P
12
Mianowicie ponad tydzień temu dostałem dość duży przelew od internetowego bukmachera który był wyższy od mojej wygranej na którą oczekiwałem...Pieniądze podjąłem ucieszony licząc że jest to jakiś bonus lub dar niebios bo przed wypłatą dwukrotnie byłem proszony o dokładne dane osobowe i numer konta...Wczoraj zadzwonił do mnie bank z infoirmacją że jakiś inny zagraniczny bank prosi o zwrot tej kasy...Ja tej kasy nie posiadam ponieważ oddałem długi a oddajac je nie liczylem sie ze zwrotem tej kasy traktujac ja jako wygrana...Przez neta wyczytalem ze nie musze w takim wypadku oddac tej kasy bo moj przypadek kwalifikuje sie pod art.409 KC...artykul ten mowi ze jesli doszlo do bezpodstawnego wzbogacenia a osoba korzysc te wydala lub utracila w taki sposob ze nie jest juz wzbogacona to nie ma ona obowiazku zwrotu takiego swiadczenia chyba ze tracac lub zuzywajac te korzysc liczyla sie z mozliwoscia zwrotu...Jak myslicie oddac ta kase czy walczyc? Przeciez to nie moja wina ze bank sie pomylil...Czekam na wasze opinie