Kevin Lee (13-2) vs. Magomed Mustafaev (13-1)
Typ: 1
1.90
Betsafe

Kevin Lee, mega talent wagi lekkiej, kontra Mustafaev, ktorego kojarze z walki z naszym Piotrem Hallmannem.
Mustafaev stylowo niczym nie odbiega od reszty rosjanow walczacych w
UFC. Dynamiczny, silny, dobry
boks. Minusem na pewno jest to ze jego walki nigdy nie doszly do 3 rundy i mozliwe ze padnie kondycyjnie. Walka z Hallmannem byla wyrownana, ale wedlug mnie nieznacznie ja przegrywal do momentu przerwania przez rozciecie.
Lee swego czasu bardzo napieral na walke z Northcuttem, ale niestety przegral przez nokaut z Leonardo Santosem i do walki nie doszlo. Mimo wszystko jest on przyszloscia wagi lekkiej. Wygrywal juz ze stojkowiczami, jak np. Jon Tuck, albo James Moontasri. Ma tez na rozkladzie doswiadczonego Escudero.
Mysle ze amerykanin bedzie staral sie prowadzic bezpieczna walke, pewnie obejrzymy duzo zapasow przy siatce, jakies sprowadzenia i kontrola z gory. Mustafaev to wielka niewiadoma jesli chodzi o kondycje i mysle ze w tej walce zostanie poddany probie. Jesli mialby stawiac dokladnie to albo dezycja, albo skonczenie w 3 rundzie, jednak na betsafe nie ma takiego zakladu.
Magnus Cedenblad (14-4) vs. Jack Marshman (20-5)
Typ: 1
1.39
Betsafe

Szweda mozecie kojarzyc z wygranej z Krzysztofem Jotko przez gilotyne. W maju tego roku wrocil po ok. 1,5 roku przerwy i wygral z McLellanem. Teraz dostaje na pewno troche mocniejszego przeciwnika. Marshman debiutuje w
UFC. Wczesniej walczyl w Cage Warriors. Bedzie to jego 4 walka w przeciagu 8 miesiecy.
Obejrzalem jego ostatnia walke przed dostaniem sie do
UFC. Idzie na zywiol, srednia technika w stojce, ale nie odpuszcza. Cedenblad jest 10 cm wyzszy i bedzie mial przewage zasiegu. Szwed dobrze rusza sie w parterze. Jest mocny fizycznie i wielki jak na ta kategorie wagowa. Ciezko mi sobie wyobrazic, ze przegra ta walke, bo jest po prostu lepszym zawodnikiem, z lepszymi warunkami fizycznymi.
AKO: 2.64