Ana Ivanovic 17,0 (stan james) – 1/10j
Oto moja faworytka, kurs jest bardzo wysoki, dlatego zdecydowałem się zagrać za minimalną stawkę. Nikt nie spodziewał się, że w roku 2010 wygra Hiszpanka grająca style serve&volley.
Ivanovic ma wielki potencjał do gry na każdej nawierzchni, na kortach ziemnych potrafi świetnie grać, zresztą wygranie Roland Garros 2008 nie można nazwać przypadkiem.
Brianti – Arn 2 2,40 (5dimes) – 5/10j
W tym meczu faworytkę upatruję w Węgierce, dlatego kurs 2,40 jest valuebetem. Alberta wczoraj męczyła się z Chinką Zheng, może po wyniku tego nie widać, ale mecz był bardzo zacięty. Gdyby w końcówce drugiego seta Azjatka jeszcze mocniej przycisnęła to być może dziś ona byłaby w II rundzie. Włoszkę ten mecz wiele kosztował, były bardzo długie wymiany i żadna nie chciała odpuścić.
Greta Arn ograła wczoraj Kuznetsovą, która wcale źle nie grała. Może ich mecz trwał bardzo długo, ale obie nie grały tenisa, który wykańcza fizycznie. Zresztą Arn zawsze znana była ze świetnego przygotowania fizycznego, mimo 31 lat nadal z kondycją nie ma problemów.
Bartoli – Medina Garrigues 2 1,67 (william hill) – 5/10j
Medina miała bardzo słaby rok 2010, wydawało się, że nie wróci już do swojej najlepszej dyspozycji…Hiszpanka jednak postanowiła mocno popracować nad swoim tenisem i na wyniki długo nie trzeba było czekać. Początek sezonu średni, potem z turnieju na turniej grała już coraz lepiej, a w Estoril pokazała się ze swojej najlepszej strony i wygrała turniej.
Anabel na kortach ziemnych grać potrafi jak mało kto, jeżeli utrzyma swoją wysoką formę to może w tym turnieju namieszać.
Bartoli ze swoim stylem gry będzie miała bardzo ciężko coś zwojować w tym meczu, tym bardziej, że po drugiej stronie siatki będzie dobrze dysponowana specjalistka od kortów ziemnych.
Mattek – Gajdosova 1 2,10 (bet365) – 5/10j
Wczoraj stawiałem przeciw Amerykance, dziś wiem, że nie powinienem tego robić. Mattek jest w wysokiej formie, swój ofensywny
tenis dobrze wykorzystuje na tej nawierzchni. Wczoraj Pennetta robiła co mogła, aby zatrzymać rozpędzoną Bethanie, ale niewiele mogła zrobić…
Gajdosova też preferuje ofensywne, ale w tym meczu powinna zostać zepchnięta do defensywy, ponieważ siła „ognia” jest większa po stronie Amerykanki.