>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

12. Grand Prix Belgii [22-24.08.2014r.]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Grand Prix Belgii 2014

22 sierpnia - (piątek)
1. trening - 10:00
2. trening - 14:00

23 sierpnia - (sobota)
3. trening - 11:00
kwalifikacje - 14:00

24 sierpnia - (niedziela)
wyścig - 14:00

Info o torze:
Długość okrążenia: 7.004 km
Liczba okrążeń: 44
Liczba zakrętów: 19
Dystans: 308.052 km
Rekord okrążenia: 1:47.263 - Sebastian Vettel (2009)

Ostatnie wyniki (sezon 2013):
Pole position: Lewis Hamilton (Mercedes)
Zwycięzca: Sebastian Vettel (Red Bull)
Najszybsze okrążenie: Sebastian Vettel (Red Bull)

Nico Rosberg na Spa

https://www.youtube.com/watch?v=stS_mDVwBVY

Wreszcie koniec wakacji i wracamy do rywalizacji o tytuł Mistrza Świata.
Na Hungaroringu byliśmy świadkami fenomenalnego ścigania, które wygrał Dani Ricciardo ostatecznie, a drugi był Fernando Alonso. Czy to był zatem impuls i Ferrari faktycznie znowu będzie w czołówce w ten weekend ?

Zapraszam do dyskusji !​

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tomorrowland
Hi everyone

W związku z tym, że w niedzielę zawitam na wyścigu o GP Belgii postanowiłem, że ten dzień będzie związany tylko z emocjami z wyścigiem na tym jedynym w swoim rodzaju, wspaniałym torze (chociaż słowo tylko nijak tutaj pasuje bo trzeba wziąć też pod uwagę, że pogoda w Górach Ardeńskich zmienia się jak w kalejdoskopie, zresztą jestem obecnie nieco ponad 1h drogi autem od Stavelot i aura zmienia się równie często), tak więc zdecydowanie nie polecam inwestowania w niedziele w F1, natomiast na sobotnie kwalifikacje zważywszy na trochę więcej czasu planuje upolować kilka valuebetów H2H i podzielić się nimi z przeglądającymi najszybszy dział forumowiczami po mojej dłuższej absencji na forum.

Max Verstappen ????

To be continued...

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
PL
Alexander Rossi zastąpi Chiltona podczas Grand Prix Belgii
Zmiana nastąpiła przez, jak to nazwano &quot;nieprawidłowości w kotrakcie&quot; Maxa Chiltona. Na razie nie wiadomo czy zamiana jest jednorazowa.
Dodatkowo roszady nastąpią również w Caterhamie o czym info tutaj.
Rajdi, życzę idealne pogody, choć jak wspomniałeś w na torze w Belgii aura lubi być kapryśna. Ze swojej strony liczę na relacje live ze stanu atmosferycznego przed Q, oraz jakieś ciekawe bety ;)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Nic nie piszecie to ja zacznę wobec tego, może coś się ruszy ...

GP Belgii - sobota 14:00 - kwalifikacje
Marcus Ericsson - Andre Lotterer
Typ : Lotterer @ 2,95 betsafe/marathon
✅✅o 1 sek lepszy Lotterer

Ziemniaki tez maja tą pare, ale tam kurs nieco mniejszy. Z tą parą jeszcze wszystkie buki powinny wyjść, bo to para wewnątrz tego samego zespołu. Kogoś poniosło by dawać @1,4 na Ericssona. On jeździ w F1 bo ma dobrych sponsorów i daje kase do teamu, umiejętności słabe i jeździ słabiutko. Lotterer z kolei w ten weekend zastępuje Kobayashiego w bolidzie Catherhama. Wczorajsze treningi

1 trening : Ericsson szybszy o 0,043
2 trening : Lotterer szybszy o 0,091

Lotterer doświadczony Niemiec około 30 lat. W f1 może nie ma doświadczenia, ale kiedyś testował w Jaguarze itp. Ericsson jest słabym kierowcą by wystawiać taki kurs w tej parze.
Ogromne value tutaj widzę.

GP Belgii - kwlaifikacje 14:00 sobota
Valteri Bottas - Felipe Massa
Typ : Bottas @ 1,66 b365
✅✅ 6-9

Massa sporo błędów w ostatnim czasie. Bottas 6-1 z Massa w kwalach w ostatnich 7 Grand Prix. Williams powinien dawać radę na tym torze bo liczy się prędkość.

GP Belgii - kwlaifikacje 14:00 sobota
Kwiat - Vergne
Typ : Kwiat @ 1,61 b365
✅✅ 11-12

Kwiat tez szybszy na tym torze, na obu treningach dzieliła ich przepaść niemal. Kwiat lepsze wyniki o 0,6 sek. Dodatkowo Vergne bez kontraktu na next sezon w Torro Rosso, bo zastąpi go ...17 letni Max Vertasppen.
Ponadto 3-1 dla Kwiata ostatnie kwale w 4 Grand Prix.

jeszcze chodził za mną typ na Massa- Alonso 2 @ 2,30✅✅ ale wciąz się waham, Alonso świetnie w treningach, ale już wiele razy Ferrari w ten sposób jeździło dobrze w piątek, a w sobotę tracili tempo i potem zawodzili. Williams jednak jest szybszy od Ferrari, ale to niby Bottas lepszy. Bo Massa ma 5-6 z Alonso w kwalach w całym sezonie wiec słabo jak na potencjał obu bolidów

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
omen75 +2 Punkty
szef10 +2 Punkty
rajdowiec75 +8 Punkty
szumek13 +7 Punkty
valverde +6 Punkty
rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tomorrowland
Gracias Ab, ale ja właśnie pragnę kapryśnej pogody jutro ;) Miałem problem z zasięgiem, więc wcześniej nie podałem jednego z valuebetów na dzisiejsze kwalifikacje, które tradycyjnie rozpoczynają się o 14:00, dlatego podam go teraz bo jeżeli w 3FP Niemiec będzie przed Szwedem to kursy znowu będą wyrównane jak po 1FP ;)

Abrax co do relacji live przed Q to nie ma opcji bo ja mam bilety tylko na jutrzejszy wyścig, a dzisiaj w Stavelot będę dopiero pod wieczór, a wieczorem jeszcze zabukowałem sobie termy.

Jednak z tego co widzę to szansa, że w czasie kwalifikacji może popadać jest spora, ale tutaj jak jest słońce to każdy już wie, że za chwilę będzie lało i odwrotnie... :razz:

Wspomniany valuebet Q, 14:00:

Andre Lotterer vs Marcus Ericsson @2.80 ✅
Marathonbet

Zacznę od tego, że oddsmakerzy nie wiedzą jaki @ wystawić w tym H2H. Po 1FP gdzie Andre był szybszy o 1 dziesiątą sekundy od Marcusa kursy wygladały tak: @ 1.85-1.85, natomiast po drugim 2FP gdzie Marcus był szybszy o zaledwie 43 tysięczne sekundy ???? (ile to jedna sekunda każdy wie, ale ile to 43 tysięczne sekundy:?: Praktycznie nic, ale takie różnice w kwalifikacjach czasami decydują o ustawieniu na starcie w niedzielę), wyglądają jak powyżej. Marathonbet ma najwyższy @, możliwość zagrania do godz. 11:00 czyli do startu 3FP.

Wg mnie Niemiec ma większe szanse na uzykanie lepszego czasu 1 okrążenia niż ME mimo, że w piątek zasiadł po raz pierwszy za kierą Caterhama. Ktoś sobie pomyśli - świr przecież Ericsson przejechał już 11 GP w tym sezonie i jest bardziej przyzwyczajony do bolidu. Naturalnie, ale jeżeli chodzi o umiejętności wyścigowe to Andre zjada młodego pay drivera na śniadanie. Lotterer to trzykrotny zwycięzca 24-godzinnego wyścigu Le Mans, doświadczenie przeogromne i chyba coś się kroi grubszego w związku z nim skoro zaszła taka zmiana Koba out, Lotterer in i kto wie czy nie zobaczymy go w przyszłym sezonie na stałe w F1.

Andre uwielbia Spa (a kto nie:? ???? , ale on tutaj zna ten tor jak własny dom bo przecież niedaleko Stavelot Lotterer dorastał. Nie wiem czy 3 treningi to nie za mało czasu na ogarnięcie wszystkiego w bolidzie F1 nawet dla takiego świetnego kierowcy jak Andre, ale jestem dobrej myśli. Jeśli nie da rady o 1 dziesiątą sek jestem w stanie mu wybaczyć :cool: A Ty:?:

Tutaj jego wypowiedź po 2 treningu:

- Jestem bardzo zadowolony z dzisiejszych jazd. Poranna sesja była dla mnie dobra i szybko przyzwyczaiłem się do swojego auta, a teraz muszę tylko zoptymalizować wszystko, co związane z moim stylem jazdy. Zważając na to, że był to mój pierwszy raz, to wszystko poszło zgodnie z planem i byłem w stanie odpowiednio wyczuć samochód - powiedział mistrz Formuła Nippon z 2011 roku.

- W drugim treningu także wszystko wyszło pozytywnie, nawet pomimo tego, że musieliśmy zakończyć występy trochę wcześniej z powodu kłopotów technicznych. Na miękkim ogumieniu zaliczyłem kolejny etap nauki - dodał Lotterer.

- Wykonaliśmy w piątek zaplanowany program i odbyliśmy kilka długich przejazdów, a ja zaczynam czuć się coraz pewniej, mimo że ciągle się uczę - zakończył reprezentant Caterhama.

Więcej H2H mam nadzieję po 3FP czyli między 12:40 a 13:50, jeśli oddsmakerzy zainteresują mnie swoją ofertą :]

Bottas vs Massa 1 ✅

Z Bo77asa wyrosl Dzik i zaczyna kazdemu imponowac, 3fp wygrany i prawie 1 sek przewagi nad Felipe. W dodatku od dwoch ostatnich GP czyli Niemcy i Wegry nie schodzi ponizej podium w kwalifikacjach, dzisiaj ma szanse powalczyc z Mercedesami o PP, mysle ze top3 zaklepane, Williamsy w gazie i beda b. wysoko na starcie do jutrzejszego wyscigu. Massa slabsze pr. max od Bottasa czyli traci na tych dlugich prostych a tutaj jest ich troszeczke ????

Sutil vs Gutierrez 1 ✅

Adrian gdyby nie te jego kg to bylby szybszy w kazdych q w tym sezonie. Esteban wczoraj problemy z jed. napedowa i dzisiaj chyba problemow ciag dalszy bo prawie sek w plecy do Niemca.

Ricciardo vs Vettel 1 ⛔

Coz chcialbym tutaj postawic na Sebe, ale niestety nie jezdzi bolidem Daniela. Seb ma problemy z silnikiem i mysle, ze nadal beda problemy, a jesli nie to i tak to nie bedzie jazda na 120% Vettela, wiec Daniel ogarnie lepszy czas w q.

Kwiat vs Vergne 1 ✅

JEV na wylocie, raczej nie m czego szukac w F1 w 2015, wiec jest przygaszony, Rosjanin lepszy w kazdym wolnym treningu.

Raikkonen vs Button 1 ✅

Ferrari spisywalo sie lepiej so far dlatego Kimi powinien i w q pocisnac.

Raikkonen vs Hulkenberg 1 ✅
Perez vs Hulkenberg 1 ✅

Sory za brak kursow i bukmachera, ale czas goni a ja na tablecie + kursy zmieniaja sie co chwila zreszta pary dostepne w kazdym buk

abraxas +6 Punkty (Graty, szczególnie za Niemca ;))
szef10 +2 Punkty
robson-united +19 Punkty (widzę nie tylko ja miałem pomysł z Lottererem ;) wielu emocji podczas jutrzejszego wyścigu życzę !)
emil1702 +2 Punkty
valverde +6 Punkty
abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
PL
Trochę dziś ubogo z ofertą ale można wyłapać ciekawe bety ;)

Fernando Alonso - Sebastian Vettel @1,72⛔⛔ Expekt 3-4 różnica 0,069... auć

Alonso nad zwyczaj dobrze prezentuje się na tym torze,ciężko będzie oczywiście nawet o top5 w Q, ale na pokonanie bolidu, tak nie Vettela o bolidu Vettela w tym przypadku, który decydowanie odmawia posłuszeństwa Niemcowi w tym GP, problemy z silnikiem i przez to jedyne 22 kółka toru podczas treningów. Alonso w porannym SP1 wyprzedził go aż o 1s, jeśli obędzie się bez jakichkolwiek nieprzewidzianych sytuacji Alonso powinien wygrać czy to na sucho czy na mokro z Sebą.

Spoglądam właśnie na SkySports i pada więc Q na mokro więc może być loteryjnie, dlatego powodzenia dla chłopaków wyżej na typ z Lotterim ;)

Rzeczywiście, pogoda tam jak w kalejdoskopie, już wyszło słońce zza chmur a więc tor będzie przesychał, ciekawe kwale się szykują ????

rajdowiec75 +8 Punkty
Status
Zamknięty.