Rafał Okoniewski-Piotr Pawlicki 1 @ 1,90 iForbet
9:4
Okoń ostatnie mecze naprawdę na fajnym poziomie. Dobre zawody z ROW-em u siebie, a potem potwierdził to we Wrocławiu. Dzisiaj Unia, czyli rywal mocny, ale do objechania, a grudziądzanie, jeśli chcą się utrzymać to muszą dzisiaj bezwzględnie wygrać. Największy minus Okonia, to Buczek w parze, bo na nim będzie tracił punkty, ale jeśli dobrze zrobi sprzęt to spokojnie jest w stanie przywozić dobre punkty. Potem z Lindbaeckiem, który zauważyłem, że często zawodzi w tym biegu po przemieszaniu par, więc może i na nim coś zrobi.
Piter ostatnio kompromitacja u siebie ze Stalą, a to jest zawodnik, który na wyjazdach jeździ słabo, jak na chłopa z
GP - 1,6 średnia. Forma taka sobie młodszego z Pawlickich, niczym nie zachwyca, w parze Zengi 3x, a potem Kildemand, więc nie jest powiedziane, że nie będzie tracił na swoich. Dla mnie obecna forma Okonia i GKM-u to jest dobry omen na ten zakład, zwłaszcza że Piter jedzie 2x przeciwko Łagucie, a ten ostatnio jeździ super.
Krzysztof Buczkowski over 10,5 @ 1,70 iForbet
3
Buczek w Grudziądzu jest super zawodnik i radzi sobie kapitalnie. O Unii nieco napisałem, ale tutaj warto wspomnieć, że jest mały minus w postacie dwóch biegów przeciwko Emilowi, ale raz liczę, że z nim wygra. Plusem bieg 12, gdzie będzie junior w parze, na którym nic nie straci. Nie wiem czy Smektała będzie mógł zmieniać Kuberę, czy biegi z jego udziałem będą w kadłubowej obsadzie. Niemniej jednak 4x2pkt i raz 3pkt wystarcza, a w tej dyspozycji na Hallera spokojnie to powinien zrobić.
Paweł Przedpełski under 8,5 @ 1,65 iForbet
1
Linia podniesiona zapewne przez ostatni występ Pawełka, ale tam było dobrze do pewnego momentu. Potem już bida i myślę, że dzisiaj tych słabszych biegów będzie więcej. Para z młodym Holderem, więc nie najgorzej, ale myślę, że będzie przegrywał, czy z Lindgrenem, czy Woryną, a u siebie to i Musielak go pchnie, a jedzie z nim 2x. Może Woryna dostanie zmianę w biegu na Pawełka, więc też byłby jakiś plus. Niby może pojechać 6 razy, ale ja jakoś w Pawła poza MA nie wierzę po prostu. Cienko jeździ na wyjazdach, średnia poniżej 1pkt/bieg to śmiech, ale i jako junior w ostatnim sezonie słabo się poza domem spisywał i różnica między domem a wyjazdem była w średniej o 0,8pkt!
Niels Kristian Iversen over 7,5 @ 1,75 iForbet
7...
Niska linia na Puka, ale może dlatego, że jedzie pod 4. Tyle że ostatnio dobry występ w Lesznie i również pary nie prowadził. Niestety trochę Chomski mnie zawiódł, że akurat po ten numer wsadził Duńczyka, bo najgorzej wygląda dla niego i dla zakładu, bieg numer 13 - w parze ma Zmarzlika, a rywale to Doyle i Hampel. Niemniej jednak nawet tam zero niczego nie przekreśla, bo może spokojnie zrobić 4x2pkt i wszystko będzie cacy. Generalnie to coś wygrać pewnie wygra, a przy takiej linii to już będzie duży krok w kierunku jej przebicia. W ostatnich dwóch sezonach w ZG zrobił odpowiednio 11(2015) i 9(2016), a zatem tor nieźle opanowany.
Stal Gorzów wygra bieg juniorski @ 3,90 iForbet
4:2 dla KSF
Oj za wysoki ten kurs na gości. Przede wszystkim w ZG liczy się głównie start i tam prawdopodobnie wszystko się rozstrzygnie. Liczę na 4:2, bo przewiduje, że Karczmarz zajmie się Zgardzińskim, a Czerniawski Niedźwiedziem i w obu przypadkach gorzowianie wyjdą zwycięsko. Ostatnio w Lesznie pokazali klasę, bo naprawdę kapitalnie tam jeździli, a dzisiaj rywale w juniorskim dużo słabi. Zgarda ostatnio w lepszej dyspozycji, ale mimo wszystko, jeśli udałoby się go powstrzymać na starcie, to mają ogromną szansę na wygraną. Tor znają dobrze, bo często tam jeżdżą w zawodach juniorskich.