>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

10 kolejka Primera Division 25-27.10.2011

Status
Zamknięty.
pirelli 739

pirelli

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków/Arbroath

Dopiero co wczoraj zakończyliśmy analizę 9 kolejki Primera Division, a już jutro zespoły z najwyższej klasy rozgrywkowej w Hiszpanii stoczą kolejną rundę zmagań. Już jutro Duma Katalonii spotka się z beniaminkiem z Granady. Również jutro FC Sevilla podejmie outsidera Racing Satander. W środę ciekawie zapowiada się spotkanie rozpędzonego Realu z Villerreal, które w tym sezonie kompletnie nie może sobie poradzić z grą zarówno na krajowych boiskach jak i w Lidze Mistrzów.
Emocji na pewno nie zabraknie!! Gorąco zapraszam do komentarzy i analiz.

los.blancos 61

los.blancos

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Statystyki meczowe
Granada - Barcelona
Najwięcej strzałów na bramkę (Dogrywka wliczana jeżeli jest rozgrywana)

Granada +4.5 1.85 Barcelona -4.5 1.85

Mam pytanie odnosnie tego zakładu w expekcie ? Strzaly niecelne rowniez wliczaja sie w ten zakład ? A co z bramkami ? Kazda bramka to rowniez strzal na bramke do tego zaklad zaliczany ?

Nie sprawdzałem u nich w regulaminie ale na 99,(9)% chodzi wyłącznie o strzały celne.
Bramka to niewątpliwie jest strzał celny. ????

oraz
Suma celnych strzałów na bramkę (u/o 10,5)
W obu przypadkach chodzi o strzały celne, nie wiem czemu przy pierwszym zakładzie nie dodali sława &quot;celne&quot;. W unibecie czasami tez są takie zakłady i tam już jest wyraźnie zaznaczone że chodzi o strzały w światło bramki.
A co do tych bramek, to na bank bramka jest liczona jako strzał celny. ???? Expekt nie liczy tych strzałów sam po swojemu tylko bierze jakieś oficjalne statystyki i na tej podstawie rozlicza zakłady. A we wszystkich statystkach bramka liczy się jako celny strzał.

Nigdy się nad tym nie zastanawiałem ale ciekawe jak jest liczony taki strzał lecący w światło bramki ale wybroniony/zablokowany przez np obrońce a nie bramkarza. Mam tutaj na myśli strzały w przypadku których nie ma wątpliwości że lecą do bramki, np gdy 2 metry przed linią bramkową piłką wybija obrońca. Czy to też jest strzał celny? ????

S 2,2K

soltysiao

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
ale potem maja zaklad liczba strzalow celnych i jest to zaznaczone wiec jesli pisza strzaly (same, bez dodatku celne) to nie chodzi przypadkiem o wszystkie ? no tak ale 2 zolte+czerwona nie licza sie jako 3 kartki tylko 2 wiec moze w przypadku bramki liczy sie rowniez tylko bramka a nie strzal..

bo86bo 2,4K

bo86bo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Ksiestwo Slupskie
Jedne czego jestem pewny to wygrana Levante u siebie z Sociedad, powinno tak się stać a kurs bardzo fajny. Dobrze wygląda także kurs na Malage ale Rayo u siebie gra bardzo dobrze, ciekawa kolejka... ja osobiście liczę na zwycięstwo Realu i kolejne potknięcie się Barcelony.

R 64

rrthc

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
jaslo
Witam
Nie za bardzo lubie typowac kolejki ktore odbywaja sie w tygdniu,bo konca nie wiadomo jak to jest z kondycja poszczegolnych druzyn i nie jest pewne czy potrafia rozegrac 2 spotkania z rzedu na dobrym poziomie w krotkim odstepie czasu.
Postanowilem przyjrzec sie blizej spotkaniu Sevilli z Rancingiem Santander,co prawda z typowaniem ostatniej wekendowej kolejki zupelnie mi nie wyszlo,no ale z optymizmem trzeba walczyc z bukami i ogrywac ich z kasy.
Na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán przyjezdza jedna z najslabszych ekip obecnego sezonu,ktora jako jedyna pozostaje bez zwyciestwa w obecnych rozgrywkach,ktora na wyjazdach prezentuje sie fatalnie,ugrywajac zaledwie jeden punkt z rownie slabym Sortingiem Gijon,a polegla 3 razy (z Valencja,z Barcelona i z Atletico w Madrycie).Strzelila 3 bramki a stracila az 11,wiec co by u duzo mowic tragedia.
We wtorek pilkarze Santander zmierza sie z miejscowa Sevilla,ktora na swoim stadionie jest niepokonana,ktora na 4 spotkania zdobyla 12 pkt,majac na rozkladzie rewelacyjna Malage,Gijon,Real Sociedad i Valencje,zdobywajac przy tym 6 bramek a tracac tylko 2.
Patrzac na obecna forme obu druzyn zdecydowanym faworytem sa pilkarze Sevilli,ktorzy po fantastycznym meczu rozegranym z Barcelona,dostana energetycznego kopa i przy wsparciu swoich fanow pokonaja czerwona latarnie ligi.Statystyki H2H zblizone.Na miejscowym stadionie na 14 meczy 6 zwyciestw gospodarzy,4 remisy i 4 zwyciestwa gosci.Wbramkach tez blisko remisu 19-15,jednak wedlug mnie to nic nie znaczy.Pilkarze Sevilli sa zdecydowanie lepsi i na swoim obiekcie ciezko bedzie im znalezc pogromce.Na pewno nie bedzie to Rancing Santander i jutro Sevilla przy wsparciu swoich fanow odniesie przekonywujace zwyciestwo.
Moje propozycje:
Sevilla-Racing Santander-1 (1,40)
Sevilla-Racing Santander H (0-1,5)-1 (1,95)
Sevilla-Racing Santander LB 2,5-2 (1,70)

bizon91 3,3K

bizon91

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Katowice
Granada - FC Barcelona

Typy:

-Barcelona -2,5@1,91 ⛔

-Granada nie strzeli@1,55 ✅

-Barcelona wygra obie połowy@1,72 ⛔

Nie będe tu wynajdywał koła i szukał nie wiadomo jakich typów. Barca podrażniona to na pewno dobra okazja do typowania. Na potwierdzenie faktu, że podrażniona Blaugrana to lepszy zespół niech świadczą ich wyniki z tego sezonu, po remisach w poprzedniej kolejce. Remis z Realem Sociedad - wygrana z Osasuną 8:0, remis z Valencią - wygrana z Atletico 5:0. Fakt, że te pogromy miały miejsca w meczach domowych, jednak mówimy o prawdopodobnie najlepszej drużynie na świecie, przeciwstawionej beniaminkowi. Tak więc atut własnego boiska powinien mieć tu drugorzędne znaczenie. 2 remisy i 1:0 z Gijon, to 3 wyjazdowe rezultaty dzisiejszych gości, czas na pierwszą pewniejszą wygraną. Ofensywnie grająca Malaga zlała Granadę 4:0, Barcelona powinna też minmmum 3 gole wcisnąć - kurs 1,91 wg mnie niezły, zważywszy na fakt jak śmieszne kursy buki wystawiały z Victorią w LM. Typ że Granada nie strzeli bramki jest po prostu oczywisty. Jedyne ryzyko to jakaś przypadkowa bramka, ale Barca traci takich raczej niewiele. Barcelona - tylko 4 stracone gole, Granada z wręcz żałosnym dorobkiem 2 trafień. 1,55 do pobrania. Trzeci typ także z ciekawym kursem. Kurs, że Barca strzeli w obu połowach 1,44 bodajże, ale ja zakładam, że gospodarze gola nie strzelą (chyba że na 1:5), więc gole strzelone powinny się przełożyć na wygrane połowy. Kadrowo największe osłabienia w linii obrony, bo brakuje Pique i Puyola, jednak nie oszukujmy się - formacja defensywna nie powinna być dziś zbyt nękana przez marzących o punkciku gospodarzy

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
kudlaty089 +5 Punkty (Brawo za analizę. Zaprasza do regularnego pisania w dziale :))
rrthc +1 Punkty (tez mysle ze granada nie strzeli)
kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Zdecydowanie popieram to co powyżej napisał Bizon91 Mam nadzieję, że to pierwszy z wielu postów w tym dziale ;)

Barcelona po ostatnim meczu jest solidnie podrażniona. A co to znaczy dla beniaminka? Raczej nic dobrego. Granada niemal na pewno zamuruje się, bo na inną grę zwyczajnie nie stać tego zespołu. Właściwie to wszystko zależy od tego jak szybko padnie pierwsza bramka. Mistrz po stracie punktów u siebie ma coś do udowodnienia. Podrażniony jest też na pewno Messi, bo w pewnym sensie to on pozbawił Blaugranę 2 punktów. Guardiola na pewno odpowiednio zmotywował swoich chłopców. Gospodarze nie będę mieli nic do powiedzenia z rywalem, który musi coś udowodnić a dodatkowo przewyższa ich o kilka klas.

Barcelona (-2.0) 1.95 7/10 Expekt
Messi strzeli 1.40 8/10

bizon91 +1 Punkty (dzięki, na pewno to nie będzie mój ostatni post w tym dziale, choć preferuję Serie A. Pozdrawiam ;))
nowix 174

nowix

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Piłka nożna, Primera Division, godz.22.00
Spotkanie: FC Sevilla - Racing Santander
Typ: X2
Kurs: 3,0
Buk: Unibet

Analiza:

O godzinie 22.00 rozpocznie się spotkanie pomiędzy Sevillą, a Racingiem Santander.Bukmacherzy w roli faworyta stawiają zdecydowanie zespół gospodarzy, a ja upatruje tutaj innego wyniku.Myślę że goście mogą wywieźć stąd jakieś punkty.Sevilla po ostatnim remisie z Barceloną jest z pewnością na ustach wielu piłkarskich kibiców gdyż zatrzymali Blaugranę na Camp Nou, jednak było to bardzo szczęśliwe zwycięstwo.Gospodarze jeszcze nie przegrali w tym sezonie i po 8 kolejkach mają na koncie 16 punktów [4-4-0] zajmując tym samym 4 lokatę.Na własnym boisku zdobyli zdecydowanie więcej punktów niż na wyjazdach.Wygrywając wszystkie 4 rozegrane spotkania: z Gijon, R.Sociedad, Valencią i Malagą.Sevilla radzi sobie w tym sezonie bardzo słabo w ofensywie.W 8 meczach tylko 8 bramek i blado pokazuje się na tle innych zespołów z czołówki tabeli.Co najgorsze w dzisiejszym meczu nie wystąpi obecnie najlepszy strzelec zespołu kontuzjowany Negredo, w ostatnim meczu czerwoną kartkę dostał drugi strzelec Kanoute.Do tego zabraknie w dzisiejszym meczu jeszcze dwóch zawodników pierwszej &quot;11&quot;: Navarro i Perottiego.Natomiast w najmocniejszym zestawieniu zagrają dzisiaj goście.Jest to na dzień dzisiejszy ostatni zespół Primera Division.Jako jedyny nie zdołał w tym sezonie wygrać.Zremisował do tej pory 4 spotkania i 4 przegrał.Więc pora się w końcu przełamać i odbić się od dna.Zwłaszcza że ostatnie 5 spotkań nie były takie złe.Co prawda przegrali 3:0 z Barceloną i w ostatniej kolejce z Espanyolem 1:0.To wcześniej urwali punkty Gijon, Vallecano i ... Realowi Madryt.Do tego Racing w ostatnich latach ma patent na zatrzymywanie Sevilli.W ostatnich 3 sezonach Sevilla na własnym boisku nie wygrała z Racingiem, ponosząc dwie porażki, a w ostatnich 6 meczach wygrała tylko... raz.Podsumowując, Sevilla mocno osłabiona zwłaszcza formacja ofensywna gdzie brakuje napastników i właśnie tu upatruje tego że ciężko będzie o bramkę dla gospodarzy.Do tego Racing ma jak mówiłem jakiś &quot;patent&quot; na Sevillę.Do tego od 8 kolejek nie wygrała, a Sevilla od 4 u siebie nie straciła punktów.Myślę że dzisiaj dwie drużyny się przełamią i pierwsze punkty stracą gospodarze.

groven +2 Punkty
mario72k +1 Punkty
mati1695 0

mati1695

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Inowroclaw
Co do tej kolejki to bardzo ciekawie zapowiadają sie mecze Malagi Levante i oczywiscie Realu który bedzie podejmowal u siebie Villarreal.
OD początku Malaga zawsze jest silna u siebie gra dobra pilkę wiec mozemy spodziewac sie zwyciestwa gospodarzy, Levante ( mowa o liderze PD), 6-2-0, u siebie graja nieżle mysle ze warto zagrac na gospodarzy kurs bardzo smakowity;) Real myśle ze nie da sobie strzelic bramki a dodatkowo sam powinien trafic ich przynajmniej 3, Poza tym znakomita forma zawodnikow Królewskich. Jak narazie nie do powstrzymania Kaka;) wiec warto zagrac HC

bizon91 3,3K

bizon91

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Katowice
Strasznie niemrawa Barcelona, 40 minut w przewadze i gra jakby się bali gospodarzy, Messi chyba głową w meczu z Sevillą. 1/3 w pierwszych typkach, szkoda że trafiło na tak dziwny mecz Blaugrany.

bo86bo 2,4K

bo86bo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Ksiestwo Slupskie
Barcelona staje się ulubieńcem bukmacherów he he... mnie ten wynik cieszy, bo zagrałem za drobne na brak gola za 3.00 w 65&#39; i przynajmniej zwróciła się dzisiejsza gra na live ???? A sędzia to tragedia, i tyle w temacie... a mnie osobiście dziwi jak można grać na nich handi kiedy na wyjazdach im w tym roku nie idzie ;) a Granada traciła najwięcej chyba to właśnie bramkę u siebie

teref7 +1 Punkty
pawelek78 1,1K

pawelek78

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Siedlce
Primera Division
CF Getafe - CA Osasuna
Typ: Getafe
Kurs: 2,00
bet365
Z dzisiejszej oferty wybrałem pojedynek hiszpańskiej Primera Division pomiędzy Getafe a Ossasuną Pampeluna. Ja stawiam w tym pojedynku na graczy z Madrytu. Gospodarze zajmują po ósmej kolejce spotkań siedemnaste miejsce, tuż nad strefą spadkową, z dorobkiem sześciu punktów. Ostatnie trzy pojedynki tej ekipy to porażka z Malagą i remisy z Villareal i Sociedat. U siebie jak dotąd wygrali jedno spotkanie z Betisem Sevilla, dwa zremisowali ze wspomnianym już Villarealem i Levante oraz ulegli Rayo Vallecano. Jeśli chodzi o stracone bramki to do ich siatki wpadło ledwie dwie bramki grając na swoich obiektach. Gracze z Pampeluny grają fatalnie na wyjeździe w tym sezonie. Ich ligowy wyjazdowy bilans to dwie porażki i dwa remisy oraz aż dwanaście straconych bramek. Barcelona rozgromiła ich osiem do zera a Athletic Bilbao trzy do jednego. Dwa pozostałe mecze z Atletico Madryt i słabiutką Granadą zakończyły się remisami. Goście zagrają ponadto bez kilku graczy. Zabraknie: brazylijskiego doświadczonego obrońcy Revorsio, belgijskiego napastnika Ronalda Lamaha, obrońcy Rubena czy też hiszpańskiego pomocnika Annunziata. Te osłabienia napewno wpłyną na postawę zespołu. Dlatego też trudno spodziewać się, by Osasuna wywiozła z Madrytu komplet punktów. Ja zdecydowałem się postawić w tym pojedynku na Getafe.

bizon91 3,3K

bizon91

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Katowice
Barcelona staje się ulubieńcem bukmacherów he he... mnie ten wynik cieszy, bo zagrałem za drobne na brak gola za 3.00 w 65&#39; i przynajmniej zwróciła się dzisiejsza gra na live ???? A sędzia to tragedia, i tyle w temacie... a mnie osobiście dziwi jak można grać na nich handi kiedy na wyjazdach im w tym roku nie idzie :wink: a Granada traciła najwięcej chyba to właśnie bramkę u siebie

Ja na to patrzę w inny sposób. Barcelona jest za mocnym zespołem, by ciągle się męczyć na wyjazdach. Granada za słabym, by ciągle stawiać dosyć skuteczny opór, nawet na własnym obiekcie, jak miało to miejsce dotychczas. Tak więc jeśli te 2 drużyny, z których każda prędzej czy później spełni taki scenariusz, spotykają się w jednym meczu, to całkiem rozsądne wydaje się granie na Barcę. Takie 2 progresywne skrajności, ja często gram w ten sposób i nieźle na tym wychodzę, co mam nadzieję pokażę wkrótce w moich analizach. Kto oglądał wczorajszy mecz ten widział, że rezultat 0:1 nie był spowodowany tak dobrą grą gospodarzy, jak choćby Sevilli na Camp Nou, ale bardzo dziwnym dniem Barcelony. Sam Messi miał kilkanaście strat, gra się nie kleiła, wg mnie był to najgorszy mecz poopiecznych Guardioli w tym sezonie, a widziałem większość. Takich rzeczy się nie przewidzi. Jakby Barca zagrała choćby tak jak z Sevillą to 3:0 byłoby spokojnie. Po prostu ta Katalońska maszynka może zaciąć się w dowolnym momencie, trafił akurat na mecz wczorajszy i po części ten poprzedni, choć tam gra była jednak sporo lepsza. A czy Barca staje się ulubieńcem buków? Z tym bym polemizował. Jak się spojrzy na ich wyniki to pokryli już kilkakrotnie handi, na które kurs był w okolicach 3,50 lub wyższym (Bate, Osasuna, Atletico, Villareal), do tego sporo meczów wygranych do zera.

nolito +3 Punkty
seba1b 109

seba1b

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kielce

Dziś o godzinie 22 zmierzą się ze sobą Real Madryt z Villarreal-em. Ekipa żółtej łodzi podwodnej ewidentnie jest pogrążona w kryzysie. Świadczy o tym to, że nie potrafili wygrać oficjalnego spotkania od 20 września (spotkanie z Mallorcą). Po sześciu spotkaniach z rzędu bez zwycięstwa pozycja Juana Carlosa Garrido wydaje się być zagrożona. Z drugiej strony zobaczymy Real Madryt. Ekipa z Madrytu wydaje się być ostatnio w gazie. Pewne zwycięstwo z Malagą (W4:0) i Lyonem u siebie(4:0) pokazują że ekipa „Galacticos” problemu ze strzelaniem goli nie ma. W ciągu ostatnich 6 spotkań średnia skuteczność na spotkanie nie zeszła poniżej 3 goli. Mourinho będzie miał dziś do dyspozycji praktycznie cały skład. Jedynie z pierwszej 11 nie zobaczymy na pewno Carvalho.

Pełna lista powołanych:
Bramkarze: Casillas, Adán i Mejías
Obrońcy: Ramos, Arbeloa, Marcelo, Varane, Pepe i Coentrão
Pomocnicy: Özil, Di María, Xabi Alonso, Callejón, Khedira, Kaká i Altintop
Napastnicy: Cristiano Ronaldo, Higuaín oraz Benzema
Kontuzjowani: Carvalho, Lass
Nieobecni decyzją trenera: Şahin, Albiol, Granero
Skład powołanych ogłosił również trener Villarrealu, Garrido.
Powołania Villarrealu:
Bramkarze: Diego López i César
Obrońcy: Mario, Zapata, Gonzalo, Musacchio, Joan Oriol i Catalá
Pomocnicy: Bruno, Marcos Senna, Borja Valero, De Guzmán, Hernán Pérez, Cani, Camuñas i Marcos Gullón
Napastnicy: Marco Ruben oraz Rossi.

Mój typ: 3:0 biorąc pod uwagę skuteczność oraz gre u siebie ekipy z Madrytu.
Typy Bet365:
Real Madryt 3:0 @6,50 ✅
powyżej 2,5 @1,33 ✅
CR7 strzeli @1,28 Tak ⛔
Real Madryt -2,5 @2,00 ✅
Mam nadzieje że komuś sie przydała analiza. Oczywiście na nst kolejkę pojawi sie kolejna.

lajcik 87

lajcik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kolejny ciekawy typ to :
vs

Levante , które w tym sezonie zachwyca będzie podejmować na własnym stadionie drużynę Realu Sociedad , która zajmuję 15 pozycję. Drużyna z Walencji po 9 kolejkach zajmuje 2 miejsce. Co jest dla wszystkich chyba zaskoczeniem. Rewelacja tego sezonu w 6 ostatnich spotkaniach nie przegrała ani jednego meczu wręcz przeciwnie , wszystkie mecze do przodu. Ostatnio wysoka wygrana 3-0 nad Villarrealem , który w tym sezonie nie spełnia oczekiwań. Moim zdaniem to , że Levante wygrywa 6 meczy z rzędu nie jest przypadkiem. Liczę na wygraną gospodarzy. Biorąc pod uwagę ostatnią formę ekipy z Walencji, jest w stanie tego dokonać zwłaszcza, że Baskowie słabo spisują się w tym sezonie. Zajmują dopiero 15. miejsce z dorobkiem 8 punktów i w ostatnich czterech spotkaniach trzykrotnie przegrywali. Zatem nie pozostaje nam nic jak tylko czekać na mecz Levante - Sociedad.

Moje propozycje na ten mecz :

Levante - Sociedad 1 @1,75
Levante - Sociedad DW (2-0) @8,00
Levante -1 @2,05

Oraz kilka innych typów na sucho :

Real Madryt - Villarreal -1 @1,50
Rayo - Malaga X2 @1,35

czeslavv 56

czeslavv

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kurs na Levante bardzo ambitny i niewiadomo czy bukmacherzy mają tu na myśli przegraną bądź remis gospodarzy i tym samym dobry zarobek, przy tak duzym zainteresowaniu tym typem.. ?! Tego sie nie dowiemy..jednak myśle, że to jeszcze nie ten mecz.. i kurs w granicach ~1,7 to prawdziwy prezent..
Myśle, że na takim gazie Sociedad nie da rady..
Zastanawia także Malaga, kurs 2,45 ? na przełamianie? DNB takze w granicach ~1,7 godny polecenia
/tyle.

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Miedzychód
Hiszpania, Premier League

Rayo Vallecano - Malaga

Rayo Vallecano radzi sobie jak przystało na beniaminka. Znajduje się gdzieś w środku tabeli. Nie zachwyca formą, ale też nie gra tragicznie. Ostatnie wyjazdowe zwycięstwo z Betisem podniosło niech kiepskie morale zespołu po 4 meczach bez zwycięstwa. Rayo wciąż ma jednak mało piłkarzy na miarę Primera Division. Wiadomo, że pierwsze sezon w wykonaniu nowego zespołu polega na przetrwaniu w nowym środowisku. Jeśli się to uda, klub się rozwija i staje coraz silniejszy, na dobre osiadając w najwyższej klasie rozgrywkowej. Tak właśnie zrobiła Malaga, która trzy sezony temu awansowała do Primery. W pierwszym sezonie zajęła świetne 8. miejsce. Potem było gorzej i o punkt zespół ten uniknął spadku. Przyszli sponsorzy i zrobiło się lepiej, w ostatnim sezonie udało się wywalczyć 11. pozycję, a teraz Malaga spokojnie może myśleć o walce o Ligę Europejską. W tym celu trzeba wygrywać takie mecze jak ten dzisiejszy z Rayo Vallecano. Trzeba wykorzystywać słabszych, bo jak pokazał ostatni mecz z Realem, z elitą Hiszpanii Malaga nie ma póki co startu. Dlatego też spodziewam się dużego zaangażowania ze strony gości. Są oni pod opieką Manuela Pellegriniego. Człowiek ten trenuje kluby w Primera Division od 2004 roku i ma spore doświadczenie na tym polu. Z pewnością wie, jak podejść do takich meczów. Pokazał to choćby mecz z Granadą, gdzie Malaga pewnie wygrała w stosunku 4:0. Osłabienia:
Rayo Vallecano: Jose Manuel Casado (O,7/0), Raul Bravo (O,1/0), Javi Fuego (P,8/0)
Malaga: Rondon (N,8/0), Kris Stadsgaard (O,0/0), Recio (P,0/0), Julio Baptista (P,4/1)
Gospodarze mają problem w defensywie, z kolei w Maladze nie zagra dwóch ważnych ofensywnych piłkarzy. Teoretycznie wszystko się wyrównuje. Większe szanse w tym meczu mają na pewno goście. Tylko dwa czynniki nie przekonują mnie do pewnego postawienia czystej dwójki. Po pierwsze Malaga tylko raz wygrała na stadionie dzisiejszego rywala. To mało. Resztę spotkań przegrała. Po drugie Malaga ma ewidentny problem z grą na wyjeździe i w czterech spotkaniach zdołała tylko raz wygrać. Nie jest to jeszcze drużyna w pełni ukształtowana, która potrafiłaby wygrać zdecydowaną większość meczów w sezonie. Dlatego też najpewniejszą opcją wydaje się być postawienie Malagi z podpórką. Kurs całkiem niezły. Kto chętny może próbować czystej dwójki.

Rayo Vallecano - Malaga
Typ: 2 - 2,50 ⛔
Typ: X2 - 1,40 ⛔
Bet365

sumada90 12K

sumada90

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Stolica bezrobocia
VS

Vallecano - Malaga 2,45 ⛔Unibet

Przed dwoma tygodniami można byłoby rzec, że piłkarze z południa Hiszpanii radzą sobie bardzo dobrze na podwórku ligowym. Ostatnie dwie kolejki bardzo zamazały te świetne nastroje gdyż w dwóch meczach stracili aż 7 bramek. Trzeba jednak zwrócić uwagę na rywali. W miniony weekend Malaga przegrała z mocno nakręconym Realem, wcześniej z liderem po dziewięciu kolejkach- Levante. Zespoły jak na tą chwile wymagające. Cały zespół z pewnością chce wymazać te blamaże z pamięci, a okazją do tego jest dzisiejsze spotkanie z beniaminkiem.
Vallecano jak do tej pory o niebo lepiej na wyjazdach niż w domu. Na własnym stadionie nie poczuli jeszcze smaku wygranej. Punkty łapane w lidze bardziej można nazwać przypadkiem niż umiejętnościami. Chociażby ostatni pojedynek z Betisem, gdzie przez większość meczu naciskali gospodarze, a dopiero w końcówce udało się Rayo zdobyć dwa gole (z czego jeden z karnego w 89 minucie.)
Przejrzałem także absencje. U gospodarzy zabraknie lewego obrońcy Casado, który uzbierał limit kartek i dziś pauzuje. Także występ Javi Fuego nie jest pewny. W Maladze bez urazów i zawieszeń.
Moim zdaniem Malaga po przebudowaniu składu nie powinna mieć wielkich problemów z wywiedzeniem kompletu punktów.

VS

Levante - Real Sociedad 1,75✅ lub Levante(-1) 3,10 ⛔Unibet

Co do meczu Levante. Moim zdaniem już niedługo będziemy oglądać jak dzisiejszy lider powoli powędruje ku środka tabeli. Mimo to cieszy, że w lidze pojawiają się zespoły które chociaż na miesiąc czy dwa potrafią stanąć naprzeciw takim potęgom jak Real czy Villareal. Cały czas w pamięci mam wrzesień i drużynę z Betisu, która jako beniaminek świetnie rozpoczęła sezon od czterech wygranych. Dziś szukać jej możemy w środku tabeli po kolejnych czterech porażkach.
Dzisiejszy rywal Levente jest zbyt słaby by urwać choć punkt. Jak zapewnia trener gospodarzy „w szatni piłkarze nie rozmawiają o czołowych lokatach, tylko zachowują zimne głowy”. Chciało by się dodać: Im dłużej będą się tak zachowywać tym lepiej. Levante w ostatnich meczach znacznie powyżej przeciętnej. Wygrana z Realem, Villareal czy Malagą mówią same za siebie.
Goście jak na tą chwile słabo. W weekend tylko remis z Getafe, które jeszcze nie zdobyło punktu na wyjeździe. Jako gość nie mieli jak dotąd wymagających rywali (nie licząc Sevilli), a nie udało się wyrwać punktów. Jedyna wygrana na wyjeździe w pierwszej kolejce z Gijon, a obie drużyny siebie warte. Pamiętajmy, że dziś mamy kolejkę 10. a Sociedad żadnych postępów nie zrobiło.
W Levante niepewny występ Rafy Jorda, który i tak jeszcze nie grał w tym sezonie, u gości zabraknie młodego wychowanka Illarramendiego. Moim zdaniem warto postawić na gospodarzy, a dla odważnych proponuje handicap.

VS

Real Madryt - Villarreal Suma bramek Real Madryt:4 lub wiecej 2,15 ⛔williamhill

Na koniec parę słow na temat meczu kolejki pomiędzy Królewskimi, a Villareal. Już w weekend Żółta Łódź Podwodna została zatopiona przez Levante. Mimo to trener Garrido postarał się szybko odnowić i odmalować Łódź, chyba tylko po to, by dziś znów została zatopiona z jeszcze większym hukiem. Ze smutkiem patrzy się na grę czwartej drużyny tamtego sezonu. Całkiem inaczej na zespół Realu, który po wpadce z Levante, co z czasem pokazało, że wpadka nie miała dużych rozmiarów, złapali wiatr w żagle. Królewscy pokazują ciekawy, a co najważniejsze skuteczny futbol. Dziś nie widzę nic innego jak pewne zwycięstwo piłkarzy ze stolicy Hiszpanii.

airborne 105

airborne

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Levante - Sociedad =&gt; 1 (1.75)
Troche obawiam się tego meczu bo widze, że dzisiaj tak zwana &quot;masówka&quot; idzie na ten typ....Ale mam nadzieje, że wszystko pójdzie zgodnie z planem. Co prawda Sociedad to solidna ekipa i gdyby nie tak świetna forma Levante zastanawiałbym sie nawet nad typem x2....
Ale do rzeczy....biorąc pod uwagę formę drużyny Levante mogę smiało powiedziec, że faworyt jest w tym meczu tylko jeden.
Wystarczy spojrzec na wyniki oraz sytuacje w tabeli. Defensywnie grający zespół gospodarzy powinien skromnie, aczkolwiek pewnie pokonac drużynę gości. Tak naprawde nie będę szukał tutaj na siłe argumentów....
W końcu przyjdzie czarna seria, ale nie dzis.....nie po tak świetnym występie z Villarealem w ostatniej kolejce.....

---------------------------

Vallecano - Malaga =&gt; 2 (2.30)
To mocno ryzykowny typ...ale jak nie dzisiaj to kiedy ? Sromotne porazki z Levante i Realem Madryt na pewno dały dużo do myślenia ekipie z Malagi. Szczególnie wpada mi w oko fakt, że Vallecano bardzo słabo radzi sobie na swoim terenie (3 mecze 1pkt).....Biorąc pod uwage dwie ostatnie kolejki stwierdzam, że Malaga grała z dwoma nasilniejszymi ekipami jak do tej pory i uważam, że naszpikowana gwiazdami drużyna gości wywiezie dzisiaj po zaciętym meczu 3pkt.....Co prawda vallecao pokonało ostatnio Betis 0-2...ale wezmy pod uwage fakt, że drużyna z Sevilli złapała mocny kryzys gdyz przegrała 4 mecze z rzędu.....

Getafe - Osasuna =&gt; 1 (2.10)
Tutaj bardzo ryzykowny typ. Ale kto nie ryzykuje ten nie ma. Zawsze uważałem, że Getafe na swoim terenie potrafi namieszac. Tymbardziej, że Osasuna na wyjazdach nie radzi sobie dobrze (2 strzelone i 12 straconych bramek w meczach wyjazdowych mówi samo za siebie)....
W ostatnich 4 latach drużyna z Pampeluny nie potrafiła wygrac w Madrycie. Co lepsze Getafe od 3 kolejek nie zdobyło kompletu punktów wiec jest to świetna okazja na przełamanie ze słabo grającą na wyjazdach drużyną gosci.....

Zaragoza - Valencia =&gt; 2 (2.40)
Cięzki mecz. Przez ostatnie 3 sezony Valencia nie potrafiła wygrac w Zaragozie. Co gorsza w ostatnich kolejkach drużyna Nietoperzy gubiła głupip punkty. Najpierw remis ze słabo grającą Mallorcą, a później kolejny podział punktów z Athletic Bilbao... Patrząc na forme Zaragozy mozna smialo powiedziec ze zespół ten gra w kratke, aczkolwiek ostatnia kolejka mowi sama za siebie...porazka z Osasuną 0-3 świadczy o tym, że nie są oni w najlepszej formie...tymbardziej, że Osasuna to nie jest jakis nadzwyczajny rywal. Teren trudny, ale liczę na to, że Valencia pokaze pazur i zwyciezy w meczu.

STS

Status
Zamknięty.