>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

"Zimowa sceneria,czyli sporty zimowe w pigułce"

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
2014/15
S ezon sportów zimowych nadchodzi wielkimi krokami.Postanowiłem,więc,że założe nowy temat dotyczący tylko i wyłącznie dyscyplin zimowych.Swoją uwagę skoncentruje na skokach narciarskich,biegach narciarskich oraz biathlonie.W tym temacie pojawią się typy,analizy,spostrzeżenia,ciekawostki oraz wszystko inne dotyczące wyżej wymienionych dyscyplin.Bukmacherzy z których będą podawane typy to na pewno:STS,Fortuna,Milenium,Bet365,Expekt,Sportingbet.Być może pojawią się raz na jakiś czas także typy z Unibetu czy Bwinu.Stawki to 0-200zł w bukach internetowych,0-400zł w bukach naziemnych.Cel:przede wszystkim dobra skuteczność i bycie na plusie na koniec sezonu.Pierwsze analizy i typy już niebawem;)

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
KLINGENTHAL-Konkurs drużynowy
1 seria:
Freund vs Koudelka |1| kurs:1,60⛔
Roman wygrał wczorajsze kwalifikacje oddając skok na 142 metry.W treningach zaprezentował się przyzwoicie.Severin wczoraj nie musiał się sprężać w kwalach,a mimo wszystko skoczył bardzo daleko,bo 138,5 metra w świetnym stylu.Skok z dużą swobodą i myślę,że z rezerwą.W treningach lepszy od Czecha.Według mnie Severin jest lepszym zawodnikiem,mniej chaotycznym od Koudelki i to on moim zdaniem w pierwszej serii odda lepszy skok.Wobec Koudelki znów są pokładane spore nadzieje ale jak dla mnie ten skoczek to dalej swego rodzaju zagadka i nie do końca wiadomo na co go stać.Freund to uznana marka.Top stawki.Skacze u siebie,lubi tą skocznie i tak jak pisałem wyżej dla mnie to on jest tutaj dość znaczącym faworytem w tej parze.

Velta vs Janda |1| kurs:1,40⛔

Janda skoczył wczoraj dalej w kwalifikacjach ale według mnie to Norweg ma dużo większy potencjał i możliwości na tą chwilę.W treningach lepszy Velta i myślę,że dziś potwierdzi swoją wyższość nad Czechem w pierwszej serii konkursu drużynowego.Janda skacze kolejny sezon,bawi się skokami ale do najlepszych lat już nie wróci.Stawiam w tej parze na Veltę.
Damjan vs Matura |1| kurs:1,30⛔
Tutaj też dla mnie ta para ma jednego zdecydowanego faworyta.Damjan świetne występy w lecie.Zwycięstwo w LGP.Tutaj prezentuje się lepiej od Janka.Miał jeden słabszy skok ale to wypadek przy pracy.Pozostałe dwie próby bdb i zdecydowanie lepsze od Czecha.Jernej latem zyskał dużo pewności siebie.Czesi prócz Koudelki nie są w najlepszej dyspozycji i tutaj również stawiam przeciwko zawodnikowi z tego kraju.
Cały konkurs:

Austria vs Japonia |1| kurs:1,30
⛔
Austria mocny skład na tą drużynówkę i powinni zameldować się na pudle.Japonia powinna walczyć o miejsca 4-6 z innymi reprezentacjami.Kasai i Takeuchi to za mało na skaczącą na równym,bdb poziomie kadrę Austriaków u których nie ma słabych punktów.W Japonii po Shimizu i Ito według mnie nie ma co liczyć na po dwie bdb próby stąd według mnie Hayboeck i spółka dadzą sobie rade.
Łączny kurs:3,79
Stawka:150zł
Ewentualna wygrana:500zł
⛔
Bukmacher:Fortuna
Dorzucam jeszcze:
Najlepszy z Norwegów:Anders Bardal kurs:2,10⛔
Fannemel skacze tu również świetnie ale w tamtym sezonie wiele razy pokazał,że nie potrafi powtórzyć 2 takich prób w konkursie.Bardal wczoraj w kwalifikacjach 142 metry na mega luzie,dziś jeśli wszystko będzie grało z warunkami powtórzy to albo skoczy dalej.O dwie bdb próby Andersa akurat się nie martwie,bo jemu dwie nie równe próby podczas jednego konkursu zdarzają się bardzo rzadko.Podsumowując:Obaj na podobym poziomie w Klingenthal ale biorąc pod uwagę regularność obu stawiam na Bardala.
Bukmacher:Milenium
Stawka:100zł
Ewentualna wygrana:184zł
⛔

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Żyła najlepszy z Polaków kurs:1,95 ZWROT
Stoch z powodu kontuzji stopy nie wystartuje.Piotrek resztę bije na głowe.Ziobro,Hula i Kubacki nie mają szans na lepszy wynik od Piotrka.
Stawka:300zł
Ewentualna wygrana:514zł

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
KLINGENTHAL-Konkurs indywidualny

Kot vs Ziobro |1| kurs:1,50
✅
W tej parze stawiam na Maćka.Ziobro wczoraj w drużynówce potwierdził,że jest w bardzo słabej dyspozycji na początku tego sezonu.W kwalifikacjach pomiędzy nimi było tylko dwa metry różnicy na korzyść Kota i trzeba otwarcie przyznać,że Maciek też w rewelacyjnej formie na początku sezonu nie jest.Jednak patrząc z szerszej perspektywy uważam,że to właśnie on jest lepszym skoczkiem od Ziobry i dziś zajmie wyższą pozycję.
Wellinger vs Freitag |1| kurs:1,60✅
Stawiam na Andiego.W tamtym sezonie tutaj drugie miejsce,w tym potwierdza,że skacze mu się tu dobrze.Skoki na dużym luzie i przede wszystkim i wczoraj i w kwalifikacjach w piątek był lepszy od Freitaga,który skacze tutaj również dobrze ale wygląda na ciut słabszego od swojego rodaka.
Łączny kurs:2,40
Stawka:200zł
Ewentualna wygrana:422zł✅

Asikainen vs Descombes |1| kurs:1,57⛔
Fin odpalił wczoraj dwie petardy po ponad 140 metrów.W kwalifikacjach również dobry skok,więc widać,że Lauri ma tutaj na tej skoczni powtarzalność.Jego rywal w tej parze,to Francuz,który podobnie jak Asikainen w tamtym sezonie skakał przeciętnie.W kwalach był minimalnie lepszy od Fina jednak po tym co wczoraj pokazał Asikainen moim zdaniem to właśnie jego ustawia jako faworyta tej pary i tak też typuje.
Bardal vs Prevc |1| kurs:1,50⛔
Potencjał obu zawodników podobny jednak patrząc na dotychczasowe skoki obu w Klingenthal to Norweg jest tutaj mocniejszy.Myślę,że dziś potwierdzi to i zajmie od Słoweńca wyższą pozycję w końcowym rozrachunku.

Bukmacher:STS
Łączny kurs:2,36
Ewentualna wygrana:415zł⛔

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
KUUSAMO-Konkurs Indywidualny

Lanisek vs Biegun |2| kurs:2,58
⛔
Dla mnie dziwne kursy w tej parze.Lanisek z pewnością ma talent ale to dopiero będą jego drugie zawody.Patrząc na potencjał obu skoczków to można ocenić go jako podobny.Krzysiek w treningach zawsze skacze słabo,a im ważniejsze skoki tym skacze lepiej.W kwalifikacjach świetny skok,Lanisek również skoczył bdb,dalej od Polaka ale notą przegrał.Na drugim treningu skoczyli podobnie.Dla mnie para 50/50,a nie tak jak sugeruje bukmacher,że zdecydowanym faworytem jest Słoweniec.Obaj młodzi,obaj chcą się pokazać ale biorąc pod uwagę to,że Krzysiu ma większe doświadczenie w PŚ to stawiam w tej parze na niego.Ruka błędów nie wybacza,a jeśli na debiutanta w PŚ mamy kurs poniżej 1,40 to warto zagrać przeciwko.

Kubacki vs Zniszczoł |1| kurs:1,50
⛔
Widziałem,że ktoś już podawał tą parę.W pełni popieram.Zniszczoł to też żółtodziób jeśli chodzi o PŚ.Kubacki pewnego poziomu nie przeskoczy ale skacze regularnie,na równym poziomie.Olek wykorzystał szansę od Kruczka i wszedł do konkursu jednak powalczyć o dobre miejsce będzie mu ciężko.Dawid swoim doświadczeniem bije Zniszczoła na głowę i myślę,że to na Ruce zaprocentuje tym,że zajmie od niego wyższą pozycję.
Łączny kurs:3,87
Ewentualna wygrana:340zł⛔

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Sprint tech.klasyczną kobiet-Kuusamo
Oestberg vs Weng |1| kurs:1,40✅
Tutaj faworytką w tej parze musi być Oestberg.Weng to zawodniczka bardzo mocna na dystansach,w sprintach próbuje swoich sił ale na takim samym poziomie jak biegów dystansowych ich z pewnością nie biega.Oestberg biega bardzo mądrze jeśli chodzi o taktykę czego Weng w sprintach według mnie brakuje.Obie pod górę czują się bdb,a trasa sprintu w Kuusamo jest dość wymagająca.Jednak jeśli mamy zestawienie klasycznej sprinterki z zawodniczką osiągającą najlepsze wyniki na dystansach trzeba postawić na tą pierwszą,szczególnie,że finiszowe metry Oestberg z pewnością będzie połykać szybciej od Heidi.
Herrmann vs Brun-Lie |1| kurs:1,57⛔

Tutaj nie ma co się rozpisywać.Denise to absolutny top sprintów,z sezonu na sezon jest co raz mocniejsza.Trasa tego sprintu pasuje jej idealnie.Jest piekielnie mocna fizycznie i pod tym względem Norweżka nie ma z nią co się równać.Brun-Lie to przeciętna sprinterka.Obie rok temu były w finale,lepsza była Niemka zajmując trzecią pozycje.Gdyby Denise lepiej rozegrała tamten bieg pod względem sił możliwe,że by zwyciężyła.Dziś liczę na powtórkę scenariusza z poprzedniego sezonu.
Łączny kurs:2,19
Stawka:200zł⛔
Bukmacher:Bet365

Herrmann miejsca 1-6?TAK kurs:2,10⛔
Oestberg miejsca 1-6?TAK kurs:1,30
✅
Według mnie całkiem fajna opcja.Dla mnie zarówno Niemka jak i Norweżka to kandydatki do podium w dzisiejszym sprincie.Trasa odpowiada zarówno jednej jak i drugiej.Denise jest piekielnie mocna fizycznie,z roku na rok robi duże postępy.W tamtym sezonie była w tym sprincie trzecia,a gdyby lepiej rozłożyła siły,wygrałaby ten bieg.Drugie miejsce w klasyfikacji sprintów w tamtym sezonie to nie przypadek.Norweżka to podobnie jak Denise top stawki jeśli chodzi o sprinty.Biega bardzo mądrze oraz jest mocna pod górę.Klasykiem jeśli wrzuci najwyższy bieg to ciężko ją w sprincie złapać.Kto może być zagrożeniem dla obu pań?Kowalczyk,Bjoergen,Falla,Ingemarsdotter i to chyba tyle.Z każdą z nich są w stanie powalczyć,szczególnie,że Kowalczyk i Falla miały swoje problemy przed startem nowego sezonu,a Bjoergen to nie jest już ta maszyna co kiedyś i w tamtym sezonie w sprintach czasami się mocno gubiła.

Łączny krus:2,73
Stawka:200zł⛔

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kuusamo 2 konkurs indywidualny-kwalifikacje Kot zakwalifikuje się do konkursu?TAK kurs:1,60✅
Jak dla mnie peffka na dzisiejsze kwalifikacje.Ostatnio zabrakło 0,9 pkt. Według mnie Maciek i sztab naszej kadry nie przyjmuje do wiadomości,że może się to powtórzyć po raz drugi.Taka sytuacja,że Kot nie zakwalifikował by się dwa razy pod rząd do konkursu nie zdarzyła się pewnie bardzo bardzo dawno.Nie ma formy Maciek ale to chłopak z dużymi ambicjami i myślę,że sportowa złość sprawi,że dziś odda dużo lepszy skok i spokojnie załapie się do po południowego konkursu.Dziś liczę na punkty Maćka,a zakwalifikowanie się to tak jak pisałem wyżej to dla niego powinien być obowiązek
Stawka:400zł
Ewentualna wygrana:563zł✅

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kuusamo-2 konkurs indywidualny
Koudelka vs Kasai |2| kurs:1,98✅
Ito vs Hayboeck |1| kurs:1,55:;/:
Bardal vs Eisenbichler |1| kurs:1,32✅
Freund vs Freitag |1| kurs:1,40✅
kwalifikacje-Kot zakwalifikuje się?TAK kurs:1,38✅
kwalifikacje-Kubacki zakwalifikuje się?TAK kurs:1,40✅
Taka taśma na dzisiejsze skoki.Do kwalifikacji Maćka Kota opisanej wyżej dokładam także Dawida Kubackiego,który według mnie również się zakwalifikuje bez większych problemów.Co do typów na główny konkurs.Kasai powinien znów być lepszy od Koudelki.Wczoraj wygrał z nim wyraźnie,zajął 3 miejsce i to co skacze w tym wieku to fantastyka.Ito z Hayboeckiem.Obaj skaczą równo i dobrze ale Ito wygląda na mocniejszego,a Austriak pewnej granicy na tej skoczni przeskoczyć nie może.Stąd widze tutaj znów wyższe miejsce Ito.Na koniec Bardal.Od Niemca jest dużo lepszym skoczkiem.Wczoraj nie wyszedł mu pierwszy skok ale w drugim już próba na poziomie.Dziś widzę go wyżej od Eisenbichlera.Na koniec.Pojedynek Niemiecki.Według mnie Freund jest lepszym skoczkiem.Wczoraj był lepszy,dziś mam nadzieje będzie tak samo.Freitag bez błysku.

Łączny kurs:10,96
Ewentualna wygrana:1928zł⛔

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
lars19 +3 Punkty
r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kuusamo-10km klasykiem kobiet

Tchekaleva vs Randall |1| kurs:1,35✅
Niskanen vs Kylloenen |1| kurs:1,55
✅
Jeśli ze zdrowiem Kerttu wszystko ok to jest to dubel morderca.Nie wiem jak sts wpadł na to,żeby zestawić sprinterkę Randall,która bardziej preferuje styl dowolny w biegu na 10 km klasykiem z zawodniczką specjalizującą się w biegach dystansowych tą techniką Tchekalevą.Kikkan dzisiaj poszarpała w sprincie ale nie udało jej się wejść nawet do finału.Rosjanka jutro powinna być lepsza bardzo wyraźnie.Drugi typ to tak jak pisałem wyżej,jeśli z Niskanen jest wszystko ok to jutro dołoży Ance koło minuty na tym dystansie.Kerttu to w tej chwili półka jak nie dwie wyżej od koleżanki z reprezentacji.W przedsezonowym starcie na 5 km klasykiem Niskanen dołożyła Kylloenen blisko 20 sekund.Nie znalazłem do tej pory żadnego info dlaczego Kerttu nie wystartowała w dzisiejszym sprincie,więc można zakładać,że skupia się na biegu jutrzejszym na 10 km.Jeśli ktoś coś znajdzie niech pisze.
Łączny kurs:2,09
Ewentualna wygrana:735zł
✅

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kuusamo-10 km klasykiem kobiet
Bjorgen vs Kowalczyk |2| kurs:2,05⛔
Po takim kursie spróbuje pograć Justynę.Nie ma sensu się rozpisywać o obu paniach,bo to w tej chwili absolutnie najlepsze biegaczki w pucharowej stawce.Justyna wczoraj pokazała,że rywalizacja z Marit,szczególnie stylem klasycznym sprawia,że włącza jej się tryb zabójcy i za wszelką cenę chce pokazać,że jest od niej lepsza.Wczoraj w sprincie wyglądała na mocniejszą mimo iż zajęła niższe miejsce.Wiadomo,że na zjazdach Marit będzie jechać lepiej ale na podbiegach,które w tym biegu będą decydujące Kowalczyk powinna zyskiwać.Wczoraj wyglądała na prawdziwą maszynę na podbiegu i Bjoergen na jej tle wyglądała znacznie słabiej.Jak będzie dziś?Zobaczymy.Po takim kursie jednak warto spróbować w stronę Polki.
Bukmacher:Expekt
Ewentualna wygrana:410zł⛔
Johaug 1-3?TAK kurs:1,35✅
Kowalczyk 1-3?TAK kurs:1,10⛔
Na koniec taki dubelek.Dla mnie to pewniaki choć wiadomo,że wszystko zdarzyć się może.Justyna i Johaug powalczą o zwycięstwo w tym biegu z Bjoergen.Obie są świetnie przygotowane do sezonu.Justyna udowodniła to już wczoraj.Tereska pokaże to dziś,bo wczoraj sprint to nie jej bajka.Kalla moim zdaniem z nimi nie wygra.

Łączny kurs:1,49
Ewentualna wygrana:524zł⛔

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ostersund-Sztafeta mieszana
Austria vs Ukraina |1| kurs:1,70⛔ Stawiam w tej parze na reprezentacje Austrii.Pierwsze dwie zmiany czyli Burdyga i Valj Semerenko kontra Hauser i Innerhofer w sumie raczej na korzyść Ukrainy.Jednak nieobecność Vity Semerenko sprawia,że Austria nie powinna stracić bardzo dużo do Ukrainek.Kolejne dwie zmiany to ogromna przewaga Austrii.Landertinger oraz Eder powinni skutecznie odrobić stratę z pierwszych dwóch zmian i wyprowadzić na wyższe miejsce swoją reprezentację.Semenov i Pidruchnyi powinni stracić więcej do wspomnianych dwóch wyżej panów niż Hauser i Innerhofer do Burdygi i Semerenko.Stąd myślę,że Austria będzie dziś wyżej. Czechy vs USA |1| kurs:1,45⛔ Czesi mimo braku Gabi mają jedną z najbardziej wyrównanych i zbalansowanych ekip na dzisiejszą sztafete mieszaną.Moravec i Vitkova wpsarci przez Puskarcikovą i Slesingra wyglądają na pewniejszy zespół od Dunklee,Cook,Baily&#39;ego i Burke&#39;a.Dużej przewagi możliwe,że nie będzie ale na papierze Czesi wyglądają na dużo lepszy zespół i stawiam na nich w tej parze.
Łączny kurs:2,47
Ewentualna wygrana:217zł⛔

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Osterdund-Bieg indywidualny mężczyzn na 20 km
Bjorndalen vs Landertinger |2| kurs:1,98⛔
Fak vs Rastorgujevs |1| kurs:1,45 Zwrot

Na dzisiejszy bieg indywidualny panów wybrałem takie dwa typy.W pierwszej parze stawiam na Austriaka Dominika Landertingera.Król Ole młodszy nie będzie,w tamtym sezonie często gubił się na strzelnicy,w biegach indywidualnych zajmował dość dalekie pozycje.Biegowo Norweg na pewno będzie jak co sezon przygotowany bdb ale jak dla mnie dziś na Austriaka to będzie za mało.Dominik to w tej chwili według mnie jeden z najrówniejszych i najlepszych zawodników w pucharowej stawce.W sztafecie mieszanej wypadł przyzwoicie.Biegowo przygotowany świetnie.Miał najlepszy czas biegu na swojej zmianie.Landertinger to 5 zawodnik Igrzysk Olimpijskich w Soczi właśnie w biegu indywidualnym na 20 km.Według mnie Austriak jest dużo solidniejszy na strzelnicy od Norwega,a biegowo na pewno nie będzie odstawał i to pozwoli mu dziś na zajęcie lepszej pozycji od Bjorndalena.Druga para to pojedynek Słoweńsko-Łotewski.Według mnie zdecydowanym faworytem jest tutaj Jakov Fak.Trzeba przyznać,że w sztafecie mieszanej Słoweniec lekko mówiąc się nie popisał,bo musiał biegać jedną karną rundę.Jednak według mnie dziś będzie zupełnie inaczej.Fak zawsze spina się na biegi indywidualne na 20 km,bo to jego koronna konkurencja i dziś liczę na całkiem inny,lepszy występ z jego strony.Rastorgujevs to zdolny biatlonista,który już parokrotnie pokazał się z bdb strony.Jednak według mnie rodzaj dzisiejszej konkurencji przemawia tu za Słoweńcem.Rastorgujevs na strzelnicy w mojej opinii jest gorszy od Faka.Biegowo jest przygotowany znakomicie,myślę,że lepiej od Słoweńca jednak wyżej w końcowym rozrachunku widzę Jakova.Dziś liczy się przede wszystkim dobra dyspozycja na strzelnicy,warunki ostatnio nie były łatwe.Stawiam na obecnie lepszych strzelców w tych parach Landertingera i Faka,a jak to wyjdzie zobaczymy.
Łączny kurs:2,86
Ewentualna wygrana:503zł⛔

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ostersund-Bieg indywidualny mężczyzn na 20km
Eder vs Weger |1| kurs:1,38⛔
M.Fourcade vs Schempp |1| kurs:1,26⛔

Analiza Edera w dziale.Fourcade miał problemy przed sezonem i stracił sporo z przygotowań.W sztafecie mieszanej pokazał,że z jego zrowiem jest ok i wyprowadził swoją sztafetę na pierwsze miejsce.W biegu nad Niemcem zrobi około minuty.Na strzelnicy nie powinien być od Schemppa gorszy.W tamtym roku wygrał ten bieg w Ostersund.Dziś będzie o to ciężko ale o dobre miejsce na pewno powalczy,a od Niemca widzę go wyżej,bo jest po prostu o dwie klasy lepszym zawodnikiem.

Łączny kurs:1,74
Ewentualna wygrana:612zł⛔

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ostersund-Bieg indywidualny kobiet na 15km Solemdal vs Hildebrand |2| kurs:1,65 Zwrot
Vitkova vs Goessner |1| kurs:1,60✅
Oberhofer vs Innerhofer |1| kurs:1,75✅
Gram już dziś taki tripelek na jutro.Kursy lecą i nie ma się co dziwić.Hildebrand to świetna strzelczyni i między nią,a Solemdal w tej sztuce jest ogromna różnica na korzyść Niemki.Dodając do tego fatalny występ Solemdal w sztafecie mieszanej wydaje mi się to bardzo pewny bet.Druga para to dla mnie nie porozumienie,że można coś takiego wystawić.Vitkova to dwie klasy lepsza biatlonistka,Goessner w dodatku miała dłuższą przerwę,a przede wszystkim znana jest z tego,że potrafi dużo pudłować na strzelnicy.Veronika dobrze strzela,a biegowo również przygotowana bdb,do Miriam dużo w biegu stracić nie powinna i tutaj też stawiam zdecydowanie na Czeszke.Ostatnia para to Włoszka Oberhofer z byłą koleżanką z kadry,która teraz reprezentuje Austrie.Karin wraz ze swoją koleżanką Wirer od dłuższego czasu zaskakują in plus i notują bdb występy.Oberhofer fajnie pokazała się w sztafecie mieszanej i myślę,że od Innerhofer to w tej chwili zawodniczka przynajmniej o klasę lepsza.
Łączny kurs:4,62
Ewentualna wygrana:1626zł---&gt;985zł✅

Vitkova vs Goessner |1| kurs:1,60✅
Domracheva vs Soukalova |1| kurs:1,38✅
Dokładam taki dubelek,bo w pierwszym kuponie bedzie jeden zwrot.Solemdal nie wystartuje i Ew. będzie mniejsza.Do Vitkovej dorzucam Darie,która w pierwszym starcie w obecnym sezonie,pokazała ogromną moc.Gabi straciła sporo z przygotowań,forma ma przyjść w okolicach MŚ.
Łączny kurs:2,21
Ewentualna wygrana:777zł✅

Bukmacher:Totolotek

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ostersund-Bieg indywidualny kobiet na 15km

Oberhofer vs Innerhofer |1| kurs:1,80✅
Soukalova vs Vitkova |2| kurs:1,86✅

Na dziś gram między innymi taki dubelek.Oberhofer od dłuższego czasu pokazuje się z dobrej strony.Notuje dobre wyniki,biegowo jak i strzelecko wyglada całkiem fajnie.Innerhofer to słaba strzelczyni.W tamtym sezonie Oberhofer też nie miała rewelacyjnej skuteczności,bo 81% ale przy 74% reprezentatnki Austrii wygląda to znacznie lepiej.W sztafecie mieszanej biegowo Karin była lepsza od swojej rywalki o ponad pół minuty,a na strzelnicy również zaprezentowała się dużo lepiej.Według mnie dziś będzie znacznie wyżej od Innerhofer.Drugi typ to w stronę Vitkovej,a przeciwko Soukalovej.Veronika to obok Domrachevej moja faworytka do dzisiejszego zwycięstwa.Bdb przygotowana biegowo,bdb strzela.W tamtym sezonie 86% skuteczności.Gabi straciła sporo z przygotowań,największa forma ma dopiero przyjść,więc w takich okolicznościach,po takim kursie według mnie warto pójść w stronę jej koleżanki z kadry.
Łączny kurs:3,35
Ewentualna wygrana:589zł✅

Vitkova wygra kurs:15,00⛔
Za mniejszą stawkę można spróbować.Domracheva,Makarainen,może któraś z Włoszek na pewno są w stanie powalczyć o końcowy triumf jednak po takim kursie można zaryzykować w stronę Czeszki.

Stawka:50zł
Ewentualna wygrana:660zł⛔

Bukmacher:Totolotek

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ostersund-Bieg indywidualny kobiet na 15 km
Gwizdoń poniżej 17,5 celnych strzałów kurs:1,50✅
Guzik poniżej 18,5 celnych strzałów kurs:1,50✅
Na strzelnicy w Ostersund trudne warunki.Linie na te zdarzenia moim zdaniem atrakcyjne.Gwizdoń zawsze na strzelnicy przeciętna,myślę,że parę pudeł dziś zrobi.Krysia potrafi dobrze strzelać ale moim zdaniem pomyli się dziś więcej niż jeden raz.
Łączny kurs:2,25
Ewentualna wygrana:198zł✅

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Lillehammer-Bieg sprinterski kobiet techniką dowolną

Kowalczyk vs Jaśkowiec |1| kurs:1,40✅
Visnar vs Weng |1| kurs:1,55⛔

Na jutrzejszy sprint proponuje taki dubelek.Pierwsza para dość zaskakująca.Niespodziewałem się,że będzie wystawiony pojedynek Justyny z Sylwią ale jeśli już jest to oczywiście wyżej stawiam szansę Kowalczyk.Sylwia w tamtym sezonie zajęła w Szklarskiej 4 miejsce w sprincie właśnie stylem dowolnym ale co by nie mówić obsada tamtych zawodów była bardzo słaba.Prócz tego występu w innych sprintach Jaśkowiec miała problem z przejściem kwalifikacji i zazwyczaj w nich odpadała.Justyna nie jest i nigdy nie będzie wybitną sprinterką ale myślę,że jutro na półfinał i miejsce w top 12 ma szansę się załapać.Sylwia przy takiej obsadzie jaka jutro będzie może nie przebrnąć nawet kwalifikacji.W drugiej parze stawiam na Słowenkę Visnar.Katja w Kuusamo mi zaimponowała.Widać,że jest świetnie przygotowana do sezonu,zajęła drugie miejsce dzieląc Norweżki i pokazała dużą moc.Jej fizyczność może imponować i jutro myślę,że stać ją znów na fajny wynik.W tamtym sezonie jej miejsca w sprintach techniką dowolną to 14,11,14,6,2.Jest wszechstronną sprinterką bo zarówno klasykiem jak i łyżwą notuje podobne wyniki.Te dwa ostatnie miejsca ze sprintów z poprzedniego sezonu widać,że nie były przypadkiem.Co do Heidi to już pisałem na jej temat występów w sprintach.To jest zawodniczka stworzona przede wszystkim do biegów dystansowych i tam radzi sobie bdb.Od Visnar nie była lepsza w żadnym sprincie w poprzednim sezonie i myślę,że podobnie będzie jutro.Weng przy dobrych,na prawdę dobrych wiatrach może dotrzeć do półfinału.Katje widzę co najmniej w półfinale.Jeśli dojdzie do pojedynku bezpośredniego w którymś z biegów to Visnar powinna spokojnie być lepsza.Dzięki swojej sile,fizyczności ma przewagę nad Heidi i myślę,że jutro sprawi to,że zajmie od niej wyższą lokatę.Wiadomo sprint to sprint i wszystko zdarzyć się może,więc ze stawkami nie ma co szaleć,aczkolwiek ten dubelek wygląda nieźle.
Łączny kurs:2,17
Ewentualna wygrana:381zł⛔

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Bardal wygra kwalifikacje kurs:1,85⛔
Zniszczoł vs Ziobro |2| kurs:1,98✅
Falla miejsca 1-6 kurs:1,35✅
Randall miejsca 1-6 kurs:1,20
⛔
Łączny kurs:5,93
Stawka:50zł Ewentualna wygrana:260zł⛔
Milenium

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Biegi Narciarskie-Bieg na 5 km stylem dowolnym kobiet,Lillehammer Tchekaleva vs Weng |2| kurs:1,50✅
Oestberg vs Nystad |1| kurs:1,25✅
Na dzisiejszy bieg gram tak zwany dubelek pro Norweski.Weng z Tchekalevą to zawodniczki o zbliżonych umiejętnościach.Jednak Weng moim zdaniem biega lepiej stylem dowolnym.Jest bardziej wszechstronna.Wczoraj w sprincie mocno mnie zaskoczyła,trasa bardzo jej odpowiadała i wyglądała na mocną.Norweżki są na początkach sezonów przygotowane kapitalnie,lepiej od wszystkich innych biegaczek.Dla mnie po tym co pokazała wczoraj Heidi,to może powalczyć o podium z Kallą,Tereską i Marit.Tchekaleva to biegaczka,która poniżej pewnego poziomu nie schodzi ale dla mnie w tej chwili od Heidi jest słabsza.Druga para,no cóż.Oestberg z topowej sprinterki nagle biegnie 10 klasykiem lepiej od Weng,a praktycznie na takim samym poziomie jak nasza Justyna.W taką super biegaczkę dystansową po paru miesiącach treningów to ja nie wierze.Ale podsumowując to Oestberg na dobrych koksach dziś spokojnie pokona doświadczoną Niemkę,która w ostatnich sezonach jest przeciętną biegaczką.
Łączny kurs:1,87
Ewentualna wygrana:374zł✅

Bukmacher:Bet365

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Biegi Narciarskie-Bieg na 5 km stylem dowolnym kobiet,Lillehammer i Biathlon-Sprinty kobiet i mężczyzn,Ostersund
Kalla vs Tchekaleva |1| kurs:1,22✅
Weng miejsa 1-6 kurs:1,15✅
Bjorndalen miejsca 1-15 kurs:1,09✅
Landertinger miejsca 1-15 kurs:1,25⛔
J.T Boe vs T.Boe |1| kurs:1,40⛔
Vitkova vs Soukalova |1| kurs:1,40✅

Kalla powalczy dziś z Norweżkami,Weng powalczy o podium.Bjorndalen świetnie przygotowany biegowo,będzie dziś się liczył.Landertinger i biegowo i strzelecko bdb.Johannes dużo lepszy w tej chwili od swojego brata.Vitkova świetnie przygotowana biegowo i strzelcecko,a Soukalova w indywidualnym potwierdziła,że jest daleka od optymalnej dyspozycji.
Łączny kurs:3,75
Ewentualna wygrana:660zł⛔