Z innych spotkań na uwage zasługuje jeszcze spotkanie Palermo z Genoą. Oba zespoły przed sezonem zapowaidały rywalizacje o LM.
Składy, kontuzje -> http://www.gazzetta.it/Calcio/prob_form/10_giornata.shtml
Zachęcam do dyskusji ????
Inter wydaje się byc w dołku formy. Ciągle kontuzje (jutro zabraknie m. in. Julio Cezara) nie poprawiają sytuacji zespołu. Co prawda Diego wrócił po kontuzji, wszyscy liczą ze znów zacznie grać to co w zeszłym sezonie, ale narazie sie na to nie zanosi. Teraz to własnie Eto'o musi dźwigać na swoich barkach ciężar gry. Sneider i Maicon też nie pokazują formy z zeszłego sezonu. Jestem kibicem Interu, ale wydaje mi się że mimo niskiego kursu jutro Inter wygra ten mecz max jedną bramką i handy może nie wejść.co myslicie o inter -1.5 gola?niby gazeta włoska podaje że wracaja do pierwszego składu pandev i milito,ale czy po kontuzjach sa w najwyższej formie?w to troche watpie,ciekawe czy jak wroci diego to eto'o znowu bedzie na skrzydle,widac było że na środku ataku idzie mu bardzo dobrze,w ostatnich meczach cała gra była tylko na jego barkach,a wiec jesli rafa wróci do starego ustawienia to samuel znowu bedzie tylko skrzydłowym,czy to wyjdzie na dobre?z typowaniem wolałbym sie troche wstrzymac,lepiej poczekac na jakas konferencje prasowa przed meczem
Akurat w tym przypadku można liczyć na zwycięstwo Sampy. Ostatnie 3 mecze to wygrana z Fiorentina, remis z Interem, wyjazdowa wygrana z Casena. Widać że dobrze dzieje się w klubie. Catania natomiast nie wygrała od 5 kolejnych spotkań w lidze, bramek strzelają jak na lekarstwo i w dodatku odległa 14 pozycja. W pucharze Włoch ledwo wygrali z drugoligowym Varese, dopiero w rzutach karnych. Sampdoria raczej zainkasuje w niedzielę komplecik punktów.radzę unikać meczy takich jak Sampdoria - Catania.
Akurat w tym przypadku można liczyć na zwycięstwo Sampy. Ostatnie 3 mecze to wygrana z Fiorentina, remis z Interem, wyjazdowa wygrana z Casena. Widać że dobrze dzieje się w klubie. Catania natomiast nie wygrała od 5 kolejnych spotkań w lidze, bramek strzelają jak na lekarstwo i w dodatku odległa 14 pozycja. W pucharze Włoch ledwo wygrali z drugoligowym Varese, dopiero w rzutach karnych. Sampdoria raczej zainkasuje w niedzielę komplecik punktów.
Od dłuższego czasu Roma boryka się z problemami finansowymi. Mają sporo długów w firmie Unicredit i co jakiś czas gazety podają, że jakiś bogacz zainteresowany jest kupnem klubu, ale póki co nic z tego nie wyszło - więc to nie są "jakieś problemy" , poza tym trwają conajmniej od zeszłego sezonu.Nadal panują tam jakieś problemy finansowe i wewnętrzne kłótnie.
Patrząc na to, że to derby - Lazio jak i Roma grają na Stadio Olimpico swoje mecze - to nie ma znaczenia ile razy Roma wygrała na wyjeździe, bo gra u siebie ????Roma jeszcze nie wygrała w tym sezonie na wyjeździe
Lazio ma dobra serię wygranych pod rząd, ale ostatnie 2 mecze nie grali najlepiej, a bramki wpadły w "dziwny" sposób. Nie są teraz na 100% formy, czego nie widać po wynikach, ale widać po grze na boisku.Jutro po takim kursie, z taką formą Lazio i Romy warto spróbować zagrać na 1.
Moim zdaniem to stwierdzenie nie na miejscu bo w takich meczach to akurat nie ma zdecydowanego fawroyta. Owszem to Lazio spogląda z góry na Galliorossich,ale to nie znaczy, że łatwo wygrają. Nawet bez Tottiego to nadal dobra ekipa. W ataku mamy duet Vucinic - Boriello. Juana ma kto zastąpiic bo zagra para Mexes - Burdisso, a więc dalej silny środek. Dla mnie mecz nie do obstawiania i przy tym zostaneMimo, iż od 5 spotkań między tymi drużynami Roma wygrala wszystkie, dzisiaj faworyt jest tylko jeden - Lazio. Po wczorajszym remisie Interu, dzisiaj przewaga Lazio może wzrosnąć do 6 pkt.!! Więc jest o co grać!!
Chciałem tylko przypomnieć, żebyście się starali obiektywnie podchodzić do typów, bo to dla mnie ewidentny przykład stawiania "na swoich". Juve z takimi brakami po takim kursie, dla mnie nieopłacalne. Nie mówię, że nie wejdzie, ale należy się zastanowić czy na prawdę warto i czy przywiązanie do klubu jest warte stawiania ????A więc jeśli chodzi o ofensywę brakuje nam tu tylko Krasicia ze składu "październikowego Juventusu" w którym to Turyńczycy w lidze zaczęli łapac oddech.
Jeśli wrócimy na chwile do obrony to na dzisiejszy mecz zostali powołani:
Chciałem tylko przypomnieć, żebyście się starali obiektywnie podchodzić do typów, bo to dla mnie ewidentny przykład stawiania "na swoich". Juve z takimi brakami po takim kursie, dla mnie nieopłacalne. Nie mówię, że nie wejdzie, ale należy się zastanowić czy na prawdę warto i czy przywiązanie do klubu jest warte stawiania ????