>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

W jaki sposób oceniać szanse po kursach

mrxxx 0

mrxxx

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Olsztyn/Warszawa
Czy kursy dobrze odzwierciedlaja sznase danej drużyny?? czy też jest to szacowana ilość osób ,która postawi na dany zakład?? Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak to działa dlaczego kursy są takie a nie inne? Skoro buki to experci powinni po stawce prawie perfekcyjnie oceniać sznase danej drużyny... Bardzo prosze o jakieś inteligentne wypowiedzi

D 14

dominik_wtk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wloclawek
Może inaczej,nie ma co grać po kursach,bo czasami w ostatniej chwili można się czegoś ,,ciekawego&quot; na temat spotkania dowiedzieć i nagle kurs na drużynę,która nie była faworytem spada,zaś na rzekomych faworytów rośnie.Z pewnością duży czynnik przy ustaleniu kursu ma:
-kto jest gospodarzem,
-sytuacja w klubie,
-kontuzje,zawieszenia itd.,
-forma,
-pozycja w tabeli,
Wiadomo jeśli gra np. pierwszy z drugim to kursy są w miarę wyrównane ;)

creativeopinion_ 11

creativeopinion_

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Również jestem zdania, że kursy nie odzwierciedlają wyniku meczu oraz jednoznacznie nie wskazują faworyta. Do tego wszystkiego musimy dokładnie przeanalizować tabelę, formę drużyn na wyjeździe, u siebie, bramki.. no generalnie wszystko co uznamy za stosowne. Kontuzje to też coś na co często patrze. A tak po za tym to warto zobaczyć kilka spotkań na żywo danej drużyny, oczywiście mam na myśli telewizje. Po tym wszystkim jesteś wstanie wyrobić sobie dosyć konkretny obraz tego jak ten mecz może wyglądać i dopiero wówczas można obstawiać.
Nie każdy ma jednak tyle czasu i nie każdemu to się chce robić ale sam mogę powiedzieć, że kiedy posiedziałem w skupieniu na danym meczem to wynik takiej analizy był naprawdę oparty na konkretach.
Ale z drugiej strony czasem zdarzają się perełki gdzie np w meczu Sporting Gijon vs Valencia na gości był kurs powyżej 2.0 - od razu uznałem, że to świetna okazja i się nie zawiodłem. Także często warto również przestać cudować i postawić na faworyta.

bludek 367

bludek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Czy kursy dobrze odzwierciedlaja sznase danej drużyny?? czy też jest to szacowana ilość osób ,która postawi na dany zakład?? Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak to działa dlaczego kursy są takie a nie inne? Skoro buki to experci powinni po stawce prawie perfekcyjnie oceniać sznase danej drużyny... Bardzo prosze o jakieś inteligentne wypowiedzi

Odds makerzy szacują kurs pod oboma względami o których napisałeś. Ocena szans (na podstawie historii spotkań, formy, wzmocnień/osłabień itd.) + ocena &#39;trendów&#39; wśród typujących (najlepiej aby kurs był atrakcyjny dla wszystkich graczy - sytuacja optymalna to taka przy której bukmacher zarabia niezależnie od wyniku spotkania, czyli stawki po obu stronach podzielone przez kurs muszą być zrównoważone!).

Odds maker nie wskazuje, która drużyna wygra tylko szacuje szanse. SZANSE! I to, że bukmacher w konkretnym meczu ocenia prawdopodobieństwo zwycięstwa gości na 17% wcale nie oznacza, że to się nie zdarzy. Nieco mniej niż 17% prawdopodobieństwa jest na to, że wyrzucisz sześć oczek na kostce. Rzuć kilkadziesiąt razy i zobaczysz ile razy siądzie &#39;pewniak&#39; (1, 2, 3, 4 lub 5), a ile razy zdarzy się niespodzianka (6). Porównaj to do sytuacji w typowaniu. Jeśli wybierasz 6 meczy z 83% prawdopodobieństwem (1, 2, 3, 4, 5) to przy zachowanym porządku w jednym z nich powinna wypaść (6). Jeśli składasz AKO z 12 takich meczy to przy zachowanym porządku dwa mecze powinny być wtopą.

Inna sprawa, że sport nie jest takim &#39;sterylnym&#39; środowiskiem jak kostka do gry i mogą zdarzać się o wiele większe odchylenia. Bukmacherzy boją się dużych strat na topowych drużynach (Chelsea, Man Utd, Barcelona itd.), więc zaniżają na nich kursy mając świadomość, że nie wiele osób zdecyduje się na stawianie przeciwko potęgom, więc oni zachowują pewne bezpieczeństwo. Innym ich plusem jest naiwność graczy, którzy łapczywie dorzucają zbyt wiele takich spotkań i sami ograniczają swoje szanse na zwycięstwo.

Ponadto musisz pamiętać, że kursy podlegają prawom rynku (popyt i podaż). Im większe zainteresowanie konkretnym typem tym większe spadki kursu (zdarzają się bardzo duże odchylenia od kursu &#39;świeżo&#39; wystawionego do kursu na kilka minut przed meczem).

antyszczewa 0

antyszczewa

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
warto patrzec na kursy kilka, godzine przed meczem na livescorach...
kiedy kurs spada[np w meczu Inter - Juventus], na Inter mozna grac X2 na Juve.
nie zawsze odzwierciedla to wynik meczu czy szanse trafienia, jednak często wchodzi.
trzeba tylko duzo obserwowac kursy :razz:

dukat 7

dukat

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kursy to przecież nic innego jak prawdopodobieństwo. Wg mnie mówią bardzo dużo o wyniku meczu, jeśli umiejętnie usuniemy z nich marżę bukmachera.

bludek 367

bludek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kursy to przecież nic innego jak prawdopodobieństwo. Wg mnie mówią bardzo dużo o wyniku meczu, jeśli umiejętnie usuniemy z nich marżę bukmachera.

To trochę za duże uproszczenie. Kursy to próba oszacowania prawdopodobieństwa i późniejsze korekty.

Często kursy zmieniają się bez obiektywnej przyczyny i dobrze widać to w tenisie, kiedy w kilkanaście godzin faworyt zmienia się w outsidera. A jedynym powodem jest to, że ocena szans zrobiona przez odds makera nie zgadza się z ocenami inwestujących.

H 0

hardsignal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
warto patrzec na kursy kilka, godzine przed meczem na livescorach...
kiedy kurs spada[np w meczu Inter - Juventus], na Inter mozna grac X2 na Juve.
nie zawsze odzwierciedla to wynik meczu czy szanse trafienia, jednak często wchodzi.
trzeba tylko duzo obserwowac kursy :razz:

mozesz podac link do strony na której można obserwowac czy kurs na daną drużynę wzrasta czy maleje?

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gliwice
mozesz podac link do strony na której można obserwowac czy kurs na daną drużynę wzrasta czy maleje?

jest masa takich stron.
Nawet na livesports.pl, włączając konkretne spotkanie, możesz przejść do zakładki &quot;Zestawienie kursów&quot; i tam sprawdzić co rośnie, a co spada ????

adirave 58

adirave

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Danzig
Widzę, że niektórym to trzeba wsio wyłożyć na tacy. Wciśnij dane spotkanie i wyskoczy Ci porównanie kursów. Z resztą kukla już wyłożył - &quot;włączając konkretne spotkanie&quot;
Czy wy ludzie umiecie czytać !!?

tommytsw 3K

tommytsw

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krk
najlepiej to zobaczyć rozstawienia, przeanalizować + i - wybrać co jest ciekawego i potem wtedy patrzeć na kursy czy warto ryzykować
pzdr