>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

15. kolejka Ligue 1 [ 28.11 - 30.11.2014 ]

Status
Zamknięty.
matcyp 3,2K

matcyp

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Slask

Rozkład jazdy oraz kursy na 13 kolejką Ligue1 ! (Bet365):

Zapraszam typerów do wyrażania opinii na temat powyższych meczy. Piszcie swoje analizy , przemyślenia tylko pamiętajcie , że posty nic nie wnoszące będą usuwane!

furek 75

furek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Ol Marsylia - Nantes
Marsylia (-1) @ 2,00
Bet365
2:0

Oba zespołu można uznać obecnie za rewelacje sezonu, Piłkarze z Marsylii liderują rozgrywkom, czego mało kto się chyba spodziewał przed startem sezonu. Podobne opinie panują na temat Kanarków, którzy wdrapali się aż na czwartą pozycję. Mecz zapowiada się na ciekawe widowisko. Olimpique na własnym stadionie przegrał jak dotąd jeden mecz a miło to miejsce w pierwszej kolejce z Montpelier, co z perspektywy czasu można uznać za wypadek przy pracy, ponieważ teraz mogą się pochwalić serią sześciu kolejnych wygranych, w tym cztery z handicapem. I taki jest dziś również mój typ na to spotkanie. Kurs 2,00 na bet (-1) jest jak najbardziej warty gry, tym bardziej, że w przypadku jedno-bramkowego zwycięstwa otrzymamy zwrot środków. Nie będzie to jednak spacerek, tak jak pisałem wyżej Nantes radzi sobie w tym sezonie nadspodziewanie dobrze, do tego trzy ostatnie wyjazdy zakończyły się ich zwycięstwami. Moim zdaniem czwarta kolejna wygrana w delegacji nie nastąpi. Reasumując liczę dziś na świetne widowisko i przedłużenie serii gospodarzy. Do 18-stki meczowej wracają N&#39;Koulou, Morel i Romao, jedynym piłkarzem z którego usług nie będzie mógł skorzystać Bielsa jest Andre Ayew. Przypuszczalne składy za goal.pl:
Marsylia: Mandanda - Mendy, N&#39;Koulou, Fanni, Djedje, Imbula, Romao, Thauvin, Payet, Alessandrini, Gignac
Nantes: Riou - Cissokho, Vizcarrondo, Djibodji, Veigneau, Hansen, Gomis, Bessat, Veretout, N&#39;Koudou, Bammou​

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
damianezzz +3 Punkty
yebaka +2 Punkty
michciu90 68

michciu90

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Zgadzam się z kolegą wyżej. Pozycja Nantes w tabeli mocno zaskakuje, tylko 2 porażki na 14 rozegranych spotkań jak na taki zespół musi robić wrażenie jednakże 6 meczy w roli gości grali oni z zespołami (patrząc na aktualną tabelę) plasującymi się od 12. pozycji w dół a dziś przyjeżdżają do lidera. Bilans bramkowy na wyjazdach 6-4 potwierdza, że w grze defensywnej radzą sobie dobrze ale - tak jak pisałem - na tle słabszych drużyn. Dziś przed nimi prawdziwy sprawdzian który w mojej opinii obleją i wrócą do domu bez punktów. Wybieram jednak bezpieczniejszą opcję, jednobramkowe zwycięstwo jak najbardziej możliwe, pogromu się nie spodziewam dlatego:

Marsylia
- Nantes 1 @ 1.53 Bet365✅

daniel-7 888

daniel-7

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lódz
Olympique Marsylia - FC Nantes 1 @1,50 ✅ 2:0
Zgadzam się z przedmówcami. Marsylia od pewnego momentu tego sezonu prezentuje się z najlepszej możliwej strony. Zawsze powtarzałem, że Marcelo Bielsa to geniusz. Szaleniec, ale geniusz. To jego pierwszy sezon na Stade Velodrome, i jeszcze nie zdążył się z nikim pokłócić, dlatego wyniki są tak dobre. Odważę się stwierdzić, że nie ma aktualnie we Francji drużyny grającej lepszy, bardziej widowiskowy futbol niż OM. W wybitnej formie znajduje się czołowy strzelec zespołu z Lazurowego Wybrzeża - Andre-Pierre Gignac. Jest on liderem klasyfikacji strzelców Ligue 1 z dorobkiem 11 bramek. Marsz zwycięstw OM został przyhamowany, lecz czy porażka po bardzo wyrównanym i dobrym meczu z PSG na Parc des Princess to jakaś ujma? Moim zdaniem żadna.
Nantes jest solidne, pisałem o tej drużynie w zeszłym tygodniu. Bardzo mocna defensywa, Kanarki są poukładane taktycznie i potrafią fenomenalnie wytrącać argumenty rywalom. Czwarte miejsce to nie przypadek, drużyna pozbawiona gwiazd a bazująca na kolektywie i bardzo przyjemnie się na to patrzy. Niezrównani są w odcinaniu strefy i izolowaniu od gry konkretnych graczy przeciwnika.
Problem z tym, że Marsylia w szeregach ofensywnych ma tak dużą ilość żądeł, że nie da się odsuwać od gry wszystkich jednocześnie. System podwajania kluczowych rywali stosowany przez Nantes sprawia, że któryś z pozostałych graczy ofensywnych automatycznie ma nieco luźniej. Jak zneutralizować kwartet: Gignac, Payet, Thauvin, Alessandrini jednocześnie? Każdy z tych graczy ma wybitne ofensywne zdolności i znajduje się w wysokiej formie. Uważam że dzisiaj środek pola obu ekip zneutralizuje się wzajemnie, bo Imbula - Lemina i Deaux - Veretout to pary o podobnych możliwościach. Jednocześnie skrzydła już powinny paść łupem gospodarzy. Alessandrini i Thauvin są na tyle niebezpieczni, że uniemożliwiają grę na obieg bocznym obrońcom, którzy bez przerwy muszą się pilnować. To daje swobodę Mendy&#39;emu i Dje Dje, którzy mogą rozciągać defensywę kolejnymi wejściami.
Nie bardzo widzę co Nantes mogłoby zrobić więcej, niż postawić na całkowitą defensywę i próbować bronić remisu, licząc że z biegiem czasu Marsylia zbytnio się odsłoni. Jeśli jeszcze w pierwszej połowie OM ukłuje, to spokojnie ten mecz wygra. Kurs @1,50 nie powala, ale nadaje się do jakiegoś mocniejszego dubla.

mariuszwyl +2 Punkty
polishvodka 57

polishvodka

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z Polmosu
@up
Nie neguję typu ale pojawiło się kilka nieścisłości które chciałbym wyjaśnić:
Bielsa zdążył już skrytykować prezesa klubu za złe transfery w letnim okienku przez co znajduje się z nim w konflikcie. Dopóki zespół gra dobrze jest nie do ruszenia ale podejrzewam że prezes czeka tylko na jego potknięcie. Co więcej Bielsa nie korzysta z niektórych piłkarzy sprowadzonych przez prezesa za niemałe pieniądze (np. Doria sprowadzony za 5 mln € nie zagrał jeszcze ani minuty w tym sezonie, Barrada który kosztował 4,5 mln € wystąpił przez 152 min, a Batshuayi 6 mln € i 167 min choć on akurat jest młody i jest to zrozumiałe źródło: transfermarkt.de). Myślę że może mieć to również wpływ na atmosferę w szatni.
Kolejna sprawa to &quot;wybitna&quot; forma Gignaca. Ja bym był daleki od takich stwierdzeń jako że facet przełamał się dopiero w ostatnim meczu z Bordeaux a jego poprzednie trafienie miało miejsce 04.10 czyli kawał czasu temu jak na napastnika. Oczywiście nie zmienia to faktu że teraz może wrócić regularność a jeśli nie wróci to ma kto strzelać zamiast niego.
Jak dla mnie kurs jest zbyt niski w porównaniu z ryzykiem które jest duże głównie przez dobrą formę Nantes oraz nieszczególnym wrażeniu jakie na mnie zostawiła Marsylia po meczy z Żyrondystami. Ja proponuję tę samą opcję co w poprzednim meczu:

Over 10 rzutów rożnych azjan 1,875 bet365 ✅

Dzisiejszy mecz nie powinien się dużo różnić od tego z Bordeaux, czyli Marsylia wychodzi z ofensywnym nastawieniem, prowadzi grę i stara się atakować, Nantes cofnięte liczy na kontry. Nie ukrywam że ten zakład niesie ze sobą większe ryzyko niż ten z niedzieli z uwagi na to iż Nantes ma słabszy zespół niż Bordo. Swój typ opieram na tym że są w dobrej formie, ostatni mecz przegrali 14.09, ze swoim nastawieniem na kontry 3-4 rożne powinni nabić, tym bardziej że Marsylia o ile z przodu wygląda bardzo dobrze o tyle w obronie monolitem nie jest. Gdyby Bordo wykorzystało swoje sytuacje z pierwszej połowy wynik byłby zapewne inny. Jeśli chodzi o Marsylię to tak jak wspominałem oni będą stroną atakującą, liczę że tym razem postarają się o większą liczbę rożnych tym bardziej że w ostatnim meczu po jednym nich strzelili bramkę. Dużo będzie zależało od tego kiedy padnie pierwsza bramka, jeśli któraś z drużyn strzeli ją stosunkowo szybko powinni bez problemu rożnych nabić. Można również poczekać na niższą linie live.
Poniżej statystyki z ostatnich pięciu meczy:
Marseille:
Marseille 9 - 3 Toulouse
Lyon 3 - 3 Marseille
Marseille 9 - 2 Lens
Paris SG 6 - 8 Marseille
Marseille 4 - 7 Bordeaux

Nantes:
Nantes 3 - 2 Reims
Evian 2 - 4 Nantes
Nantes 6 - 2 Rennes
Caen 10 - 1 Nantes
Nantes 7 - 3 St Etienne

Średnia liczba rożnych Marsylii u siebie to 10,7 a Nantes na wyjeździe 9,8.
Marsylia na 8 meczów u siebie w tym sezonie 6 razy przekroczyła linie 10 rzutów rożnych a Nantes 4 razy przekroczyło linie 10, raz było ich równo 10 na 6 meczy.

damianezzz +3 Punkty
pi0tro +3 Punkty
daniel-7 888

daniel-7

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lódz
@up
Nie neguję typu ale pojawiło się kilka nieścisłości które chciałbym wyjaśnić:
Bielsa zdążył już skrytykować prezesa klubu za złe transfery w letnim okienku przez co znajduje się z nim w konflikcie. Dopóki zespół gra dobrze jest nie do ruszenia ale podejrzewam że prezes czeka tylko na jego potknięcie. Co więcej Bielsa nie korzysta z niektórych piłkarzy sprowadzonych przez prezesa za niemałe pieniądze (np. Doria sprowadzony za 5 mln € nie zagrał jeszcze ani minuty w tym sezonie, Barrada który kosztował 4,5 mln € wystąpił przez 152 min, a Batshuayi 6 mln € i 167 min choć on akurat jest młody i jest to zrozumiałe źródło: transfermarkt.de). Myślę że może mieć to również wpływ na atmosferę w szatni.
Kolejna sprawa to &quot;wybitna&quot; forma Gignaca. Ja bym był daleki od takich stwierdzeń jako że facet przełamał się dopiero w ostatnim meczu z Bordeaux a jego poprzednie trafienie miało miejsce 04.10 czyli kawał czasu temu jak na napastnika. Oczywiście nie zmienia to faktu że teraz może wrócić regularność a jeśli nie wróci to ma kto strzelać zamiast niego.
Jak dla mnie kurs jest zbyt niski w porównaniu z ryzykiem które jest duże głównie przez dobrą formę Nantes oraz nieszczególnym wrażeniu jakie na mnie zostawiła Marsylia po meczy z Żyrondystami. ...
Bielsa nie zdążył pokłócić się z zespołem, a to najważniejsze. Zawirowania pozasportowe nie zawsze muszą się przekładać na zespół, a Bielsa marudzi na transfery gdzieś od końcówki sierpnia. A mimo to OM idzie od zwycięstwa do zwycięstwa.
Poza tym, biorąc pod uwagę ostatnie zatrzymania we Francji, to coś czuje że pan Labrune przez swoje machlojki prędzej przestanie być prezesem niż Bielsa trenerem.
Co do Gignaca, troche się zawiesił co nie zmienia faktu że nadal ma ogromny wkład do gry ofensywnej. Świetnie gra tyłem do bramki, zastawia się, gra na ścianę, wyciąga stoperów z linii. Nie samymi golami mierzmy jego wkład. Moim zdaniem znajduje się w najlepszej formie, od czasów jak zostawał królem strzelców w barwach Tuluzy. Niejedna ekipa z europejskiej czołówki chciałaby mieć takiego napastnika.
Zresztą, najważniejsze że Marsylia wygrała, Twoja linia rożnych pokryta, i wszyscy liczymy monety ????
Pozdrawiam.

enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
PSG-Nicea: Ibrahimović strzeli i PSG wygra @ 1,80 bwin✅
Ibra strzeli co najmniej 2 gole @ 4,00 unibet
⛔

Lubi Ibra tego rywala. Rok temu zapakował im 3 bramki, generalnie występował przeciwko Nicei w barwach PSG cztery razy i w 3 spotkaniach pokonywał bramkarza rywali. Rywal stosunkowo łatwy, raczej wygodny dla Paryżan w meczach domowych. Pierwsza taka poważniejsza szansa dla Szweda po kontuzji, aby poprawić sobie dorobek strzelecki. Sporo osłabień u gości, brak Digarda, Bodmera, Maupaya, Carlosa Eduardo powinien się wykurować, ale to mimo wszystko ma wpływ na słabsze wyniki Nicei w ostatnich kolejkach. W PSG troszkę dziura w środku, bo kontuzje złapali Cabaye i Veratti, ale Rabiot, Motta i Matuidi w ostatnich dwóch meczach jakoś to ogarniali i z rozgrywaniem nie powinno być problemu. Raczej spodziewam się jednostronnego spotkania, wysokiej wygranej PSG i co najmniej jednego gola Szweda skoro tak lubi Nicei strzelać.

J 55

jarek23v

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
ja mam wiedziec
PSG - Nicea - Nicea AH(+1.5) ✅✅✅
kurs: 2,375

Bet365

PSG w niesamowitym gazie tego nie da się ukryć. Ale cztery dni temu grali LM z Ajaxem gdzie 12 minut przed końcem jeszcze remisowali więc nie wiem czy ten mecz po prostu chcieli wygrać jak najmniejszym kosztem sił czy najzwyklej w świecie im nie szło.
Co do dzisiejszego typu.. Na pewno będą chcieli dziś wygrać i zbliżyć się do Marsylii. Mój typ jak najbardziej daję taką możliwość, a do tego pozwala nam zarobić. Jest tylko jeden warunek, nie mogą wygrać różnicą większą aniżeli jedna bramka. Jeśli spojrzymy na H2H to na 25 meczy tylko 4 zakończyły się zwycięstwem większym niż jedna bramka. W tym jedno spotkanie gdzie Nicei kończyło w osłabieniu i straciło gola i jedno gdzie błysnął wyżej wspomniany Ibra i ustrzelił hat-tricka. Więc można powiedzieć trochę szczęście pomogło w tych dwóch meczach. Jak widać Nicei to nie taki łatwy rywal dla PSG do nabijania goli. Ja wchodzę w ten zakład i liczę na pełną mobilizację Nicei i chęć wygrania PSG małym nakładem sił.​

troglak +4 Punkty
michciu90 68

michciu90

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
St. Etienne - Lyon x2 @ 1.70 Bet365⛔
Nie no taki kurs to można wystawiać jak Lyon ma wyjazd do Paryża albo Marsylli, derby derbami ale bez przesady. Goście bez porażki od 31.08, gospodarze remisują mecz za meczem ale też niepokonani od połowy października więc szykuję się wyrównany mecz. Owszem Lyon to zdecydowanie drużyna własnego boiska ale biorąc pod uwagę formę obydwu drużyn, fakt, że są to derby, fakt, że gospodarze grali w czwartek w LE i ich remisową passę to idę w stronę gości po naprawdę dobrym kursie.
Historia spotkań również przemawia za nimi (brak zwycięstwa St. Etienne u siebie z Lyonem od sezonu 93/94).
Jeżeli chodzi o kontuzje to w szeregach gospodarzy niepewny występ Tabanou + 3 mało znaczące braki. u gości niepewny występ Bisevaca i Gourcuffa.
e: nie mieli kiedy odpalić...????

E 147

ernestbugaj

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Bordeaux - Lille 1 @2,15 bet365 ✅ 1:0
Zacznę od gości. Oglądanie ich gry to katorga, stawiają na minimalizm i szczelną obronę. Mało strzałów, mało rożnych. Bilans na wyjazdach w tym sezonie 1-1-4. Trzy dni temu grali w LE na wyjeździe w Rosji, na odpoczynek nie było dużo czasu. Goście z najlepszym asystentem - Ryanem Mendesem - na ławce. Do tego brakuje podstawowych obrońców: Beria (8/0) i Corchia 12/0.
Bordeaux radzi sobie w tym sezonie bardzo dobrze, może się skupić tylko na lidze francuskiej. W tym sezonie u siebie jeszcze nie przegrali, bilans 4-2-0. Dziś zagrają w najmocniejszym składzie.

troglak +4 Punkty
Status
Zamknięty.