Dyscyplina: Tenis - Challenger mężczyźni singiel: Quimper (
Francja), twarda (w hali)
Godzina: 11:30
Spotkanie: Jurgen Zopp - Javier Barranco Cosano
Typ: 2
Kurs: 3,92
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Ja z kolei próbuję tutaj odwrotnie niż kolega wyżej

Spotkanie tenisowe 2 rundy challengera rozgrywanego w Quimper. W 1 rundzie Hiszpan Barranco Cosano pokonał Francuza Gueydana 2-1 (4-6 , 6-2 , 6-4), natomiast Estończyk Zopp dzięki rozstawieniu nie musiał grać 1 rundy tylko turniej rozpoczyna od 2 rundy, od tego meczu. Zopp to solidny challengerowiec i na tej nawierzchni w normalnych okolicznościach w optymalnej formie powinien bez większych problemów ograć Hiszpana ale, no właśnie jest jedno małe ale, które powoduje, że przy tych kursach ja tutaj wolę poszukać niespodzianki, bo granie na Zoppa przy tych przelicznikach mija się z celem. Barranco Cosano to głównie zawodnik z poziomu
ITF i to też w głównej mierze solidny gracz na tym poziomie na nawierzchni ceglanej a na twardej to już zdecydowanie gorzej mu się powodzi. Zopp jak wspomniałem to solidny challengerowiec i to głównie na hardzie. Co zatem sprawia, że ja tutaj szukam niespodzianki ? Mianowicie Jurgen w tamtym roku nabawił się urazu na turnieju we Wiedniu w meczu z Pellą w październiku, później wystąpił na początku listopada w Bratysławie ale przegrał zaraz swoje 1 spotkanie i od tamtej pory nie grał. To będzie dla niego pierwsze spotkanie od tamtego czasu i nim rozpoczyna swój tegoroczny cykl tenisowy. Po takiej przerwie naprawdę trudno powiedzieć w jakiej formie będzie Estończyk i jak się zaprezentuje. Ja myślę, że może mu brakować ogrania i nie będzie w swojej optymalnej formie. Musi rozegrać te kilka spotkań i ograc się aby wjechać na właściwe tory. Z tego względu próbuję tutaj pograć na Hiszpana, który na hardzie można powiedzieć, że na tym poziomie jest "kelnerem" ale jednak poogrywany w tym roku, przygotowany dobrze jak na swoje możliwości i próbuję tutaj niespodzianki. Oczywiście ze stawką nie polecam szaleć

Nie mniej jednak po tych kursach ja tutaj wolę iść w stronę niespodzianki, bo forma Zoppa w tym spotkaniu to wielka niewiadoma.
2-0 (6-1 , 7-6)