>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Unihokej

arquisek 7,2K

arquisek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Zapraszam do dyskusji i pisania analiz dotyczących Unihokeja w sezonie 2012/2013!

AIK Innebady - Granlo 2 @ 4,00 (17:00, Szwedzka Liga, Doxxbet) ⛔
Sezon już zaczęty, spotkania 1 kolejek już za nami, a przed nami 2. kolejka. 9. ekipa poprzedniego sezonu, AIK podejmie beniaminek Granlo. Faworytami są wg bukmacherów gospodarze, lecz w moim odczuciu zawodnicy Granlo nie są bez szans. Na inaugrację sezonu goście pokonali mistrza z poprzedniego sezonu 8:6, bardzo dobry wynik jak na początek. Teraz zadanie powinno być nieco łatwiejsze, gdyż Innebady nie grali rewelacyjnie w poprzednim sezonie zajmując dopiero 9 miejsce na 14 ekip. Gospodarze zaczęli sezon od dość pewnego zwycięstwa 2:5 nad innym beniaminkiem, lecz w tym spotkaniu kurs jest za niski na ich wygraną, więc moim zdaniem kurs 4 to dość fajna promocja i ja z tego skorzystam.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
adqs +10 Punkty (szwedzka :p)
F 3,5K

fanatyk_1984

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Konin
Niemcy (+13,5) - Szwecja 1 1.85 0.5/10 Betsson 19:30 ✅ 0-13 FT
Floorball

Drugi połfinal MS
O tym kto tu wygra nie mam watpliwosci . Szwedzi spokojnie pykna Niemcow i znow zagraja w finale z Finami . Gram hcp na Niemcow poniewaz zakladam ze nie beda pilowac na maxa Szwedzi w tym polfinale majac w zamysle jutrzejszy final z aktualnymi mistrzami swiata Finami . Po 2 tercjach mecz bedzie juz wyjasniony a 3 tercja powinna byc grana przez Skandynawów na chodzonego .
Niemcy wiadomo poziomem odstaja od Szwedow ale to nie sa ogory w tej dyscyplinie . Niemcy na tym turnieju najdotkliwsza porazke uzyskali wlasnie z reki Finow 1-10 .
GL

oki +2 Punkty (dzieki za unihokeja...izzzi ;))
P 12

pioniertychy

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tychy
Szwecja, Svenska Superligan

AIK Innebandy -
Caperio/Täby
Dla AIK to ostatni moment, żeby włączyć się jeszcze do walki o playoffy. Każdy kolejny mecz gospodarze grają pod presją, ale końcówka stycznia należała do nich. Zwycięstwa z Pixbo i Warberg potwierdziły potencjał jaki drzemie w tej drużynie i podbudowała samych zawodników. Dzisiaj bardzo ważny mecz z bezpośrednim konkurentem do ostatniego wolnego miejsca w PO - Caperio. Rywal w drugiej połowie stycznia miał bardzo ciężki terminarz. 3 ostatnie mecze to czołowa trójka ligi. Wynikły z tego dwie porażki i zwycięstwo. Ale za to chyba smakujące najlepiej, bo z liderem Storvreta. Obie drużyny znają się nawzajem doskonale, swoje mocne i słabe strony. W końcu to derby. U gości zabraknie dwóch ważnych graczy i decyduję się zagrać na zwycięstwo AIK. Ważna jest tu ich domowa dyspozycja, gdzie są naprawdę silni. No i AIK pragnie rewanżu za mecz z jesieni, gdzie przegrał 3-4 dość pechowo. W 1 tercji wyraźnie zaspał (przegrał 0-3), potem już dominował i to potężnie, ale nie dał rady. Kurs myślę, że całkiem niezły na gospodarzy.
11.02. 19:00
AIK Innebandy -
Caperio/Täby AIK @1.95 3/10 expekt, tipico, tobet
6-3, +2,85j. ✅

nr69 +2 Punkty
darkman1948 +7 Punkty
ukobach +1 Punkty
P 12

pioniertychy

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tychy
Szwecja (Kobiety), Svenska Superligan Damer
KAIS Mora IF - IKSU
Spotkanie na szczycie, wicelider Mora podejmuje trzecie w tabeli IKSU. Goście to najlepsza defensywa ligi, a przy okazji jedna ze słabszych ofensyw czołówki. Z kolei Mora to już najlepsza ofensywa, a w dodatku niedawno doszła do niej nowa zawodniczka. Z traceniem bramek jest różnie, ale generalnie uprawia radosny hokej nie zważając na grę w obronie. Jednak mam przeczucie, że dzisiaj padnie under. Dominował on również w meczach pomiędzy tymi zespołami.
11.02. 19:10
KAIS Mora IF - IKSU under 11,5 @1.85 3/10 bet365, tobet
4-4, +2,55j. ✅

P 12

pioniertychy

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tychy
Szwecja, Svenska Superligan
Warberg IC - Granlo BK
Oba zespoły sąsiadują ze sobą w tabeli. Warberg zajmuje 7, a Granlo 6 miejsce - różnica między nimi wynosi zaledwie 1 punkt. Nie układało się Warbergs w ostatnich kolejkach, ale wielokrotnie pokazywali charakter. Z Dalen i Falun przegrali, ale nie dość, że grali jak równy z równym to jest to ścisła czołówka ligi. Z liderem już się postawili i udało im się zremisować na wyjeździe, a w 10 dotychczasowych spotkaniach tylko jednej drużynie udało się wyrwać punkty ze Storvrety. Porażka z AIKiem była wkalkulowana, bo nie dość, że rywal to specjalista od gry na własnym terenie to jeszcze Warberg był osłabiony dość poważnie. Z outsiderem chyba nikt nie wie co działo się w 1 tercji, że szybko przegrywali 0-3. Ważne, że szybko się pozbierali i po kolejnej tercji wynik już brzmiał 5-3 dla faworyta. Seria meczy bez zwycięstwa przerwana i jak sami zawodnicy przyznają było to dla nich ekstremalnie ważne z psychologicznego punktu widzenia. Nie ukrywam, że wg mnie to gospodarze wyjdą jutro zwycięsko w pojedynku z Granlo. Goście na wyjazdach tracą przynajmniej 70 % ze swojej siły, nieważne z kim by grali. No ale taka rola beniaminka. Więcej doświadczenia, lepsza kadra, atut własnej hali, sporo kibiców, a atmosfera jest tam świetna. Powinna być jedynka.
12.02. 19:00
Warberg IC - Granlo BK Warberg @1.85 2/10 bet365

nr69 +2 Punkty
lolnik 473

lolnik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Taka ciekawostka, trwają teraz 2014 Men&#39;s World Floorball Championships, czyli Mistrzostwa Świata w unihokeju. Są one w Szwecji. Na youtibe są dwa kanały, które transmitują na żywo mecze ???? Oglądam właśnie Rosja - Australia. Póki co niespodzianka, handicap na Australię był +10, a Australia wygrywała 5:3, teraz wygrywa 5:4.
Link do relacji na żywo:
https://www.youtube.com/channel/UCzUNrOFGh-VlivEWVy8L4Kw

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
MŚ Kobiet
Ćwierćfinał
Finalndia K - Niemcy K
Faworyt jest jeden i zwycięzca tego meczu również może być jeden czyli Finlandia. Pytanie jakie pozostaje sobie postawić, to jakim wynikiem zakończy się to spotkanie. Buki bardzo optymistycznie podeszły do sprawy, wystawiąjąc wyjściowo hendi -14,5... teraz hendi jest na poziomie od -13,5 do -11,5 co w moim odczcuciu jest mimo wszystko zawyżonym hendi. Niemki przegrały na tych MŚ 1:16 ze Szwedkami, z tym że Szwedki to mimo wszystko poziom wyżej niż reprezentantki Suomi i jestem zdania że dziś Finlandki wygrają maksymalnie różnicą 10-11 bramek. Niemki bardzo dobrze spisały się przeciwko Dunkom zwłaszcza w defensywie ograniczając poczynania duńskich hokeistek do minimum i dzięki temu mogły świętować awans po rzutach karnych. Dopóki wystarczy siły i zapału na pewno Niemki będą stawiały trudne warunki rywalkom.
Niemcy +11,5 / 12,5 / 13,5 - bet365 1.83 / Betsafe 1.70 / Unibet 1.60 ⛔ ... pogrom 16:0 ????

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
W roli sprostowania to są bandy a nie unihokej :razz:
MŚ 1/4
Szwecja - Łotwa

Ja rozumiem, że różnica klas itp. sprawy ale czy aby na pewno aż 27 bramek są w stanie zdobyć obie ekipy ? Jak na moje ta linia jest grubo przesadzona. Owszem Szwedzi zapewne zdeklasują Łotyszy tak jak robili to wcześniej Norwegowie i Białorusini, ale nie róbmy z Łotyszy niewidomych czy też pozbawionych jakichkolwiek umiejętności :razz: Łotysze zapewne zostaną ograniczeni do 2-3 bramek, Szwedzi jak na moje to wynik około 21-22 bramek także minimalny zapas powinien zostać, linia naprawdę wysoka, trudno mi w to uwierzyć by Łotysze zostali tak zbici... chociaż jak pokazują ostatnie lata Szwedzi bili Białorusinów 33:5 na tym etapie MŚ. Jak dla mnie za wysoko mimo wszystko.
under 26.5 / 1.90 bet365 ⛔ ???? Szwedzi jadą z koksem...

adrian715 2,5K

adrian715

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Dzisiaj zajrzymy do Czeskiej Pragi gdzie odbywają się Mistrzostwa Świata w Unihokeju.
Konkretnie skupiłem się na jednym spotkaniu,a mianowicie Kanada-Australia.
Z racji kilku dni wolnego miałem okazję śledzić poprzednie spotkania na tym turnieju i nasuwają mi się pewne wnioski. Australia gra coraz lepiej co dało się zauważyć mimo poniesionych porażek jednak dużo wyżej cenię umiejętności ekipy Kanadyjskiej. (Osobiście dla mnie są półkę wyżej od swoich obecnych rywali) Kursy na to spotkanie wskazują faworyta w ekipie &quot;Kangurów&quot;,dlatego tym bardziej trzeba to wykorzystać.
W moim odczuciu Kanadyjczycy odniosą dzisiaj wyraźne zwycięstwo.

Kanada
@2,40
FT:6-5

Przebieg nie był taki jak się spodziewałem,ale koniec końców udało się wygrać.
Australijczycy udowodnili,że posiadają potencjał,który niewątpliwie zaprocentuje na następnych turniejach.