>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

WTA US Open 25.08-07.09 - analizy

Status
Zamknięty.
h8dominik 0

h8dominik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
ze wsi
nowy wątek poświecony analizom meczy kobiet.
Ponizej prezentuje drabinke
Ana Ivanovic SRB (1) vs. Vera Dushevina RUS
Qualifier vs. Casey Dellacqua AUS
Kaia Kanepi EST vs. Monica Niculescu ROU
Nathalie Dechy FRA vs. Amelie Mauresmo FRA
Nadia Petrova RUS (19) vs. Olivia Sanchez FRA
Qualifier vs. Evgeniya Rodina RUS
Shuai Peng CHN vs. Eleni Daniilidou GRE
Qualifier vs. Flavia Pennetta ITA (16)
Daniela Hantuchova SVK (11) vs. Qualifier
Jessica Moore AUS vs. Melanie Oudin USA
Marta Domachowska POL vs Bethanie Mattek
Camille Pin FRA v Alize Cornet FRA (17)
Virginie Razzano FRA (31) v Timea Bacsinszky SUI
Alla Kudryavtseva RUS v Yung-Jan Chan TPE
Stephanie Cohen-Aloro FRA v Qualifier
Qualifier v Dinara Safina RUS (6)
Serena Williams USA (4) v Kateryna Bondarenko UKR
Elena Vesnina RUS v Julia Vakulenko UKR
Olga Govortsova BLR v Qualifier
Andreja Klepac SLO v Ai Sugiyama JPN ( 30 )
Nicole Vaidisova CZE ( 20 ) v Petra Cetkovska CZE
Severine Bremond FRA v Julia Goerges GER
Maret Ani EST v Tathiana Garbin ITA
Gail Brodsky USA v Agnes Szavay HUN (13)
Agnieszka Radwanska POL (9) v Qualifier
Tamarine Tanasugarn THA v Qualifier
Qualifier v Edina Gallovits ROU
Jill Craybas USA v Dominika Cibulkova SVK ( 18 )
Alona Bondarenko UKR (27) v Jamea Jackson USA
Maria Jose Martinez Sanchez ESP v Sabine Lisicki
Qualifier v Qualifier
Samantha Stosur AUS v Venus Williams USA (7)
Elena Dementieva RUS (5) v Akgul Amanmuradova
Pauline Parmentier FRA v Marina Erakovic NZL
Qualifier v Anne Keothavong GBR
Nuria Llagostera Vives ESP v Francesca Schiavone ITA
Shahar Peer ISR (24) v Na Li CHN
Jelena Kostanic Tosic CRO v Sara Errani ITA
Ekaterina Bychkova RUS v Anastasia Rodionova AUS
Ekaterina Makarova RUS v Anna Chakvetadze RUS
Patty Schnyder SUI (15) v Qualifier Vania King USA v Anastasia Pavlyuchenkova RUS
Gisela Dulko ARG v Magdalena Rybarikova SVK
Tamira Paszek AUT v Maria Kirilenko RUS (22)
Katarina Srebotnik SLO ( 28 ) v Yanina Wickmayer
Lourdes Dominguez Lino ESP v Yvonne Meusburger
Lucie Safarova CZE v Sorana Cirstea ROU
Qualifier v Svetlana Kuznetsova RUS (3)
Vera Zvonareva RUS ( 8 ) v Barbora Zahlavova Strycova
Tatiana Perebiynis UKR v ariya Koryttseva UKR
Aravane Rezai FRA v Asia Muhammad USA
Aiko Nakamura JPN v Sybille Bammer AUT (29)
Lindsay Davenport USA (23) v Aleksandra Wozniak CAN
Alisa Kleybanova RUS v Carla Suarez Navarro ESP
Petra Kvitova CZE v Virginia Ruano Pascual ESP
Galina Voskoboeva RUS v Marion Bartoli FRA (12)
Victoria Azarenka BLR (14) v Klara Zakopalova CZE
Karin Knapp ITA v Iveta Benesova CZE
Emilie Loit FRA v Qualifier
Anabel Medina Garrigues ESP (26) v Tsvetana Pironkova
Jie Zheng CHN v Qualifier
Zi Yan CHN v Sofia Arvidsson SWE
Coco Vandeweghe USA v
Jelena Jankovic SRB (2)
:spokodfhgfh:

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Skasowały mi się analizy:| Więc szybko :

Shahar Peer - Na Li 1 @ 2.82
Shahar niby bez formy, ale możliwości ogromne. Jak wypali, to zajdzie tu bardzo daleko. Na Li wszytsko poświęciła Olimpiadzie w Pekinie, zajęła tam 4 miejsce, więc nie sądze, że teraz nadal będzie grała tak dobrze. Taki kurs na Peer biorę z pewnością.

Lindżi Davenport - Aleksandra Wozniak 2 @ 2.90
Lindżi po urodzeniu dziecka już jeździ raczej na wybrane turnieje. W Szlemie w swojej ojczyźnie zagra więc musi. Ostatnio miała kontuzję, gra mało...lata świetności ma już za sobą. Gra bardzo mocno, pare lat temu nikt nie grał z większą siłą od niej. Ale teraz gra już bardziej dla przyjemności, o czym sama mówi. Wozniak? Zero finezji, tylko siłą i jeszcze raz siła. Niedawno wygrała turniej na hardzie, w Stanford, ale pomogły jej z tym kontuzje Riny i Bartoli. Dużo w tym meczu zależy od Davenport, która jest na pewno lepsza, ale czy zdrowie dopisze i chęci do gry jeszcze są? Raczej długich wymian tu się nie spodziewam, obie będą starały się szybko zakończy każdą wymianę. Widzę tu wyrównany mecz, dlatego biorę wyższy kurs. Krecz Davenport prawdopodobny.

Gisela Dulko - Magdalena Rybarikova 2 @ 1.90
Rybarikova gra bardzo dobrze, tylko wyników brak. Utalentowana Słowaczka gra mocno i fajnie dla oka, lubi gra na szybkich nawierzchniach ( ostatnio finał w challengerze w Monterrey ). Gisela Dulko kompletnie bez formy, z resztą Argentynka na hardzie to nigdy zbyt dobrze nie grała ( za wyjatkiem Forest Hill w zeszłym roku ). Obie grają zupełnie inaczej, Dulko raczej technicznie i delikatnie, Rybarikova mocno i ryzykownie. I to styl gry Słowaczki bardziej pasuje na Amerykańskie korty. I dlatego właśnie wygra Słowaczka.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Zheng - Perry 1.23
Azarenka - Zakopalova 1.18
Kvitova - Ruano P. 1.33

1.93 2/10 ⛔

Pierwsza runda WTA Tour. Trzy jedynki. Niewiele jest ciekawych meczow, wybralam trzy na jeden maly kupon. Perry słabiutka, zle wyszkolona bo technika jej gry pozostawiele wiele do życzenia, za duży zamach przy uderzeniu, szczególnie FH powoduje, ze musi sie ustawiać wcześniej do zagrania. Nie ma w sumie żadnych atutów czarnoskóra Amerykanka. Zheng troche zawiodla na Olimpiadzie, spodziewałam się lepszej gry. French Open i Wimbledon udany, myśle, że nie odpadnie w pierwszej rundzie US Open chociaż ogólnie to raczej nie zrobi wielkiego wyniku w Nowym Jorku. Azarenka powinna zmieść Czeszke z kortu w niecałą godzinę, Białorusinka dużo lepsza, szkoda, że miała kłopoty ze zdrowiem, byłaby jedną z faworytem USO pod nieobecność Marii Sharapovej. Kvitova to duży talent z Czech, gra coraz lepiej chociaż niektórzy uważają, że zbyt wolno się rozwija. Kvitova jest leworęczna, ma dobre warunki fizyczne do gry, preferuje hard. Ruano to melodia przeszłości, ciągle dobra deblista i na tym rodzaju gry się skupi.

matiq 1

matiq

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
A co sądzicie żeby zagrać na dziś domachowską?

elwis1 0

elwis1

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
mysle, ze ugra dzisiaj jednego seta. Aczkolwiek moze wygrac. Ja mam zasade aby na Polakow nie stawiac chyba, ze naprawde jestem pewny, ze dadza rade.

T 52

thedon

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Paszek T. - Rybarikova M.
Typ : 1 ( 1,60 )

W tym meczu spotkaja sie dwie bardzo mlode zawodniczki ( T. Paszek ma 17 lat , M. Rybarikova jest o dwa lata starsza ).
Moim skromnym zdaniem lepsza i grajaca bardziej dojrzale jest Paszek, ktora zaskoczyla chyba wszystkich swietnym turniejem w Montrealu ( na Hardzie ). Pokonala ona tam sama A. Ivanovic oraz ciezka do przejscia F. Schiavone. Przegrala dopiero w cwiercfinale z Azarenka.
W tym roku Paszek wiele nie pograla, odpadala zwykle w 1szych lub 2 rundach turniejow. Jej bilans w tym roku to 9 wygranych i 13 porazek, jednak trzeba zaznaczyc ze przegrywala z wyzej rozstawionymi zawodniczkami. W ostatnim swoim wystepie ( w Cincinnati ) poddala mecz w 3 secie z Cetkovska z powodu zatrucia.
Rok temu w US Open odpadla dopiero w czwartej rundzie.
Rybarikova jak wyzej Prasa napisal gra mily dla oka tenis. W tym roku rozegrala juz 51 spotkan ( 36 wygranych i 15 porazek ).
Jednak gra ona w slabiej obsadzonych turniejach lub musi grac w kwalach i wiekszosc wygranych meczy to spotkania z zawodniczkami z drugiej lub trzeciej setki. Jak wpada w drabince na jakas konkretniejsza zawodniczke to z reguly gladko przegrywa. W ostatnim meczu w New Haven odpadla po trzy setowej walce z Rodionova.

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Tamira Paszek - Magdalena Rybarikova 2 @ 2.12 ✅ ( 1:6, 2:6 )
Konsekwentnie gram Rybkę, póki trafia na przeciwniczki w jej zasięgu. Nie wiem szczerze co napisac, żeby nie skopiowac 3/4 analizy The Dona, no ale jednak coś skłania mnie do gry na Słowaczkę. Tamira Paszek to spory talent. Jednak ja nie jestem zwolenniczką jej gry. Nie jest ona jakąś ogromną sprinterką, ale nie dziwmy się, natura chojnie ją obdażyła i pewnie łatwo się jej nie biega ???? Tak na prawdę, PAszek poza jednym turniejem w Montrealu, no i w Auckland na początku sezonu, przegrała w tym roku wszystkie spotkania. Nie przegrywała z jakimiś ogórkmi, to prawda, ale ona nawet nie potrafiła nawiża równorzędnej walki w większości spotkań. Dodatkowo ta kontuzja co się ostatnio napatoczyłs Austriaczce nie wróży jej dobrze. O Rybarikovej nie napiszę nic więcej ponad to, co ostatnio, więc odpuszczę. To prawda co napisał TheDon, Słowacza gra w słabiej obsadzonych turniejach. Jednak ostatnio wygrała m.in. z Wickmayer na hardzie, a Belgijka to już przeciwniczka wymagająca. Poza tym...zwycięstwa podbudowują, dają wiarę w siebie. Choby były odniesione z zawodniczkami z drugiej setki. Magda tej wiary w siebie na pewno ma pełno, śmiem wątpic w Tamirę Paszek pod tym względem. Podsumowując, kurs na Rybarikovą bardzo ładny, jej szanse na zwycięstwo oceniam na o wiele wyżej, niż buki, dlatego polecam ten typ z czystym sumieniem ????

Drugim dogiem dnia jest Anastasia Pavluchenkova, na bank jest w stanie urwa seta Patty Schnyder. Jeden z największych talentów WTA ma też spore szansę na zwycięstwo, kurs w okolicach 3.30 zachęca do spróbowania ????

ester 87

ester

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Bondarenko - Lisicki 2.30 Kurs sporo spadł, ale i tak uważam że wciąż jest warty zagrania, wg mnie faworytką tego meczu jest Niemka. Bondarenko dopiero niedawno wróciła po kontuzji, co prawda ładnie zagrała w deblu z siostrą w Pekinie, ale singiel w jej wykonaniu jest ostatnimi czasu bardzo kiepski. Na Igrzyskach w pierwszej rundzie nieomal przegrała z 209 w rankingu WTA Wenezuelką Milagros Sequera, uratował ją krecz rywalki, która prowadziła już 6:3 1:0. Potem przez jeden set powalczyła z Jankovic, ale czy można to uznać za symptom dobrej formy? W Nowym Yorku przed dwoma dniami miała spore kłopoty z młoda Amerykanką Jamea Jackson. Wygrała dopiero po trzech setach, popełniając od groma niewymuszonych błędów i i dając się przełamać 7 razy... Sabine Lisicki tenisowemu światu objawiła się podczas tegorocznego Australian Open, gdzie sprawiła sporą sensację dochodząc do trzeciej rundy, eliminując po drodze Dinarę Safinę (choć trzeba pamiętać, ze ta była w tedy w fatalnej formie). Potem też było kilka przyzwoitych występów, ogólnie Niemka gra dość chimerycznie. Preferuje ona podobnie zresztą jak i Alona tenis nastawiony bardziej na ofensywę, ma do tego całkiem przyzwoity serwis i jeśli będzie w miarę regularna oraz nie uniknie dużej ilości niewymuszonych błędów powinna wg mnie Ukrainkę ograć. Bonda po kontuzji zdaje się być raczej w słabej formie, a wspomnianych niewymuszonych błędów popełnia bez liku. Szczerze mówiąc spodziewałem się kursów równych, a nawet z lekkim wskazaniem na młodą Niemkę, dlatego trochę mnie zdziwiła oferta buków, ale zobaczymy, może to jednak oni mają rację...
⛔ 6:4 1:6 6:4 - wiele nie brakło, ale jednak typ w plecy, nie potrafię coś za tymi babami trafić

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Na Li powinna zmieść z kortu Makarovą, Rosjanka jest tak słaba, że nie mam pojęcia jak zaszła aż do 3 rundy. Chinka w dobrej formie od Pekinu, oglądałam skrót meczu z Peer i jej tenis jest świetny na obecną chwile, mnóstwo płaskiej gry po kątach.

Glowny typ to Zheng, nie wiem jak ją ugryść, w smie to tak:

Zheng wygra mecz 3.10 1/10
Zheng +4.5 gema 1.80 2/10

i najważniejsze:

Zheng - Jankovic [OVER 21.5 gema] 1.80 4/10

Każda 3 setówka daje over lub dwa zacięte sety. Po tym co pokazała Serbka w pierwszym meczu nie wróże jej sukcesów na USO, z drugiej strony przeciwnicy Jeleny też przesadzają, Chinka łatwo nie wygra. JJ ma najlepszą def w WTA Tour, super biega, dobrze się ustawia, to będzie trudny zacięty mecz dla obu. Przynajmniej tak mi się wydaje. Chinka też mocna, solidna, słabo serwuje niestety.

miodzik 0

miodzik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bielsko-Biala
Rox pozwól że skomentuję Twój typ na Zheng. Ja osobiście także ją gram z handi oraz over gemowy, nawiasem mówiąc w william hillu jest linia 20.5 za 1.83. Mam tylko małą wątpliwość co do wyboru stawki przez Ciebie w obu przypadkach, tzn przy wyniku np 6-4, 6-4 dla Jankovic wchodzi typ na handi 4.5 ale nie wchodzi over 21.5 który żeby wejść muszą być 3 sety lub 2 a w tym jeden bardzo zacięty, co oczywiście jest bardzo prawdopodobne. Uważam po prostu że z logicznego punktu widzenia stawka na oba typy powinna być ta sama lub większa na hc +4.5....popraw mnie jeśli rozumuję niewłaściwie;)
Tak czy inaczej życzę powodzenia, w zasadzie dla nas obojga. pozdrawiam

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Dlaczego?

a jesli Zheng wygra 7-6 2-6 2-6

Handi nie wchodzi, over wchodzi, dla mnie 3 sety to podstawa na analize tego meczu, zakladam mozliwosc 2 setow zacietych w co watpie ale to dodatek w razie czego, dlatego lepiej over niz typ 3 sety, jankovic jak bedize dostawac np. 4-1 moze odpuscic maja na uwage wszystkie okolicznosci, jej problemy zdrowotne i mecz Sofia, zakladam realny scenariusz ze w jednym z setow Chinka wygra wysoko a pozostale moze uwalic. Wczoraj Peng miala 7-6 po ladnym tb i nagle 1-6 w 3 secie, to bardszo czeste zjawisko. 3 sety postawa a czy zheng starczy 4.5 gema to bog jeden wie. Mozliwy ten przebieg taki ze jeden set zaciety na 76 75 ktory wygrywa Jie a potem klapa jak wyzej w wyniku. Rwoniez 6-4 1-6 2-6 daje over a przegrana gemowa itd itd.

maestro76 3

maestro76

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
zheng ma spora szanse pokonac jelene-watpie aby serbce udalo sie zregenerowac w jeden dzien ale to mimo wszystko turniejowa 1-sam zagralem +4,5 gema dla zheng.

jezeli jankovic faktycznie jest w fatalnej formie fizycznej to nalezy zagrac przeciwko niej w grze mieszanej-co prawda gra z niezlym verdasco ale on sam raczej srebotnik i niezlego debliste zimonjica nie bedzie w stanie pokonac.

do tego dokladam +22,5 gema w meczu azarenka-wozniacki--dwie swietnie ostatnio grajace zawodniczki-moze byc zaciety pojedynek

K.Srebotnik/N.Zimonjic - J.Jankovic/F.Verdasco
typ:1
kurs:1,48

J.Jankovic - Jie Zheng handi + 4,5
typ:2 ✅
kurs:1,8

V.Azarenka - C.Wozniacki

typ:+ 22,5 gema⛔
kurs:1,80

T 0

tominho

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Madryt
A.Radwanska-Cibulkova ( 0;2 ) kurs 3,4 juz w internecie wyczytalem ze nasza rodaczka moze przegrac z bolem bo ma odciski i kupila sobie wkladki za 1500 zl .

Radwanska Agnieszka (Pol.) 2 6 6 6 1.51 Doha betonowa
Cibulkova Dominika (Svk) 1 4 7 4

Ostatni mecz zakoncyzl sie zwycieztwem naszej rodaczki . Dzis mysle ze gladko polegnie

maestro76 3

maestro76

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Agnieszka Radwanska (POL) - Dominika Cibulkova (SVK)

za 2,30 mozna zaryzykowac domonike-w obecnej formie obydwu zawodniczek wieksze szanse na zwyciestwo ma slowaczka-jezeli jest w pelni sil zagania radwanska
typ:2⛔
kurs:2,30

-polecam rowniez handi(+2,5) na slowaczke za 1,80⛔

Alize Cornet (FRA) - Anna-Lena Groenefeld (GER)

niemka ma swietny serwis,jest w formie ale poza pokonaniem hantuchovej w ciagu ostatniego roku nie grala z zadna lepsza zawodniczka-cornet odwrotnie sporo wygranych z czolowka ale na clayu
typ:1
kurs:1,50⛔

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Petrova - Pennetta 1.35 ⛔

Z czystym sumieniem to mozna dzis polecić tylko Petrovą. Nadia w dobrej formie, jej ulubiona nawierzchnia. Ona ma trudny sezon, początek beznadziejny, duża nadwaga, teraz raczej wszystko wróciło do normy. Gdyby nie jej charakter i kontuzje spokojnie mogłabyć liderką rozgrywek. Poprawiła również serwis. Flavia to bardoz grozna zawodniczka na naiwerzchni clay, na szybszych kortach nie idzie jej już tak dobrze chociaż w jakims sensie ten sezon jest przełomowy bo Włoszka pierwszy raz zaszła bardzo daleko w turnieju w Stanach na hardzie, tylko, że obsada była słaba a to ma znaczenie. H2H 1-1 na hardzie jeszcze nie grały, na trawie lepsza Rosjanka, na cegle Włoszka. Warunki fizyczne Włoszka znakomite, Nadia troszke za dużo waży ale to i tak poprawiło się patrząc jak wyglądała na początku sezonu. Całkiem możliwe trzy sety, Flavia to trudna rywalka, dobrze biega, dużo piłek przebija i zmusza rywalki do uderzeń kończących, akurat ten element to duzy atut Petrovej ale nie zawsze wiec nie zakladam ze bedzie na pewno latwe 2:0. Over 20.5 realne a kurs 2.0 też ciekawie wygląda mimo to pewniejsza jest wygrana Nadii.

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Dominika Cibulkova - Agnieszka Radwańska 1 @ 2.14
Nie dośc że to moja ulubiona tenisistka ( wraz z Jaśką ), to na dodatek taki ładny kurs na nią. 2.14 na Słowaczkę biorę bez wahania. Waleczna to bestia, nie odpuści żadnej piłki, gra z ogromnym zaangażowaniem. Póki co w tym turnieju idzie jej bardzo dobrze, spokojne i pewne zwycięstwa z Crybas i Olaru. A krecz w New Haven? Walczyła z Wozniacki jak równy z równym, dlatego podejrzewam że nie kontuzja a chęc lepszego przygotowania się do Wielkiego Szlema była głównym powodem rezygnacji z dalszej gry. Bo o kontuzji jakiejkolwiek nic mi nie wiadomo. A Isia? Gra marnie, jak sam Papa Radwański zauważył, radości w jej grze brak. A co gorsza, nie potrai spokojnie dograc seta z ledwo poruszającą się z powodu kontuzji stopy Duque Marino, tylko z 2:0 robi 3:5* i musi bic się o zwycięstwo z przeciętną, kontuzjowaną zawodniczką. No cuż, nie widzę Isi w dalszej rundzie turnieju. Co prawda nie powinno się grac przeciwko rodakom, ale akurat tutaj moja sympatia leży po stronie Słowaczki, no i dodatkowo Dominika jest w lepszej formie. Spokojnie typ do grania. A wyżej wspomniany handi? z nim to już można grac bez wahania.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Wozniacki - Jankovic 2.17
Wozniacki +1.5 seta 1.35

Chyba naturalny typ, przeciw Jankovic ale nie tylko przeciw Serbce bo przecież Wozniacki to klasowa zawodniczka. Według mnie przyszła największa gwiazda WTA Tour i liderka rankingu. Dunka ma same atuty, zachwyca swoją grą. Bardzo dobrze serwuje, trzyma się linii końcowej gdzie gra na bardzo wysokim poziomie. Jankovic ciągle łamała się z Jie Zheng, nie potrafiła przymać podania i to może być problem bo Caro gra mocniej niż Zheng i nie robi tak prostych, głupich blędow. Tym własnie Chinka przegrala. Wozniacki zagrala niezly mecz z Viki Azarenka, bardzo pewnie wyglada jej gra caly czas mam wrażenie, że jest coraz lepsza. Jelena ciagle narzeka na urazy, ciągle jakies kontuzje, bardzo duża liczna meczów moze nie wytrzymac tego meczu mimo, że ma swietna kondycję.

elwis1 0

elwis1

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
zgadzam sie z typem na Wozniacki sam na nia gram. Co do Jeleny Jankovic i zaslanianiem sie kontuzjami to moze byc tak samo jak wczoraj z Andreasem Jonssonem
(zasłona dymna)

Caroline mimo młodego wieku jest bardzo silna psychicznie. Porownalbym ja w tym aspekcie do Dinary Safiny. W New Heaven, gdzie grala w półfinale z Alize Cornet w 2 secie przegrywala 3:0, a mimo to wygrala o ile pamietam 6:4. Zrobilo to na mnie duze wrazenie w koncu Cornet to nie jakas kelnerka:p. Na livemecz jest fajna opcja ogladalem piłka po piłce mecz Wozniacki vs Azarenka i przy podaniu Dunki wygrywala Caroline praktycznie zawsze 40:15 lub 40:0. Swiadczy to o tym jak mowi Roxanne, ze ma mocny serw. Przyznam sie szczerze, ze ostatnio LIVE ogladalem Dunke jakos 2 miesiecy temu, gdzie grala w polfinale z Errani (chyba). Juz wtedy grala bardzo dobrze, a jej ostatnie wyniki swiadcza, ze poprawila wiele w swojej grze (jak ja ogladalem to robila za duzo niewymuszonych bledow) w przeciwienstwie do ostatniego swojego meczu
(tylko 14 błędów)

Zastanawia mnie jedno. Ok Wozniacki miala tylko 14 bledow, ale Azarenka az 47. Czy Wozniacki zagrala tak wspaniały mecz, czy Victoria Azarenka taki slaby?

Co do Jankovic to w meczu z Zheng miala az 8 podwojnych błędów i wg mnie za duzo uderzała pilka w siatkę. Trzeba jednak podkreslic wspaniala obrone Jankovic.

Podsumowujac: Jesli Wozniacki zagrala dobry mecz z Azarenka to biore ja po kursie okolo 2,15. Roxanne ogladalas ten mecz czy mowisz to tylko na podstawie relacji lub
czegos podobnego?

railwayman 0

railwayman

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Sompolno
Dementieva, Elena : Li, Na

6 w rankingu Rosjanka zmierzy się z 36 w rankingu Chinka.Obie zawodniczki udanie(chociaż Li pechowo,bo na 4 miejscu)zaprezentowały się na olimpiadzie.Dementieva,bo ma świetną formę,a Li może dobra forma i wielka motywacja aby dobrze zaprezentować się u siebie w domu.Jak Dementieva się rozkręci to zachodzi daleko,a tak jest teraz więc myślę,że półfinał w jej wykonaniu będzie.Li poza igrzyskami nic wielkiego nie pokazuje i często odpada właśnie w tej części turnieju.Elena w drodze do tego spotkania pokonała:
29/08-08 R32 Dementieva, Elena vs. Keothavong, Anne 2:0 63 64
27/08-08 R64 Dementieva, Elena vs. Parmentier, Pauline 2:0 62 61
25/08-08 R128 Dementieva, Elena vs. Amanmuradova, Akgul 2:0 64 75
wszystko ładnie i przyjemnic
a Li:
29/08-08 R32 Li, Na vs. Makarova, Ekaterina 2:1 61 46 62
27/08-08 R64 Li, Na vs. Errani, Sara 2:1 46 62 60
25/08-08 R128 Li, Na vs. Peer, Shahar 2:1 26 60 61
w każdym meczu straciła seta,siły a zawodniczki na pewno nie były pokroju Eleny...
Więc go go go ELENA!!!

mozi 552

mozi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Spotkanie: Agnieszka Radwańska - Venus Williams
Typ: Agnieszka Radwańska
Kurs: 3.60
Bukmacher: bet-at-home
Jutro wieczorem polskiego czasu nasza rodaczka Aga Radwańska stoczy bój o cwiercfinał wielkoszlemowego US Open z czarnoskórą Amerykanką Venus Williams. Forma Agi ostatnio średnia, a to przez kontuzje z którą zmaga się już od jakiegoś czasu, progbem zaczął się podobno pod koniec Wimbledonu w którym &#39;&#39;Isia&#39;&#39; spisała się świetnie (cwiercfinał) następnie odpadła w półfinale jednak słabo obsadzonego turnieju w Sztokholmie (odpadła z wielkim talentem o Polskich korzeniach Caroline Wozniacki) następnie olimpiada w której poległa juz w drugiej rundzie z Włoszką Schiavone.
Dopiero ten turniej w wykonaniu Polki niezły przede wszystkim pierwsze sety( w 3 meczach straciła 4 gemy, w drugich setach nie jest juz tak kolorowo przegrane 11 gemy ale co najważniejsze nie straciła seta). Jej rywalka to zwyciężczyni tegorocznego Wimbledonu, cwiercfinalistka Olimpiady, a w tegorocznym US Open straciła zaledwie 11 gemów w 3 meczach. Oczywiście seta nie straciła. Statystyki przemawiają za Amerykanką, a przemawia za typem na Polkę? Moim zdaniem dwa aspekty po pierwsze to że Aga lubi sprawiac sensacje w tym turnieju (rok temu pokonała Sharapovą), a po drugie to że Venus gra w kratkę, a często gra tak jak by jej się wogule nie chciało, nie liczył bym na to jutro ale i tak Aga jutro nie będzie bez szans a przy tym kursie można pokusic się o typ na Polkę.

Status
Zamknięty.