W pierwszej rundzie stwierdziłem, że zminimalizuję swe typy do obserwacji tego co się wydarzy w 1r. i będę bacznie obserwował wyniki, ciekawostki.
Na początek sądzę, że buki dobrze wystawiły kursy na Flipkens - Williams. Venus o czym napisał
scotratez ma nadal problemy zdrowotne, może nie oficjalnie ale widać na dłuższym dystansie, że jeszcze sporo ma do nadrobienia jeżeli chce się liczyć w grze, turniejach w przyszłości.
Tutaj jednak sądzę, ze publiczność dla Venus moze zrobić sporo i tak jak brakło sił w Toronto, aby dokończyć swą gre, tak tutaj (jak na moje) powinniśmy mieć Venus w 2r.
Publiczność w Londynie 'polubiła' Bartoli i pomimo iż publiczność wcale nie była niemiła dla Flipkens tak gra jej była całkowicie inna od tej z wcześniejszych spotkań.. była po prostu słaba.
Dlatego gdybym miał coś grać w tym spotkaniu to bym grał i polecał coś w stronę Venus. W kursie @2 na Flipkens nie ma żadnego value.. nie widzę grania tutaj tego typu jako ciekawostkę za drobne czy jako
typ dnia.
Drugi typ, którego nie gram jest Ula z Iriną, co prawda Begu jest bez formy albo z formą tragiczną, ale jest swoje w stanie ugrać. I z Meusburger czy Riske (które formy mają stabilne - dobre) jest w stanie walczyć na korcie jak równy - z równym, nasza Ula należy do graczy, którym jak coś nie idzie - to charyzma na dalszą gre też już nie. A jeżeli pójdzie nie po jej myśli to będziemy czytać: 'nie wyleczyłam sie do końca, przepraszam - dziękuję za wiarę we mnie'.
Na drodze Stephens czai się jednak Urszula Radwańska, z którą może się spotkać w II rundzie. Przedtem jednak krakowianka musi pokonać Irinę Begu. Rumunka rok temu sensacyjnie wyrzuciła w I rundzie Woźniacką. Polka w Nowym Jorku wygrała w seniorskiej karierze tylko jeden mecz, więc pokonanie tych dwóch rywalek będzie życiowym sukcesem dla 22-latki.
może i lekki przerost formy nad treścią, ale mnie upewnia, że robię dobrze.
Kurs do predyspozycji jest za mały.
Co do reszty spotkań całkowicie nie wiem jak się za to zabrać, bukmacherzy też z liniami w hc przesadzili.. Więc wybieram Halep, która jako jedna z nielicznych zawodniczek z cegły na hard przeszła bardzo dobrze, podsumowaniem tego jest finał w New Haven. I nie ma co tłumaczyć tego iż ktoś odpuścił przed US, bo na poczatku drabinka nie była znana, a gdy była to był już półfinał i w półfinale/finale wcale o małe sumy na życie nie chodziło. Wygrała z Hantuchova, Navarro, Makarova, Wozniacki, Kvitova, żadnych z tych nazwisk nie moze się powstydzić, większość to była wygrana w dwóch setach.
Dodać można, że Simona już w Budapest'cie biła mocno czy to przy siatce czy z głębi kortu. Jak widac na skrótach finału teraz nadal bije mocno, ale wszystko wchodzi w kort.. a liczba błędów niewymuszonych została znacznie zminimalizowana.
skrót finału:
Halep S. wygra DW 2:0 @1.40 Bet365
Halep S. wygra @1.17 MarathonBet
I taśma bez analizy:
Halep S. + Williams S. + Li N. + Azarenka V. AKO; @1,37 MarathonBet