http://www.test-wyborczy.pl/ zróbcie sobie i sie przekonacie, jak bliskie są Wasze poglądy z Waszymi faworytami. mi wyszło ok 71% zgodności z W.Pawlakiem i szczerze mówiąc tak miałem głosować.
Janusz Korwin-Mikke 65.38%http://www.test-wyborczy.pl/ zróbcie sobie i sie przekonacie, jak bliskie są Wasze poglądy z Waszymi faworytami. mi wyszło ok 71% zgodności z W.Pawlakiem i szczerze mówiąc tak miałem głosować.
hehe, najbardziej chyba prawicowi tutaj kandydaci na dwóch ostatnich miejscach, kandydat SLD na 3cim miejscu, a w podpisie link do inicjatywy14 ????Zgodność Twoich odpowiedzi:
Andrzej Lepper 82.69%
Waldemar Pawlak 78.85%
Grzegorz Napieralski 75%
Kornel Morawiecki 65.38%
Andrzej Olechowski 63.46%
Bronisław Komorowski 59.62%
Jarosław Kaczyński 59.62%
Bogusław Ziętek 55.77%
Marek Jurek 55.77%
Janusz Korwin-Mikke 48.08%
szok, na Leppera bym nigdy nie zagłosował ????
Wybacz ale to twierdzenie to bzdura. Odstrasza nieuchronnosc kary a nie ona sama w sobie. Znaczy sie oczywiscie kara musi byc adekwatna do czynu ale ich podnoszenie (w tym przypadku ustanowienie) nie zmniejsza przestepczosci tylko wieksza wykrywalnosc przestepstw i karanie przestepcow.Kara śmierci jak najbardziej by się sprawdziła. Z pewnością spadła by przestępczość, każdy kto by miał zabić człowieka, zastanowił by się nad tym czy warto zaryzykować również swoje życie. Oczywiście do zera nie spadnie przestępczość, ale spadnie o bardzo wiele.
Nieuchronnośc oczywiście odstrasza, ale sama wysokośc kary też. Czym innym jest persektywa kary śmierci, a czym innym przesiedzenie kilkunastu lat w ciepłej celi, żyjąc na koszt społeczenstwa. Najlepszym rozwiązaniem jest więc połączenie wysokich kar (w tym kary śmierci) i jak najwyższej wyjrywalności.Wybacz ale to twierdzenie to bzdura. Odstrasza nieuchronnosc kary a nie ona sama w sobie. Znaczy sie oczywiscie kara musi byc adekwatna do czynu ale ich podnoszenie (w tym przypadku ustanowienie) nie zmniejsza przestepczosci tylko wieksza wykrywalnosc przestepstw i karanie przestepcow.
Napieralski przyjął ciekawa taktykę. Gada same ogólniki, o polityce bez sporów, o nowym wymiarze rozwiązywania konfliktów itp itd. A wiadomo z góry, że i tak nic z tego nie wyjdzie, ale że gadke ma wyćwiczoną to troche osób, takich jak Ty sie na to nabierze. Poza tym jak można głosować na kogos kto chce legalizować związki homoseksualne :-|Ja tam zagłosuje na Napieralskiego,który odpadnie w I rundzie i który z lewicą ma tyle wspólnego co Korea Północna z dobrobytem :grin:,jednak wg mnie w tych czasach(po Smoleńsku)okazał się jak dla mnie prawdziwą osobą która potrafi pokazać(pokazać,nie wiem czy to poza czy prawda)
Wybacz ale to twierdzenie to bzdura. Odstrasza nieuchronnosc kary a nie ona sama w sobie. Znaczy sie oczywiscie kara musi byc adekwatna do czynu ale ich podnoszenie (w tym przypadku ustanowienie) nie zmniejsza przestepczosci tylko wieksza wykrywalnosc przestepstw i karanie przestepcow.