w błedzie (Nawet ja), Wisła dalej w nim tkwi. I nie wiem co mnie podkusiło, żeby w ostatniej kolejce stawiać na ich zwycięstwo. Z Koroną stracony gol w ostatniej minucie, ze Śląskiem strzelony w końcówce po żałosnej grze, w Chorzowie cud, szczęście. Brakuje mi tutaj takiego soczystego i pewnego zwycięstwa. Natomiast Lubinianie też grą nie powalają na kolana, jeśli wygrywają to różnicą jednego gola, przegrwając też brakuje im bramki do remisu. Nawet widze, że obie drużyny mają ten sam bilans (5-3-6) Nie uważam, że będzie to jakiś porywający mecz, skończy się pewno bezbramkowym remisem albo zwycięstwem gospodarzy. Bez względu też jak Wisła zakończy te rundę - jak dla mnie -kryzys przy Reymonta trwać będzie całą zimę.
Śląsk - Legia - 2 - 2,95
Zagłębie - Wisła - X - 3,15
Kursy: efortuna z 5 grudnia

szef-elity 4K

szef-elity

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
OPOCZNO FABRYCZNE
Co do piątkowych spotkań.
Ruch bez formy, do tego dochodzą kontuzje, brak Straki czy Zieńczuka jest widoczny,
należy, jednak zaznaczyc, że w ostatnim meczu u siebie mieli pecha,
nieuznana bramka, przy stanie 1-0 grałoby się inaczej z Wisłą.
Jaga rzadko przegrywa w lidze, zremisowała 9 razy, na wyjazdach grac potrafi,
pokazują to mecze w Warszawie czy we Wrocławiu,
jak już to +0,25 w stronę Jagi można zagrac.
Co do hitu, jedno jest dla mnie pewne, to że zobaczymy bramki w tym meczu,
Śląsk po zmianie trenera gra ofensywnie, u siebie ma zawsze sporo okazji,
brakuje czasem wykończenia, Diaz powoli wraca do formy,
z drugiej strony Legia z będącym w świetnej formie Koseckim,
overu 2,5 nie zagram, lepiej poczekac kilka minut i 2,25 będzie na przyzwoitym poziomie, tj. 1.8.
Overowo powinno by również w Bełchatowie, Piast stawia na ofensywną piłkę,
sporo bramek stracili w Kielcach oraz w Poznaniu, gdzie przegrali 0-4,
ale swojej taktyki nie zmienili, dalej stawiali na atak.
GKS gra coraz lepiej, wyniki a zwłaszcza gra z Lechią i Jagą to potwierdzają,
over 2,25 (1,9 pinnacle) i następnie kolejne linie na live przy bezbramkowym remisie
do gry, bo bramki będą tu na pewno.
Kilka minut wystarczy i over 2 będzie po dobrym kursie w meczu Zagłębie z Wisłą.
Ponadto -0,25 na gospodarzy ponad 2 to dobry kurs biorac pod uwagę
to jak gra u siebie ekipa z Lubina, Wisła wygrała z Ruchem jak i ze Śląskiem,
ale na te wygrane nie zasłużyla, z Górnikiem zagrała dobre zawody, ale indywidualne błędy:
Pareiki przy 1 golu oraz Garguły i Boguskiego przy drugim zadecydowały o wyniku.
Poza domem Wisła gra słabo, dlatego faworytem jest Zagłębie.
W meczu Górnika z Lechią skłaniam się ku +0,5 w stronę Lechii, dlatego, że
dobre kontry w meczach wyjazdowych zapewniły im sporo punktów,teraz zagrają tak samo.
W meczu Idzie z Widzewem nie ma co ruszac, zapewne gospodarze przełamią się w tym meczu i wygrają 1-0 :]
Korona u siebie gra bardzo dobrze, nie chodzi tu o same wyniki, ale to
jak się prezentuje, najlepszy przykład to mecz z Wisłą.
Lechowi skończyło się paliwo na tą rundę i nie powinien tu odniesc kolejnej wygranej poza domem.
Co do ostatniego meczu w tej rundzie, Polonii też brakuje paliwa tylko Dwaliszwili zagrał dobrze w ostatnim meczu,
Pogoń gra bardzo dobrze w defensywie, dlatego w stronę gości można coś zagrac.
W tej kolejce nic ciekawego przed meczami nie ma, Mikołaj przyszedł tydzień temu,
na ta kolejkę zostają tylko overy na żywo,
przykładem jest ten w meczu Polonii z Piastem, po minucie gry był już over 2 po kursie ponad 1,8,
lepiej poczekac chwilę, niż pchac cię coś przed meczem.
Dwie bramki w Bełchatowie, Lubinie oraz we Wrocławiu zobaczymy,
co nie oznacza, że mamy grac 1,5 przed meczem, lepiej cierpliwie czekac,
prezenty będą na pewno.

M 135

mhm

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
że w ostatnim meczu u siebie mieli pecha, nieuznana bramka, przy stanie 1-0 grałoby się inaczej z Wisłą.
spalony to pech?
Gram Jagiellonie bo w koncu musi cos wygra a gra duzo lepiej niz Ruch wiec plusowo na Jage. Chorzow to juz zadna twierdza, juz sie kazdy poznal na grze niebieskich, dluga pilka na Piecha i moze strzeli. Nie w tym sezonie. Czas, zeby jaga cos pokazala.

szef-elity 4K

szef-elity

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
OPOCZNO FABRYCZNE
Po pierwsze Lewczuk nie był na spalonym.
Po drugie Chavez powinien zobaczyc czerwoną kartkę, chyba, że nie oglądałeś meczu.

Q 0

qvstra

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Mysle, ze warto zagrac over 2.5 bramki po kursie 2.10 (BAH) w meczu Gornika z Lechia. Obie druzyny grajace raczej ofensywnie, wiec o bramki powinnismy byc spokojni.
To samo w meczu Slaska z Legia, gdzie Legia bedzie chciala powiekszyc przewage nad reszta zespolow, a Slask podbudowany zwyciestwem z Lechem na wyjezdzie tez bedzie chcial pokazac na co stac Mistrza Polski. Over 2.5 bramki @ 1.95 (BAH)

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Śląsk-Legia
Ostatnia kolejka w tym roku i mamy bardzo ciekawie zapowiadające się spotkanie. Obecny mistrz, gra z obecnym liderem czyli starcie Śląsk-Legia. Faworytem rzecz jasna goście, którzy kroczą od zwycięstwa, do zwycięstwa, jednak Śląsk po ostatniej wygranej w Poznaniu będzie chciał zakończyć rok kompletem punktów. Obie ekipy nie mają zbyt dobrej obrony, co pokazują liczby. Szczególnie u Śląska zawodzi ta formacja, gdyż stracili ponad 20 goli. Teraz przyjdzie im się zmierzyć z najlepszym atakiem ligi więc o czyste konto będzie cholernie trudno. Ljuboja, Kosecki czy Radovic to zawodnicy, którzy w każdej chwili mogą gola zdobyć. Do tego dochodzą silne boki obrony w postaci Jędrzejczyka i Wawrzyniaka oraz kreatywnego Furmana w środku pola i mamy naprawdę mocny team. Śląsk ostatnio u siebie nie zachwyca, bo przegrali z Zagłębiem i Piastem, a także zremisowali wygrany mecz z Jagiellonią. Teraz rywal jeszcze mocniejszy więc jeszcze trudniej o punkty. Z przodu u gospodarzy, to wiadomo, że Mila będzie dorzucał piłki i jakieś sytuacje po stałych fragmentach czy po błędach obrony Legii zapewne się pojawią, a także, co najmniej jeden gol w mojej ocenie więc goście żeby wygrać, będą potrzebowali więcej jak jednego gola.
W tym sezonie, jedynie Widzew oraz Polonia straciły po jednym golu grając przeciwko Legii, a cała reszta traciła 2 lub więcej, a niektórzy po kilka sztuk. Wszystkie dotychczasowe wyjazdy Legii, to co najmniej 2 gole więc uważam, że i tym razem lider zrobi, to samo. Kurs na takie zdarzenie w Bet365 mamy bardzo przyjemny i warto go pobrać, nie tylko za minimalną stawkę.
Legia over 1,5 @ 2,20 Bet365⛔1:0

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Baltimore
Kursy milenium
Śląsk - Legia
over 3.5 kartek (1,48)⛔????
over 4.5 kartek (1.85)
⛔

Ruch - Jagiellonia over 4.5 kartek (1.65)
⛔
Ja konsekwentnie stawiam karteczki na naszej ligowej kopaninie . Śląsk z Legią to do przerwy powinno już być powyżej 3 kartek bo zapowiada się ostra walka w ostatnim meczu a wiadomo że jedni i drudzy lubią grać ostro.
Na mecz Jagi trochę wyższa linia , milenium się schytrzyło i nie ma już linii 3.5 na mecz Jagi , szkoda ale Jaga gra bardzo ostro od kiedy trenerem jest Hajto więc powwinni dać rade;)

pawelek78 1,1K

pawelek78

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Siedlce
Dyscyplina: Piłka nożna, Polska, Ekstraklasa
Spotkanie: Śląsk Wrocław - Legia Warszawa
(handicap 1-0)
Typ: Legia Warszawa
Kurs: 4,00
bwin

Dzisiaj kwadrans przed godziną dwudziestą pierwszą do jdzie do pojedynku Śląska Wrocław z ekipą Legii Warszawa. Mecz ten zapowiadany jest jako hit ostatniej jesiennej kolejki sezonu 2012/2013. Ja widzę w tym meczu zdecydowanego faworyta w zespole &quot;Wojskowych&quot;. Legia gra do przodu i zawsze walczy o zwycięstwo. Zgromadzili oni jak dotąd trzydzieści trzy punkty co pozwoliło im na uzyskanie mistrzostwa jesinie, pierwsze od siedemnastu lat. Na wyjeździe nie przegrali jeszcze ani jednego spotkania ligowego, dwa zremisowali z Górnikiem Zabrze i Zagłebiem Lubin mimo że zaaplikowali rywalom po dwie bramki. Ich forma zachwyca ostatnie ich trzy pojedynki to trzy zwycięstwa z ekipami Lecha Poznań, Widzewa Łódź i Ruchu Chorzów. Co do gospodarzy dzisiejszego pojedynku to mimo że wygrali wysoko w ostatnim pojedynku z &quot;Kolejorzem&quot; dzisiaj raczej szans na zwycięstwo niemają. Ostatni pojedynek tych zespołów na stadionie we Wrocławiu to wysoka wygrana Legii cztery do zera po dwóch bramkach Gola oraz Ljuboji i Astiza. W poprzednim sezonie były też pozaboiskowe ekscesy z udziałem wrocławskich piłkarzy i to powinno dodatkowo zdopingować Legionistów do jak najwyższego zwyciestwa. Ja licze na wysoką wygraną gości.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Największe zainteresowanie w tej kolejce budzi rzecz jasna mecz Mistrza Polski z Legią, więc ja &quot;dla odmiany&quot; także słówko nt.tego spotkania i podbiję typ, o którym wspomniał Szef Elity.
Mianowicie overek, widzę overek ;)
Śląsk u siebie 4-1-2 bramki 11:10, czyli średnia 3bramki/mecz jakby nie paczeć...
Ostatnie mecze Śląska u siebie:
3:3 z Jagą, 1:3 z Piastem, 0:2 z Zagłębiem, 2:1 z Polonią, 2:1 z Bełchatowem...
Legia ? Lider tabeli z 7-punktową już przewagą, jeśli wygra dziś, to już tylko sama będzie mogła w praktyce przegrać mistrzostwo... Wiem, wiem, połowa sezonu, ale terminarz na wiosnę sprzyja Legionistom.
Na wyjazdach podobnie jak u siebie, czyli bdb : 4-2-0 bramki 14:6, średnia 3.25/mecz.
Ostatnie mecze wyjazdowe : 3:1 z Lechem, 2:1 z Lechią, 3:0 z Pogonią, 2:2 z Zagłębiem, 2:2 z Górnikiem.
O personaliach napisali moi poprzednicy szczególnie kapszti.
Reasumując, spotykają się 2 bramkostrzelne zespoły mające kim postraszyć w ataku. Jeśli dodamy do tego mimo wszystko ułomność obrony Śląska w połączeniu z zabójczymi kontrami Legii, które mogliśmy obserwować m.in.ostatnio przy Bułgarskiej, to wychodzi nam overowy mecz i taki też typ proponuję:
Over 2.5 @ 2.08 Dafabet, a do dubla idealny over 2 @ 1.54 Marathonbet

miko5454 80

miko5454

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznan
Jesteście w wielkim błędzie grając dziś Na Legie Warszawa,myślę że Legia już popadła w euforię związaną ze zdobyciem tytułu mistrza Jesieni co oznacza granie tego meczu na pół gwizdka...Śląsk może nie porywa grą....ale w spotkaniu z Lechem pokazali jak skutecznie zdobyć środkową strefe boiska,i zdominowali Kolejorza kompletnie ja dawno nie widziałem tak beznadziejnej gry Lecha...i może Śląsk nie grał jakoś ładnie dla oka ale bardzo skutecznie..Jeśli tak samo zagrają z Legią to mają szanse na co najmniej remis i właśnie takiego rezultatu bym sie w tym meczu spodziewał..

Śląsk - Legia
Typ:X⛔
Kurs:3,20
Bukmacher:Expekt

Ruch Chorzów - Jagielonia Białystok
Co do drugiego dzisiejszego spotkania...sądze że już starczy remisów dla Jagi..Jagielonia przoduje w rankingu jesiennym bo aż 9 spotkań z jej udziałem zakończyło się remisem.Dwa ostatnie mecze to pogoń za wynikem i dwukrotne wyjście na remis...Myślę ze jeśli Jagielonia dobrze wejdzie w ten mecz i to ona będzie prowadziła to nie odda już niebieskim choćby punktu także mój typ na to spotkanie;)

Ruch - Jagielonia
Typ:2⛔
Kurs:3,10
Bukmacher:Expekt

hugues 520

hugues

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ja bym z tym overem we Wroclawiu nie byl taki pewny, wczoraj spadlo sporo sniegu, dzisiaj wieczorem bedzie dosc silny mroz, do tego Slask na pewno nie bedzie chcial popelnic takich samych bledow jak w tamtym roku i od poczatku bedzie solidnie bronil. Ja bym sie w tym meczu bardziej sklanial ku remisowi 1:1. Osobiscie bym typowal 1X.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Nie przejdę obojętnie obok szlagieru Śląsk - Legia. Liczę na ciekawe i ofensywne widowisko. Szkoleniowiec Legii dysponuje najlepszą ofensywą w T-Mobile Ekstraklasie (32 strzelone gole). Danijel Ljuboja z dziesięcioma trafieniami otwiera klasyfikację najlepszych ligowych snajperów, a Jakub Kosecki w ostatnich ośmiu kolejkach zdobył aż siedem bramek. Jest kim straszyć z przodu i myślę, że zobaczymy kilka bramek w tym spotkaniu. &quot;Legioniści&quot; są również niepokonani na wyjazdach, co warto zaznaczyć przed pojedynkiem ze Śląskiem. Czy ktoś jest w stanie zatrzymać stołeczny zespół? Raczej nie.. Jeśli w piątek nie uczyni tego Śląsk, to wiosną trudno będzie dogonić lidera. Legia wyrosła w tej rundzie na prawdziwego potentata ekstraklasy. Legia ma aż siedem punktów przewagi nad drugim Lechem, a to dość sporo. Wrocławianie plasują się dopiero na szóstej pozycji z dziesięciopunktową stratą do pierwszego miejsca. Mają przed tym spotkaniem jeden atut, grają u siebie. Ale to może być ciut za mało na wojskowych. Obrońcy tytułu w ostatnich tygodniach grali bardzo nieobliczalnie i trudno przewidzieć, jak spiszą się tym razem. W minionej serii spotkań Śląsk w znakomitym stylu rozgromił na wyjeździe Lecha 3:0. Jednak na własnym boisku nie wygrał od 7 października, kiedy to pokonał... inną stołeczną ekipę, Polonię. W międzyczasie piłkarze Stanislava Levy&#39;ego przegrali we Wrocławiu z Zagłębiem i Piastem, a z Jagiellonią zaledwie zremisowali, choć prowadzili aż 3:0. W nadchodzącej konfrontacji z pewnością będą szczególnie zmobilizowani, gdyż poza rywalizacją czysto sportową, zawodnicy Śląska nie przepadają za warszawską ekipą również poza boiskiem. Kibice obydwu ekip się nienawidzą, to będzie święta wojna na trybunach. Osobiście bardziej skłaniam się ku Legii i myślę, że nie przegra tego spotkania. Mocne X2 do dubla z innym spotkaniem na piątkowy wieczór można spokojnie pograć..
Śląsk Wrocław - Legia Warszawa 1:0

Typ: 2 DNB
Kurs: 1.53

Ciekawy mecz czeka nas w Lubinie. Zagłębie i Wisła plasują się w drugiej części tabeli. Ambicje obu ekip sięgają znacznie wyżej, ale zanim zaczną myśleć o europejskich pucharach, muszą wrócić do ligowej czołówki. Zagłębie po nieudanym początku sezonu wraca na właściwe tory. Skutkiem są 3 zwycięstwa i 1 remis w ostatnich 4 spotkaniach. Przed ostatnim meczem rundy jesiennej w szatni Zagłębia Lubin panują bojowe nastroje. Miedziowi chcą podtrzymać passę dobrych spotkań i przed własną publicznością godnie pożegnać pierwszą część sezonu. Treningi z zespołem rozpoczął Adam Banaś, który wrócił do zajęć po kontuzji łydki, jednak trudno określić, czy kapitan Miedziowych zagra w meczu z Wisłą. Wiadomo, że przeciwko Zagłębiu nie będą mogli wystąpić pauzujący za kartki Łukasz Burliga i Kew Jaliens. O tym, kto będzie gotowy na sobotni mecz, a kogo zabraknie w Lubinie, trener Kulawik poinformuje w trakcie piątkowej konferencji prasowej. Mecz ze wskazaniem na gospodarzy, z podpórką która może okazać się zbawienna. Wisła nie powstrzyma rozpędzonego Zagłębia, a goli dużo nie powinniśmy zobaczyć.
Zagłębie Lubin - Wisła Kraków 4:1

Typ: 1X
Kurs: 1.30

amagicw 120

amagicw

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z tad
Ruch vs Jagielonia typ x2 ✅
kurs: 1.637 (pinnacle)
stawka: 6/10
+23.408
+3.822
Ruch Chorzów:
Michal Pesković - Zeljko Dokić, Piotr Stawarczyk, Maciej Sadlok, Marek Szyndrowski - Marcin Kikut, Marcin Malinowski, Mindaugas Panka, Maciej Jankowski - Filip Starzyński - Arkadiusz Piech
Jagiellonia Białystok: Jakub Słowik - Alexis Norambuena, Ugochukwu Ukah, Michał Pazdan, Luka Pejović - Tomasz Kupisz, Rafał Grzyb, Tomasz Bandrowski, Nika Dzalamidze - Dawid Plizga - Tomasz Frankowski

Po stronie ruchu nieobecni:
Łukasz Janoszka (kontuzja do końca roku)
Marek Zieńczuk (kontuzja do końca roku)
Gabor Straka (kontuzja do końca roku)
Pavel Sultes (kontuzja do końca roku)
Grzegorz Kuświk (choroba)

&quot;Duet trenerski Hajto-Dźwigała przed meczem z Ruchem do dyspozycji ma wszystkich zawodników - Poza Tomkiem Porębskim - dopowiada Hajto - Chciałbym mieć zawsze taką bolączkę żeby siąść w szatni i zastanawiać się czy i kogo wystawić na daną pozycję - kontynuuje trener Jagiellonii&quot;.
Faktycznie, jak sięgam pamięcią to w Chorzowie chyba nie wygraliśmy. Nieśmiało jesteśmy stawiani w roli faworyta tego spotkania, patrząc jednak na statystyki chyba całkiem niesłusznie. Nie jesteśmy w klubie zadowoleni z ilości punktów i straconych bramek, jak też z miejsca w tabeli. No ale jeżeli myślimy o poprawie miejsca przed zimą to tylko w Chorzowie - zauważa Tomasz Frankowski.

Mecz ten nie wydaje się jakoś trudny do typowania i na pierwszy rzut oka powinna tutaj wygrać Jaga. Jednak dla tych którzy oglądali ostatni mecz z GKS-em, typ ten nie jest taki oczywisty. Według mnie jaga nie popisała się w tym meczu, zanotowali ogromny spadek formy, błędy obrony - &quot;śmiech na sali&quot;, jedynie franek pokazał poziom klasowy. GKS grał w 10 po czerwieni dla Wróbla, zawodnika od którego zaczyna się skład w Bełchatowie (m.in strzelca pierwszej bramki). Jak spoglądałem na grę Dzalamidze, mówiłem sobie dobry klasowy zawodnik, jednak w pamięci została mi jedna sytuacji kiedy zamiast ruszyć do piłki jak to zrobiłby gracz walczący o wynik, on poprostu stanął i zaczął sobie getry poprawiać. Zbulwersowało mnie to chol... . Wracając jednak do tego meczu uważam, że remis zadowoli tutaj obie strony: Jaga podtrzyma swoją passę, a Ruch natomiast swoją odwróci. Za Ruchem przemawia własny stadion, który będzie wypełniony po brzegi, z racji promocji na bilety za piątaka. Niebiescy przegrali 4 ostatnie spotkania z Legia, Wisłą, Pogoń, Lechia. Mają oni również istotne braki w składzie, które wypaczają ich wyniki(wszyscy z nieobecnych byli by dużym wzmocnieniem składu). Do reprezentacji powołanie dostał Skorupski który w tym meczu powinien potwierdzić swoją wartość, od pierwszej minuty Franek, łowca .... .Nie będę tutaj opisywał przeciwników Jagi bo są już w powyższych postach, ale brak porażek co z niektórymi jest imponujący(m.in win z Legia). Na papierze to Jaga wygląda lepiej, zarówno statystki(bez porażki na wyjeździe), jak i pod względem składu. Patrząc tylko na to, to Jaga powinna zwycięzyć, ale dziś liczę, że to kibice będą 12 zawodnikiem. A to ich doping będzie motywował niebieskich. Remis mi tutaj najbardziej pasuje, polecam dla tych najbardziej przekonanych na Jage dnb 2.

Po meczu:
Rzadko tak dobrze udaje mi się przeanalizować naszą kopaną, tak jak napisałem: Franek ponad ekstraklasę wykracza (to dzięki jego asyście bramka padła), do tego dość dobrze pokazał się Słowik. Zarówno jedna jak i druga ekipa miały dobre momenty, bardziej mimo wszystko gra jagi mi się podobała. A może gdyby nie czerwień Bandrowskiego to i jaga by wy..... Kibice jak na tą aurę dopisali i drużyny plan minimum wykonały. Na minus praca sędziego.

Śląsk vs Legia typ over 2.5
kurs: 1.99 (pinnacle)
+27.23
-6

Analiza
Krótko bo napisane zostało już sporo. Jeśli dzisiaj wygra Śląsk może wskoczyć na 2/3 pozycje w tabeli. Legia faworytem, ale Wrocławianie należą do niewielu ekip w których należy upatrywać, że mogą urwać pkt Warszawiakom. W ostatnim meczu padł remis (1:1) we Wrocławiu w pucharze &quot;Super cup&quot; w tym roku.
78.57% meczy - wskaźnik Legi powyżej 2.5 gola.
64.28% meczy - wskaźnik WKS powyżej 2.5 gola.
Podsumowując:
Jeśli sytuacji we Wrocławiu się oczyściła, to Śląsk w tym meczu może nawet wygrać. Dobrym typem wydaje się over, który polecam również do grania w trakcie meczu.

GKS BELCHATÓW VS PIAST GLIWICE TYP 2 ✅
kurs: 3.18 (pinnacle)
+21.23
+13.08

Analiza
Gospodarze przystąpią do tego pojedynku osłabieni brakiem swojego najlepszego strzelca - Tomasza Wróbla, który odpoczywa za czerwony kartonik. Ponadto nie zagrają kontuzjowani: Mateusz Mak, Michał Mak, Dawid Nowak, Leszek Nowosielski oraz przesunięci do drużyny Młodej Ekstraklasy Kamil Kosowski, Mate Lacić.
Piast:
Od początku sezonu nie gra Rudolf Urban. Już w trakcie rundy z różnych przyczyn wypadli: Alvaro Jurado, Wojciech Lisowski i Jakub Świerczok. Z powodu nadmiaru żółtych kartek do autokaru nie wsiądzie Matej Izvolt. W ostatnim meczu tej rundy na pewno nie zagra też Fernando Cuerda. Największe osłabienie to brak Izvolta. Na tą pozycje Brosz ma jednak dwóch zastępców, są to: Pavol Cicman i Tomasz Bzdęga.

Pod linkowuje trzy obszerniejsze artykuły do poczytania/obejrzenia o nadchodzącym meczu:
- ze strony piasta
- z teamu gksy
- kolejny ze strony piasta

Powyższe linki są przychylne dla swoich klubów.

Jak dla mnie ostatni mecz gks z jaga wypadł całkiem ładnie dla gksy, mimo wszystko uważam że nie pokazali wiele, a to jaga poprostu przegrała go(tak można powiedzieć o remisie w tym meczu 2:2) po banalnych błędach. Co do Piasta, miał dość dobrego rywala w postaci Poloni, pokazali iż walczą do końca. Oceniam ich mecz na naprawdę dobry. Dlaczego gram na Piast? Powód jest prosty, zabraknie dziś Wróbla, a to zawodnik który wnosi najwięcej do brunatnych. Teraz pozostanie im liczyć tylko na Madeja(chyba że któryś inny wypali formą). Na plus dla brunatnych to Probierz, którego efekty pracy widać z każdym meczem. Typ ten jest lekkim ryzykiem, ale idąc za tym, że Piast albo wygra albo przegra. Stawiam na zwycięstwo.

TS Podbeskidzie vs Widzew Łódź typ dnb 1
kurs:2.01
stawka: 7/10

Analiza
Przewidywane składy wg polskapilka.net:

Podbeskidzie: Zajac - Sokołowski, Piter-Bućko, Pietrasiak, Król - Jeleń, Nather, Łatka, Ziajka, Chmiel - Demjan.

Widzew: Dragojević - Broź, Abbes, Phibel, Bartkowski - Bruno, Bartoszewicz, Dudek, Okachi, Kaczmarek - Stępiński.

Nie zagrają:
Podbeskidzie: Konieczny (kontuzja).
Widzew: Mielcarz (kontuzja).

Jak dla mnie mecz z Widzewem jest idealną szansa na przełamanie. Początkowo myślałem tutaj nad czystą jedynką (tak jak typuje m.in sam Kupisz), ale większość typerów stawia za Widzewem. Braków w składach jest niewiele, ale brak Mielcarza jest dotkliwą stratą dla gości, który niejednokrotnie ratował ich od straty bramki. Liczę również na zapunktowanie Jelonka, oraz dobry występ całej ekipy podbeskidzia. Porównując ekipy gks i ts, to góralą daje dużo większe szanse na pozostanie w ekstraklasie.

Polecam również mecz z ligi angielskiej - wiecej do poczytania o nim na forum ligi angielskiej:
Wigan vs QPR typ dnb 2
kurs: 2.51 (pinnacle)
stawka: 10/10
zwrot

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
jaquar +2 Punkty
A 6

analizytypy

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ogolnie rzecz biorac stawiał bym na Legie po fajnym kursie, ale troszke przemyslalem tenże mecz i myśle sobie, czy nie postawic, ze Kosecki strzeli bramke. Kurs w fortunie to 3.30. Tak jak mowicie, snieg, roznie to moze byc, a czuje ze młody walnie coś dzisiaj, bo jest w gazie. Wiadomo, ze zaklad troche na szczescie, ale jesli mam grac ten mecz to powiem tak:
- over 2.5 bardzo ryzykowny typ dla mnie, statystyka przemawia za tym overem, ale wlasnie ile razy czlowiek sie sparzył, ze wlasnie takie druzyny, takie statystyki a tu dupa.. 0:1 i dziekuje.
- grałbym jednak na Legie, sa w gazie, jakos nie wydaje mi sie zeby padl inny wynik niz zwyciestwo Legii.
Tak wiec polecam na dzisiaj:
Kosecki strzeli (3.30) w fortunie.
ps. mozna tez pograć Ljuboje ze coś pyknie, w koncu trzeba sie godnie pozegnac z runda ????

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Wszyscy chwala Legie ale trzeba przyznac, ze Slask tez jest w dobrej formie i regularnie stwarza sobie tych kilka naprawde niezlych okazji. Przypomnijmy sobie mecz z Lechem, gdzie mogli go wygrac nawet 5-0. W ostatnim spotkaniu prowadzili juz 3-0 z nierowna Jagielonia, co potem sie stalo wszyscy widzieli ale nie uwazam by ta druzyna jakos odstawala od Legii. Wszystko wskazuje, ze tych goli kilka powinno pasc, lecz jakos nie widze aby obie druzyny rzucily sie odrazu do przodu od pierwszych minut dlatego w tym meczu gram lekko remis do przerwy po 2.20 w bet365 ✅ ????

ramzesa +9 Punkty
ramzesa 12,8K

ramzesa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock
Przypomnijmy sobie mecz z Lechem, gdzie mogli go wygrac nawet 5-0.
Moim zdaniem to po prostu Lech jest słaby. Ze składu wyciągnięto już maksimum i lepiej ta drużyna grać nie będzie. Ze słabszymi drużynami im się udaje, ale Legia czy właśnie Śląsk obnażył wszystkie wady tego zespołu. Nie ma Mańka na środku obrony to wszystkie sypie się jak domek z kart.
W ostatnim spotkaniu prowadzili juz 3-0 z nierowna Jagielonia, co potem sie stalo wszyscy widzieli
Co by nie było to raczej plus w stronę Legii. Jak ktoś nie potrafi wygrać z prowadzenia 3:0 na własnym stadionie to o czym my mówimy? Wiadomo, że mocno pomógł ten karny na Smolarku, którego jednak być nie powinno, ale mimo wszystko nie powinniśmy szukać tu usprawiedliwienia.
Kusi pograć zwycięstwo Legii. Jak patrzy się na kilku zawodników Śląska to trzeba się zastanowić czy to dalej są piłkarze czy tylko ligowi parodyści. Liga jest nieobliczalna, ale to Legia jest faworytem w tym meczu. Za Urbana grają dużo lepiej niż za Skorży. Nie ma tu nudnego klepania. Szybciej przechodzą pod bramkę rywala czym stwarzają sobie sporo okazji bramkowych. Ze strony Śląska obawiałbym się jedynie stałych fragmentów gry. Zimą we Wrocławiu dojdzie do małej rewolucji w składzie i niektórzy zawodnicy pożegnają się z zespołem. Dlaczego tak jest? Bo są słabi, nie potrafią zrobić wyników. Z Legii też ktoś może odejść. Dlaczego? Bo są obserwowani przez kluby z zachodu Europy, a klub może na nich jeszcze zarobić.
Śląsk - Legia 1:0
Legia [2,15] Bet365 ⛔
Legia -1,5 [4,40] Bet365
⛔
Over kartkowy kolegi maroon również dobrze wygląda.

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
NIe chce tutaj madralowac bo mam zdecydowanie mniejsze pojecie o polskiej pilce od Ciebie Ramzesa, ale kurcze takie zwyciestwo w POznaniu mimo wszystko musi robic wrazenie, jaki by ten Lech slaby nie byl ma kilku solidnych kopaczy. Co do 3-0 -&gt; 3-3 Slaska chodzilo mi raczej, ze sa juz uczuleni na takie sytuacje i drugi raz do czegos takiego nie powinno dojsc, ale to tylko moje zdanie ot niedielnego kibica, pozdro ????

jaquar +2 Punkty
B 178

becks-59091

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0

Bez wątpienia najciekawszy mecz kolejki kończącej ten rok. Legia ze sporą przewagą nad drugą drużyną w tabeli ma zapewniony tytuł Mistrza jesieni. Jednak jest dziś szansa na zdobycie kolejnej porcji punktów, tym samym na umocnienie się na pozycji lidera, gdyż nie wiadomo jak spiszą się goniące ekipy.
Jedną z nich jest Śląsk, który na chwilę obecną traci do Legii 10 punktów. Dystans spory, do nadrobienia, ale należy być szczerym i jak dla mnie nie ma szans, by drużyna z Wrocławia dogoniła ekipę ze stolicy, która poza wpadką z Jagą kroczy od zwycięstwa do zwycięstwa. W świetnej formie jest Kosecki, który strzela w ostatnim czasie gole, ogólnie drużyna lidera prezentuje się solidnie.
Śląsk wygrał co prawda ostatnio z Lechem ale jak już zostało wyżej wspomniane - to Lech był bardzo słaby. Wcześniej mecz kuriozum - Śląsk prowadził 3-0 by zremisować 3-3!
Jak dla mnie gospodarze są drużyną zbyt chimeryczną, by dziś sięgnąć po trzy oczka. Wcześniej we Wrocławiu wygrywało Zagłębie czy Piast.
Nie zapominajmy również o ostatnim meczu Śląsk - Legia, gdzie warszawianie wygrali aż 4-0!
Ogólnie ostatnie cztery mecze między tymi drużynami kończyły się zwycięstwami gości, dziś nie spodziewam się by było inaczej.
Legia na chwilę obecną jest drużyną lepszą, przed nimi ostatni mecz, gdzie nie ma mowy o grze na pół gwizdka, jest okazja na zwycięstwo, gdyż są lepsi i trzeba to wykorzystać ;)
Śląsk to nie ta sama ekipa co rok temu. Grają przeciętnie, Legia natomiast potrafi sobie stwarzać sporo sytuacji. Dziś będzie podobnie i przy tych kursach jestem skłonny zagrać na gości:

Typ: Legia @ 2,20 Betsafe ⛔

memfisek 97

memfisek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jak dla mnie jednym z pewniejszych typów na 15stą kolejkę jest under 2.5 goli w meczu Podbeskidzie z Widzewem.
Do Bielska przyjeżdza Widzew, który w ostatniej kolejce przerwał fatalną passę pięciu meczów bez zwycięstwa i pokonał na własnym terenie Koroniarzy 1:0.
Teraz może się wydawać, że czeka ich spacerek w meczu z ostatnim w tabeli Podbeskidziem. Nic bardziej mylnego, Górale mają nóż na gardle, zajmują ostatnią pozycję w tabeli tracąc do miejsca dającego utrzymanie w lidze już 9 punktów.
Zapowiada się zatem bardzo zacięte spotkanie, trudno zatem wytypować dokładny wynik meczu. W ostatnich sześciu spotkaniach bilans bramkowy Widzewiaków to 4:8, natomiast Podbeskidzia 6:11. Jak widać Widzew ma problemy w zdobywaniu bramek. Jeżeli ktoś tu będzie myślał o atakowaniu to tylko gospodarze, goście raczej będą cierpliwie czekali na jakąs okazje do kontry. Co sprzyja mojemu typowi na under w meczu.

Podbeskidzie - Widzew Łódź @ under 2.5 / 1.60 Unibet

Status
Zamknięty.