>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

UFC on Fox 22: Vanzant vs Waterson 17 grudnia

Status
Zamknięty.
karciarz 16,2K

karciarz

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Twin Lagoon

Walka wieczoru:

115lbs: Michelle Waterson vs. Paige VanZant

Karta główna (FS1, 02:00 naszego czasu)

135lbs: Urijah Faber vs. Brad Pickett
170lbs: Sage Northcutt vs. Mickey Gall
170lbs: Mike Perry vs. Alan Jouban

Karta wstępna (FS1, 23:00 naszego czasu)

205lbs: Paul Craig vs. Luis Henrique da Silva
145lbs: Cole Miller vs. Mizuto Hirota
170lbs: Bryan Barberena vs. Colby Covington
155lbs: James Moontasri vs. Alex Morono
155lbs: Josh Emmett vs. Scott Holtzman
135lbs: Irene Aldana vs. Leslie Smith

Karta wstępna (UFC Fight Pass, 21:30 naszego czasu)

135lbs: Eddie Wineland vs. Takeya Mizugaki
135lbs: Fredy Serrano vs. Hector Sandoval
170lbs: Sultan Aliev vs. Bojan Velickovic​

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI I PISANIA ANALIZ ;)

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
santoro86 +10 Punkty (dzięki za kursy)
vat 477

vat

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Bryan Barberena vs. Colby Covington

Wiem, że Covington to bardzo dobry i utytułowany zapaśnik i na papierze jest faworytem tego starcia ale czy powinien być aż takim?
Barberena był już dużym underdogiem w starciu z Warlleyem Alvesem (z którym Covington przegrał). Skazany na pożarcie wygrał decyzją. Chłopak ma serce do walki, mocną szczękę oraz dobre cardio. Do tego Benson Henderson w narożniku.
Jak dla mnie kurs 4.0 na bet365 mocno zawyżony, więc go zagram oczywiście nie szalejąc ze stawką.

maryo69 132

maryo69

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Oslo
Bryan Barberena vs. Colby Covington

Wiem, że Covington to bardzo dobry i utytułowany zapaśnik i na papierze jest faworytem tego starcia ale czy powinien być aż takim?
Barberena był już dużym underdogiem w starciu z Warlleyem Alvesem (z którym Covington przegrał). Skazany na pożarcie wygrał decyzją. Chłopak ma serce do walki, mocną szczękę oraz dobre cardio. Do tego Benson Henderson w narożniku.
Jak dla mnie kurs 4.0 na bet365 mocno zawyżony, więc go zagram oczywiście nie szalejąc ze stawką.

Na to samo zwrocilem uwage. Koles nie ma latwego zycia w UFC, z Northcuttem tez byl mocnym underdogiem, a na razie rozbil dwa talenty. Szczerze to nie kojarze jego przeciwnika na sobote, ale jeszcze sie przyjrze temu zestawieniu, bo jest niezly potencjal na ugranie czegos po takim kursie

ribbix 4

ribbix

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Mickey Gall vs. Sage Northcutt Unibet 2.0⛔
Naprawdę nie rozumiem dlaczego w tej walce Gall jest faworytem, nie mieliśmy okazji nawet zobaczyć go w klatce dłużej niż 1 rundę, pokonał CM Punka, jakiegoś bezimiennego w pierwszej walce dla UFC, jego taktyka to obalić i poddać, co działa na amatorów lub celebrytów, walkę z CM Punkiem dostał, bo się napinał co przypadło do gustu Dance, z Sagem tak samo, potrafi gadać i &quot;sprzedawać&quot; walkę, ale słowa walk nie wygrywają. Walka z Sagem to będzie dla niego prawdziwy test.
Sage mimo młodego wieku nie jest amatorem, stoczył więcej walk, wiemy jak walczy, ma na pewno dużo lepszą stójkę i jest szybszy. Dodatkowo skoro CM Punk wytrzymał dwie minuty w parterze z Gallem, to Sage na pewno poradzi sobie dużo lepiej i wątpię żeby pierwsze obalenie skończyło się od razu poddaniem.

b3a 1,3K

b3a

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Sage Northcutt - KO/TKO/DQ 3,75 unibet ⛔

Stója zdecydowanie dla Sage, z materiałów dostępnych w sieci Gall w tej płaszczyźnie prezentuje się słabo. Będzie szukał pewnie obalenia i próby poddania Sage w parterze, ale zmusi go do prób skrócenia dystansu i narazi na skontrowanie. Sage powinien być szybszy, zdecydowanie mobilniejszy, bije z różnych kątów, dobrze różnicuje ciosy, dla niedoświadczonemu zawodnikowi jakim jest Gall powinno to sprawiać dużo problemów.

Mike Perry - KO/TKO/DQ 2,10 unibet ⛔
Bezpieczniej można zagrać, że walka zakończy się prze KO/TKO po 1,52.
Dwóch uderzaczy, z czego jeden ma co najmniej wątpliwą szczękę. Może i technicznie lepszy jest Jouban, ale wątpię by wytrzymał pressing Perrego, który lubi wejść w otwartą wymianę. Myślę, że jedna z nich zakończy pojedynek przed czasem. Do tego obaj twierdzą, że idą po wygraną przed czasem i nie będzie kalkulowania.

Michelle Waterson - 1,95 unibet ✅
Waterson zdecydowanie lepsza technicznie zawodniczka, ładnie ułożona jak na kobiece MMA stójka, na tle PVZ, która jest bardzo przeciętna, powinna wyglądać b.dobrze. W parterze również zdecydowana przewaga umiejętności Waterson. Przed mocnym graniem powstrzymuje mnie jedynie dłuższa przerwa Waterson i przewaga fizyczna (kondycyjna) PVZ.

yellowblue 66

yellowblue

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Moontasri @ 1.90 - Betsson
Wydaje mi się, że walka nie powinna trafić do parteru - Morono nie stroni od wymian ciosów, natomiast jego zapasy nie wyróżniają się niczym specjalnym i raczej nie powinien być w stanie przenosić regularnie walki na ziemię jeśli taki byłby jego plan. Taki stan rzeczy powinien odpowiadać Moontasri&#39;emu, który w płaszczyźnie stójkowej powinien posiadać przewagę techniki nad swoim przeciwnikiem. Typuję, że nie obawiając się tak bardzo obaleń, Moontasri zrobi użytek ze swojej szybkości oraz kopnięć i postara się zakończyć tę walkę przed czasem.

kopytko1337 1,2K

kopytko1337

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0

Michelle Waterson - 1,95 unibet
Waterson zdecydowanie lepsza technicznie zawodniczka, ładnie ułożona jak na kobiece MMA stójka, na tle PVZ, która jest bardzo przeciętna, powinna wyglądać b.dobrze. W parterze również zdecydowana przewaga umiejętności Waterson. Przed mocnym graniem powstrzymuje mnie jedynie dłuższa przerwa Waterson i przewaga fizyczna (kondycyjna) PVZ.
Ja coś czuję że właśnie przewaga kondycyjna może tutaj przeważyć, Michelle przechodzi z wagi atomowej do słomkowej, coś tam mięśnia pewnie doszło co teorytycznie powinno się przełożyć na gorszą kondycję. zgodzę się że przewaga techniczna Waterson, ale coś czuję że w pewnym momencie Paige przełamie rywalkę i przejmie inicjatywę i tak do końca walki. Dobra walka do obstawiania live ;)
Ode mnie takie typy
Barberena vs Covington
over 2.5 kurs 1.50 pinnacle ✅✅✅
Smith vs Aldana
over 2.5 kurs 1.53 pinnacle ✅✅✅
Nie będe się tu rozpisywać, Covington jak i Aldana wyraźni faworyci jednak mają na przeciw siebie bardzo twardych rywali, z dobrą kondycją, mocnymi szczękami i dobrymi umiejętnościami parterowymi.

Status
Zamknięty.