>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

1. kolejka Eredivisie/2. kol. Jupiler Pro League (06-08.08.2010r.)

Status
Zamknięty.
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
Kursy od Expekt.com:

Jutro dwa ciekawe mecze na początek weekendu. Lierse vs Standard oraz Roda vs Twente. W Belgii apetycznie będzie wglądało DNB na Lierse. Widzieliśmy co grał Standard w pierwszym meczu, był momenty które podkreślały klasę drużyny (szczególnie gra Pocogniolego), ale większość czasu marnowali sytuacje i dawali grać Zulte. Przeciwko beniaminkowi nic się nie powinno zmienić, a wręcz przeciwnie. Jak pamiętamy rok temu zagrali fatalnie w pierwszym meczu z beniaminkiem (St. Truidense) i mam nadzieję tym razem będzie jeszcze gorzej... Drugie spotkanie wygląda na win Twente i to bezproblemowe, ale jak się przejechałem tydzień temu na pierwszej kolejce Jupiler pro league to radzę uważać. Jeśli znajdę czas w trakcie drogi nad morze to może skrobnę więcej szczegółów.
Powodzenia oraz zapraszam do wspólnej analizy, a także merytorycznej dyskusji ;)

boltman 0

boltman

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock
Tak to już dziś! Rozpoczyna się Eredivisie - pierwsza liga holenderska. Trenerzy, piłkarze, a przede wszystkim kibice są pełni nadziei w sukces swojego zespołu. Sezon jest długi, a każdy ma swój cel, który chce zrealizować. Eredivisie to liga, w której trudno jest przewidzieć kto zdobędzie zwycięstwo. Wielu jest chętnych do tytułu mistrza. Kto nim będzie tym razem? Twente, Ajax, PSV, Alkmaar, a może ktoś inny... Poczekajmy do końca sezonu. Mam nadzieję, że także i my - &#39;bukmacherskie grono&#39; będziemy zadowoleni z tego sezonu.

Gorąco zachęcam do dzielenia się swoimi sugestiami na temat tej ligi pod kątem sportowym. Powodzenia! :spokodfhgfh:
Spotkanie: Roda Kerkrade - Twente Enschede
Typ: 2/2
Kurs: 2,65
Bukmacher: Expekt

Analiza: O godzinie 20:45 dojdzie do pierwszego meczu w Eredivisie. Inauguracja sezonu odbędzie się na Parkstad Limburg Stadion. Gospodarze - Roda podejmie w siebie ubiegłorocznych mistrzów kraju. W roli zdecydowanego faworyta występują piłkarze z Enschede. W wyniku ruchu w oknie transferowym do Rody trafiło tylko trzech mocno przeciętnych graczy. Zaś szeregi Twente zasiliło aż 10 nowych zawodników. Bez wątpienia Michel Preud&#39;homme, trener Twente ma do dyspozycji szerszą kadrę, którą wzmocniło kilku dobrych zawodników w szczególności ligi belgijskiej. Piłkarze Twente nie zmarnowali okresu przygotowawczego do sezonu. Pokazali to ostatnio w pierwszym meczu o Superpuchar Holandii pokonując Ajax Amsterdam. Jestem przekonany, że Twente nie ma zamiaru nikomu odstąpić tytuł mistrza. Są w stanie powtórzyć osiągi z poprzedniego sezonu, gdyż są w dobrej formie.
Gospodarze do meczu przystąpią osłabieni brakiem Davy&#39;ego de Fauwa oraz Boldizsára Bodora. Kapitan drużyny jest zawieszony, zaś pomocnik nie jest w pełni sprawny fizycznie do tego meczu, gdyż ma drobne problemy zdrowotne.
Drużyny spotkają się po raz 37. w historii. Jak na ironię mogłoby się wydawać aż 19 zwycięstw zanotowała Roda, a Twente tylko 7. Należy tutaj zaznaczyć, że obecny zespół Twente to nie ten sam co w przeszłości. Struktura klubu diametralnie się zmieniła. Teraz jest to klub gotowy do potyczek z mocnymi zespołami europejskimi z najwyższej półki. Sądzę, że podopieczni Michel Preud&#39;homme będą chcieli jak najlepiej zacząć sezon, by pokazać rywalom na co ich stać oraz kibicom, że warto zainwestować w bilety na cały sezon.:wink: Oto mój typ. :spokodfhgfh:

belfast-boy 415

belfast-boy

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Spotkanie: Roda JC Kerkrade - FC Twente Enschede 0:0 ⛔
Typ: FC Twente Enschede (-1.5)
Kurs: 3.00
Bukmacher: bet365

Analiza: Dziś o 20.45 na Parkstad Limburg Stadion w Kerkrade rozpocznie się spotkanie inaugurujące nowy sezon holenderskiej Eredivisie, w którym naprzeciw siebie staną miejscowa Roda i broniące tytułu mistrzowskiego Twente Enschede. Zdecydowanym faworytem tego meczu jest ekipa gości, która nie powinna mieć większych problemów z pokonaniem przeciętnych Górników. Jeżeli chodzi o transfery dokonane przez klub, w którym na co dzień występuje nasz reprezentacyjny bramkarz Przemysław Tytoń, to na uwagę zasługuje jedynie odejście dwójki podstawowych obrońców (Jan-Paul Saeijs i Marcel de Jong), którzy poważnie osłabili Rodę.
Z kolei zespół z Enschede po letniej przerwie wraca na ligowe boiska dość &quot;przemeblowany&quot;. De Tukkers opuścił &quot;ojciec&quot; ostatnich sukcesów Twente - Steve McClaren, a także najlepszy napastnik w historii klubu - Blaise N&#39;Kufo. Nie wolno nie wspomnieć w tym miejscu również o skrzydłowym Miroslavie Stochu, doświadczonym ofensywnym pomocniku Kenneth’cie Perezie, czy też obrońcy Ronie Stamie. Na szczęście udało się w znacznym stopniu „załatać” dziurę po tak poważnych osłabieniach, poczynając od nowego trenera Michela Preud&#39;homme’a - byłej gwiazdy reprezentacji Belgii, która z powodzeniem prowadziła kluby w rodzimej lidze (ostatnio KAA Gent), na superstrzelcu ligi szwajcarskiej - Marcu Janko kończąc.
Ciężko powiedzieć coś dobrego o zespole z Kerkrade. Jeżeli chodzi o przygotowania do sezonu na uwagę zasługuje fakt, iż podopieczni Harma van Veldhovena nie odnotowali ani jednej porażki w 9 spotkaniach sparingowych (aczkolwiek jedynymi wymagającymi przeciwnikami były zespoły Getafe CF i belgijski przeciętniak Zulte-Waregem).
Zespół Mistrza Holandii rozgrywki ligowe zainaugurował już przed tygodniem, kiedy to w spotkaniu o Johan Cruijff Schaal pokonał na Amsterdam Arena swojego największego rywala, jeżeli chodzi o zeszły (i najprawdopodobniej nadchodzący) sezon, Ajax (1:0). Z pewnością zwycięstwo to (pierwszy zdobyty przez klubu z Enschede Superpuchar kraju) dodało pewności siebie podopiecznym Michela Preud&#39;homme&#39;a i przekonało ich o tym, że mimo poważnych osłabień, jakie przyniosło letnie okno transferowe, nadal stanowią silną drużynę, która w dalszym ciągu liczyć się będzie w walce o Mistrzostwo Holandii, jak również o sukces (jakim niewątpliwie byłaby przyzwoita gra w fazie grupowej) w elitarnej Lidze Mistrzów.
Zespół gospodarzy przystąpi do dzisiejszego pojedynku osłabiony brakiem dwóch podstawowych piłkarzy - zawieszonego obrońcy (kapitana zespołu) Davy&#39;ego de Fauwa oraz niezdolnego do gry z powodów zdrowotnych pomocnika Boldizsára Bodora.
Natomiast drużyna gości będzie zmuszona sobie dziś radzić bez: doświadczonego bramkarza Sandera Boschkera (którego między słupkami godnie powinien zastąpić Nikolay Mihaylov), obrońcy Nicky’ego Kuipera, pomocnika Dario Vujicevicia oraz nowopozyskanego defensora Roberta Rosalesa. Michel Preud&#39;homme, w porównaniu do wspomnionego meczu z Ajaxem, będzie miał już do swojej dyspozycji pozyskanych w letniej przerwie: zdobywającego dla Red Bull Salzburg bramki jak na zawołanie Marca Janko, brylującego w zeszłym sezonie na zapleczu Eredivisie skrzydłowego Nacera Chadliego oraz pozyskanego z belgijskiej Jupiler League obrońcy Barta Buysse’a
W poprzednim sezonie dwukrotnie tryumfowali piłkarze z Enschede. Dzisiejszego wieczoru, moim zdaniem, zapowiada się kolejne (i to zapewne wysokie) zwycięstwo drużyny z De Grolsch Veste.

A 0

auer

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Starachowice
Heracles Almelo - Willem II Tillburg 1.55
Zeszły sezon był niezwykle udany dla piłkarzy Heraclesu Almelo a jego zwieńczeniem była szósta lokata &#39;na mecie&#39;. W tym sezonie będzie pewnie bardzo ciężko o powtórzenie tego sukcesu, bo jak to zwykle bywa po takim sezonie bogatsze zespoły wykupują zawodników z tych drużyn. W przerwie letniej Almelo opuściło kilku graczy, m.in. Bas Dost (do Feyenoordu, za 2mln €), Martin Pieckenhagen (koniec kariery), Juha Hakola (transfer do ... Willem), poza tym odeszli raczej drugoplanowi gracze.
W ich miejsce sprowadzano młodych graczy, do ataku kupiono ciekawego Glynora Pleta (21 bramek w zeszłym sezonie w Telstar), byłego bramkarza Go Ahead Remko Paasvera, reszta transferów to zawodnicy z zespołów juniorskich... Wydaje się, że najważniejsze straty zostały powetowane, poza tym trzon zespołu pozostał niezmieniony. W obronie nadal trzon stanowic będą Belg Maertens, Mark Looms, w pomocy znajduje się kilku dobrych zawodników, jak chcby Kwame Quansah, Marc Jan Fledderus,
Marko Vejinovic, Willy Overtoom. Rownie ciekawie wyglada rywalizacja o miejsce w ataku, gdzie oprocz wspomnianego Pleta jest Everton czy Douglas. Forma w sparingach też była niezła, z 8 meczów wygrali aż 7 (4-3 Almere,3-1 Roosendal, 3-0 Hibernian Edynburg, 3-2 Istanbul BB, Osnabruck 2-1, Almelose 4-1, Den Ham 10-0. Duzo gorzej wyglada sytuacja w zespole Willem II Tillburg. W ostatnim sezonie uratowali się przed spadkiem w barażach, teraz również ich celem jest walka o utrzymanie. Nie jest tajemnicą że klub z Tillburga ma duże kłopoty finansowe i stoi na skraju bankructwa. Po sezonie 2009/2010 z zespołu odeszło wielu kluczowych zawodników, Ibrahim Kargbo, Maikel Aerts, Jens Janse, Marciano Bruma, Mehmet Akgün, Christophe Grégoire, Said Boutahar, Sergio Zijler. Do tego z wypożyczeń wrócili do swoich klubów Frank van der Struijk, Mitchell Donald, Jan-Arie van der Heijden i Stefan Nijland. W ich miejsce sprowadzono m.in. Andreasa Lasnika(z Aachen, gdzie zagrał ledwie 4 mecze), wspomnianego Hakolę, 32-letniego Ukraińca Levchenkę, Fina Veli Lampi z FC Zurich,Pawła Wojciechowskiego z Heerenven oraz kilku juniorów. Z zeszłorocznego składu liczące się postacie to tylko Demouge, bramkarz Maenpaa i obrońca Swinkels (z Heracles nie zagra bo jest zawieszony). W dodatku Wojciechowski złapał poważną kontuzję i ma ten sezon praktycznie &#39;z głowy&#39;. Ostatnio w sparingu z De Graffschaps przegrali 0-1, niestety nie mam informacji o pozostałych sparingach. W zeszłym sezonie oba mecze między tymi zespołami wygrali zawodnicy Heracles, 3-2 u siebie i 1-0 w Willem. Zresztą, z ostatnich 5 meczów w Almelo, pomiędzy nimi aż 4 razy wygrali gospodarze a raz (cztery lata temu) padł remis. Zresztą, nie bierze się to z niczego - w zeszłym sezonie Heracles miał bilans meczów u siebie 11-1-5, natomiast na wyjazdach Willem wygrał zaledwie raz a aż 16 razy wracał pokonany... Wydaje mi się że przytoczone wyżej argumenty, potwierdzają zasadnośc mojego typu.

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
O Twente Belfast napisał bardzo dużo i się z nim zgadzam, ale może nie z handicapem. PeFFką jest ich wygrana, ale jak wspomniałem w pierwszym poście to pierwsza kolejka i radzę uważać.
Lierse vs Standard Liege 1 (AH +0.5), 1.60 2/10 Bet365 ⛔ 1:4 ????
Standard prawdopodobnie opuści w okienku transferowym jeszcze Defour i Pocognoli. Obydwoje to aktualnie najważniejsi zawodnicy Standardu. Waleczni, sprytni i są &#39;wszędzie&#39;. W ostatnim meczu szczególnie podobała mi się gra tego drugiego. Jeśli oni odejdą to Standard będzie grał dramat. Dzisiaj z Lierse na pewno będą mieli ciężką przeprawę i o zwycięstwo będzie bardzo ciężko. Z St. Truidense przegrał Lierse, ale po wyrównanym meczu i dzisiaj u siebie powinni powalczyć o pierwsze punkty w Jupiler Pro League po kilku sezonowej przerwie w najwyższej klasie rozgrywek w Belgii. W poprzednim sezonie Lierse zdominowało lig, a u siebie grali świetnie: 11-5-2 (na wyjeździe grali co prawda jeszcze lepiej....), w tym ustrzelili aż 44 gole tracąc przy tym zaledwie 18 ;) Dzisiaj spodziewam się stalowej obrony ze strony beniaminka i powolne rozgryzanie byłych mistrzów Belgii, którzy w meczu z Essevee nie zachwycili. Zagrali dobrze początek i kocówkę kiedy to grali w przewadze. Dzisiaj będzie im bardzo trudno wygrać. Osobiście spodziewam się remisu, ale może i beniaminek zaskoczyć i wygrać to spotkanie.
Powodzenia
PS Polecam leTTko dubel: Lierse +0.5 i Twente czyste win ;)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Również ciesze się na inauguracje Eredivisie;) Oczywiście liczę, że tym razem Ajax zdobędzie tytuł. Póki co nie odszedł jeszcze Luis Suarez, ale w dwóch pierwszych kolejkach i tak nie zagra z powodu zawieszenia za cz.kartke w meczu o Superpuchar więc warto miec to na uwadze typując tą kolejke. Oby też incydent z końcówki meczu z PAOK nie miał wpływu na jego odejście do chociazby Ol.Marsylia o czym się mówi ostatnio. Jednak Ajax się zabezpieczył i sprowadził Mounira El Hamdaoui z AZ Alkmaar. Poza tym skład został jakby nie zmieniony, przynajmniej podstawowa jedenastka. Bo kilka kosmetycznych zmian w składzie jest,a odejścia Rommendahla, Gabriego, Sulejmaniego czy Pantelica mogą byc bardziej znaczące.
W tamtym sezonie w lidze zdobyli 106 goli i nie zdobyli majstra. Jak będzie tym razem? Z pewnością w czołówce będzie ciekawie i mam nadzieje na tytuł dla Ajaxu ;)
Co do meczów pierwszej kolejki to dzisiejsze starcie Rody Kerkrade z Twente sobie odpuszcze typersko. Widzę, że sporo osób gra na Twente, ale zbyt dużo zmian zaszło w ich składzie w porównaniu z poprzednim sezonem wg mnie. Owszem w meczu o Superpuchar zagrali ciekawą piłkę, ale przecież odeszli Stoch, N&#39;Kufo i Kenneth Perez a więc trio które ciągnęło ich gre w tamtym sezonie. Póki co nie jestem w stanie im zaufac, muszą mnie najpierw przekonac do siebie swoją grą.
W ogóle to wszystkie transfery można obejrzec ▶http://www.fcupdate.nl/transfers/

SC HEERENVEEN - PSV EINDHOVEN

Typ : PSV @ 1,75 bet365 ✅1:3
Heerenveen na rynku transferowym więcej strat. Odeszli z waznych graczy Gerald Sibon, Henk Timmer czy Popov. Przed rokiem zajęli 11miejsce więc pucharów na Abe Lenstra nie będzie w tym roku. A przecież dwa lata temu jeszcze był to jeden z najbardziej widowiskowo grających zespołów w Holandii. W nadchodzącym sezonie powinni byc takim samym średniakiem jak rok temu. W tym meczu w zespole gospodarzy nie wystąpi Kruijswijk,Elm i Vandenbussche.
W zespole PSV ważyło się to czy Ibrahim Affelay zostanie włączony do kadry na to spotaknie, ale ostatecznie się znalazł. Wkońcy był na MS w RPA. Są duże szanse również, że wystapi od początku w tym meczu. Nie zagrają natomiast Atchiba Hutchinson sprowadzony z Kopenhagi i były Wiślak Marcelo. Z nowych w Eindhoven mają jescze Marcusa Berga i Jermaina Lensa. Aspiracje mają mistrzowskie, skład o wiele lepszy niż gospodarze. W towarzyskich meczach radzili sobie także całkiem dobrze. W historie nie patrze bo bywa złudna. Do mnie ten typ przemawia chociaż jest to pierwsza kolejka to jednak mimo wszystko gram;)

D 3

di-natalie

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam wszystkich,Niby jestem tu pierwszy raz no ale kiedys trzeba zaczac;) Mysle o wstawieniu do mojego kuponu Feyenoord ale troszeczke jeszcze watpliwosci mam :;/: i tu mam do Was prosbe jak ktos mogl by przedstawic rzetelna analize odnosnie tego meczu z utrecht byl bym niezmiernie wdzieczny:razz:.Pozdro

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
POLSKA
Uwazam że dobrym rozwiązaniem jest postawienie dzisiaj na Anderlecht w meczu na wyjeździe z Charleroi. Kurs w granicach 1,55 jest jak najbardziej do przyjęcia.Postawa zawodników Anderlechtu bardzo dobra w lidze pierwsze spotkanie wygrane i to wysoko 4:1 natomiast Charleroi zremisowało 1:1. Patrząc w tabelę z ostatnich 2 sezonów to Anderlecht 2x mistrz natomiast Charleroi zalicza dół tabeli 12-14 miejsce.Ostatnie spotkania drużyn kończą się wynikami 2:0 bądź 1:0 dla Anderlechtu.
10/10 zwycięstwo Anderlechtu

E 0

erehol

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
POLAND
Dzis postawilem mecz z 1 ligi Belgijskiej
Eupen v Westerlo
Moj typ :1⛔[0-1]
Kurs:2.75

Gospodarze to beniaminek rozgryweki ,chociaz ,ze pierwszy mecz przegrali wysoko 4-1 z Anderlechtem
to przypuszczam ze dzis wygraja.Westerlo przegralo w pierwszej kolejce z Gent u siebie 0-1.Jesli w tamtym meczu Westerlo by przynajmniej zremisowalo to bym sie zawachal postawic ze przegraja z Eupen.
Gospodarze wspaniale weszli do pierwszej ligi.Beniaminek musi zgarnac komplet punktow z Westerlo.Jesli tego nie uczynia to zrobi sie duzy problem z utrzymaniem.Z takim sredniakiem ligi musza wygrywac jesli nie chca grac znow w drugiej lidze.
Bazowalem wylacznie na tabeli to nie jest pewny mecz chociaz mysle ze powinien wejsc.

y3ti 137

y3ti

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
No ja także zastanawiam się nad Ligą Holenderską/Belgijską.
Wczoraj postawiłem na Twente, wynik znany. Ale i tak Eredivise kocham ;D.
Ja zastanawiam się nad Heracles + NEC. Heracles to jak na mój gust typ dnia. Gorzej z NEC. Trudno coś powiedzieć, bo można tylko typować na podstawie zeszłego sezonu + efektów okienka transferowego... Heracles stoi pod tym wględem pewnie, dlatego z pewnością znajdzie się na moim kuponie. NEC trochę gorzej. Myślę, że tutaj lepszym wyborem jest 1X ;). Dodatkowo kusze się na ten Anderlecht. Panowie mają racje... Mistrz ligi x2 ze średniakiem. Sezon trzeba zacząć mocno. Nie ulega wąpliwości, że woczraj miało być tak samo... jednak Twente wyzbyło się ważnych graczy, a Anderlecht zaczął bardzo ładnie, pewnie to pociągnie.
W sumie:
Heracles
Anderlecht
NEC 1x.
Kurs z tego: 2.7
Wysokie szanse, kurs ładny. Polecam.
Edit. nie znosze, kiedy rezygnuje z czegos swojego, na typ innego uzytkownika i to on sie myli a nie ja. De wygralo, a ja na nich nie postawilem. Kurs wyższy... a nic.

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Schiedam
Jeżeli chodzi o Ajax, to ja bym przeczekał pierwszą i drugą kolejkę. Jutro nie zagrają Suarez, Vertonghen, Enoh i ze składu wypadł dziś Lindgren. Fakt, że trafił do nas Mounir, który powinien być dobrym wzmocnieniem i nareszcie mamy środkowego napastnika (pierwszy konkretny chyba od odejścia Huntelaara), ale jak na moje oko, kurs w granicach 1.55 nie jest warty ryzyka. Jako kibic mam nadzieję, że nie zawalimy, lecz obiektywnie lekkie obawy mam.
Rok temu Ajax też zaczynał pierwszą kolejkę z Groningen i wygrał na ich boisku 2;0. Gole wtedy strzelali Sulejmani i Rommedahl, których już nie ma (Sulejmani ma wrócić po tym sezonie).

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
W tam wypadku jak osłabienia Ajaxu są takie mocne polecam zagrać overek. Groningen na pewno spróbuje wykorzystać szansę. Liczę na to, że padnie kilka goli. Obie drużyny na inaugurację nie będą chciały przegrać, ale znając taktykę Ajaxu to oni na początku zdominują mecz, a gospodarze może przypomną sobie swoją świetną &#39;domową&#39; formę sprzed dwóch-trzech sezonów i również zagrają na poziomie. Poza tym warto napisać, że Ajax gra mało przekonywująco.
Over 2.5, 1.50 1/10 ✅ 2:2 peFFa jednak :| Można było mocniej zaryzykować.

matesarninho 74

matesarninho

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
podkarpacie
Spotkanie: Groningen - Ajax
Typ: 2
Kurs: 1,65
Bukmacher: Expekt

Pierwsze ligowa kolejka Eredivisie w Holandii. Ajax gra na wyjeździe z ekipa Groningen która w meczach towarzyskich nie prezentowała się zbyt dobrze co może świadczyć o tym że nie jest w najwyzszej formie na starcie rozgrywek ponieważ przegrywali z drużynami gorszymi od siebie. Ajax natomiast stoczył ciężkie boje z greckim PAOKiem o awans do kolejnej rundy LM przez co odpuścił sobei superpuchar Holandii w którym to przegrali 0:1 z Twente. Jestem pewien że dziś Ajax zagra na 100% w pierwszym meczu Ligowym i zdobędą 3 pkt, mają ku temu bardzo dobrą okazje bo gospodarze są od nich drużyną wyraznie gorszą.​

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
Germinal vs Cercle Brugge 2 (DNB) BetCRIS 3.00 1/10 0:0 Zwrot :p
Valuebet. Mało czasu więc tylko tyle w sumie napiszę. Germinal nie jest jeszcze odpowiednio przygotowanym zespołem. Z obu stron lekkie osłabienia, ale to Cercle Brugge aktualnie wydaje się lepszym zespołem. Występy w LE mnie również bardziej przekonują do tej &#39;słabszej&#39; ekipy z Brugii w dzisiejszym pojedynku. Nie sugerujcie się spadkami kursów na Germinal ;)
Powodzenia.

Status
Zamknięty.