>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

WTA Tour - Rzym, 13-19.05.2013

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Internazionali BNL d&#39;Italia

Miejsce: Rzym (Włochy)
Data: 13.05.2013-19.05.2013
Rozmiar drabinki: S-56 D-28
Nawierzchnia: Clay
Pula nagród: $2,369,000
Oficjalna strona: http://www.internazionalibnlditalia.com/

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz​

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
scotratez +4 Punkty (za dobrą robotę na forum, którą pewnie niewielu zauważa. Trzymaj się!)
dx2 9,6K

dx2

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Martic-Burdette 1 @1.72
Martic gra dobrze i jest niezla. Narazie ma pecha w losowaniach, ale jest to zawodniczka o ogromnym potencjale, o czym swiadczy dla przykladu wynik Martic z ubiegleo French Open. Martic grala nawet w ITF w Cagnes de Sure jeden trzysetowy mecz z Catlina Castano, ale oczywoiscie przyjechala tutaj do Rzymu. Bedzie dobrze. Po kontuzji Chorwatki juz jest tendencja wzrostowa i na Amerykanke powinno wystarczyc w takim turnieju na cegle jak Rzym.

psotnick 28,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Chanelle Scheepers v Melanie Oudin
(Zakłady na set)
Typ: Chanelle Scheepers wygra 2-0 @ 1.66 Bet365 ⛔ 4-6 0-6 :kwasny4565: szkoda gadać....

Para w której łatwo wskazać faworytkę. Scheepers bardzo przyzwoicie radzi sobie w ostatnich tygodniach na mączce. Zaliczyła półfinał w Fes pokonując po drodze kilka groźnych przeciwniczek (Cirstea, Torro-Flor, Mladenovic). W Madrycie również solidnie, bezproblemowe kwalifikacje (gdzie rozbiła między innymi Oudin), w 1 rundzie ograła Jankovic, w drugiej już bez szans z zaskakująco dobrze grającą ostatnio Ivanovic. Amerykanka z kolei z wielkiej nadziei amerykańskiego tenisa zsunęła się w otchłań niebytu. Notuje długą serię niepowodzeń (bilans 1-9 w ostatnich 10 meczach), w którą wpisała się również Scheepers ogrywając ją niemiłosiernie przed tygodniem w madryckich kwalifikacjach. Amerykance nie będzie również sprzyjać wolna nawierzchnia rzymskich kortów, to nie są jej wymarzone okoliczności przyrody do odbudowania formy. Afrykanerka lepiej obyta z mączką, co pokazała w ostatnich tygodniach.

siara_1984@wp 196

siara_1984@wp

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Jastrzebie Zdrój/Nowy Dwór Mazowiecki
Halep - Hantuchova⛔ Ręce opadają jak się widzi taką gre
Typ: 2
Kurs: 1.60

Taki kurs biorę z pocałowaniem ręki. Daniela ostatnio całkiem nie źle zaczeła grać i widze że passe podtrzymuje bo wczoraj wygrała z Voskoboeva. Na turnieju w Madrycie dobrze się zaprezentowała bo odprawiła Stephens i Kvitovą i dopiero zatrzymała ją silna Kanepi więc wstydu nie ma.

mad3rs 2,5K

mad3rs

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
???? Oudin M. v Hampton J.
1,81 Pinnacle Sports

Kwalifikacje do turnieju w Rzymie, na ostatniej prostej do turnieju głównego wewnętrzny pojedynek Amerykanek, gdzie typuję zwycięstwo Jamie Hampton, która według mnie jest zdecydowanie lepszą tenisistką. Jedyne co może przemawiać za Oudin to bilans bezpośrednich pojedynków bo tutaj prowadzi 2-0 jednak oba spotkania odbyły się trzy lata temu. Hampton na clayu gra średnio, jednak na dzisiejszą rywalkę powinno to w zupełności wystarczyć. Kurs bardzo dobry, Oudin pokonała wczoraj Scheppers, która miewa duże zachwiania formy. Hampton po dość trudnym spotkaniu pokonała reprezentantkę gospodarzy Federicę Di Sarrę. Oudin w tym sezonie gra bardzo słabo i nie widzę w tym meczu dla niej żadnych perspektyw.

majestro +1 Punkty (Sam miałem pisać analizę do tego mecuz, ale było późno i mi sie nie chciało. Dobry typ, oby wszedł :))
scotratez 3,8K

scotratez

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Memphis
Anabel Medina Garrigues - Yulia Putinseva - 2 (2,62)⛔
Bwin

Dziwi mnie trochę ten kurs. No ale z drugiej strony.. młoda Yulia wciąż w tenisie jest jeszcze no name pomimo, że weszła już do pierwszej setki. Jestem prawie pewien, iż będzie niedługo zdecydowanie wyżej w rankingu. Nie wiem jak będzie się kształtować jej regularność w trakcie trwania kariery, ale młoda obecnie gra z pazurem i potrafi długo trzymać piłkę na korcie. W pierwszej rundzie w Rzymie rozbiła doświadczoną Gruzinkę. W Madrycie narobiła problemów nawet Serenie Williams w pierwszym secie. Widać, że Madryt zrobił jej niezłe przetarcie przed Rzymem ponieważ tutaj jak na razie popełnia bardzo mało błędów. Co do rywalki to jest to typowa mączkowa zawodniczka. 30 letnia doświadczona Hiszpanka która gra według mnie w kratkę. W Madrycie również zagrała niezły turniej, ale już w Rzymie męczyła się z 26 letnią Włoszką która zagrała piach jeżeli spojrzymy na statystyki meczu. Nie wiem jakim sposobem się Anabel Medina Garrigues męczyła się z nią na 3 sety ale jednak. Drugie podanie Hiszpanki w każdym razie jest na bakier. Szanse oceniam 50/50%.

R 1,2K

radomiak1910

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Radom
Tenis WTA Kwalifikacje Rzym 13:20 12.05
Medina - Putintseva
typ: 2-0
2,20
bet365
Analiza
Dzis finaly kwalifikacji do turnieju WTA w Rzymie, w jednym z nich Anabel Medina spotka sie z Kazaszka, Putintseva. Hiszpanka to krolowa kortow ziemnych, oczywiscie jak na swoje mozliwosci i umiejetnosci. Anabel najlepsze wyniki osiaga na clayu i widac ze jest juz w swojej dobrej dyspozycji po nieudanym poczatku sezonu na clayu. Przed wlasna publicznoscia byla w czwartej rundzie w duzym turnieju w Madrycie, ulegla dopiero Serenie Williams, ktora zagra w dzisiejszym finale. Kazaszka to zawodniczka bardzo waleczna, ktora rowniez niezle radzi sobie na clayu, ale oczywiscie nie jest to poziom Hiszpanki. Przypomnijmy moze z jakimi zawodniczkami przegrywala Kazaszka w tym sezonie na ziemi, byly to Mladenovic, Konta i Williams. Dwa pierwsze nazwiska to nie jest poziom Hiszpanki, choc Mladenovic pokazala sie ostatnio z dobrej strony, to gdy pokonywala Kazaszke byla w mizernej dyspozycji. Doswiadczenie, ogrania sa dzis po stronie Anabel, umiejetnosci rowniez, jak i w moim odczuciu dyspozycji. Stawiam wiec zdecydowanie na Medine.

novo 203

novo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Witam z rana
Podzielę się z państwem od razu informacją, że nie rozumiem pewnej rzeczy. Chodzi o meczu Hantuchova - Halep i kurs wystawiony na Danielę. Mianowicie chodzi o 1,72. Przecież ona jest zdecydowaną faworytką tego spotkania. Ostatnio jest w całkiem niezlej formie. W Madycie fajnie sobie poczynała ograła nawet Kvitovą i Keys, odpadła z Kanepi. A Halep Rumunko co? nic. Ostatnio bardzo słabe wyniki. Szybko odpada. Kursy przesadzone według mnie. Hantuchova powinna pyknac Rumunkę. Gram na nią. W Bet365 mamy najwyższe kursy, normalnie na Danielę jest 1,6. Pozdro
⛔Hantuchova @1,72 Bet365
Kobieto .. puchu marny - jak mawiał poeta. Halep 7/7 BP.

novo 203

novo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Kolejny pik, który gram już dziś bo kursy spadną. Pavlyuchenkova - Oprandi 1. Kurs 1.57. Pavlyuchenkova znajduje się w imponującej formie. 3 maja br. te zawodniczki grały już ze sobą. Wygrała 2-1 Rosjanka. Pierwszy set to była wpadka. Przegrała go 0-6. Potem już zdominowała rywalkę. Myślę,że w Rzymie od startu Rosjanka przejmie inicjatywę i łatwo ten mecz wygra. Dobry mocny serwis, swietny forehand. Szkoli ją piękna Martina Hingis i widac efekty. Gra Rosjanki może się podobac, Oprandi to zwykła przebijaczka. Nothing special. Ponadto skoro kurs tak wysoki to od razu warto zagrac handi ujemne na Rosjankę, zapewne -2,5. Bet365 jeszcze tego nie wystawił. To zapewne będą moje jedyne piki na jutro.

⛔Pavlyuchenkova @1,57 Bet365
⛔Pavlyuchenkova ?? -2,5 ?? @?? Bet365
-------------------------------------------------------------------------
✅ Dimitrov @1,25 Bet365
✅Dimitrov -4,5 @1,90
Bet365
⛔Hantuchova @1,72 Bet365
✅Simon @1,3 Bet3 65
✅ Wawrinka @1,4 Be t365
⛔Pavlyuchenkova @1,57 Bet365
⛔Pavlyuchenkova ?? -2,5 ?? @?? Bet365
4W/3L | Skutecznośc 57 % | Średni kurs 1,6

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Paslek-Gdynia-Wroclaw
1)&quot;Gra Rosjanki może się podobać&quot; - zgadzam się i sam często gramw tym roku na nią.
2)&quot;Szkoli ją piękna Martina Hingis&quot; - mam inne poczucie piękna, ale ok:p Jak dla mnie Hingis to legendarna zawodniczka i na pewno ma dużą wiedzę, z której Rosjanka może skorzystać.
3) &quot;Oprandi to zwykła przebijaczka&quot; - może i tak, ale...

Udaję się w kierunku Oprandi, bo Anastasia wczoraj wieczorem grała jeszcze finał w Madrycie w deblu w parze z Safarovą (wygrały dość gładko) i dopiero po nim musiała udać się do Rzymu. Jakby nie patrzeć zmiana lokalizacji to też istotny czynnik i biorąc pod uwagę solidną przebijaczkę (ostanio wygrywała z Kuznetsovą, Peng, Bertens,Gajdosovą) i fakt, że 3.maja rozegrały 3 sety skłaniam się bardziej ku dwóm poniższym typom:

Over 20,5 g Unibet 1,83⛔
Oprandi win Unibet 2,30✅

seboafc 576

seboafc

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zambrów
co do Rosjanki zgadzam się z Novo, Oporandi to może i solidna zawodniczka ale Pavlyuchenkova to przynajmniej poziom wyżej, niespodzianką była by jej porażka.
a myślę jeszcze nad Cibulkovą, piękna Mladenovic również nie jest jeszcze na tym poziomie, owszem gra dobrze oglądałem jej mecz z Kirlenko i gra nieźle, ale Cibulkova broni ćwierćfinału z tamtego roku, o jakimś odpuszczaniu nie ma mowy. W Miami Domi wygrała 6-2,6-3 i jutro powinno być podobnie.
Cibulkova 1.33 bet365
Pavluchenkova 1.53 bet365

mazepa 75

mazepa

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Pavluchenkovej za 1,53 nie ruszam, wolę zagrac na Oprandi, która na mączce uwilebia i potrafi grać i w dodatku jest u siebie. Co do Pavluczenkovej to skąd ten optymizm ? bo wygrała turniej w Oeiras !! Przypomnę, że Rosjanka gra w kratkę w tym roku - finał w Brisbane a za chwilę porazka w AO z Tsurenko, w Paryżu z Wickmayer, a w Dubaju z Ivanovic. Idąc dalej dobry występ w Malezji, a za chwilę porazka IW z Larsson 0:2 i w Miami z Muguruzą, a pożniej znowu zwrot o 360 i wygrana w Monterrey. Uwazajcie zeby sie nie skonczyło tak jak z Hantuchova i Scheepers.

Oprandi - 2,37 Bet365✅✅✅:grin:

toolmajster +8 Punkty (słusznie)
dx2 9,6K

dx2

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Schiavone-Bertens 1 @1.55
A ja mysle, ze Schiavone wygra, bo widzialem Wloszke w Marakeszu i jest w formie. Madryt jej nie poszedl i przegrala z Torro-Flores (2-6 5-7), ale Schiavone dala sie zaskoczyc ewidentnie dobrze grajacej Hiszpance. W drugim secie z 2-5 Wloszka wyciagnela jeszcze na 5-5, ale ostatecznie wyszly z tego nici. Tutaj stawiam jednak na ekstriumfatorke French Open, tym bardziej ze Bertens do Rzymu przyjedzie po raz pierwszy.

seboafc 576

seboafc

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zambrów
Cibulkova 1.33 Bet365
Pavluchenkova 1.53 Bet365
Cristea 1.5 bet365
Cristea jak chce to potrafi. Morita ma talent i umiejętności, ale zdaję mi się że raczej jej gra pasuje na bardziej szybsze korty. Fakt w Oireas przeszła dwie rundy ale jej miejsce raczej jest na szybszych nawierzchniach. Sorana broni 1/16 z tamtego roku, i myślę że zależy jej na obronie punktów. Jak dla mnie win Rumunki a jak będzie zobaczymy. H2H 3-1 dla Rumunki, spotkały się tydzień temu w Madrycie 3-0 i poddanie meczu przez Japonkę .

psotnick 28,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Niculescu, Monica – Peng, Shuai
Liczba Gemów
Typ: Over 20.5 @ 1.82 Unibet ✅ 6-4 3-6 2-6

Obie zawodniczki pod formą. Zarówno Niculescu (5-5 w ostatnich 10 meczach), jak i Peng (4-6) nie prezentują w tej chwili nawet połowy swoich całkiem dużych przecież możliwości. Do bólu defensywny, slajsowany styl gry Rumunki w starciu z rozregulowanym celownikiem Chinki na wolnej rzymskiej mączce jest zapowiedzią długiego pokazu niemocy , którego nie będzie się dało oglądać. Trudno będzie w nim o jakiś przełom dla którejś zawodniczki, ale z pewnością można spodziewać się wyczerpującej batalii do ostatnich piłek, co nie byłoby żadnym zaskoczeniem biorąc pod uwagę, że wszystkie dotychczasowe mecze obu tenisistek kończyły się na pełnym dystansie. Linia niższa niż gdzie indziej, moim zdaniem warto z niej skorzystać.
Jekaterina Makarowa (RUS) – Melanie Oudin (USA)
Ile gemów zostanie rozegranych podczas meczu?
Typ: Więcej niż 18,5 @ 1.75 Bwin ✅ 6-2 5-7 2-4 Makarova ret.
Amerykanka notuje maleńkie odrodzenie, bo przejście kwalifikacji do tak dużego turnieju to dla niej duża odmiana po długiej serii niepowodzeń. Gładkie ogranie Scheepers i odwrócenie meczu z Hampton po przegranej pierwszej partii są niewątpliwie jakimś pozytywny sygnałem dla Oudin, biorąc pod uwagę, że mączka nigdy nie była jej ulubioną nawierzchnią. Makarova błysnęła w Madrycie, gdzie ograła między innymi Azarenkę, ale kto widział ten mecz, to wie, że Wika w dwóch ostatnich setach nie uprzykrzała zbytnio życia rywalce. Mały renesans formy Oudin raczej nie wystarczy na wygraną, ale myślę, że te 7-8 gemów powinno paść jej łupem, tym bardziej, że i Rosjanka może dodać coś od siebie do tej puli.

karciarz 16,2K

karciarz

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Twin Lagoon
Większość piszę, że Pavluchenkova gra dziś, ale jej mecz z Oprandi jest jutro.
Chyba, że ja źle patrzę,

mad3rs 2,5K

mad3rs

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Turniej: WTA Rzym
Spotkanie: Janković J. (-5g) v Pironkova T. ⛔
Typ: Pironkova T.
Kurs: 2.09
Bukmacher: Pinnacle Sports
Stawka: 2/10
Analiza:

Typ przeciwko faworytce tego meczu Jelenie Janković, która w ostatnich tygodniach zagubiła formę. Pironkova też na pewno nie jest zadowolona ze swojej gry, jednak widziałem w meczu z Radwańską w Madrycie zalążki dobrej formy chociaż wynik o tym całkowicie nie świadczy. Bezpośrednie pojedynki obu tenisistek to zdecydowana dominacja Serbki, cztery wygrane spotkania, żadnej porażki. Ostatni mecz rozegrany w 2010 roku, reszta w 2007 i 2006 roku, więc zbyt dużej wagi do tych wyników nie można przywiązywać. Chciałem spróbować tutaj zagrać over, jednak zdecydowałem się na ten handicap, bo jednak z Jeleną to nigdy nie wiadomo, Pironkova na pewno nie zapomniała jak się gra w tenisa i nie jest tutaj na straconej pozycji. Typ zagrany na przeczucie, bo jak każdy kto siedzi w tym wie, że Janković jest tutaj faworytką. Można grać za małe stawki!

dx2 9,6K

dx2

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Turniej: WTA Rzym Spotkanie: Janković J. (-5g) v Pironkova T. Typ: Pironkova T. Kurs: 2.09
Biorac pod uwage fakt, ze jest to ulubiony turniej Jankovic na cegle, ktory wygrywala i jgdzie jeszcze raz byla w finale to na pewno bym tak nie dal, ale powodzenia.

civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Stephens - Pennetta 1 2.50 @bet365 ✅
Stephens jest raczej słaba na mączce (aczkolwiek rok temu miała 4R w RG), ale Pennetta od powrotu gra fatalnie i obecnie wypadła nawet z pierwszej setki rankingu WTA. Młoda Amerykanka jeżeli się spręży jest w stanie pokonać Włoszkę, co przy kursie 2.5 jest warte spróbowania.

toolmajster +8 Punkty (brawo)
scotratez 3,8K

scotratez

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Memphis
Venus Williams - Laura Robson - 1 (1,85)⛔
Pinnacle Sports

Po takim kursie bardzo chętnie podejmę się Venus Williams. Oczywiście kursy na Brytyjkę powoli lecą w dół a to za sprawą jej udanego występu w Madrycie. Widziałem Brytyjkę i powiem tak. Agnieszka Radwańska przegrała ten mecz a nie Brytyjka go wygrała. Z Rybarikova wcześniej męczyła się na trzy sety pomimo że Słowaczce w ogóle nie siedział serwis zwłaszcza drugi. Skuteczność drugiego wyniosła zaledwie 37%. Warto podkreślić że Brytyjka popełniła wtedy 8 błędów podwójnych. W meczu z Ana Ivanovic popełniła ich 11!. Ana Ivanovic wyłącznie na własne życzenie zafundowała sobie 3 sety z Brytyjką. Serbka nie jest znana z mocnej głowy. Sama popełniła 10 błędów podwójnych z Brytyjką. Reasumując - Laura gra nierówno i jest nieregularna. Zdarzają jej się dobre występy, ale na chwile obecną nie jest w stanie według mnie zagrać kilka spotkań na wysokim poziomie. Venus tutaj nie przyjechała dostać batów na dzień dobry i na pewno będzie chciała sobie zrobić dobre przetarcie przed Wielkim Szlemem w Paryżu. Na minus Amerykanki jest fakt że nic nie grała ostatnio na mączce. W tym roku grała jedynie w Charleston na tzn. pseudo-mączce i zaszła daleko. Podejrzewam że mecz będzie długi ale większe szanse upatruje po 32 letniej Amerykance która również nie powala regularnością jednak potrafi wykorzystywać błędy rywalek a takie na pewno będą po stronie Brytyjki.

Status
Zamknięty.