KLINGENTHAL-Konkurs drużynowy
1 seria:
Freund vs Koudelka |1| kurs:1,60
Roman wygrał wczorajsze kwalifikacje oddając skok na 142 metry.W treningach zaprezentował się przyzwoicie.Severin wczoraj nie musiał się sprężać w kwalach,a mimo wszystko skoczył bardzo daleko,bo 138,5 metra w świetnym stylu.Skok z dużą swobodą i myślę,że z rezerwą.W treningach lepszy od Czecha.Według mnie Severin jest lepszym zawodnikiem,mniej chaotycznym od Koudelki i to on moim zdaniem w pierwszej serii odda lepszy skok.Wobec Koudelki znów są pokładane spore nadzieje ale jak dla mnie ten skoczek to dalej swego rodzaju zagadka i nie do końca wiadomo na co go stać.Freund to uznana marka.Top stawki.Skacze u siebie,lubi tą skocznie i tak jak pisałem wyżej dla mnie to on jest tutaj dość znaczącym faworytem w tej parze.
Velta vs Janda |1| kurs:1,40
Janda skoczył wczoraj dalej w kwalifikacjach ale według mnie to Norweg ma dużo większy potencjał i możliwości na tą chwilę.W treningach lepszy Velta i myślę,że dziś potwierdzi swoją wyższość nad Czechem w pierwszej serii konkursu drużynowego.Janda skacze kolejny sezon,bawi się skokami ale do najlepszych lat już nie wróci.Stawiam w tej parze na Veltę.
Damjan vs Matura |1| kurs:1,30
Tutaj też dla mnie ta para ma jednego zdecydowanego faworyta.Damjan świetne występy w lecie.Zwycięstwo w LGP.Tutaj prezentuje się lepiej od Janka.Miał jeden słabszy skok ale to wypadek przy pracy.Pozostałe dwie próby bdb i zdecydowanie lepsze od Czecha.Jernej latem zyskał dużo pewności siebie.Czesi prócz Koudelki nie są w najlepszej dyspozycji i tutaj również stawiam przeciwko zawodnikowi z tego kraju.
Cały
konkurs:
Austria vs Japonia |1| kurs:1,30
Austria mocny skład na tą drużynówkę i powinni zameldować się na pudle.
Japonia powinna walczyć o miejsca 4-6 z innymi reprezentacjami.Kasai i Takeuchi to za mało na skaczącą na równym,bdb poziomie kadrę Austriaków u których nie ma słabych punktów.W Japonii po Shimizu i Ito według mnie nie ma co liczyć na po dwie bdb próby stąd według mnie Hayboeck i spółka dadzą sobie rade.
Łączny kurs:3,79
Stawka:150zł
Ewentualna wygrana:500zł
Bukmacher:Fortuna
Dorzucam jeszcze:
Najlepszy z Norwegów:Anders Bardal kurs:2,10
Fannemel skacze tu również świetnie ale w tamtym sezonie wiele razy pokazał,że nie potrafi powtórzyć 2 takich prób w konkursie.Bardal wczoraj w kwalifikacjach 142 metry na mega luzie,dziś jeśli wszystko będzie grało z warunkami powtórzy to albo skoczy dalej.O dwie bdb próby Andersa akurat się nie martwie,bo jemu dwie nie równe próby podczas jednego konkursu zdarzają się bardzo rzadko.Podsumowując:Obaj na podobym poziomie w Klingenthal ale biorąc pod uwagę regularność obu stawiam na Bardala.
Bukmacher:Milenium
Stawka:100zł
Ewentualna wygrana:184zł