>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Wybor telefonu. Szybka decyzja. Prosba o pomoc

julek 421

julek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Luków
Witam
Prosze Was o dorade bo tyle tych telefonow ze nie wiem co wybrac ????
Sam nawet nie zdecydowalem czy telefon zostaje czy bedzie sprzedany.
Mam e51 ale troche mi sie rozwala chociaz jestem zadowolny.
Telefon raczej zostatnie a ja mam tylko takie wymagania:
-zeby dalo sie sluchac muzyki ;D
-zdjecia zeby jakies wychodzili
-wlan sie przyda czy jak to tam sie nazywa chodzi o to zeby mi apal neta z livebox jak e51
-czy to bedzie se czy nokia czy co innego obojetnie dotykowy normalny tez rybka
Lista telefonow:grin:
http://imageshack.us/f/52/p7210097.jpg/
http://imageshack.us/f/585/p7210102.jpg/
Prosze Was o pomoc bo ja od 2 lat oprocz tego co w reklamach to nie mam pojecia o tel. Decyzje musze koniecznie podjac do jutra do 12.
narazie c5-03 wpadla w oko.
Prosze o wasze sugestie /wypowiedzi

art_ 18

art_

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Jak masz kasę, to bierz Samsunga Galaxy S II. W chwile obecnej najlepszy smartfon.
Edit: Też obecnie mam E51 i choć to świetny telefon, nie będę już inwestował w Nokię. Zostają daleko w tyle za konkurencją, jeżeli chodzi o topowe telefony. Sam chcę po wakacjach kupić SGS II.

boberek34 0

boberek34

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Sieradz
Jak masz kasę, to bierz Samsunga Galaxy S II. W chwile obecnej najlepszy smartfon.
Edit: Też obecnie mam E51 i choć to świetny telefon, nie będę już inwestował w Nokię. Zostają daleko w tyle za konkurencją, jeżeli chodzi o topowe telefony. Sam chcę po wakacjach kupić SGS II.
Pod jakim względem? :-|

b_r_u_t_u_s 229

b_r_u_t_u_s

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Czestochowa
Samsunga Galaxy S II. -- zajebisty &quot;telefon&quot; jak chcesz szpanować to kupuj ja się już przejechałem na tych niby fonach - ładowanie co 12-24h coś mnie trafiało &quot;ja rozmawiam bardzo dużo &quot; wiec jak wychodziłem z domu to fon + kabel by gdzieś pod kompem jak coś podładować //
Osobiście mam
Htc touch hd - internet
Nokia 1600 - niekiedy zapominam co to ładowarka :p
Mp3 - do muzy

boberek34 0

boberek34

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Sieradz
Tak samo jak Stiv rozdawał bumpery z powodu anteny (u mnie żadnych problemów z zasięgiem), tak Samsung powinien rozdawać dodatkowe baterie.

art_ 18

art_

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Pod jakim względem? :-|
Pod wieloma względami np. wyświetlacz, przeglądanie stron, szybkość działania.
Wiadomo żaden telefon nie jest idealny, ale takiego nie będzie bo byłby to strzał w kolano producenta.
Masz jakiś lepszy?

boberek34 0

boberek34

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Sieradz
Pod wieloma względami np. wyświetlacz, przeglądanie stron, szybkość działania.
Wiadomo żaden telefon nie jest idealny, ale takiego nie będzie bo byłby to strzał w kolano producenta.
Masz jakiś lepszy?
japcok 4

b_r_u_t_u_s 229

b_r_u_t_u_s

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Czestochowa
Poczytaj sobie ich porównania, IP5 gdy wyjdzie pewnie będzie lepszy.
IP4 wymięka.

człowieku zastanów się co piszesz - A co mieli by wprowadzić gorszy model //
dzieci i ich zabawki

Napisz mi w czym jest lepszy. Tylko nie wypisuj co ma w środku, bo się uśmieję. :grin:

Dla niektórych leprze oznacza nowsze

boberek34 0

boberek34

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Sieradz
Poczytaj sobie ich porównania, IP5 gdy wyjdzie pewnie będzie lepszy.
IP4 wymięka.
Napisz mi w czym jest lepszy. Tylko nie wypisuj co ma w środku, bo się uśmieję. :grin:

art_ 18

art_

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
człowieku zastanów się co piszesz - A co mieli by wprowadzić gorszy model //
dzieci i ich zabawki

Dla niektórych leprze oznacza nowsze
To Ty czytaj ze zrozumienie, SGS II vs IP5.
PS. Nie wiedząc jak często zmieniam telefon i czym się kieruję przy jego wyborze, zarzut o dzieci i zabawki na poziomie.
Szczerze powiedziawszy nie chce mi się z Tobą licytować o to który jest lepszy. Po przeczytaniu X recenzji i testów, wyrobiłem sobie taką opinię i raczej jej nie zmienię. Na zmianie Twojego zdania jakoś mi nie zależy.

boberek34 0

boberek34

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Sieradz
Szczerze powiedziawszy nie chce mi się z Tobą licytować o to który jest lepszy. Po przeczytaniu X recenzji i testów, wyrobiłem sobie taką opinię i raczej jej nie zmienię. Na zmianie Twojego zdania jakoś mi nie zależy.
No tak, kończymy rozmowę. Przecież, gdy nie będziemy patrzeć na to co ma w środku, to już nie ma nic do dodania.

art_ 18

art_

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
No tak, kończymy rozmowę. Przecież, gdy nie będziemy patrzeć na to co ma w środku, to już nie ma nic do dodania.
Oświeć mnie co takiego ma IP4 &quot;na zewnątrz&quot;?

boberek34 0

boberek34

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Sieradz
Oświeć mnie co takiego ma IP4 &quot;na zewnątrz&quot;?
Ma retinę, 640x960 na 3,5 cala, nie 480x800 na 4,3 jak w SG2. iTunes - nie martwię się o nic, chcę odtworzyć telefon, naciskam jeden przycisk - gotowe. Muzyka posegregowana, z okładkami, naliczaniem odtworzeń. Co jakiś czas jakieś aktualizację softu. A co dostaniemy w Samsungu? Android, gdzie bez roota nie wgrasz wyższego opogramowania niż 2.x? KIES? Toż to totalnie nieudana podróbka wyżej wymienionego programu.
Na myapple, jeden użytkownik fajnie napisał &quot;SG2 to telefon stacjonarny&quot; :-|
http://pdaclub.pl/forum/galaxy-s-ii-%28gt-i9100%29/ile-wam-trzyma-bateria-185171/
Posiadacze Samsunga się chyba skarżą.
Ma Appstore. Ilość programów i gier jest porażająca. I po co Ci 1GHz w telefonie? Do przeglądania springboard&#39;u, bo przecież nie do grania, nie ma w co. Jakość wykonania telefonu, design, po prostu Apple, STIV, BÓG.

E: Znalazłem ciekawą wiadomość na pewnym forum
&quot;IPhone jest nudny. Nic tu się nie dzieje, wszystko poprostu działa, nie ma się czym ekscytować, grzebać, naprawiać, rootować. Zero dreszczyku emocji. Zostawiasz iPhona na noc, wiesz że przez 10 godzin zejdzie Ci jakieś 1-2% baterii, nie to co w SGS2. Ostatnio ekscytuję się, (niestety tylko biernie) na forum Androida wątkiem drenowania baterii. Niesamowite jest to ile czasu ludzie są w stanie opowiadać, szukać i dochodzić co żre im w Samsungu baterię. Ale tu przynajmniej coś się dzieje, ile można mieć potem frajdy z rozwiązanego problemu czy znalezienia nowego. A to drenowanie baterii, a to wypalona na ekranie żółta ramka - zawsze coś się dzieje. A co u iPhona - nuda. Ile czasu spędziłem na łapaniu go w najróżniejszy sposób, żeby zgubić zasięg, niestety nic. Już myślałem, że kiedy spadł mi na glebę będę miał powód do wieszania psów na Apple na forach, bo przecież szkło na czwórce podobno pęka od samego patrzenia na nie. Ku mojemu zdziwieniu nie znalazlem nawet ryski, bezsens. Jeżeli Apple nic nie zrobi ze swoim perfekcjonizmem, to wkrótce wszyscy znudzeni użytkownicy iPhona przesiądą się na Samsungi. Każdemu chcącemu wyrwać się z koszmaru posiadania nudnego, łatwego w obsłudze, poprostu działającego smartfona jakim jest iPhone, proponuję przesiadkę na SGS2 - będziecie zadowoleni! &quot;

art_ 18

art_

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Krótko bo chce mi się spać.
1. Muzyki nie słucham z telefonu, w gry nie gram, tel głównie do neta.
2. Wyświetlacz - kłóciłbym się.
3. Bateria pewnie jest problemem, ale nie boję się codziennego ładowania.
4. Bardziej podoba mi się SGS II, ale to już kwestia gustu.
Nie chce mi się już dziś wyszukiwać wad IP4, ale pewnie też jest tego trochę. Dobranoc.

qozi 3,7K

qozi

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
the main stage
Dobrze, że jest taki temat bo chciałem zakupić telefon, a jestem kompletnie zielony w tych sprawach.

Otóż mam do dyspozycji około 1000 - 1500 zł i chciałbym sobie sprawić nowy telefon.

Dość zgrabnie wyglądają te telefony z klawiaturą coś a&#39;la komputerowa [ qwerty, tak to się nazywa ? ] i w zasadzie te mnie najbardziej przypadły do gustu, ale również z dotykowym ekranem mogą być.Głównie zależy mi na tym aby był w miarę prosty w obsłudze, miał dostęp do internetu oraz aby dość przyzwoity był odtwarzacz muzyczny oraz koniecznie radio ponieważ lubię słuchać muzyki, a i często mam do tego możliwość [ 1 h w autobusie na wydział robi swoje ].

Jeśli ktoś mógłby doradzić i ewentualnie uzasadnić krótko dlaczego to byłbym mega wdzięczny.

Z góry dzięki.