Japonia - Portoryko 2 @1.75:jezora:
Gdy zobaczyłem kurs na Portoryko to prawie osłupiałem i już na początku pisze, że gram ten typ za sporą stawkę
Bukmacherzy wystawiając kurs na ten mecz kierowali się chyba pozycją w tabeli obu zespołów -
Japonia jest 6 a Portoryko 7.
Japonia, tak wysoka pozycje zajmuje tylko dlatego, że grali ze słabszymi zespołami, wystarczy spojrzeć na najbliższy terminarz Japończyków -
Hiszpania,
USA, Bułgaria i
Brazylia, a więc najmocniejsze zespoły. Portoryko natomiast ma już za sobą praktycznie wszystkie najlepsze zespoły, pozostało im jeszcze z tych najmocniejszych ekip -
Rosja a i tak zajmują bardzo dobre miejsce i wciąż się liczą w walce o awans do IO. Oglądałem kilka meczy Japończyków i szczerze powiem, że nie zachwycili mnie swą grą. Przegrali na 6 spotkań cztery mecze, a w ostatnim meczu mimo, że wygrali, ale nie dzięki swojej grze a grze rywalowi. Egipt to outsider Pucharu Świata a
Japonia strasznie się męczyła z nimi.
Japonia wygrała dzisiaj tylko i wyłącznie, dlatego że Egipcjanom zabrakło doświadczenia w końcówce 4 seta, siatkarze z Czarnego Lądu prowadzili już 23:20 i popełnili kilka głupich błędów( głownie rozgrywający ), to ich podłamało i przegrali w 5 secie... Portoryko również dzisiaj nie zachwyciło, popełnili wręcz taki sam błąd co Egipt - przegrali wygrany mecz. Prowadzili 2:0 w setach i przegrali 3:2. Ale analizując grę Portoryko należy wspomnieć poprzednie mecze - Pokonali takie zespoły jak
USA, czy Hiszpanie
Dla porównania Portoryko rozbiło bez problemów 0:3 Egipt... Portoryko jak na swoje możliwości spisuje się bardzo dobrze, szczególnie w ataku grają bardzo dobrze, i myślę, że będą mieli jutro bardzo dużą przewagę nad Japończykami. Siatkarze Portoryko są bardzo mocni fizycznie co może mieć również znaczenie nad grającymi technicznie Japończykami, są również mocni psychicznie i porażka z Argentyną nie powinna ich jakoś zdołować. Podejdą zmotywowani do tego meczu i nie pozwolą sobie na porażkę, aby oddalić się od awansu do IO
:jezora:
0:3