>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

1/4 FA Cup [8-9 marca 2014]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford

Już ćwierćfinały FA Cup przed nami, a więc nie przelewki. Czekają nas emocje i walka do upadlego o Puchar Anglii. Najciekawiej zapowiada się mecz na Emirates gdzei Arsenal zagra z Evertonem. Oba zespoły w czubie tabeli Premier League. Arsenal ostatnio jakby w kryzysie, za nimi maraton trudnych gier, przed nimi wcale nie łatwiejszy terminarz.
No, a w niedzielę na Etihad powtórką za finał sprzed roku kiedy to Wigan niespodziewanie pokonało City na Wembley 1:0.
Emocji nie zabraknie a czy macie już swoje ciekawe typy na te spotkania ?
Zapraszam do dyskusji ;)

doberman 4,1K

doberman

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Arsenal Londyn - Everton
Na Emirates Stadium odbędzie się ćwierćfinałowe spotkanie pomiędzy Arsenalem a Evertonem, Dla piłkarzy Arsena Wengera podobno zdobycie tego trofeum stało się priorytetem ponieważ liga mistrzów zaczęła odpływać, w lidze natomiast tracą 4pkt. do Chelsea. Warty uwagi jest fakt że goście nie wygrali z Arsenalem na ich obiekcie od 16 lat. Na pewno dziś na placu gry nie zobaczymy Jacka Wilshera który doznał urazu w towarzyskim spotkaniu z Danią i nie wybiegnie na plac gry przez 6 tygodni, do tego dochodzi Diaby, Walcott, Ramsey i Kallstrom. Na ławce spotkanie rozpocznie Wojciech Szczęsny a szansę otrzyma Łukasz Fabiański jak to zwykle bywa w pucharowych potyczkach. Natomiast Martinez będzie musiał sobie poradzić bez Jagiełki, Traore, Kone , Gibsona i Oviedo. Wydaje się że jeśli gospodarze rozpoczną spotkanie podobnie jak z Bayernem to mogą namieszać... oby nie skończyło się jak z Bawarczykami.
Arsenal: Fabiański - Sagna, Vermaelen, Mertesacker, Gibbs - Arteta, Flamini - Rosicky, Ozil, Cazorla - Giroud
Everton: Howard - Coleman, Stones, Distin, Baines - McCarthy, Barry - Mirallas, Osman, Pienaar - Lukaku

Zwycięstwo Arsenalu Londyn @@ 1.85 ✅ ✅ ✅

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
⚽Man City powyżej 2,5 kurs:1,75⛔
Na Etihad Stadium przyjeżdża drużyna z Championship,Wigan.Nie wyobrażam sobie aby City w tym sezonie drugi raz urządziło taki cyrk jak w meczu z Watfordem.Ofensywa City nabrała pewności siebie po powrocie Kuna Augero,a dodatkowo zespół jest na fali po wygraniu Capital One Cup.Dodatkowo w klubie jest mega motywacja aby odegrać się za ostatni przegrany finał Pucharu Anglii i myślę,że odpuszczania czy minimalizmu jutro nie obejrzymy.City u siebie to zawsze pewność goli o ile nie grają z drużynami które chcą się zamurować.Wigan raczej do takich nie należy,a jeśli obiorą nawet taką taktykę to nie wytrzymają na pewno tylu minut co choćby Palace czy Stoke.Na pewno w składzie zobaczymy trochę zmian,bo już w środę rewanż na Camp Nou jednak trzy gole i tak powinny wpaść.Oba zespoły dzieli przepaść,a City chcę sięgnąć po kolejne trofea,więc gdy Wigan stanie jutro na ich drodze na Etihad Stadium nie skończy się to dla nich dobrze.Stawiam na trzy gole Obywateli.
Bukmacher:Unibet

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
alkoterror +8 Punkty
kocurro84 92

kocurro84

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dla piłkarzy Arsena Wengera podobno zdobycie tego trofeum stało się priorytetem ponieważ liga mistrzów zaczęła odpływać, w lidze natomiast tracą 4pkt. do Chelsea.

Dla mnie ten mecz jest bardziej zagadką, niż jakimś pewniakiem. Co w głowie ma w tej chwili Wenger?
Próbować ciągnąć 3 sroki za ogon, czy coś odpuścić i skupić się na 1-2 trofeach?
Teoretycznie powinno być tak, jak piszesz.
Ale czy 2:0 w pierwszym meczu z Bayernem, to taki wynik, którego w żaden sposób nie można odrobić? Arsenal pokazał w ubiegłym sezonie, że można i niewiele brakowało, by po 1:3 w pierwszym meczu, Arsenal awansował.
Poza tym, piłkarze Arsenalu wiedzą, że kontekście tego, co się działo na boisku (2 nietrafione karne i czerwień dla Kanonierów w połowie meczu), wynik 0:2 nie jest jeszcze taki zły.
Czy dziś Arsenal rzuci wszystkie siły na Everton mając w głowach jednak ten mecz w Monachium za 3 dni?
Moim zdaniem nie, bo Liga Mistrzów, to Liga Mistrzów i po to zawodnik wylewa siódme poty, żeby w tych rozgrywkach grać.

Dziś też dużo będzie zależało od tego, jak do meczu podejdzie Everton.
Do składu tej drużyny wrócił Lukaku, z powodzeniem, bo dał w poprzednim meczu ligowym zwycięstwo. Oni, w przeciwieństwie do Arsenalu mają czystą głowę i nie mają w zasadzie nic do stracenia.
Moim zdaniem Everton będzie grał co najmniej o remis, który da im mecz rewanżowy na własnym boisku. A kto, wie, może pokuszą się o niespodziankę?

Arsenal - Everton

2 DNB @3,06

Pinnacle

punk 0

punk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia, Puchar FA
Godzina: 15:00
Spotkanie: Hull - Sunderland
Typ: 2DNB
Kurs: 2,83
Bukmacher: Oddsring
Analiza:
Witam wszystkich. Jest to mój pierwszy post jednak forum śledzę już od dłuższego czasu i postanowiłem od dziś dzielić się z Wami moimi przemyśleniami. Postaram się, aby wszystkie moje posty były jasne i jak najbardziej merytoryczne. Dziwi mnie, że jeszcze nikt nie podał tego typu. Dziś o 15 w Pucharze Anglii zmierzą się, ze sobą drużyny grające w najwyższej lidze angielskiej mianowicie Premier League. Gospodarze zajmują 13 miejsce z 30 punktami na koncie. Goście to drużyna na 19 miejscu z 24 punktami jednak mają oni 3 zaległe mecze do rozegrania. Tyle ze wstępu. Teraz czas na konkrety. Co kierowało mną w wybraniu tego typu? Po pierwsze w tym meczu nie wystąpi para podstawowych napastników gospodarzy. Jelavić i Long reprezentowali w tym sezonie barwy innych klubów w FA Cup i dlatego nie mogą zagrać. Oprócz tego zabraknie kontuzjowanych Brady&#39;ego, McShane&#39;a oraz Dudgeona. W ekipie gości brakuje jedynie rezerwowego bramkarza czego nie można nazwać osłabieniem. Po drugie ekipa Czarnych Kotów na pewno ma w pamięci ligowy mecz pomiędzy tymi drużynami, który odbył się miesiąc temu. Sunderland przegrał wtedy 2:0 u siebie. Jednak mecz od początku nie ułożył się gospodarzą, ponieważ od 4 minuty musieli grać w osłabieniu. Czerwoną kartkę ujrzał wtedy podstawowy obrońca Brown. Co ciekawe w tamtym meczu gole dla Tygrysów strzelali Long i Jelavić, którzy dziś nie zagrają. Odkąd do Stadium of Light przybył Gustavo Poyet wyniki drużyny bardzo się poprawiły. Udało mu się wyciągnąć Czarne Koty z głębokiego kryzysu i zaczęły one regularnie punktować. Oglądałem kilka meczów w ich wykonaniu i podobała mi się ich w gra. Widać, że są poukładanym zespołem. W moim odczuciu mają silniejszą kadrę od Hull, które dodatkowo jest dzisiaj mocno osłabione. Myślę, że mecz skończy się wynikiem 0:1, 0:2 dla gości.

adamo80 2,9K

adamo80

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
⚽Man City powyżej 2,5 kurs:1,75
Na Etihad Stadium przyjeżdża drużyna z Championship,Wigan.Nie wyobrażam sobie aby City w tym sezonie drugi raz urządziło taki cyrk jak w meczu z Watfordem.
No ja też sobie tego nie wyobrażałem, ale urządzili większy cyrk. To 1:2 będą mogli zmazać wyłącznie jak zagrają dobry mecz z Barceloną, już nawet nie chodzi o mecz, a tak w ogóle jak ktoś oglądał może napisać czy Wigan było tak zajebiste czy City olało ? Co tam się stało ?

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
No ja też sobie tego nie wyobrażałem, ale urządzili większy cyrk. To 1:2 będą mogli zmazać wyłącznie jak zagrają dobry mecz z Barceloną, już nawet nie chodzi o mecz, a tak w ogóle jak ktoś oglądał może napisać czy Wigan było tak zajebiste czy City olało ? Co tam się stało ?

City wyszło na mecz w 67 minucie.Wcześniej Wigan wyprowadziło dwa ciosy,grało dobrze i ogólnie zasłużyło na awans.Mój typ i tak powinien wejść,bo Dżeko w przeciągu 15 minut zmarnował 3 setki i dla mnie to jest nieprawdopodobne,że Bośniak nie trafił z metra na pustą bramkę.Niestety jeśli zespół nie potrafi skoncentrować się na takie zespoły jak Wigan i gra 20 minut na optymalnym poziomie tak to się kończy.Równie dobrze mogło to zakończyć się znów 4-2 i nikt by nic nie mówił.Kolejna nauczka dla Obywateli,którzy po raz kolejny nie wyciągnęli wniosków i zostali ukarani.Z taką defensywą nie ma co marzyć o powalczeniu w rewanżu z Barceloną,choć jak wiadomo dopóki piłka w grze...

karamazow 110

karamazow

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Baker Street
Nieprawdopodobne, że Dżeko nie strzelił na pustą? ze Stoke też na pustą nie trafił, ogólnie jemu lubią się przytrafić takie wtopy. Mariaż City z Dżeko powinien się skończyć po sezonie bo obie strony na tym tracą.
Jak w tym roku FA Cup nie wygra Arsenal to już za Wengera chyba nic nie wygrają, łatwiejszej drogi do trofeum nie sposób sobie wyobrazić.

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
La Masia
City wyszło na mecz w 67 minucie.Wcześniej Wigan wyprowadziło dwa ciosy,grało dobrze i ogólnie zasłużyło na awans.Mój typ i tak powinien wejść,bo Dżeko w przeciągu 15 minut zmarnował 3 setki i dla mnie to jest nieprawdopodobne,że Bośniak nie trafił z metra na pustą bramkę.Niestety jeśli zespół nie potrafi skoncentrować się na takie zespoły jak Wigan i gra 20 minut na optymalnym poziomie tak to się kończy.Równie dobrze mogło to zakończyć się znów 4-2 i nikt by nic nie mówił.Kolejna nauczka dla Obywateli,którzy po raz kolejny nie wyciągnęli wniosków i zostali ukarani.Z taką defensywą nie ma co marzyć o powalczeniu w rewanżu z Barceloną,choć jak wiadomo dopóki piłka w grze...

Paradoksem jest to, że największym &quot;wzmocnieniem&quot; Obywateli w meczu z Barcelona będzie... brak Demichelisa. Facet kompletnie nie daje sobie rady. W meczu z Chelsea był niemiłosiernie objeżdżany przez Hazarda. W meczu z Barcą sprokurował karnego, no a wczoraj po raz kolejny zachował się bezmyślnie we własnym polu karnym i dzięki niemu Wigan wyszło na prowadzenie. Tak wiec wbrew pozorom chyba gorzej być nie może.

A co do sytuacji Dzeko w ostatnich 20 minutach to ja nie wiem jak on nie wykorzystał żadnej z nich. Osobiście kojarzę tylko dwie - jedna to strzał głową z dwóch metrów w słupek, po którym Silva miał okazję dobić piłkę do pustaka ale ta przeleciała mu jakoś między nogami. Druga to oczywiście strzał z metra praktycznie do pustej bramki no i efekt taki, że poleciała chyba z metr nad poprzeczką. Drużyna, która w tym sezonie słynie z golead, wczoraj zawiodła po całości.

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Nieprawdopodobne, że Dżeko nie strzelił na pustą? ze Stoke też na pustą nie trafił, ogólnie jemu lubią się przytrafić takie wtopy. Mariaż City z Dżeko powinien się skończyć po sezonie bo obie strony na tym tracą.
Tak pamiętam tą sytuacje ze Stoke,ale tam to już i tak było 1-0 więc dobra raz się może zdarzyć ale po raz drugi zrobić coś takiego to piłkarski kryminał.3/4 kibiców by to strzeliła.Ogólnie to Dżeko nie gra jakoś źle ale to jakie zdarzają mu się odpały i to w takich momentach gdzie gol jest na wagę złota to brak słów.Też uważam,że Arsenal powinien to wygrać,bo drużyny które zostały wyjątkowo słabe i jeśli podejdą do obu następnych gier z pełną koncentracją i repsektem a nie taką olewką jak City to puchar będzie ich.
@up
Co do Demichelisa to dla mnie to nie jest zawodnik na ważniejsze mecze i powinien być jedynie zmiennikiem.Jednak kontuzje Nastasica+jego słaba forma i również Lescotta spowodowały że stał się stoperem nr.2 zaraz po Kompanym.Jeśli City kupi stopera z prawdziwego stopera do Kompanego na przyszły sezon mogą zgarnąć potrójną koronę.W tym myślę,że niestety na pucharze ligi się skończy,bo ligi z taką obroną też raczej nie wygrają.Dżeko oprócz tych dwóch o których wspomniałeś miał jeszcze jedną główkę po idealnej wrzutce Nasriego której oczywiście nie potrafił zamienić na bramkę i minimalnie chybił.

Status
Zamknięty.