>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Zgoda telefonicznie na umowę...

daamiano1 995

daamiano1

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam, nie wiem czy dobry dział, ale napiszę w czym problem. Dzisiaj troszkę dałem się omamić konsultantce Playa i zgodziłem się na abonament. Jednak po dłuższym przemyśleniu go nie chcę. Ma przyjść kurier w przeciągu iluś tam, jeżeli nie odbiorę od niego przesyłki (umowy), równa to się z tym że nie podpisałem umowy i nie muszę od niczego odstąpić ?
Bo chyba telefonicznie się niczego nie &#39;podpisuje&#39;.
Proszę o pomoc.

akselek 552

akselek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Piacenza
Jak nie podpiszesz to nie ma umowy, sam kiedyś to przerabiałem :] Nie odbieraj (podpisuj) i po sprawie.

sergiu 123

sergiu

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Ostrów Wielkopolski
Tez miałem podobną sytuację dzwonili do mnie z mbanku czy chce tam jakiś kredyt chodziło o to że w każdej chwili moje sobie pobrać daną kwotę od Nich bez prowizji przy zwrocie. Wszystko niby kolorowo i się zgodziłem później wbiłem do wujka google i się okazało że po roku biorą spore opłaty za to. Pisali do mnie drogą mejlową że mam zaakceptować umowę nie zrobiłem tego i na tym się skończyło. Tu podobnie jak nic nie podpisywałeś to zgoda telefoniczna do niczego Cię nie zobowiązuje.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Valhalla
uważajcie ogólnie, bo np. jak dzwonią telefonicznie czy chcesz przedłużyć umowę z telewizją cyfrową, to wystarczy telefoniczne &quot;TAK&quot; i umowa przedłużona. Żadnego podpisu.
Domyślam się, że z sieciami telekomunikacyjnymi podobnie.

daamiano1 995

daamiano1

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dowiedziałem się już od tych z Playa, że jeżeli jest się nowym abonentem to trzeba podpisać umowę osobiście, jeżeli się jednak przedłuża jakąś umowę, to samo słowo TAK telefonicznie jest &#39;podpisaniem&#39; przedłużenia.
Temat można zamknąć, dziękuje za Wasze odpowiedzi.
Nie dawajcie się omamić konsultantom !