>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Tydzień 46: Bratislava, Champaign, Salzburg, Cancun

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Bratislava

Surface: Indoor Hard
Prize Money: €106,500
Tournament website: http://www.ritroopen.sk/uvod.html
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2010/444/mds.pdf

Champaign Location: Champaign, IL, USA
Prize Money: $50,000
Tournament website: http://www.atpguayaquil.com/atp2010/http://www.illinoischallenger.com/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2010/637/mds.pdf
Salzburg
Prize Money: €42,500
Tournament website: http://www.salzburgindoors.at/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2010/6059/mds.pdf

Cancun

Surface: Outdoor Clay
Prize Money: $35,000 +H
Tournament website: http://www.atp-ac.com/http://www.torneoscasablanca.com/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2010/4041/mds.pdf

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
To niespodzianka, 1 runda qwali w Bratysławie jest w ofercie bet 365, a w niej darmowa, kilkugodzinna lokata.

Falgheri + Harrison ako 1,46

Andrea Falgheri - Martin Lacko
Falgheri to typowy, mocno serwujący agresor, często występujący na szybkich nawierzchniach w futuresach, incydentalnie w chall. Nawierzchnia mu sprzyja, a rywal, który był sklasyfikowany w juniorskim rankingu najwyżej na 1028 miejscu, nie będzie przeszkadzał.
edit:
Kursy na Falgheriego w ciągu 10 minut przed meczem: 1,33-1,25-1,22-1,14. Szkoda, że takie błędy traderów są tylko incydentalne ;)

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Kolejna niespodzianka to, to że Tobet wystawił finałową rundę kwalifikacji do Salzburga.
Grigelis &amp; Beck @ 1.60 9/10 ✅ 62 61, 76(5) 75
Laurynas podejmuję juniorskiego mistrza Europy w deblu z &#39;09 r. w rankingu singlowym u juniorów był na #51 i więcej świetnych osiągnięć Max już nie posiada, nie mówiąc o seniorskiej karierze.
Grigelis będzie tworzył akcję, będzie dominował i będzie agresywny nie sądzę by Austriak wytrzymał to spotkanie z jednym z najbardziej obiecujących graczy młodego pokolenia.
No i drugie spotkanie Karol buduję ranking w tym tygodniu bardzo wiele osób bierze się do roboty więc Karolek powinien tutaj wygrać parę spotkań być mieć czyste sumienie i może na koniec zagrać w Helsinkach.
Słowak będzie strzelał dużo i dosyć regularnie, a widać że powoli wraca do formy.
Ukraińce nigdy mnie jakoś nie urzekają swoją grą, czy to Dolgopolov, Marchenko, Bubka lub dzisiejszy przeciwnik Słowaka.
Ivan trzyma się linii końcowej, wypracowuje punkty lecz z szybko grającym Słowakiem nie wiem czy wytrzyma i coś ulepie ze swojej gliny Ukrainiec.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
mag84 +4 Punkty
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Dominik Hrbaty - Jiri Vanek ✅
Typ: Jiri Vanek +1,5 seta; @2,40
Tobet

Widzę w tym meczu spore value. Zarówno słowacki dziadek, jak i czeski dziadek przegrywają ostatnio prawie wszystko jak leci. Zdecydowanym faworytem buków jest jednak Hrbaty. Dlaczego? Przede wszystkim wynika to z nawierzchni. Vanek jednak ogromną liczbę meczów w swojej karierze rozegrał na clayu. Hrbaty ma za sobą natomiast bardzo dużo spotkań na hardzie. Pomimo wszystko widzę tutaj dalej spore value. Nawierzchnia zdecydowanie przemawia na korzyść Dominika, jednak forma ostatnio u obu słabiutka, a to według mnie wyrównuje szanse. No i jeszcze ten kurs. Liczę, że Vanek powalczy w tym meczu.

diuq85 354

diuq85

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
WB Je(L)onki
Brown Dustin - Harrison Ryan | 1,68 Unibet 6/4 6/7 3/6 ⛔

Chociaż owy pojedynek rozgrywany będzie w środę to przykuł moją uwagę na tyle, aby napisać kilka zdań. Szczerze mówiąc, to gdy zobaczyłem, że Harrison przyleciał do Europy na turniej, to byłem w szoku... Owszem, Bratysława to ciekawe turystycznie miasto, ale co go skusiło aby pograć właśnie tutaj, skoro równolegle rozgrywany jest turniej w USA? Nie mam pojęcia, ale faktem jest, że facet praktycznie nie opuszcza swojego rodzimego kraju i tam rozgrywa swoje meczyki w różnego rodzaju turniejach i turniejkach.Na palcach jednej ręki można wymienić miejsca w których grywał, i które nie leżały w USA. I tak, z początkiem tego sezonu zawitał do Nowej Kaledonii, następnie zahaczył o pierwszą rundę AO, potem długo długo nic, aż zawitał w maju do Zagrzebia, następnie na korty Rolanda Garrosa oraz zliczył angielskie trawniki. Potem po UO zaliczył bezsensowny epizod na clayu w Kolumbii... I to byłoby na tyle. Wynik tych meczów to 5 zwycięstw i 8 porażek. Jaki z tego wniosek? Ryan nie potrafi grać na turniejach poza USA, z resztą jak i duża grupa tenisistów z tego kraju. Mojej uwadze nie zwracają nawet pojedynki w rundzie kwalifikacyjnej do tego turnieju ze Słowakiem Partlem, Austriakiem Lustig, oraz Białorusinem Betau bo to są nazwiska mało znane nie świadczące o sile Harrisona. Przeciwnikiem Ryana będzie Jamajczyk w barwach Niemiec - Dustin Brown. Świetne warunki fizyczne pomagają mu w osiąganiu soczystych bomb serwisowych, resztę dopełnia niezły volley oraz szybkość Dustina, który przy swoim wzroście potrafi poruszać się po korcie. Sezon halowy w jego wykonaniu wygląda bardzo dobrze, półfinał w Eckental oraz wygrana w Aachen pokazują że Dustin jest w formie. Patrząc na dyspozycje obu panów oraz niemoc gry Harrisona poza kontynentem amerykańskim wnioskuję, że czarnoskóry zawodnik, rodem z wyspy gdzie ostro buchają zioło, będzie zwycięzcą tego pojedynku.
e: przyjechał 4 raz do Europy i jednak wygrał, akurat na złość :/

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Chiudinelli - Ledovskikh @ 1.37 8/10 ⛔ 36 36

Marco Come Back of The Year &#39;09 w tym sezonie nie tak pięknie było trochę kontuzji i powrót w najgorszym momencie bo w Bazylei miał do obrony półfinał, a turniej był naszpikowany gwiazdami i trafił w pierwszej rundzie na Ćilića który powoli wracał do mocnej formy.

&quot;Kjudi&quot; ma dobry return, używa często jednoręcznego bh jak i dwuręcznego.
Pierwszy serwis mocny gdzieś od 180km/h do 200km/h
Ogólnie duża kombinacja w grze potrafi ustawić zawodnika i wygrać przez to dużo punktów.

Ledovskikh przebijający się z Satelitek tutaj ledwo w kwalifikacjach wygrał ze Struffem, a jak dla mnie obaj bez polotu nie sądzę by &quot;Ice&quot; który tak naprawdę nie ma nic narazie do zaoferowania na challengery, tutaj znalazł coś na Szwajcara który ma bilans H2H 2-0 jak i walczy o główną drabinkę na AO.

Kavcić - Balazs +4.5g @ 1.95 2/10 60, Balazs ret.

Kursy podane chyba tylko dzięki temu że Balazs dopiero teraz wchodzi szerzej na challengery i nie gra tylko na mączce.

Kavcić jak wspominałem z ogórkami wygrywa lecz narazie z zawodnikami którzy coś potrafią ma problemy, jak mówi brakuję mu ogrania.

Atilla utalentowany, tylko trzymac kciuki by się nie zepsuł. FH potrafi zagrać i płasko i ze spinem
Dwuręczny bh dosyć mocny potrafi kąsać po linii jak i po krosie.
Serwis dosyć dobry jak na zawodnika grający w dużej mierze na mącze, często wygrywający
Przy siatce potrafi zagrać dobrze, ale nie jest mistrzem woleji.

Sam jestem ciekaw jak zaprezentuję się z Kavcićiem nie wymagam tutaj zwycięstwa ale godnego zaprezentowania się Węgra.

Janowicz - Pashański @ 1.38 8/10 ✅ 76(3) 76(7)

Dziad Pashański z roku na rok jego tenis coraz gorszy jak i ogolnie nie przepadam za tym gościem

Wybuchowy może już nie jak kiedyś, u niego nie zobaczymy nic nadzwyczajnego aktualnie zwyczajny torchę agresywniejszy przebijacz.

W dosyć długiej jego karierze bardzo mało spotkań w halach jak i tytułów na szybkich nawierzchniach brak bo wszystkie 8. tytułów w cyklu challengerów wygrał na mączce.

H2H 0-1 patrząc ze strony Polaka, czas się odkuć Jerzyk.

mercik +6 Punkty
T 0

termometr123

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Berlocq-Naso typ 1 @1.25 9/10
10/10 nie daje nigdy bo to challenger. Nie mniej jednak widze tylko jednego zwyciezce. Berlocq jest w wysmienitej formie. W pieciu ostatnich turniejach dochodzi przynajmniej do cwiercfinału. Jego rywal? szczerze nie wiem o nim za wiele,wiem tylko ze jest sklasyfikowany na 290 miejscu. Ostatni swój mecz rozgrywał...wlaśnie z Berlocq,przegrał gładko 0:6 3:6. Dzisiaj powinno być podobnie.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Przysiężny - Munoz-De La Nava @ 1.38 8/10 ✅ 63 62
Ołówek wygrał tydzień temu turniej lecz jeszcze jest masa roboty przed końcem sezonu, tutaj żeby mieć z głowy obronę punktów z tamtego roku trzeba wygrać jedynie z Hiszpanem.
Hiszpan w tym sezonie nie grał jeszcze na dywanowych nawierzchniach ogólnie na szybkich kortach zagrał parę spotkań odnotować trzeba że pokonał Bachingera, Olka Rochusa lecz kolejne mecze to batalie przeważnie przegrane przez Hiszpana z graczami z ambicjami na szybkie korty m. in porażki z Bozoljaczem czy z Mannarino.
Hiszpan jest leworęczny gra płasko, jest zwrotny
H2H 1-0 dla Hiszpana i właśnie na twardej nawierzchni, jego styl jednak jest dobry na mączkę kiedy piłka odbija się wysoko, wolno i jest czas na pomysł jak i dojście do niej.
Przysiężny powinien tutaj w dużej mierze ustawić mecz przez swój serwis.
Dabul - Cirić @ 1.53 5/10 ✅ 46 64 76(5)
Brian gra ostatnio słabiej, lecz całokształt jest bardzo dobry i Argentyńczyk jest o krok od najlepszej pozycji jaką miał. Rok temu w Limie w Peru doszedł do półfinału turnieju żeby wybronić się ze spadku przed AO na zapas Dabul jest wpisany na kolejny tydzień ale to jako rezerwa.
Brian gra dosyć fajnie, potrafi trzymać wymianę zbiera dosyć dobrą ilość pkt przez 2bh, ale potrafi też obronić się slajsem z jednoręcznego bh.
Nikola lubi grać na mączce specjalnie siedzi u Latynosów by pograć w outdoorach.
Nikola ma gdzieś na oko z 190cm, ma bardzo dobry serwis lecz nie opiera na nim gry, jest też leworęczny jak Brian.
Ma 27 lat więc lepszego okresu chyba już nie będzie miał i aktualnie to co gra to jego najlepszy okres, miesiąc temu wygrał z Dabulem w trzecim secie po tiebreaku, Dabul jeśli chcę zagrać na AO powinien lepiej tutaj wymęczyć jak najlepszy wynik niż tłuc się w Australii w kwalifikacjach, a Cirić jak najbardziej do ogrania.
Kunicyn - Martin @ 1.45 5/10 ✅ 62 62
Wydaję mi się że Igor ma dość grania ogonów i na koniec sezonu, spróbuję zaatakować TOP100, a nie ma aż tak ciężkiej drogi lecz trzeba wygrać z młodym Martinem.
Kunicyna dawno nie widziałem ale Rosjanin grać potrafi i to jeszcze na szybkiej nawierzchni, ma dobry serwis zróżnicowany mocny, potrafi zagrać na ciało, wide-out jak i wzdłuż T przy dobrej prędkości i z trudem dla odbioru.
Martin też chłop na szybką nawierzchnie ale nie jest aż tak regularny i tutaj może być czasami wpadka przy serwisie i może być klapa, bo już nie raz przegrywał tak sety czy mecze.
Kunicyn ma więcej doświadczenia też predyspozycję na halę i tutaj na czuję biorę to że chłop chcę podskoczyć na koniec sezonu bliziutko TOP100.

hogan 1,4K

hogan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nowy Sacz
co sądzicie o meczu Janowicz - Reister 2?
kursy są wyrównane, a pamiętam Reistera z dobrych występów choćby w French Open, jest wysoki i ma bardzo dobry serwis (Janowicz też do niskich nie należy), h2h 1-0 dla Reistera i grali rok temu. Więcej o nich powiedzieć nie mogę, może ktoś inny się wypowie?

A 132

acemilan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Przysiężny - Munoz-De La Nava @ 1.38 8/10
Hiszpan jest leworęczny gra płasko, jest zwrotny
H2H 1-0 dla Hiszpana i właśnie na twardej nawierzchni, jego styl jednak jest dobry na mączkę kiedy piłka odbija się wysoko, wolno i jest czas na pomysł jak i dojście do niej.
Dabul - Cirić @ 1.53 5/10
Nikola ma gdzieś na oko z 190cm, ma bardzo dobry serwis lecz nie opiera na nim gry, jest też leworęczny jak Brian.
W pierwszej analizie sam sobie zaprzeczasz (albo ja czegoś nie rozumie), bo jak gość gra płasko, a potem piszesz, że woli grać na cegle, gdzie piłka odbija się wysoko to coś jest chyba nie halo? Przynajmniej ja za Twoim tokiem rozumowania nie doszedłem.
W drugiej analizie piszesz już bajki. Chorwat opiera swoją grę właśnie na serwisie i napisze Ci to każdy kto go widział choć raz na żywo. Jego gra to ustawienie gry serwisem plus fh (rzadko z bh jak się dobrze ustawi i nie ma czasu na obejście to też próbuje kończyć, ale efekty tego mizerne zwykle)- tym dłuższa wymiana tym gość mniejsze ma szanse na wygranie piłki. Jeśli Ciric nie opiera gry na serwisie, to napisz mi proszę na jakim uderzeniu opiera swoją grę (lub na jakim elemencie jeśli nie uderzeniu)?

10na10 +1 Punkty
malin157 +3 Punkty
wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dabul - Cirić @ 1.53 5/10
Nikola lubi grać na mączce specjalnie siedzi u Latynosów by pograć w outdoorach.
Opiera na nim swoją grę. Bez niego, w kontekście bardzo słabej pracy stóp, generowanie dużej ilości błędów, tak marnego BH, byłby nikim ;)
A na mączce lubi grać, bo na wolna nawierzchnia daje mu jakieś szanse w defensywie i możliwość &quot;zbijania&quot; balonów.
edit: acmilan mnie uprzedził, gdy pisałem post, ale nie będę go kasował ;)

10na10 +1 Punkty
malin157 +3 Punkty
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Janowicz J. - Kindlmann D. 1,60
Jurek w 1r pokonał innego dużo lepszego niemca, po trzech setach gdzie zagrał naprawdę bardzo dobrze. Na tak szybkiej nawierzchni jest go naprawdę bardzo cieżko przełamać, Kindlmann zazwyczaj odpada własnie w tej fazie challi, czemu teraz miało być by inaczej? Jurek jak dla mnie zdecydowanie lepszy....
Phau B. - Peya A. 1,55
Niemiec dwa szybkie mecze jak na razie, Peya wczoraj walka, i wygrana ze słabym grajkiem Phau to zupełnie inna bajka. Niemiec jak dla mnie jeden z lepszych challangerowców w turze, gra z grajkiem gospodarzy no ale co z tego? H2H 1:0 na korzyść Phau...

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Widzu, nawierzchnia w Salzburgu to Rebound Ace - to jeden z wolniejszych hardów w Tour, na dodatek piłki od kortu odbijają się z wysokim kozłem.

xavieer +2 Punkty
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Wierze ???? ale mimo wszystko korty na hali są szybkie , widziałem jego mecze tutaj i jest go trudno przełamać. Gra swietnie przy swoim podaniu pewny serwis i fh, no ale wielkie dzieki ????

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Janowicz - Kindlmann @ 1.65 5/10 ✅ 75 16 63
Dosyć wolna nawierzchnia w Salzburgu lecz jednak ładnie przyswaja piłki. Jurek pod koniec sezonu pokazuję swój potencjał i nie siada psychicznie bo jeśli miałby tak robić przegrałby tutaj już w meczu z Pashańskim nie mówiąc o Reisterze.
Polski Ivo tutaj będzie opierał się jak zwykle na serwisie i jeśli ten będzie wchodził nie będzie problemu, wtedy będzie trzeba czytać serwis Niemca który z tych bombowych nie jest i powinny przyjść szansę na walkę w gemach Dietera.
Ogólnie Niemiec nigdy mnie nie zachwycał czasami przegrywał spotkania które powinien wygrać, a czasami trzymał tempo z graczami w wysokiego rankingu ale częściej z głupoty przeciwnika np. RG z Monfilsem.
Tutaj liczę na niezachwianie się łapy Jurka i dobrą końcowke sezonu by kolejny Polak chociaż ten trzeci grał regularnie i notował dobre występy w cyklu, bo liczyć na graczy pokroju Olejniczaka który oświadczał że wróci do trzeciej setki na kwalifkacje do AO czy tak samo Gawron można wsadzić juz chyba między wiersze.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Koubek, S vs Klizan, M 1,55
Jak dla mnie pewka dnia. Stefan przez wielu był skazywany na porażkę w tym turnieju od pierwszego spotkania, ale radzi sobie tutaj naprawdę świetnie. Większość spotkać wygrywa w bardzo przekonujący sposób, wczoraj w 1/2 do powiedzenia nie miał nic Igor Kunitsyn, który przegrał do 3 i 1. Słowak miał dosyć prostą drabinkę a i tak w każdym meczy walczył jak o życie dwa razy TB w trzecim secie... równie dobrze mógł tutaj odpaść w 1r ze słabiutkim Pospisylem, no ale udało mu sie na pewno duży sukces dla niego, lecz dzisiaj w finale już nie bedzie litośc- liczę na szybkie 2:0 dla Austryjaka. Na koniec dodam, że spotkali sie niemal równy rok temu i wygrał Koubek 6:3,6:1.

gju 134

gju

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
cracktown
Berlocq - Riba 1 (1.7)
H2H 1-0 Berlocq. (clay, 2010, szybkie dwa sety).
Argentyńczyk wydaje się tutaj nie do złamania. Bardzo pewnie wygrywa swoje spotkania, wczoraj z Prodonem oddał tylko 5 gemów. z Zeballosem również gładko.
Riba wrócił do dobrej gry, udało mu się wczoraj w 3setach pokonać Hidalgo...ale Berlocq to będzie wyraźnie wyżej postawiona poprzeczka.

Status
Zamknięty.