Póki co tragedia z aurą nad Spa, która pokrzyżowała plany wszystkich ekip. Kierowcy mieli bowiem testować nowe pakiety w swoich bolidach po tej miesięcznej przerwie wakacyjnej, gdzie kierowcy udali się na zasłużony odpoczynek a reszta ekipy czyli mechanicy i inżynierowie pracowali nad udoskonaleniem bolidów. No nic mieliśmy się dowiedzieć czegoś po tych 2 sesjach treningowych, ale nie wyszło btw Pic zwycięzcą 2 treningu z czasem 2:49:353 ???? Jedyne co warto podkreślić czego dowiedziałem się podczas tych sesji to to, że zwolnienie Massy z Ferrari jest nieuniknione :-( Szkoda, bo jest to mój ulubiony kierowca
F1 zaraz po Vettelu, no ale tutaj niestety nie wypadałoby się niezgodzić z przyszłą decyzją Stefano Domenicaliego. Wiadomo, ten sport to wielkie pieniądze, a Ferrari to zespół z czołówki od zawsze i nie mogą sobie pozwolić na to w przyszłym sezonie, żeby od niej odstawali po raz kolejny bo jeden z kierowców nie daje rady. Kto go zastąpi :?: Moim zdaniem będzie to z dwójki Perez - Raikkonen, gdyby ten drugi - byłoby pięknie, ale czy Ajsmen by się zgodził znowu cisnąć w Ferrce obok Alonso :?: Wątpię, no chyba, że zostanie skuszony odpowiednią sumką :razz:
No nic może to i jest jakiś

że dzisiaj nie jechali ? Nie wiem, jutro mają godzinę na przestowanie kilku nowinek czy zdążą ? Nie sądzę, więc granie Q chyba lekka loteria, ale buki też mądre nie będą wystawiając kursy po 3T więc może jakieś perełki się znajdą, wierzę
e:
Webber znowu ukarany o pięć pozycji startowych za wymianę skrzyni biegów w swoim bolidzie. Nie dobrze, zamiast gonić Alonso w klasyfikacji, Nando pewnie znowu powiększy przewagę.
Myślę, że warto wkleić to pytanie, które padło na jednej stronie związanej z
F1 bo zapewne większość osób też nie zna odpowiedzi na to pytanie, a wydaje mi się ważne.
A: "Jednak pewnej rzeczy nie rozumiem i proszę o wyjaśnienie. Jak jest sucho wszyscy jeżdżą i zbierają informację. Jak jest mokro nie wyjeżdża prawie nikt. Rozumiem sytuacje kiedy są pewni że kwalifikacje albo chociaż wyścig będzie suchy i nie ma potrzeby zbierania informacji na mokry tor. Ale kiedy wyścig też może być mokry to dlaczego nikt nie chce zbierać informacji."
B: Poza tym, że zostaje jeszcze 3 trening w sobotę to:
a) najpierw musi byc spelnionych kilka warunkow, aby mozna bylo wypuscic kierowcow na tor, pierwszy z nich to pogoda, ktora musi byc na tyle dobra aby helikopter medyczny mogl spokojnie wystartowac i wyladowac.
b) dzisiaj dosc mocno wialo (nie chodzi tutaj o wiatr staly, ktory stale wieje z jednego kierunku z taka sama predkoscia, lecz o zmienny wiatr). Bardzo ciezko jest sie do tego zjawiska przyzwyczaic, poniewaz jadac bolidem dokladnie czujesz sile docisku. Gdy wiatr jest zmienny to mozna np. w jednym miejscu zaczac hamowac powiedzmy 100 m. przed zakretem, a runde pozniej w tym samym miejscu sytuacja sie totalnie zmienia i nagle przy gwaltownej zmianie wiatru zaczyna Tobie tyl obracac. A dzisiaj byl wiatr 7,6 m/s i padalo.
c) nastepny punkt to deszcz. Sa dwa rodzaje deszczu. Jesli normalnie pada to jazda w deszczu na oponach deszczowych ktore rozprowadzaja 60 l. wody (6 razy wiecej, niz opona normalnego samochodu) niektorym kierowca sprawia przyjemnosc (Schumi). Ale gdy zaczyna padac tak, gdy na torze pojawiaja sie rzeki wody jadac za poprzedzajacym bolidem, naprawde nic nie widac w jego sprayu. Perspektywa kamery
TV umieszczonej na bolidzie falszuje obraz. Lezac w bolidzie z glowa lekko uniesiona do gory, na takiej wysokosci przy intensywnych opodach, jadac w sprayu, nie widac miejsca hamowania czasami kierowca szuka punktu odniesienia i odlicza sekundy do tylu, przed nacisnieciem hamulca. Takiej pogody nikt nie lubi.
Dzisiaj z prognozy na wielu portalach wynika, że ma być słonecznie, ale tam pogoda lubi się często zmieniać. Miejmy nadzieję, że dzisiaj przez 3T oraz Q będzie sucho :razz: