Widzi mi się tutaj Over 2,5. Arsenal usposobiony zdecydowanie ofensywnie. Brak Adebayora miał być problemem a okazało się że bramki ma kto strzelać. Przypomnę wygraną 1:6 z Evertonem. Potrafili poradzić sobie z Celticem 0:2 na wyjeździe w kwalifikacjach do fazy grupowej to czemu mieliby nie poradzić sobie ze Standardem Liege? Według mnie słabszym zespołem od Celticu. W ostatnie dwie kolejki Premier League to dwie porażki Arsenalu na wyjeździe ale co prawda z mocnymi rywalami bo 2:1 z Manchesterem United i 4:2 z jego imiennikiem z City. Arsenal nastrzela trochę bramek▶ Standart - Arsenal Typ: Over 2,5 Kurs: 1,85
Stuttgart odprawi Rangersów z kwitkiem. Co prawda zabraknie pewnie Matthiasa Schwarza, Alessandro Riedla i Khalid Boulahrouza w ekipie Stuttgartu ale ekipa z Niemiec jest po prostu silniejsza od szkotów i pokażą swoją wyższość w tym spotkaniu. W ostatniej kolejce Bundesligi przegrali co prawda ale mecz rozgrywany był z HSV i to na wyjeździe. HSV to lider Bundesligi wciąż bez porażki. Pokonali w tym sezonie już Borussie, Wolfsburg i właśnie Stuttgart. Więc podopieczni Markusa Babbela z byle kim nie przegrali. Do ekipy Stuttgartu w tym sezonie wrócił Aleksandr Hleb przed powrotem grał w Arsenalu i Barcelonie. Ale więcej siedział na ławce niż grał i na razie nie widać u niego żadnej formy może w tym spotkaniu się przełamie czego mu życzę. W napadzie Stuttgartu zagra pewnie Pogrebnyak z Cacau i myślę że rozmontują obronę Rangersów.▶ Stuttgart - Rangers Typ: 1 Kurs: 1,60
Co tu dużo mówić. Dwie ekipy które przed sezonem zamieniły się czołowymi napastnikami. Ibrahimovic strasznie ważny w poprzednich sezonach dla Interu, bez niego pewnie nie byłoby Studetto. Ale Etoo też ważny zawodnik Barcelony jeśli nie najważniejszy. Mówiono że strzela tylko dlatego że ma tak wspaniałych zawodników w linii pomocy. Może i jest w tym prawda ale na pewno nie cała. Ibrahimovic wstrzelił się już w Barcelonie. Etoo w Interze też. Barcelona dwa mecze w Premiera Division i dwa zwycięstwa bilans bramkowy 5:0 więc świetnie zaczęła sezon Barcelona. Wcześniej wygrana o Superpuchar Hiszpanii i Superpuchar Europy. Natomiast Inter zaczął sezon troszkę słabiej bo od remisu z słabiutkim AS Bari, ale później nadeszły dwa zwycięstwa pierwsze które na pewno dało świeżości drużynie Interu tzn zwycięstwo nad Milanem w derbach Mediolanu na ' wyjeździe ' 0:4. A później zwycięstwo ze słabszą już Parmą 2:0. Więc dwa zwycięstwa jeden remis. Bilans bramkowy to 7:1 . A więc jak widać obie ekipy dobrze zaczęły sezon. Bramek nastrzelały dużo więc problemów z tym nie będzie ale obie dobrze też się broniły. Mecz może być zacięty więc zobaczymy jak będzie ale dla mnie jest Over 2,5.▶ Inter Mediolan - Barcelona Typ: Over 2,5 Kurs: 1,90
Remis. Lyon sezon zaczął bardzo kiepsko. Od remisu ze słabym Le Mans, później przyszła nieznaczna wygrana z Valencinnes 1:0. Ale tu się skończył kryzys. Wygrana 0:3 z Auxerre, następnie 3:1 z Nancy aż w końcu w tym tygodniu 1:0 z Lorient. Fiorentina zaczęła sezon Serie A także od remisu z Bologną, później przyszła wygrana z Palermo 1:0 i w ten weekend 1:0 z Cagliari. Klasę Fiorentiny poznaliśmy w kwalifikacjach do Ligi Mistrzów w dwumeczu ze Sportingiem. Zremisowali na wyjeździe 2:2 i u siebie 1:1 więc problemy mieli ale potrafili z nich wyjść obronna ręką. Teraz zaczyna się faza grupowa i myślę że zespoły zaczną troszkę zachowawczo. Lyon co prawda poważnie wzmocniony przed sezonem. Przybył do zespołu między innymi Lisandro Lopez. Zawodnik który ma zastąpić Karima Benzemę i myślę że sobie poradzi. Fiorentina w napadzie z Gilardinho coś ustrzeli. I widzę wynik 1:1.▶ Lyon - Fiorentina Typ: X Kurs: 3,35
Fiorentina zaczęła sezon Serie A także od remisu z Bologną, później przyszła wygrana z Palermo 1:0 i w ten weekend 1:0 z Cagliari. Klasę Fiorentiny poznaliśmy w kwalifikacjach do Ligi Mistrzów w dwumeczu ze Sportingiem. Zremisowali na wyjeździe 2:2 i u siebie 1:1 więc problemy mieli ale potrafili z nich wyjść obronna ręką.
No właśnie Fiorentina nie specjalnie pokazała to czego od niej można było oczekiwać. Przejście Sportingu w rewanżu bardzo poważnie osłabionego przyszło im z wielkim trudem, a i z Cagliari nie grali porywającego futbolu. W Lyonie skończyła się era Benzemy i Juninho, ale są inni, którzy potrafią grać bardzo dobrze. To Lyon mimo wpadki na starcie gra zdecydowanie lepiej, czego efektem był pogrom Anderlechtu Bruksela. Teraz w meczu ligowym odpoczywał Lisandro Lopez, który powinien być gotowy na mecz z Fiorą. Moim zdaniem to gospodarze nie powinni zawieść. Przed rokiem te drużyny mierzyły swoje siły ze sobą i na Stade Gerland było 2:2. Tym razem jednak spodziewam się wygranej Olympique.
Czekam jednak na inne argumenty może ktoś mnie odwiedzie od tego typu![]()
Ale przekonuje was zwycięstwo 1:0 nad Lorient ? Bo mnie nie bardzo, co prawda Fiorentina też nic na razie nie osiąga w Serie A. Dwa zwycięstwa i remis i ostatnie zwycięstwo podobno wymęczone.
piotrek, wez nie zartuj ze zwyciestwem Barcelony... a Inter to moze slaba ekipe ma? czemu w takim razie Barca nie wygrala w Mediolenia w zeszlym roku kiedy tez mieli podobna pake? Szykuje sie bardzo wyrownany mecz i przechylanie szali zwyciestwa na czyjakolwiek korzysc w mojej opinii rowna sie szalenstwu. Wg mnie w tym spotkaniu bardzo mozliwy jest remis, jednakze szczerze mowiac to mecz ten to typowy no bet, Inter dokonal wielu naprawde ciekawych transferow (jako calosc lepszych od Barcelony)