Gasquet – Bellucci
over 3,5 seta 1,53 (bet365) – 6/10j

Zapowiada się wyrównany mecz, myślę, że 4 sety to minimum, a kto wie, może i 5 setów będzie.
Gasquet w dobrej formie, jednak piłki, którymi grają w tegorocznym RG nie odpowiadają mu za bardzo, ze względu na to, że ciężko je skorygować. Jednoręczny BH Richarda to bardzo trudne uderzenie technicznie, widziałem Francuza w 1 rundzie ze Stepankiem i jak na siebie często właśnie z BH trafiał nieczysto.
Bellucci potrafi grać na mączce, szczególnie na „szybkiej” mączce. Zalążek swoich możliwości pokazał w madryckim turnieju, gdzie doszedł do półfinału, w którym urwał seta wielkiemu Djokoviciowi. Po drodze do tego półfinału ograł: Andujara, Mayera, Murraya i Berdycha. Ogranie takich nazwisk w jednym turnieju jest imponujące, w dodatku jak się to robi bez straty seta!
Obaj bardzo dobrze serwują, może być ciężko o przełamania, co wróży długie sety, możliwe TB, w których różnie się może potoczyć.
Djokovic – Del Potro
over 3,5 seta 2,0 (bet365) – 3/10j

W tym meczu także przewiduję minimum 4 sety. Djokovic wygrał w tym sezonie wszystkie spotkania, ale sety tracił niemal w każdym turnieju. Dziwnie to brzmi, ale Novak miał pecha w losowaniu, Del Potro w III rundzie, gorzej trafić nie mógł – zresztą to działa w obie strony.
Zarówno Djokovic jak i Del Potro posiadają wspaniały serwis, z którego potrafią robić duży użytek. Swoje gemy serwisowe powinni regularnie wygrywać i zapowiadają się wyrównane sety. Myślę, że przy słabszym dniu Serba i bardzo dobrym Argentyńczyka, przy odrobinie szczęścia Del Potro może wygrać to spotkanie, aczkolwiek to jest mało prawdopodobne.
Llagostera(+1,5 seta) – Pavlyuchenkova
1 2,43 (10bet) – 3/10j

Llagostera świetnie radzi sobie na paryskich kortach w tym roku, pierwsze dwie rundy przeszła w imponującym stylu. Czuję, że jest w stanie nawiązać walkę z Pavlyuchenkovą, która prezentuje ofensywny, siłowy
tenis. Często zdarzają jej się przestoje, czego konsekwencje są stracone sety. Jeżeli Rosjanka nie będzie mieć dobrego dnia i będzie robić dużo UE to może pożegnać się z turniejem, tym bardziej, że Hiszpanka nic za darmo nie odda!
Wozniacki – Hantuchova
over 20,5 gema 1,88 (pinnacle) – 4/10j

Moim zdaniem Wozniacki zrobiła wielki błąd grając w Brukseli przed RG. Nie miała czasu nabrać świeżości, odpocząć czy zrelaksować się. Efekty tego widać już po dwóch pierwszy rundach, nie jest optymalnie przygotowana do turnieju.
Hantuchova to zawodniczka kompletna technicznie, każde uderzenie ma dobrze dopracowane. Po korcie porusza się także bardzo dobrze. Gdyby miała ustabilizowaną psychikę to zapewne byłaby w TOP 10, bo umiejętności i możliwości ku temu ma.
Zapowiada się bardzo wyrównany mecz, czy będą 3 sety, czy Słowaczka pokusi się o sensację ? Co do tego nie jestem przekonany, myślę jednak, że czekają nas minimum 2 ciężkie sety

Stawka jest wysoka i żadna z pań nic bez walki nie odda!