Na Weserstadion przyjeżdza dzisiaj zespół popularnych Aptekarzy. Faworyta trudno wskazać w tym spotkaniu wiec ja się pokusze o inny typ na ten mecz ale uważam że najbardziej prawdopodobny. Trudno jednoznacznie wskazać która z drużyn mogła by wygrać dzisiaj. Sądziłem że niemal pewny jest w tym meczu over 2,5 gola i tak z pewnością jest ale kurs 1,40 jest bardzo niski , a na to że oba zespoły strzelą dzisiaj gola dostajemy aż 1,67 co zmienia całkowicie postać rzeczy i taki kurs ja pobieram z otwartymi rękoma
A więc kilka słów o sytuacji obu klubów. Zatem gospodarze do dzisiejszego meczu podejdą osłabieni brakiem :
Wiese, Fritz, Jansen, Pizarro, Diego, Harnik. Zatem są to dosyć a nawet napewno poważne osłabienia. W tabeli Werder plasuje się dopiero na 10 pozycji. Ich rywal Leverkusen jest wiceliderem , a dzisiaj zagrają bez
Barnetty, Gresko, Sinkiewicza i Schneidera. Tak jak wspominałem over także jest tutaj bardzo dobrym typem ale ja zagrałem jak wyżej i uważam że jest to najlepsze rozwiązanie bo po pierwsze Werder na swoim stadionie rzadko zwykł nie strzelac bramki, mimo że nie będzie Diego to są inni dobrzy gracze ofensywni jak
Hugo Almeida czy
Rosenberg. Leverkusen powinien wykorzystać sytuacje z obsadą bramki Bremeńczyków bo nie będzie Wiese, chociaż z drugiej strony nie wiem czy jest to atut znając przypadłości tego bramkarza do popełniania gaf ale mimo wszystko stanie w bramce
Vander(nie mylić z Vader

). Ponadto gdy spojrzymy na historie wzajemnych meczy rozgrywanych w Bremie pomiędzy tymi zespołami zobaczymy że ostatnie 16 takich gier to 15 wyników overowych, ale co utwierdza bardziej mój typ to to że w każdym przypadku oba zespoły strzelały bramki i często było ich po kilka nawet

Tak więc jeśli nie wydarzy się nic nieobliczalnego to można właśnie taki obrót sprawy przewidziec.
Przewidywane składy:
▶WERDER: Vander - Pasanen, Mertesacker, Naldo, Boenisch - Baumann - Frings, Vranjes - Özil - Rosenberg, Hugo Almeida
▶LEVERKUSEN : R. Adler - Castro, M. Friedrich, Henrique, Kadlec - Rolfes - Renato Augusto, Vidal, Schwegler - Helmes, Kießling