GKM Grudziądz-ROW Rybnik(+22,5) 1 @ 1,85 Bet.syf
54:36
Trochę linia podskoczyła, ale ja grałem przy 20,5. Nadal jednak uważam, że warto, bo GKM u siebie jest prawdziwą potęgą. Nie ma słabych punktów w formacji seniorskiej, do tego Nowak potrafi zaskoczyć wielu seniorów i to tych z górnej półki. Po stronie gości nie ma Fricke'a, a więc zostają AJ i Grisza, którzy na wyjazdach też nie pokazują nic wielkiego. Dla mnie tutaj ekipa ze Śląska będzie miała problemy z wyjściem z 30 punktów.
Unia Tarnów-KS Toruń(-6) 2 @ 2,03 Bet.syf
31:58
Kilku byłych zawodników Unii po stronie gości, a zatem problemów z torem mieć nie powinni. Unia nic wielkiego nie jedzie i tak naprawdę ich siła to trzech zawodników: Kołodziej, a do tego Bjerre i Madsen, z tym że Duńczycy też spokojnie do objechania. U gości w dobrej formie Vaculik, do tego Hancock odpoczywał wczoraj, jest Holder, Ginger może i powinien wygrywać ze Świderskim i Michelsenem, a jest jeszcze Przedpełski, który nawet w okolicach 10pkt powinien dorzucić. Mi się widzi jakieś 50:40 dla gości z Torunia.
Krzysztof Buczkowski(-4)-Rune Holta 1 @ 2,05 Bet.syf
14:7
Buczek z Okoniem to jedna z najlepszych par w E-lidze, a u siebie to są prawdziwe torpedy GKM-u. Dzisiaj mają naprawdę słabego rywala, więc powinni go rozgromić. Jednocześnie nie wchodzi w grę żadne odpuszczanie, bo mają do odrobienia 20pkt. Buczek 2x jedzie przeciwko Holcie i już tam powinien nadrobić punkty, a do tego nie widzę zawodników, z którymi Holta miałby wygrywać. Trudny układ biegów w swoich parach u Norwega - 3x AJ i potem Grisza. U Krzysia widzę jakieś 8-10pkt przed nominowanymi i powinno wystarczyć by w nich pojechać i zrobić swoje, czyli powiększyć przewagę nad Holtą.
Emil Sajfutdinow-Jason Doyle(+2) 2 @ 1,70 Bet.syf▶
Emil wraca do formy, ale pamiętajmy, że po drugiej stronie naprawdę jeden z liderów KSF. Doyle mimo wczorajszej wpadki powinien znowu pokazać, że jest w stanie punktować na wysokim poziomie i liczę na dwucyfrówkę. Do tego może się okazać, że będzie potrzebny na torze 6 razy, a to już będzie idealnie pod ten typ. Co najmniej 2 razy spotkają się panowie przed nominowanymi i uważam, że jedna wygrana Australijczyka powinna tutaj załatwić sprawę.
Matej Zagar-Vaclav Milik(+3) 2 @ 1,69 Bet.syf
Przesadzili z taką linią na Czecha. Milik jest naprawdę solidnie dysponowany, co udowodnił podczas DPŚ. Dzisiaj z numerem 5 i jedzie w parze z juniorami. Ma szczęście, bo omija go w programie Zmarzlik, a zatem można oczekiwać, że zrobi trochę tych punktów, do tego liczę na jego dodatkowy bieg w roli RT, a Zagar nie jest powiedziane, że pojedzie 5 razy, bo chętnych na te nominowane biegi jest naprawdę wielu w Gorzowie. Oczywiście Słoweniec u siebie, ale w parze z Pawlickim, na którym będzie tracił. Nie ma szans, by tutaj ograł Czecha taką ilością punktów.
Damian Baliński under 5 @ 1,62 Bet.syf
3
Ma szczęście, że jedzie w parze z Wieczorkiem, więc w pierwszym biegu ma punkt praktycznie z urzędu, ale potem, to już będą rezerwy za Kamila i pewnie pojedzie w parze z Łagutą, 2x z AJ i raz z Holtą. Wszyscy gospodarze dużo mocniejsi od niego, a zatem trudno oczekiwać po nim punktów, które mogłyby pogrążyć ten zakład.
Tomasz Jędrzejak under 4,5 @ 1,62 Bet.syf
Ogór na wyjazdach nigdy nie błyszczał i nie będzie. Dzisiaj z numerem 4 i 3x w parze z Janowskim, a potem z Milikiem. Do tego jest jednym z pierwszych kandydatów do rezerwy taktycznej, tzn. żeby jego zmienić. Przeciwko niemu jedzie m.in. para KK-Zmarzlik, a w biegu 13 Puk-Zagar. Nie widzę tutaj zbyt dużych szans na jakiś wielki dorobek punktowy z jego strony, a do tego myślę, że ewentualne biegi nominowane też nie są pewniakiem dla niego.
Do tego pobieram typ Raduli na Vaculika.