>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Welsh Open - kwalifikacje 19.01-22.01.2010

Status
Zamknięty.
assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Verona

Dopiero co zakończył się Masters, a już w najbliższy wtorek rozpoczynają się kwalifikacje do Welsh Open jednego z najbardziej popularnych turniejów snookerowych, który rozpocznie się w poniedziałek 25.01.

W jednym walijskim turnieju rankingowym bierze udział 32 zawodników, którzy grają ze sobą systemem play-off.

Punktacja za poszczególne fazy WO przedstawia się następująco:

Na dokładniejsze informacje co do WO zaczkajmy do rozpoczęcia się turnieju głównego. Obecnie skupmy się przede wszystkim na kwalifikacjach.. ;)

Kwalifikację będą trwać 4 dni, czyli od wtorku do piątku (wyjątkiem mecz Stevensa i jego rywala, który zostanie zagrany awansem 25.01 już w turnieju głównym). Mecze o awans do WO odbędą się, jak zwykle w Prestatyn.
Do turnieju głównego awansuje 16 zawodników, którzy po 22.01 pozostaną na placu boju. Dołączą tym samym do najlepszych 16 snookerzystów rankingu oficjalnego sezonu 2009/2010 i wspólnie utworzą &quot;grupę&quot; 32 graczy, którzy rozpoczną zmagania w tym turnieju.

Rozpiska meczów kwalifikacyjnych (w czasie trwania kwalifikacji będzie ona odpowiednio uzupełniana):

Dzień 1:
Wtorek, 19.01.2010
godzina: 11:00

1. Lee Page v David Hogan 5-3
2. Ben Woollaston v Joe Jogia 3-5
3. Daniel Wells v James Wattana 4-5
4. Simon Bedford v Tony Drago 3-5
5. Lee Spick v Jimmy Robertson 1-5
6. Li Hang v Ian Preece 5-4
7. Chris Norbury v Jordan Brown 4-5
8. Matthew Selt v David Gray 5-3

Dzień 1:
Wtorek, 19.01.2010
godzina: 17:00

9. Bjorn Haneveer v Andrew Norman 5-1
10. Atthasit Mahitthi v Mark Boyle 5-wo
11. Stephen Rowlings v Mei Xi Wen 5-4
12. Patrick Wallace v Brendan O’Donoghue 5-2
13. Craig Steadman v Sam Baird 5-3
14. Matthew Couch v Zhang Anda 2-5
15. Xiao Guo Dong v Michael White 5-2
16. Noppadol Sangnil v Thepchaiya Un-Nooh 4-5

Dzień 2:
Środa, 20.11.2009

17. Andy Hicks v Lee Page 5-2
18. Liu Song v Joe Jogia 5-0
19. Robert Milkins v James Wattana 5-3
20. Peter Lines v Tony Drago 2-5
21. David Gilbert v Jimmy Robertson 5-3
22. Jin Long v Li Hang 3-5
23. Jimmy White v Jordan Brown 5-1
24. Rod Lawler v Matthew Selt 0-5

Dzień 2:
Środa, 20.11.2009

25. John Parrott v Bjorn Haneveer 2-5
26. David Morris v Atthasit Mahitthi 5-1
27. Tom Ford v Stephen Rowlings 5-2
28. Barry Pinches v Patrick Wallace 5-1
29. David Roe v Craig Steadman 2-5
30. Mark Joyce v Zhang Anda 4-5
31. Joe Delany v Xiao Guo Dong 2-5
32. Paul Davies v Thepchaiya Un-Nooh 4-5

Dzień 3:
Czwartek, 21.11.2009

33. Mark Davis v Andy Hicks 5-1
34. Adrian Gunnell v Liu Song 2-5
35. Stuart Pettman v Robert Milkins 5-4
36. Jimmy Michie v Tony Drago 2-5
37. Andrew Higginson v David Gilbert 5-3
38. Mike Dunn v Li Hang 4-5
39. Ian McCulloch v Jimmy White 5-4
40. Dominic Dale v Matthew Selt 5-1

Dzień 3:
Czwartek, 21.11.2009

41. Anthony Hamilton v Bjorn Haneveer 5-4
42. Alan McManus v David Morris 5-4
43. Jamie Burnett v Tom Ford 4-5
44. Martin Gould v Barry Pinches 4-5
45. Rory McLeod v Craig Steadman 5-3
46. Marcus Campbell v Zhang Anda 5-2
47. Ken Doherty v Xiao Guo Dong 5-1
48. Michael Judge v Thepchaiya Un-Nooh 5-1

Dzień 4:
Piątek, 22.11.2009

49. Joe Swail v Mark Davis
50. Michael Holt v Liu Song
51. Dave Harold v Stuart Pettman
52. Gerard Greene v Tony Drago
53. Stephen Lee v Andrew Higginson
54. Fergal O’Brien v Li Hang
55. Barry Hawkins v Ian McCulloch
56. Steve Davis v Dominic Dale

Dzień 4:
Piątek, 22.11.2009

57. Stuart Bingham v Anthony Hamilton
58. Jamie Cope v Alan McManus
59. Ricky Walden v Tom Ford
60. Matthew Stevens v Barry Pinches (HELD OVER)
61. Judd Trump v Rory McLeod
62. Nigel Bond v Marcus Campbell
63. Graeme Dott v Ken Doherty
64. Liang Wenbo v Michael Judge

Wszystkie spotkanie eliminacyjne będą toczone do 5 wygranych frejmów, czyli maksymalnie może paść podczas jednego meczu 9 frejmów.

Oficjalny LIVE Welsh Open &gt;&gt;&gt; LIVE

Oferty u bukmacherów na te eliminacje narazie jeszcze nie ma, ale myślę, że niedługo na pewno sie pojawi i wtedy od razu ją wrzucę.

Zapraszam do dyskusji.. ;)

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Verona
No i mamy oferte na pierwszy dzień kwalifikacji do Welsh Open:

Kursy ciekawe. Najlepszymi typami wydają się być Michael White po kursie 1.57 i Matthew Selt na którego Sportingbet proponuje przelicznik 1.50. Tych dwóch zawodników zagram najprawdopodobniej w dubelku.

Z wyższych kursów, jak zwykle, w 1 rundach James Wattana (2.37) i Tony Drago (2.20). Oboje na pewno nie są zdecydowanymi faworytami ale szanse na zwycięstwo mają i jeśli zagrają choć trochę tak jak potrafią to powinni awansować.

Nie wiem również dlaczego tak duży kurs na Sangnila, którego szansę z Un-Noohem oceniam 50/50 ale typowanie na tego zawodnika odpuszczę.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Verona
Sądziłem, że ktoś prócz mnie w temacie kwalifikacji się wypowie a tu pustka. Cóż. Może jutro ;)

Dziś 3/4. Szkoda tylko, że zawiodł mnie ten najpewniejszy typ czyli White. Selt poradził sobie bez problemów, a utytułowani Wattana i Drago po męczarniach ale również dali radę. Trudno jednak nie być zadowolonym choć nie wzbogaciłem się ani trochę (patrz: mój temat z typami).

Na jutro Sportingbet wystawił tak jak robił to już wcześniej ofertę tylko na mecze zaczynające się od 11. Na popołudniowe pojedynki kursy pojawią się pewnie dopiero jutro około południa.

No i co by tu powiedzieć. Ano, kursy śmieszne. Szczególnie na Hicksa i Milkinsa. Po 1.22 i 1.28 ja na nich na pewno nie zagram.

Interesujący wydaje się być typ na Joe Jogię. Kurs 1.80 na pogromcę niezłego w tym sezonie Woolastona to chyba trochę za dużo, dlatego warto go zagrać. Dodatkowo powinien wygrać Matthew Selt, ale kurs też mógłby być większy bo 1.57 z Lawlerem to trochę za mało ale mimo wszystko do gry no i Jimmy White. Kompromitacji symbolu snookera z anonimowym Brownem nie przewiduje.

draco09 0

draco09

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Dolnoslaskie
Chętnie bym się wypowiedział, ale nie jestem na tyle blisko snookera i nie mam aż takiej wiedzy, żeby cokolwiek napisać o większości tych zawodników. Nigdy nie widziałem ich przy stole a granie w oparciu o kursy to głupota :p z powyższych panów znam tylko Selta, Whita, Linesa, Drago i biedaczka Milkinsa, niestety dawno nie widziałem ich przy snookerowym stole i nie wiem na co ich stać. Może poza White&#39;em, ale nigdy nie miałem do niego przekonania wiec odpuszczam granie i czekam na turniej główny ;)

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Verona
Chętnie bym się wypowiedział, ale nie jestem na tyle blisko snookera i nie mam aż takiej wiedzy, żeby cokolwiek napisać o większości tych zawodników. Nigdy nie widziałem ich przy stole a granie w oparciu o kursy to głupota :p z powyższych panów znam tylko Selta, Whita, Linesa, Drago i biedaczka Milkinsa, niestety dawno nie widziałem ich przy snookerowym stole i nie wiem na co ich stać. Może poza White&#39;em, ale nigdy nie miałem do niego przekonania wiec odpuszczam granie i czekam na turniej główny ;)

Czemu Milkins to biedaczek? ;)

Za mniejsze stawki można się na te kwalifikacje pobawić. Pojawiła się oferta popołudniowa. Nie wiem jednak czemu mecz Roe - Steadman jest w niej pominięty.

Dziś już Jogia umiejętnie mi wybił z głowy stawianie więc tylko na sucho. Barry Pinches i Tom Ford. Kursy jednak niskie i pewnie bym nawet w przypadku porannego sukcesu dziś już nie grał. Kibicuje też Parrotowi, mam nadzieję że się stary mistrz nie skompromituje.

draco09 0

draco09

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Dolnoslaskie
Czemu Milkins to biedaczek? ;)

Zawsze mi go było szkoda przez jego problemy związane z słuchem :/ Szczególnie podczas jednego z finałów (nie pamiętam jaki to turniej), kiedy miał okazję zdobyć rankingowy tytuł. Wtedy chyba przegrał nieznacznie z Kingiem - ale pewności nie mam bo coś ostatnio pamięć mnie zawodzi :p

snajp 290

snajp

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
POLSKA
Myślę że Parotta można zagrać &quot;Papużka&quot; powinien sobie poradzić stary wyjadacz. :grin:

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Verona
Zawsze mi go było szkoda przez jego problemy związane z słuchem :/ Szczególnie podczas jednego z finałów (nie pamiętam jaki to turniej), kiedy miał okazję zdobyć rankingowy tytuł. Wtedy chyba przegrał nieznacznie z Kingiem - ale pewności nie mam bo coś ostatnio pamięć mnie zawodzi :p

Przyznam się bez bicia, że nie wiedziałem, że Milkins ma takowe problemy. Ogólnie to lubię tego zawodnika.. ;)

Myślę że Parotta można zagrać &quot;Papużka&quot; powinien sobie poradzić stary wyjadacz. :grin:

Powinien. Rywal bardzo przeciętny. Snajp liczę na dłuższe i częstsze wypowiedzi.. ;)

draco09 0

draco09

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Dolnoslaskie
Przyznam się bez bicia, że nie wiedziałem, że Milkins ma takowe problemy. Ogólnie to lubię tego zawodnika.. ;)

No i nie dziwie się, że nie słyszałeś... czasami szybciej pisze niż myślę :p Oczywiście miałem na myśli Joe Swail&#39;a a nie Milinsa. Daje sobie :zoltakartka: Nie mam pojęcia jak to się stało, ale pomieszałem nazwiska i skład finału. To było w zeszłorocznym Welsh Open, kiedy to w finale grał z Carterem.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Verona
No i Parrott przegrał. Widocznie rola komentatora bardziej mu odpowiada.

Selt, White, Pinches i Ford nie zawiedli i kolejny dzień propozycji kwalifikacyjnych wypadłby nieźle gdyby nie Jogia, który skompromitował się z mało znanym Chińczykiem Songiem przegrywając 0-5.. :|

Na jutrzejsze mecze zaczynające się od 11 oferta przedstawia się następująco:

Co by tu o tym powiedzieć. Ciężko widzę jutrzejsze obstawienie czegoś z tych pojedynków.
Napewniejszy wydaję się Andrew Higginson, ale warto wziąć pod uwagę, że rok temu w WO Gilbert zagrał bardzo dobrze. Tak czy inaczej na Higginsona po 1.66 bym się skusił. Dalej Tony Drago (1.83) i Mark Davis (1.66). Tony ponieważ pierwszy raz od dawna ma szansę na czwartą rundę kwalifikacji, a Davis bo to w końcu mistrz świata na 6 czerwonych z tego sezonu więc jest w niezłej formie. Rywali nie mają zbyt wymagających bo zarówno Michie jak i Hicks to przeciętniacy.

Ciekawy jestem wyniku pojedynku Dale - Selt. Walijczyk zrobi wszystko aby awansować do turnieju głownego, a Selt jest w świetnej formie. Szykuje sie że ten mecz to szlagier 3 rundy kwalifikacji.
Interesujące jest również spotkanie White i McCulloha. Zobaczymy na co tak naprawdę stać Jimmy&#39;ego.

snajp 290

snajp

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
POLSKA
Taaaa Parott to już jednak stary PIERNIK :grin: i trzeba go skreślić z listy zawodników dających coś zarobić.
Do trzech najpewniejszych zawodników,których podał ASS dorzucił bym jeszcze Dunn&#39;a.Miał podobno jakieś problemy z kręgosłupem ale myślę że jest już wszystko ok i powinien spoko wygrać z mało znanym Chińczykiem.
Mam małe obawy co do Davis&#39;a (choć to mistrz na szóstkę) to Hicks nie jest byle jakim zawodnikiem.Mam nadzieję że nie pomyli stołu z polem golfowym i wygra z Davis&#39;em bo najwyższy czas coś zarobić.

draco09 0

draco09

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Dolnoslaskie
Bah wystawił taką oto ofertę ;) Kilka spotkań wydaje się ciekawych i wartych zagrania.

Sam zdecydowałem się na spotkanie McLeod&#39;a, który w ostatnich dwuch turniejach spisywał się jak na jego możliwości rewelacyjnie. Myślę, że dzisiaj spokojnie powinien sobie poradzić - kurs 1,40 może nie jest wysoki ale do dubla nadaje się w sam raz ;)
Nie jestem pewny formy Dohertego i Hamiltona dlatego odpuściłem ich sobie. Zastanawiam się jeszcze nad Burnettem, kurs wygląda ciekawie, ale muszę to jeszcze przemyśleć.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Verona
Przedpołudnie bardzo fajnie wyszło. Wszystkie trzy moje typy czyli Drago, Higginson i Davis spokojnie weszły.
Szczególnie cieszy postawa Tony&#39;ego Drago, który staje przed ogromną szansą na występ przed kamerami. Nawiasem mówiąc liczyłem też, że White zagra w WO ale skoro po pierwszej sesji prowadzi 4-0, a później robi 4-5 to ... brak słów. Dobrze, że na Jimmy&#39;ego nie grałem.

Na ofertę popołudniową zgadzam się z draco09, że Rory McLeod powinien wygrać, do niego dokładam Kena Doherty&#39;ego, który ma wyjątkowo przeciętnego rywala i z tego powstaje fajny dubelek.. ;)

Postanowiłem zagrać jeszcze na Barry&#39;ego Pinchesa. Uważam, że szanse z Gouldem są pół na pół więc kurs na mojego faworyta jest przesadzony i warto z niego skorzystać.

Pozostałe pojedynki odpuszczam bo zapowiadają się na bardzo wyrównane i trudno w nich wskazać zwycięzce.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Verona
I znów komplecik. McLeod, Doherty i Pinches pokazali się z jak najlepszej strony i dali zarobić.. ;)

Jutro ostatnia runda kwalifikacji.
Poniżej oferta na pojedynki rozpoczynające się od godziny 11:

Początkowo myślałem o Holcie jako pewniaku z tego zestawu, ale z czasem ta myśl mi przeszła. Chińczyk Song gra narazie wyśmienicie i po 1.33 ja nie zdecyduję się na Anglika zaryzykować.

Zagram na pewno na Marka Davisa. Co prawda mistrz świata na 6 czerwonych gra z finalistą WO 2009 Joe Swalilem ale Irlandczykowi z Północy z formy z poprzedniego roku nie wiele zostało. Ten sezon ma beznadziejny i nie sądze aby nagle w Walii miało się to zmienić. Przelicznik na Davisa dobry więc ja decyduję się ponownie zaufać umiejętnościom Marka.

Wielką niewiadomomą jest forma Fergala O&#39;Briena ale sądze, że ze słabiutkim Li Hangiem nie powinien mieć problemów. Kurs zaskakująco wysoki.

Jutro będe miał ograniczony dostęp do internetu więc napiszę też coś o meczach popołudniowych.

Kursów nie znam bo narazie nie są podane, ale jeżeli tylko będzie coś ponad 1.30 na Lianga Wenbo to biorę to z pocałowaniem ręki. Chińczyk w CLS zagrał słabo, ale na Judge to spokojnie wystarczy.

Skuszę się też w przypadku kursu równego bądź wyższego niż 1.40 na Jamiego Cope&#39;a. Jego jutrzejszy rywal Alan McManus dziś zagrał słabo z przeciętnym Davidem Morissem i o mały włos nie pożegnał się z WO. W rywalizacji z młodym, ale już niezwykle doświadczonym Cope&#39;m nie daje mu większych szans.

Interesująco wyglądaja też typy na Binghama, Waldena i Doherty&#39;ego ale aby się na któryś z nich zdecydować muszę zobaczyć kursy.
Na chwile obecną gram więc tylko to o czym napisałem wyżej.

Dodam jeszcze, że kompletnie odradzam mecze: Trump - McLeod, Harold - Pettman, Greene - Drago (go Tony ;)) Lee-Higginson, Hawkins - McCulloh, Davis - Dale i Bond - Campbell. Według mnie w tych pojedynkach każdy wynik jest możliwy i obstawiać coś z tego kompletu mija się z celem. Osobiście kibicuję Drago, mam nadzieję, że w końcu załapię się do turnieju głównego. Bardzo ciekawi mnie też szlagier eliminacji czyli spotkanie Trumpa z McLeodem.

krol-julian 0

krol-julian

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
a tą stronkę dobrze znam ???? 1 frejm dla swaila ... Oby Davis szybko wrócił do gry i wyrównał na 1-1
ech davis wbijał ale musiał nieźle coś zwalić bo po 12 punktach podszedł swail i jedzie na 2-0 //
edit : no ładnie , swail pomyłka, podchodzi Davis wbija do 44 i znowu błąd ... ach ten frejm totalnie przegrany przez Davisa ... powinno być 1-1 a tak ucieka już praktycznie wygrany frejm i 0-2

pitekk 69

pitekk

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wlkp.
Kwalifikacje tym razem zupełnie odpuściłem, ale gdybym miał grać...
Zagrałbym chyba jednak mimo wszystko na Swail&#39;a. Wprawdzie Davis jest mistrzem świata na 6 czerwonych, jednak myślę, iż Joe może w końcu wystąpić przed telewizyjnymi kamerami. Zobaczymy jak będzie.
To samo tyczy się Tony&#39;ego Drago. Marzę o tym, by w końcu udało mu się przebić do turnieju finałowego. Byłoby to coś świetnego. Rywala ma jednak trudnego, Gerard Greene ma już za sobą nie jeden turniej finałowy w tym sezonie. Mam nadzieję, że Tony da radę go jednak pokonać.
Myślę, że można dać również Holta, Lee, O&#39;Briena i ryzykowniej Steva Davisa.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Mecze rozpoczynające się o godzinie 17 :

krol-julian 0

krol-julian

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
ja dałem Davisa , nie ukrywam że pod wpływem forum ale coś źle to widze. Zagrałem dosyć grubo ale mam nadzieję że Davis to jeszcze ogarnie.
Ma frejm kontaktowy na 2-1 , swail przy stole i wbija i trzeba liczyć na błąd i potem dobre wbicia Davisa

Status
Zamknięty.