Mourinho znowu wychodzi autobusem. 7 graczy defensywnych Chelsea vs jedna z lepszych defensyw w Europie = mało bramek. Ciężko napisać kto wygra bo ofensywa kulawa będzie w tym meczu.
Chelsea - Atletico, REMIS @ 3.30
UNDER 2,5 @ 1.50
bet365
baaasti42 i inni - Atletico nie ma szans żeby roznieść Chelsea na jej stadionie, NAJMNIEJSZYCH. Jeśli po meczu okaże się iż nie miałem racji, chętnie to odszczekam. Jesli myślisz że Mourinho powieli wczorajsze błędy Guardioli, to... obejrzyj dzisiejszy mecz :wink:80% z was gra dzisiaj win lub awans Chelsea... zastanawia mnie wasza argumentacja... mianowicie na jakiej podstawie faworyzujecie drużynę z Anglii?:smile: W pierwszym meczu to właśnie Atletico przeważało w sytuacjach podbramkowych i spokojnie mogli wygrać mecz 2 lub 3 do 0. Chelsea nie pokazała nic pozytywnego poza jakimś pojedynczym zrywem toresa, który zamiast podać piłkę zawodnikowi na wolnej pozycji pokusił się o marnej jakości strzał...Liczba strzałów 23:7, liczba stzrałów celnych 9:4 na korzyść Atletico.
oglądałem mecz i dzisiaj w celu przypomnienia powtórki najważniejszych akcji, i uważam że Chelsea nie ma najmniejszych szans. powołujecie sie na doświadczenie Anglików w pucharach... panowie to nie polska liga gdzie jakaś drużyna jedzie na stadion mistrza Anglii czy Niemiec i grają w piłkę jakby pierwszy raz ją w życiu kopali :smile ???? Mówicie o drużynie która jest obecnie liderem Ligii Hiszpańskiej jednej z najmocniejszej ligi świata. Mówicie o braku doświadczenia drużyny która doszła do 1/4 LM, eliminując takie potegi "doświadczone" jak Porto, Milan, Barcelonę? doświadczenie wg mnie nie ma tutaj nic do rzeczy- futbol się zmienia, O doświadczeniu można mówić gdy jest jednolity zespół np 10 lat i jeden trener, ale dzisiaj jest taka rotacja składów, zawodników i trenerów, że nie można mówić o doświadczeniu drużyny, natomiast można mówić o doświadczeniu zawodników, którzy zdobywają je w lepszych lub gorszych klubach...
Hiszpanie grają bardzo ofensywnie i uważam że nie pomoże tutaj autobus Chelsea. Atletico wystarczy gol na wyjeździe, aby grać dalej. dwa gole Atletico to już nic nie uratuje Chelsea. Skończy sie jak wczoraj z Bawarczykami:smile: Zatem wg mnie polegniecie jak wczoraj na Bayernie!
wg mnie padnie min. 3 gole i awansuje Atletico
zatem:
Chelsea-Atl.Madryt Awans 2 1,85
Chelsea-Atl.Madryt (2.5) over 2,40![]()
Swoją drogą kurs na BTS w tym spotkaniu był sycący. Ponad 2,05 z tego co pamiętam.
Moim zdaniem nie spodziewali się że mimo korzystnego wyniku dla Hiszpanów jaki był do przerwy w dalszym ciągu będą atakować i strzelać kolejne bramki. Może liczyli że Atletico zagra bardziej defensywnie jak to robili ostatnimi czasy kiedy to wygrywali po 1:0 lub 2:0.Chelsea moim zdaniem zginęła od własnej broni - defensywnego stylu gry. Zupełnie nie rozumiem dlaczego dali się zepchnąć do obrony na początku drugiej połowy.