Daj spokój. To jest typowa polityczna marionetka. Kilka lat temu współpracował z NOP-em, a teraz jest liderem partii, która na swojej liście wyborczej miała oszołomów z KPP.????Ziętek nie ma żadnych głosów, bo to naprawdę dziwny człowiek :]
Z jego programu wyborczego wywnioskowałem, że jest za homoseksualizmem, chce refundować in vitro, usunąć Senat i zmniejszyć liczbę posłów ????
Tym co mieszkają do powiedzmy kilometra od rzeki, w tzw. obszarach zalewowych tak, popieram wtedy to zdanie w 100%. Ale patrząc na obecną sytuację, że zalewa ludzi, co mieszkają 15-20km od rzeki to byłaby głupota.
coś mi się nie chce wierzyć w takie sondaże ...
Bo sondaż jest na pewnej grupie .. tu akurat tak się rozłożyło...
Przesadzasz, są sondaże przeprowadzane profesjonalnie i odzwierciedlające bardzo dokładnie to jak wyglądać będzie głosowanie. Te robione na kilka dni lub w dzień wyborów zazwyczaj różnią się od końcowych wyników minimalnie (w granicach błędu). Prędzej uwierzę w prace wykonaną przez TNS OBOP niż w sondaże robione na zlecenie konkretnych kandydatów ...Powiedzmy sobie szczerze: w żaden sondaż nie ma co wierzyć (ale żeby w jedne wierzyć a w inne nie ? tego to chyba nie było). Przecież na naszym forum także mamy sondaż. Dlaczego go nie przekazać mediom? Odpalasz potem wp.pl czy oglądasz Fakty i co? Sensacyjny wynik sondażu przeprowadzonego na grupie młodych ludzi. Zdecydowanie prowadzi JKM ... To w niego też nie uwierzymy?
zródło onet.plChcemy żyć w dumnej, liczącej się w Europie Polsce. To marzenie jest powszechne. Musimy sobie zadać pytanie jakie są warunki realizacji tego marzenia - mówił prezes PiS.
Jarosław Kaczyński wymienił kilka takich warunków:
- Po pierwsze musimy raz na zawsze skończyć polsko-polską wojnę, ona nic dobrego nie przyniosła. A przyniosła wiele zła. W wielu miejscach potrzebny jest kompromis - mówił Prezes PiS.
- Po drugie powinna być prowadzona mądra i dobra polityka gospodarza. Powinna być nastawiona na interesy każdego obywatela, nie dzielić Polski na lepszą i gorszą. Społeczeństwo jest organiczną całością - kontynuował.
- Po trzecie polityka nie może być podporządkowana żadnym zamkniętym doktrynom. Doktrynerstwo kończy się źle. Każda prowadzi do różnego rodzaju błędów - zaznaczył.
- Warunek czwarty to właściwe ułożenie tego wszystkiego, co określa naszą międzynarodową pozycję. Mamy wielkich sąsiadów. Musimy starać się z każdej okazji, by wokół nas było dobrze, by budować, coś co jest naszą szansą i siłą. Na wszystkich kierunkach: na wschód, zachód, północ i południe. Wiem, że my Polacy wnioski z historii wyciągnęliśmy - wyliczał.
- Po piąte musimy dobrze rozwijać się, budować pomyślność naszej ojczyzny. Zrobimy to jeśli będziemy żyli w prawdzie. Polscy obywatele mają prawo wiedzieć, co wszystko w naszym życiu społecznym jest dobre, a co złe. Musimy znać prawdę, na kłamstwie nie możemy niczego budować - wymieniał listę warunków Kaczyński.
- Musimy znać całą prawdę o ostatnich tragicznych wydarzeniach. Tylko wtedy możemy być silni i solidarni - dodał.
Też mi nowość. Dobrze, gdyby tego typu fakty szły w szeroki eter, a nie tylko do internetu.
Ja raczej nie pójdę na wybory. Spojrzałem na wyniki ankiety i się przeraziłem. Jak można głosować na tego idiot* korwina mikke. Jego poglądy są chore. Czasami ma racje jak każdy, ale nieodpowiedzialnych debili nie powinno być przy władzy. Zrobiłby z Polski Koreę DPR a on stanąłby na cele jako najwspanialszy, wszechwiedzący ojciec narodu. Opinia pobliczna nie zatrzymałaby go w realizacji swoich chorych celów.
Żeby był tyranem to musiałby zdobyc władzę w sposób sprzeczny z obowiązującym prawem, a skoro startuje w demokratycznych wyborach to raczej na razie o tym nie myśli.JKM chociażby uważa, że z tą demokracją jest coś nie tak. To znaczy wyrażając swoje poglądy powiedział mniej więcej, że głos większości jest głupotą w sprawach ważnych dla Polski. Idąc tym tokiem rozumowania, wynika że chce być tyranem ????
JKM chociażby uważa, że z tą demokracją jest coś nie tak. To znaczy wyrażając swoje poglądy powiedział mniej więcej, że głos większości jest głupotą w sprawach ważnych dla Polski. Idąc tym tokiem rozumowania, wynika że chce być tyranem ????