>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

11 kolejka Ekstraligi - 26.06.2011

Status
Zamknięty.
verti 3,4K

verti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Czestochowa

Plan na XI kolejkę Ekstraligi:
PGE Marma Rzeszów - Betard Sparta Wrocław godz. 18:00
Unia Leszno - Unibax Toruń godz. 20:00
Caelum Stal Gorzów - Tauron Azoty Tarnów godz. 20:00
Dzisiaj taki skąpy początek tematu, za co przepraszam ...

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Czestochowa
To może ja coś niecoś nabazgram ;p
Jutro odbędą się 3 spotkania na ekstraligowych torach w Rzeszowie, Lesznie oraz w Gorzowie Wielkopolskim. Dlaczego tylko 3? Awansem rozegrano spotkanie Falubazu z Włókniarzem, zatem emocje z czarnym sportem zostały nieco ograniczone dla kibiców w całym kraju. Skupmy się na zaplanowanych meczach..
Stal Rzeszów vs Sparta Wrocław
Bardzo ważne spotkanie dla układu dolnej części tabeli. Pierwsze starcie tych drużyn na Dolnym Śląsku nie przyniosło rozstrzygnięcia - padł remis 45:45. Zwycięstwo plus bonus da komfort nieoglądania się za siebie w ligowej tabeli i pewność występu w play-offach. Gospodarze podejmą ekipę, która w miniony weekend zaprezentowała się katastrofalnie. Porażka na własnym torze z Unią Leszno i to takimi rozmiarami zaskoczyła wszystkich, łącznie ze znawcami naszego Forum Bukmacherskiego. Czy Wrocławianom uda się zrehabilitować? Składy nie zaskakują, oba zestawienia wyglądają optymalnie (poza absencją Shieldsa - za niego młodszy Bjerre). Kto zatem może pokusić się o zwycięstwo? Z jednej strony genialny ostatnimi czasy Rafał Okoniewski, niezawodny Crump, solidny na własnym torze Harris i.... No właśnie, dobre pytanie! Lee jeździ co najmniej słabo w tym sezonie, Maciek Kuciapa przeplata dobre spotkania bezbarwnymi występami. Czy druga linia Rzeszowian będzie w stanie nawiązać walkę z przyjezdnymi? Na pierwszy rzut oka wydaje się, że tak! Lasse Bjerre, Dennis Andersson, Ogór oraz junior występujący pod siódemką są jak najbardziej w zasięgu. Z drugiej strony mamy zwycięzców rozegranego w środę turnieju MPPK - Tomka Jędrzejaka, Piotrka Świderskiego i Maćka Janowskiego. Pewniakiem w talii trenera Barona wydaje się być Kenio, cała reszta jest zdolna do wszystkiego. Faworytem batalii na pewno będzie ekipa miejscowa i to nie podlega wątpliwościom!
Unia Leszno vs Apator Toruń
Najciekawszy jutrzejszy mecz. Ciężko przewidzieć tutaj zwycięzce. Pierwsze spotkanie zakończyło się zwycięstwem toruńskich Aniołów 50:40. Mecz, który wydaje się być prologiem przed play-offową potyczką między właśnie tymi drużynami. Stawką będzie miejsce nr 3 w ligowej tabeli, które zapewni rewanż na własnym torze.. Skupmy się na detalach jutrzejszej potyczki. Gospodarze przystąpią NARESZCIE w pełnym składzie. Zobaczymy i Skórę, i Edka Kennetta! Do dobrej dyspozycji wydawać by się mogło, że wrócił Koldi i to on oraz słabo dziś dysponowany w brytyjskim GP Jarek Hampel będą filarami Byków. Cenne punkty na pewno dorzuci Troy Batchelor, który niespodziewanie wyrósł na mocno punktującą postać w ekipie ze stadionu Smoczyka. Kogo mamy vis a vis? Kolektyw, drużynę bez słabego punktu. Najsłabszym ogniwem przyjezdnych jest bez wątpienia Jensen, ale i on dowozi bardzo ważne oczka. Ważne jest czy Ryan Sullivan udowodni, że jest nie tylko królem MotoAreny, ale i solidnym liderem na wyjazdach, a z tym bywało różnie... O postawę Crispiego i Miedziaka raczej byłbym spokojny. Rune Holta? To największy znak zapytania ekipy z grodu Kopernika. Potrafi błyszczeć, potrafi notować beznadziejne występy (jak dziś w Cardiff)... Juniorzy ze wskazaniem na braci Pulczyńskich w związku z dalszą nieobecnością starszego z braci Musielaków. Kto wygra? Sam chciałbym wiedzieć! ????
Stal Gorzów vs Unia Tarnów
Formalnością jest, że Gorzowianie ten mecz wygrają. Co do tego nie ma nikt wątpliwości, a co za tym idzie punkt bonusowy również zostaje w domu (41:49 porażka na własnym torze Jaskółek). Wszyscy zadają sobie pytanie jakiego rozmiaru będzie porażka Tarnowian.. Czy będą jakieś kombinowania co do KSMu ze strony miejscowych? Oszczędzanie Tomka i Nickiego - zastępowanie zdolnymi juniorami? Bardzo możliwe! Tarnów pozornie z wyrównanym składem przyjeżdża jutro, ale poprzedni mecz wyjazdowy wskazał jasno, że drużyna ta jest bez lidera oraz zawodników młodzieżowych - tylko czy aby na pewno? Awizowany skład wygląda dziwnie i wskazuje jakby to Martin Vaculik starający się o polskie obywatelstwo wreszcie je otrzymał.. Co za tym idzie? Występ z pozycji juniora i miejsce dla Leosia Madsena na 1-5. Wg mnie nawet taki zabieg nie uchroni Jaskółek od solidnego lania. Bjarne Pedersen z przebłyskami, Kasper od początku sezonu dno (bo tak to trzeba nazwać), Fredka typowy średniaczek. Sebastian Ułamek ma być tą centralną postacią, ale nie sposób wierzyć, że sam nawiąże walkę z gorzowskim dream teamem. U miejscowych bardzo możliwe, że ostatnia szansa Adriana Mroczki - wraca do pełni zdrowia rekonwalescent Hans Andersen i Polak musi czuć oddech na plecach w obawie o miejsce w wyjściowym składzie. Nie ma sensu wspominać o Nickim, Tomku czy też Zagarze i Puku, bo wszyscy prezentują bardzo wysoką formę na własnym torze i są pewniakami. Świetny Bartek Zmarzlik jest w stanie nawiązać walkę z każdym i jego ambicja powinna być jutro widoczna, której Gollob i Pedersen nie koniecznie będą przejawiać. LANIE? LANIE!

Wiem, że nie jestem w stanie wprowadzić Was w kolejkę tak jak niezawodny Verti ( ???? ), ale korzystając z wolnych dwudziestu minut mam nadzieję, że pomogłem ????
Miłego wieczoru forumowicze! :p

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
vader +10 Punkty (Świetna robota!)
M 126

mj_bull

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Unia Leszno - Apator Toruń
Gospodarze nadal bez kontuzjowanych Pavlica oraz Balińskiego. Unia nie będzie mogła stosować ZZ. To wszystko sprawia, że stawianie na Leszno będzie jeszcze bardziej opłacalne. Każdy kto prześledzi ostatnie wyniki Krzyżaków na Smoczyku widzi, że zazwyczaj zdobywają około 30pkt. Wiadomo, że nie ma już Adamsa, juniorzy też nie zachwycają, Skóra zawodzi a do tego wielka niewiadoma w postaci występu Kennetta. Po drugiej stronie wielkie nazwiska, próżno szukać słabego punktu. Co zatem będzie kluczem do sukcesu Byków? Nie mam żadnych wątpliwości, że bardzo przyczepny tor. W poprzednich latach taka nawierzchnia praktycznie eliminowała cały potencjał drużyny z Torunia. Holta z bolącym nadgarstkiem będzie miał ciężko o punkty. Sullivan i Miedziński na tak przygotowanej nawierzchni tracą bardzo dużo ze swojej wartości. Młody Jensen również nie powinien błyszczeć. Pozostaje Holder, który powinien być liderem gości i raczej bez problemu zrobi dwucyfrowy wynik. A co w obozie gospodarzy? Kennett znowu będzie miał do pomocy Balińskiego i jego nieźle spasowane fury. Skóra wzorem ostatnich biegów z Falubazem będzie miał do dyspozycji maszyny Hampela. Juniorzy leszczyńscy będę mieli ciężko z Emilem Pulczyńskim, ale myślę, że na domowym torze szczególnie Tobiasz Musielak powinien powalczyć. Kołodziej już wrócił do niezłej formy, choć tak naprawdę na Smoczyku nie zawodził nawet gdy był w dołku. Hampel w Lesznie jak zwykle będzie fruwał. Patrząc na ostatnie wyniki Batchelora w Polsce, Szwecji i Anglii jestem również spokojny o wynik młodego Australijczyka.
Podsumowując typuje pewne zwycięstwo Byków, myślę, że powinni powalczyć o punkt bonusowy. W takich zestawieniach na torze w Toruniu Unia pewnie dostała by spore baty, ale nie u siebie!!! Stawiam 51-39 i czekam na oferty buków.
Stal Gorzów-Unia Tarnów
Dziwny mecz do obstawiania, zwycięstwo gospodarzy jest bezsprzeczne. Co da jednak kurs 1.02? W grę wchodzą jedynie handicapy i tutaj zaczyna się zabawa. Gollob i Pedersen będą zmęczeni po GP. Przy wysokim prowadzeniu (które niechybnie będzie miało miejsce) nie wiadomo, czy za Tomka nie zostanie wprowadzony junior. Ciekawe jak to jest z tym Vaculikiem. W Przeglądzie Sportowym pisało, że w niedziele ma wystąpić jako polski junior. Pytanie tylko jak Tarnowianie potraktują ten mecz. Goście nie spinają się specjalnie na wyjazdy. Dla Jaskółek najważniejsze są mecze na domowym torze z Wrocławiem i Częstochową. Inna sprawa, że obie ekipy preferują raczej twarde tory i to powinno być plusem dla przyjezdnych. Podobny mecz do zeszłotygodniowego w Toruniu. Może być 50-40, może być 60-30. Ja stawiam coś pośrodku czyli 55-35.
ps. Pozdrawiam i życzę owocnej niedzieli, bo raczej u większości żużlowych maniaków sobota nie była dobrym dniem do zarobku :/

B 714

bosky

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gorzów Wlkp.
A ja nieśmiało przestrzegam przed tymi wysokimi handicapami na Gorzów. 49:41 z Wrocławiem, 48:42 z Czewą, jak widać ci teoretycznie najłatwiejsi rywale na Jancarzu jak dotąd uparcie walczyli. W totomixie póki co linia 0-20, w której skłaniałbym się na Tarnów. Ale poczekam na ofertę buków internetowych.. : )
Jeden kurs, który się wyróżnia ponad inne już teraz, to 1 na Leszno w milenium. Jeśli ktoś ma w tym buku jakiś inny interes z kuponem, to kurs 1,55 na wygraną Leszna zdecydowanie godny dołożenia.
Jason Crump over 12,5 2,00 Tobet ✅ ✅ ✅
Wyniki Crumpa w Rzeszowie:
Czewa 15 (3,3,3,3,3)
Zielona Góra 12 (1,3,2,3,3,d)
Tarnów 13 (3,2,3,3,2)
Toruń 17 (3,3,3,2,3,3)
Gorzów 14 (2,3,3,3,3)
Reszta niech pozostanie milczeniem.. ???? Jedna rzecz, która mnie niepokoi, to fakt, że wczoraj było Grand Prix. Ale Jason w tym sezonie niejako przełamuje swój stary trend i jeździ dobrze w Rzeszowie zawsze.

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Czestochowa
nie wiem jak Wy, ale ja nic sobie nie mogłem znaleźć do grania na dziś wartego zainwestowania większych pieniędzy. Szkoda mi grać coś co nie przyniesie profitu, zatem puściłem w miare pewny kupon...:
Stal Rzeszów vs Sparta Wrocław @ 1.2
Stal Gorzów vs Unia Tarnów @ 1.03
Lotos Gdańsk vs ROW Rybnik @ 1.02
Polonia Bydgoszcz vs Start Gniezno @ 1.07
AKO: 1.35 i stawkujemy 10/10

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
POLSKA
Crump over 12,5 2,00 Tobet 14 pkt✅

Według mnie Crump dzisiaj pojedzie podobne zawody jak przed tygodniem gdzie zdobył komplet.Dzisiaj myślę że 13pkt spokojnie zdobędzie a kurs jest naprawdę zachęcający.Widać,że Crumpowi dobrze się jeździ na owalu Rzeszowskim co potwierdza w każdych zawodach. Według mnie warto spróbować.

Kolejny zakład który wydaje się być dobra inwestycją to:

Tomasz Gollob under 11,5 2,10 Tobet 14 pkt ⛔

Już w poprzednich kolejkach pisałem że Tomek w parach z juniorami jeździ bardzo koleżeńsko i często ich wypuszcza przed siebie w broni 5:1.Po drugie nie jest wcale powiedziane że dziś pojedzie 5 razy bo przy ewentualnym wysokim prowadzeniu może jakiś junior wskoczyć w Jego miejsce dlatego ja to pobieram i gram.

I tak żeby ciekawiej się jeszcze oglądało wieczorem pojedynek Leszna z Toruniem proponuje:

Unia Leszno - Unibax Toruń H(0 - 6.5) 2 2,00 Tobet 45:45✅
Leszno nareszcie bez ZZ i według mnie to jest ich osłabienie bo mimo że Skórnicki i Kennett będą jeździć na motorach Balińskiego i Hampela to raczej nie przywiozą tylu pkt co by zdobyli w ZZ. Kennett podczas debiutu tydzień temu zdobył 10 pkt ale tam duża zasługa była Kołodzieja który pojechał parowo i nastepnie Batchelora również 5:1.Dzisiaj myślę że tak łatwo nie będzie.Holder Miedziński para bardzo mocni,Sullivan z Jepsenem również coraz lepiej wyglądają no i Holta z juniorami na początku też pewnie nie da się objechać 5:1.Według mnie wynik będzie się kręcił w okolicach remisu i +6,5 dla Torunia spróbuje zagrać ale za małą stawke to taki typ telewizyjny;)

Pozdrawiam RADULA

edit: Niedziela na plus co najważniejsze i parę zł w kieszeni. 2/3✅

lancev 984

lancev

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rybnik
Ułamek over 8,5 @2.20 Tobet
Seba 6 punktów powinien zrobić na samych juniorach i Mroczce. Nie wierzę, że nie uciuła gdzieś pozostałych trzech, zwłaszcza iż najprawdopodobniej będzie miał tu 6 okazji do startu. Kurs według mnie mocno przesadzony a więc warty grania,

coolmen7 698

coolmen7

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ułamek over 8,5 @2.20 Tobet
Seba 6 punktów powinien zrobić na samych juniorach i Mroczce. Nie wierzę, że nie uciuła gdzieś pozostałych trzech, zwłaszcza iż najprawdopodobniej będzie miał tu 6 okazji do startu. Kurs według mnie mocno przesadzony a więc warty grania,
Ja bym nie był pewny, czy pojedzie 6 razy bo jeżeli przewaga będzie znacząca to przecież rezerwy taktyczne nic nie zmienią bo i tak bonusa nie bronią, nie koniecznie dziś on musi przywozić najwięcej punktów, do tego jeżeli wystąpi Vaculik jako junior to i z nim Ułamek może przegrywać.
Na pewno kusi bo linia jest niska i w 5 startach wystarczy 4x 2 pkt i raz 1 pkt, ale dla mnie zdecydowanie typ nie do grania.

EDIT: I jak ma ktoś wiadomości na temat składu Tarnowian ? Bo ja nie mogę znaleźć, a to duża różnica jak pojedzie Vaculik jako junior i Madsen senior, wtedy warto zagrać +20 pkt w bet365;

M 126

mj_bull

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Janusz Kołodziej - Ryan Sullivan 1 @ 1,6 Betsafe

Kołodziej na torze w Lesznie spisuje się znakomicie. Ostatnio widać, że wraca do formy, więc powinien być dziś bardzo mocny. Nie sądzę, aby Sullivan, któremu niezbyt odpowiada leszczyński tor mógł Jankowi zagrozić.

K 5

ksa

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
stad
Unia Leszno - Unibax Toruń
Holder-Sullivan
Typ:1 1.95
kurs naprawde bardzo atrakcyjny . Chris jest obecnie w kapitalnej formie i nie rozumiem troche tych kursow. Wedlug mnie Ryan dzis zdobedzie mniej pkt , Sullivan jezdzi skutecznie tylko na MotoArenie , a na wyjazdach nie błyszczy juz tak forma
Buk BETSAFE

M 126

mj_bull

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ja bym nie był pewny, czy pojedzie 6 razy bo jeżeli przewaga będzie znacząca to przecież rezerwy taktyczne nic nie zmienią bo i tak bonusa nie bronią, nie koniecznie dziś on musi przywozić najwięcej punktów, do tego jeżeli wystąpi Vaculik jako junior to i z nim Ułamek może przegrywać.

Na pewno kusi bo linia jest niska i w 5 startach wystarczy 4x 2 pkt i raz 1 pkt, ale dla mnie zdecydowanie typ nie do grania.

EDIT: I jak ma ktoś wiadomości na temat składu Tarnowian ? Bo ja nie mogę znaleźć, a to duża różnica jak pojedzie Vaculik jako junior i Madsen senior, wtedy warto zagrać +20 pkt w bet365;

Vaculik nie jest jeszcze Polakiem, dziś nie pojedzie jako junior.

ste 21

ste

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznan
Edward Kennett [-1,5]- Adam Skórnicki # 1.6 9/10 Tobet
Jak dla mnie najpewniejszy typ z zuzla ,nie liczac Ostrowa.
Leszno pojedzie dzis z mocnym Unibaxem.
Kennett tydzien temu zadebiutowal i zgromadzil 10 pkt. Mysle ,ze dzis spokojnie moze powtorzyc ten wynik.Jest w formie od dluzszego czasu i to zaowocowalo zatrudnieneim w Lesznie.Skora kiepsko sobie radzi ,jesli osiagnie pulap 5 pkt to bedzie max mozliwosci na ta chwile.

L 6

liroy27

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Pila
Jason Crump over 11,5
Jarosław Hampel over 11,5
dodałem do tego Spartak M.-Rostov 1X
(musiałem wybrać 3 zdarzenia, a nie widziałem żadnego ciekawego żużla)
Jason i Jarek u siebie są niezwykle mocni. Dotego warto dodać że Rudyma teoretycznie słabszych przeciwników, jeśli nie będzie defektu itp to za 300zł- wygram 860

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Chris Harris – Piotr Świderski (0-1) 1 1,80 Fortuna ⛔

W Rzeszowie mecz drużyn które walczą o utrzymanie w Ekstralidze. Sądzę, że dzisiaj Marma wygra to spotkanie i zainkasuje 3 punkty jednak handicap moim zdaniem jest wystawiony bardzo trafnie i właśnie wynik spotkania będzie się „kręcił” około 8-10 punktów przewagi na korzyść gospodarzy. Wybrałem za to parę na zawodników obu ekip, mianowicie Chris Harris i Piotr Świderski. „Świder” dzisiaj pojedzie w parze juniorem czyli pewnie najwięcej razy z Maćkiem Janowski na którym również może tracić punkty do tego mocni liderzy gospodarzy, więc nie liczyłbym na jakąś wielką zdobycz punktową Piotrka. Chris natomiast dzisiaj pewnie zaprezentuje się nie źle, po jedzie w parze z Okoniewskim, który jest ostatnio w formie ale uważam, że „Bombera” stać na zdobycie dzisiaj około 8-9 punktów. Przypomnę, że Fortunie liczone są pierwsze pięć biegów obu zawodników dlatego gram na Chrisa, który u siebie na torze na pewno wygląda lepiej.

Unia Leszno – Unibax Toruń (0-7,5) 1 1,91 Fortuna ⛔
Unia Leszno - Unibax Toruń (Po 8 biegach) 1 1,80 Bet365 ✅

Lider Ekstraligi przyjeżdża do Leszna na mecz z aktualnym Drużynowym Mistrzem Polski. Bez wątpienia zakontraktowanie Kennetta przez „Byki” było idealnym posunięciem. Wielu twierdzi, że brak możliwość z/z dzisiaj przez Leszczynian to znaczne osłabienie. Ale czy Torunianie są aż tak mocni? Wątpię! Holta wygląda na chwile obecną bardzo słabo, nie wiadomo jak poradzą sobie na „kopie” juniorzy gości. Ryan, Miedziak i Holder powinni pojechać swoje chociaż co do tego ostatniego miałbym spore obawy, ponieważ już wczoraj na podium Grand Prix sobie „zatankował” ???? a i po zawodach pewnie troszkę skosztował trunków ;). Jeśli chodzi o gospodarzy, tor na pewno będzie przyczepny taki na którym będzie „szalał” Koldi, Troy i Jarek. Kennett również chyba preferuje tego typu tory. Zmora gospodarzy to „Skóra” ale i w jego przypadku nie liczyłbym dzisiaj na „audi” czy „olimpiadę”, myślę że Adama stać spokojnie na te 4-5 punktów. Powyższe fakty skłaniają mnie do grania ujemnego handicapu w stronę gospodarzy

Stal Gorzów – Unia Tarnów (0-19,5) 2 1,80 Fortuna ✅

W Gorzowie Stal podejmie „Jaskółki” z Tarnowa. Gorzowianie to taka drużyną która silnych przeciwników rozbija u siebie natomiast te drużyny z dolnej części tabeli ogrywa na pół gwizdka. Tak było w przypadku Wrocławian tak też było w przypadku „Lwów” z Częstochowy. Wczoraj odbyło się Grand Prix na pewno tym turniejem zmęczony jest aktualny Mistrz Świata, Tomek Gollob jak i trzy krotny Mistrz Świata, Nicki Pedersen. Sądzę, gdy wynik będzie pod kontrolą to Tomek da start więcej Bartkowi Zmarzlikowi. Podobno jako junior ma dzisiaj pojechać Vaculik co na pewno będzie w pewnym stopniu wzmocnieniem gości, do tego rezerwy taktyczne więc naprawdę Tarnowianie mogą dziś powalczyć o dobry wynik bo jednak na 99,9% 3 punkty zostaną w Gorzowie. Pytanie jak pojadą krajowi liderzy gości Kasprzak i Ułamek? Dobrą formę ostatnio pokazuje Bjarne oraz „Fredka”. Na pewno na poziomie zaprezentuje się druga para Stali Gorzów czyli Zagar z „Pukiem”. Jednak te spotkania ze słabszymi drużynami Gorzowian, do tego nie najgorszy skład gości i możliwość rezerw taktycznych skłania mnie do grania na dodatni handicap w stronę gości

Status
Zamknięty.