>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

13 kolejka Ekstraklasy 12.11 - 14.11.2010

Status
Zamknięty.
P 0

pepeczko

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Szczecin
Tak samo jak kolega wyżej , stawiam dziś na zwycięstwo Lecha. Wszystko będzie zależało od samych zawodników i ich nastawienia, motywacji itd. Nie lubie grać na drużny , które grają swoje mecze co 3-4 dni (zmęczenie, lekkie urazy), ale dziś spróbuje. Ta drużyna ma duży potencjał, śmiem twierdzić , że są najlepszą drużyną w lidze i jeśli im się tylko chce mogą wygrać z każdym kilkoma bramkami.
Dziś zawita do Poznania solidny ligowiec z Gdańska. Lubię oglądać gre Lechii grają szybką , przyjemną dla oka piłkę. Posiadają kilka ciekawych nazwisk w kadrze, ale czy to wystarczy na Lecha ? Wydaje mi się, że nie ???? Zgranie zespołu , umiejętności indywidualne , własne boisko to wszystko przemawia za Lechem.
Mam nadzieje , że na mecz zdąży wykurować się jeden z najlepszych obrońców naszej ekstraklasy Manuel Arboleda. Chyba każdy wie ile znaczy on dla drużyny.
A więc zapowiada nam się ciekawy mecz , który miejmy nadzieje będzie obfitował w ładne akcje i piekne gole ;)
Lech - Lechia
Typ: 1

jagr 1,1K

jagr

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznan
Lech Poznań:Lechia Gdańsk typ 1,Kurs:1,85

Nie ukrywam że licze na wygraną Lecha punkty Lechowi są potrzebne jak tlen,ponieważ są tuż na strefą spadkową do tego po ostatnim remisie z Polonią stracili kolejne cenne punkty,dzis po za 3 punktami nic się nie licze i założe się że piłkarze Kolejorza będą chcieli zrobic wszystko by dzisiaj to spotkanie wygrać przy odrobinie szczęscia mogą awansować nawet na 11 miejsce w tabeli.W Lechu może nie zagrać Arboleda napewno nie zagrają(Tomasz Bandrowski, Jacek Kiełb i Kamil Drygas).Ostatnie pięc spotkań zakonczło się zwycięstwem gospodarzy,między obiema zespołami.
Bramki napewno zobaczymy w tym spotkaniu,nawet over jest w planach.

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Lech - Lechia 2-0
Od rana w Poznaniu pada deszcz. Pogoda nie za ciekawa. Murawa pewnie będzie grząska i nasiąknięta wodą. W takich warunkach ( przez cały mecz padał deszcz ) przyszło grać wczoraj w lidze holenderskiej Willem II z Graafshap. Rezultat? Do 70 minuty 0:0 i przerwany mecz prawdopodobnie z powodu warunków atmosferycznych. Piłka zatrzymywała się po kopnięciu w połowie drogi w kałuży. Dzisiaj w Poznaniu co prawda nie ma takich dużych opadów ale kilkugodzinna mżawka przechodząca w większy deszcz zrobi swoje. Myślę, że piłkarze obydwu drużyn będą grali w kiepskich warunkach. Zazwyczaj w takich meczach pada mało bramek. Po za tym Lech w ostatnich tygodniach rozgrywał mecze co 3 dni. Byli to zazwyczaj mocni, wymagający rywala: Wisła Kraków, Man. City czy w środę Polonia Warszawa. Lechici w tym sezonie nie mają mocnej ławki rezerwowych, a gracze z 1 jedenstki musza być piekielnie przemęczenie. Piłkarze Lechii?
W tym sezonie grają bardzo efektownie i skutecznie, zwłąszcza na wyjazdach. Pewnie, każdego zdziwiła ich wygrana w Warszawie z Legią i Polonią. Do tego doszedł wyjazdowy remis z Polonią Bytom. Porażki tylko z Wisłą i Bełchatowem. Do tej pory Lechia grała 7 meczy u siebie i 5 na wyjeździe. Na 13 spotkań mieli 7 underów 2,5 i 5 overów 2,5. Lech na 13 meczy zaliczył 7 underów 2,5 i 5 overów 2,5.
Myślę, że warunki atmosferyczne w dzisiejszym meczu utrudnią piłkarzą grę i nie zobaczymy zbyt wielu bramek. Do tego dochodzi zmęczenie piłkarzy Lecha dużą częstotliwością meczy w ostatnim czasie. Nie powinni szarżować tempa. Moim zdaniem nie zobaczymy w tym meczu więcej niż 2 gole.
Typ: poniżej 2,5 gola kurs: 1.65

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
WWA
Nie ukrywam że licze na wygraną Lecha punkty Lechowi są potrzebne jak tlen,ponieważ są tuż na strefą spadkową do tego po ostatnim remisie z Polonią stracili kolejne cenne punkty,dzis po za 3 punktami nic się nie licze i założe się że piłkarze Kolejorza będą chcieli zrobic wszystko by dzisiaj to spotkanie wygrać przy odrobinie szczęscia mogą awansować nawet na 11 miejsce w tabeli.
Praktycznie cała Twoja analiza opiera się na tym, ze Lech MUSI. W poprzednich spotkaniach tez musiał, a jednak nie wygrywał, więc jeśli innych argumentów nie masz, to może nie pisz nic.

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
punkty Lechowi są potrzebne jak tlen,ponieważ są tuż na strefą spadkową
Sa w strefie spadkowej.
Podzielam zdanie Fabika, piszesz ogolnie ze &#39;musi&#39;, ale przeciez z Polonia czy Ruchem tez &#39;musial&#39; wiec nie jest to najmocniejszy argument.
IMO value na over2,5.

K 0

krycha1101

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Lech Poznań:Lechia Gdańsk typ 1,Kurs:1,85

Nie ukrywam że licze na wygraną Lecha punkty Lechowi są potrzebne jak tlen,ponieważ są tuż na strefą spadkową do tego po ostatnim remisie z Polonią stracili kolejne cenne punkty,dzis po za 3 punktami nic się nie licze i założe się że piłkarze Kolejorza będą chcieli zrobic wszystko by dzisiaj to spotkanie wygrać przy odrobinie szczęscia mogą awansować nawet na 11 miejsce w tabeli.W Lechu może nie zagrać Arboleda napewno nie zagrają(Tomasz Bandrowski, Jacek Kiełb i Kamil Drygas).Ostatnie pięc spotkań zakonczło się zwycięstwem gospodarzy,między obiema zespołami.
Bramki napewno zobaczymy w tym spotkaniu,nawet over jest w planach.
Oni muszą już od 5 czy 6 kolejek, a jakoś nie wygrywają, więc taka &quot;argumentacja&quot; jest co najmniej dziwna. Ten mecz warto sobie odpuścić, bo może paść każdy wynik.

tommytsw 3K

tommytsw

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krk
Jak już stawiać na Lecha to na live zobaczyć jak ta gra wygląda z początku, kurs może spaść nie znacznie ale lepiej już zobaczyć tą grę niż obgryzać paznokcie przez pierwszą połowę..Leszek ogólnie w drugiej zaczynał coś grać zarówno z Polonią jak i z Wisłą pierwsze do dupy, jak będzie widać od początku że się im chce to wtedy postawić, bo bez chęci kimele grają i każdy może ich pyknąć

szczepcio 0

szczepcio

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Skierniewice
Czytając opinie wasze mogę stwierdzić że Lech jest faworytem ale czy aby na pewno?? Czy drużyna która tak wspaniale zagrała z City może przegrać z Lechią Gdańsk?? Patrząc z oka typera to ten mecz należałoby odpuścić, bo to wielka nie wiadoma... ale ile można tak badziewnie się prezentować jak Lech Poznań w naszej lidze...? Mistrz Polski jest nad przepaścią.... Przedostatnie miejsce z 12pkt w 12 meczach dawno nie pamiętam aby mistrz polski prezentował się tragicznie...Polonia Bytom wygrała dziś mecz z Arką więc ma już 5 pkt przewagi nad Lechem, jeśli Śląsk wygra z Zabrzem to będzie miał 4pkt przewagi nad Lechem. Lech jeśli tego meczu nie wygra może przespać sezon zimowy w roli drużyny do spadku... Takie myślenie jest dość pesymistyczne i chyba nikt z nas nie bierze go pod uwagę ale jakieś tam ryzyko jest. Szczerze mówiąc nie wiem dlaczego drużyna Poznańska tak dobrze spisuję się pucharach a tak badziewnie w lidze, pewnie dużo osób się nad tym zastanawia a moim zdaniem to zawodnicy nie dają z siebie 100%, grają tak aby zagrać... W pucharach mają tą świadomość że jest kilku abo nawet kilkunastu obserwatorów z klubów zachodnich i dają z siebie wszystko by wypromować się. Patrząc realnie to Lechia nie jest bez szans i trzeba było by odpuścić ten mecz lecz coś mi mówi że sie przełamie i chciałbym żeby się przełamał w końcu i wygrał pozdrawiam

cepinho21 9

cepinho21

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Wisła znokautowała Legię to fakt ale równie dobrze mecz mógł się ułożyć w drugą stronę z takim wynikiem... ale Wisełka wygrała i trzeba się cieszyć bo wygrała ładna piłka a nie chamska skuteczność w grze...

djgregor 55

djgregor

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Zostały na dzis dwa spotkania w naszej ekstraklasie.
Miało rano wziąsc dzis samych gospodarzy obawiajac sie najbardziej Lecha z tych wszytkich spotkan chociaz wszystkie nie nalezaly do jakis pewnych. Narazie Polonia B wygrala 2-0 i w takim samym stosunku wygrywa Śląsk z Górnikiem. Jezeli wynik utrzyma sie wiec Śląsk przeskakuje dwa zespoly i Lech bedzie mial 3pkt straty do Widzewa. Przed meczem zapewne dowiedza sie jaki wynik padl we Wrocławiu i beda musieli zapie.. jak w Lidze Europy aby wrescie odniesc zwyciestwo bo jak tak dalej pojdzie zostana w strefie spadkowej na jesien.
Ale zadanie nie bedzie ławte do Poznania przyjezdza Lechia ktora nie dosc ze dla mnie gra w miare ladnie dla oka to jeszce zdobywa pkt i plasuje sie obecnie na 5 miejscu. Byloby wyzej jednak ostatnio Lechia &quot;zatrzymala sie&quot; Ofensywa Lechi wmiare wyglada moze Traoe znow cos ustrzeli a dokladnie maja strzelonych 18 goli przy 15 Lecha.
Tutaj dla mnie bardziej prawdopodny jest typ over. Mysle ze Lech cos napewno strzeli u siebie a obrona jakos w lidze nie spisuje sie najlepiej i w dodatku Arboleda nie wystapi. Mysle ze bedzie to mecz walki z duza iloscia sytacji podbramkowych i wpadna jakies bramki
Kurs jest zachecajacy @ 2,2
W drugim Polonia Warszawa podejmuje Ruch Chorzów.
Ofensywa Polonii na papierze wyglada wspaniale ale juz w rzeczywistosci nie czy np Smolarek lub Sobiech sa warci tych zarobkow za gre ktora reprezentuja?? Pomoc Polonii prezentuje sie dla mnie o wiele lepiej niz Atak jest Bruno ktory potrafii pociagnac strzelic podac do kolegi, jest Mierzejewski ktory chyba dla mnie najrowniejsza forme prezentuje w Polonii, Trałka jak na nie gwiazde spisuje sie przyzwoicie.
Nie wiem co tej druzynie brakuje chyba zgrania i woli walki a moze jakis strach jest co znowu prezes odwali..
Ale dzis mam nadzieje ze wreszcie zagra cos Smolarek a jak nie to ktos wyreczy jego w zdobywaniu goli.
Ruch Chorzow tak jak Lech przepadl w naszej lidze i dzieki tylko ostatniemu zwyciestwu nad Lechem oddalil sie od strefy spadkowej.
Ruch gra strasznie underowo o ile obrona dobrze prezentuje sie to juz atakujacy gdzies zagubili swoje umiejetnosci. Janoszka ktory mial rozwijac sie dla mnie stanal w miejscu, Olszar?? 1 bramka tylko. Jankowski zawodnik malo znany ktory debiut w ekstarakalsie mial w tym roku ma dwa trafienia. I kim oni maja straszyc swoich przeciwnikow. Mysle ze Ruch nie bedzie pial sie w zwyz wrecz przeciwnie ugrzeznie juz w dolnych rejonach tabeli. A w dzisiejszym meczu bedzie jedynie rozbijal ataki gospodarzy przeprowadzajac sporadyczne kontraataki
Mysle ze Polonia odniesie dzis zwyciestwo
a kurs 1,8 warty zagrania
Takze wysoko oceniony jest tu over 2,5 i mozliwe ze przy odrobinie szczecia moze wejsc
Ale wszystko okaze sie za pare godzin
Dubelek z dwoch meczy
Lech-Lechia over 2,5 @ 2,2
Polonia W.-Ruch 1 @ 1,8
Ako- 3,96

B 94

bart7890

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Lech Poznań - Lechia Gdańsk 2-0

typ: Lech Poznań | stawka: 5/10 | Betsafe 1,75
Lech Poznań zajmuje przedostatnią pozycję w lidze, a za nami już ponad 1/3 sezonu, więc czas zgarniać komplet punktów w każdym spotkaniu, a tym bardziej jeśli gra się na własnym terenie. Każdy wie na co stać poznańskiego Lecha i w normalnych okolicznościach każdy inny wynik niż wygrana Lecha to niespodzianka, w poprzednim spotkaniu z Polonią Warszawa tylko 2-2, ale patrząc na przebieg meczu to można jeszcze w jakiś sposób się cieszyć. Goście z Gdańska zajmują wysoką 5. pozycję w lidze z dorobkiem 20 punktów w 12 spotkaniach, ostatnie spotkanie to wyjazdowa wygrana 2-1 z Polonią Warszawa, a wcześniej dwie porażki, u siebie 0-1 z Koroną Kielce i na wyjeździe 2-5 z Wisłą Kraków. Jeśli chodzi o bezpośrednie spotkania Lecha z Lechią to w dwóch ostatnich sezonach Lech wygrywał spotkania na własnym terenie i dzisiaj będzie tak samo.

S 22

slooz3

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
masz hajs na fajki
i niech ktoś jeszcze napisze, że sobiech przereklamowany..., drużyna mu nie pomaga, a miał udział przy 10 z 21 goli polonii w-wa i to grając w 10 z 13 meczy (kontuzja + zawieszenie). Polonii brakuje jeszcze takiego Stilica w srodku, który by rozrzucał piłki na boki i prostopadłe grał, a tak to byłaby drużyna kompletna - oczywiście drużyna kompletna zupełnie bez formy, bo poziom jaki prezentują jest niższy niż Lechii, Jagi czy Legii na dzień dzisiejszy.
1dynki na gospodarzy siadły bardzo fajnie wszystkim - kto nie grał ten trąba - a kto grał to farciarz( ???? ) i może podziękować Kriwcowi wprowadzonemu po przerwie, który uspokoił grę i Sobiechowi, który wraz z grząską murawą zapewnili 3 bramki z niczego słabo grającej Polonii.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
i niech ktoś jeszcze napisze, że sobiech przereklamowany..., drużyna mu nie pomaga, a miał udział przy 10 z 21 goli polonii w-wa i to grając w 10 z 13 meczy (kontuzja + zawieszenie). Polonii brakuje jeszcze takiego Stilica w srodku, który by rozrzucał piłki na boki i prostopadłe grał, a tak to byłaby drużyna kompletna - oczywiście drużyna kompletna zupełnie bez formy, bo poziom jaki prezentują jest niższy niż Lechii, Jagi czy Legii na dzień dzisiejszy.
Zawsze powtarzałem i powtarzać będę, że Sobiech jest jednym z najbardziej inteligentnych napastników w naszej lidze. Jeśli chodzi o Stilicia - wczoraj kapitalne zawody (chyba miał jakieś info, że go skauci oglądają z trybun...) i chyba można powiedzieć, że wraca stary-dobry Semir, ten z początków gry w Lechu, gdy podawał znakomite no-look passy i praktycznie robił wtedy z Murawskim całą grę.

typer36 437

typer36

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
cala Polska
w naszej lidze nie bryluje, a co dopiero gdzieś wyżej. milion euro za takie coś? dajcie spokój...

Po raz pierwszy w tym sezonie oglądałem jakiś mecz z wielką radością. Korona z Jagiellonią stworzyły widowisko na miarę lidera i wicelidera ekstraklasy. Z obu stron wiele ciekawych akcji, obie drużyny starały się chwilami coś kombinacyjnie rozegrać, ładne i szybkie kontry, emocje, gol Aco. Spotkanie miód. Wg mnie Korona była odrobinę lepsza, więcej z gry miała, oczywiście ta przewaga była nieduża. Naprawdę oba zespoły zagrały na poziomie bardzo wysokim. W Koronie brak egzekutora typu Niedzielan. Edi to jest jeden z profesorów naszej ligi. Aż chce się oglądać takie mecze. Wszelkie niedociągnięcia w wyszkoleniu technicznym czy czymś idą w niepamięć

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
UK
Tper36 dodam do Twojego komentarza to że wynik w tym meczu również znakomity ????
W następnej kolejce zapowiadają się ciekawe mecze i tabela może po następnej kolejce jeszcze bardziej się ścisnąć.
Wisła - Zagłębie
Legia - Arka
Lech - Bytom
Jagiellonia - Cracovia
Czterech jedynek nie będzie na bank.Kto zatem z tych czterech drużyn straci punkty w następnej kolejce??Nie wiem czemu ale wydaje mi się że Jagiellonia.7-0-0 u siebie było by za dużo.

horus 129

horus

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
w naszej lidze nie bryluje, a co dopiero gdzieś wyżej. milion euro za takie coś? dajcie spokój...
Po raz pierwszy w tym sezonie oglądałem jakiś mecz z wielką radością. Korona z Jagiellonią stworzyły widowisko na miarę lidera i wicelidera ekstraklasy. Z obu stron wiele ciekawych akcji, obie drużyny starały się chwilami coś kombinacyjnie rozegrać, ładne i szybkie kontry, emocje, gol Aco. Spotkanie miód. Wg mnie Korona była odrobinę lepsza, więcej z gry miała, oczywiście ta przewaga była nieduża. Naprawdę oba zespoły zagrały na poziomie bardzo wysokim. W Koronie brak egzekutora typu Niedzielan. Edi to jest jeden z profesorów naszej ligi. Aż chce się oglądać takie mecze. Wszelkie niedociągnięcia w wyszkoleniu technicznym czy czymś idą w niepamięć
Ja może nieobiektywnie, ale stwierdzę, że to Jagiellonia powinna wygrać to spotkanie. Tyle kontr zmarnowali, że naprawdę tylko za głowę się łapać. Szkoda tych 2 punktów, bo ja uważam, że dzisiaj straciliśmy 2 punkty, a nie zdobyliśmy 1. Prawda, że i Korona miała swoje sytuacje bardzo dobre, ale to Jaga powinna już wcześniej powiększyć prowadzenie i spokojnie kontrolować mecz. Tak się jednak nie stało i emocje były do końca, bo nawet 1 oczko było zagrożone, tak jak i pozycja lidera.

typer36 437

typer36

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
cala Polska
Ja może nieobiektywnie, ale stwierdzę, że to Jagiellonia powinna wygrać to spotkanie. Tyle kontr zmarnowali, że naprawdę tylko za głowę się łapać. Szkoda tych 2 punktów, bo ja uważam, że dzisiaj straciliśmy 2 punkty, a nie zdobyliśmy 1. Prawda, że i Korona miała swoje sytuacje bardzo dobre, ale to Jaga powinna już wcześniej powiększyć prowadzenie i spokojnie kontrolować mecz. Tak się jednak nie stało i emocje były do końca, bo nawet 1 oczko było zagrożone, tak jak i pozycja lidera.

nie ma się co spierać, oba zespoły grały na maksa i to się liczy

Te mecze co Legionista wymienił... kurcze same jedynki się wydają, ale rzadko się raczej zdarza aby wszyscy faworyci elegancko wchodzili. Najpewniejsza dla mnie Jagiellonia. Cracovia mimo remisu z Widzewem i tak odstawiała koncert w obronie. Franek z prezentów potrafi korzystać

goly78 17

goly78

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Następna kolejka faktycznie ciekawa. W meczach kture wymienił Legionista równiez widze jedynki .

Wisła - po takim zwycięstwie nad Legią i zblizeniu sie do czołówki napewno będzie chciała sie utrzymać w czubie . Zagłebie słabo gra na wyjazdach . Wydaje mi sie ze Wisła raczej zdobedzie 3 pkt w tym meczu.

Legia- po porazce w Krakowie , bedzie mocno zmotywowana aby zdobyc 3 pkt z drużyną ktura jeszcze nie strzeliła bramki na wyjeździe. Arka gra słabo i raczej tez 3 pkt zostaną w Warszawie .
Lech- co tu dużo pisac . Graja strasznie nierówno. Ale druga połowa w meczu z Polonią W i mecz z
Lechią pokazał ze raczej wraca prawdziwy Lech . Dlatego równiez mysle o jedynce ,

Jagiellonia- u siebie najlepsza dryzuna , Cracovia najsłabsza na wyjazdach .U siebie równiez. Za Cracovia przemawiają tylko wyniki Jagi u siebie . 6-0-0.Troche za dobrze im idzie. Ale myśle ze raczej Pasy nie sprostają Jadze w tym meczu . Wiec 7-0-0 raczej stanie sie faktem. Do tego Jaga ostatnie mecze to remis z Koroną i porażka z Legia.

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
UK
Z tych 4 spotkań według mnie procentowo oceniając to w pierwszej kolejności 1 na Lecha.Druga kolejność to Wisła chociaż Zagłębie jak się nie mylę to drużyna która w najmniej spodziewanym momencie ogrywała Wisłę.Po za tym nie ma co patrzyć na ostatni mecz Wisła - Legia bo drugi im taki prędko nie wyjdzie.Myślę że Zagłębie przyjedzie do Krakowa z całkiem innym nastawieniem niż Legia.
W następnej kolejności widzę Legie chociaż ten remis kiedyś musi wypaść i wydaję mi się że będzie on w niespodziewanym momencie(może z Krakowie z Cracovią) aczkolwiek pasowało by zmazać plamę po porażce z Wisłą.Na końcu widzę Jagę.To drużyna własnego stadionu ale 7-0-0 jakoś zbyt ślicznie wygląda.Cracovia musi zbierać punkty.Z Widzewem tylko nieporadność Matusiaka odebrała im 3 pkt.Dodam tylko że Widzew też miał wygrać z Cracovią jak i teraz będzie miała wygrać Jaga.

Status
Zamknięty.