>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Tydzień 44: Astana-2, Charlottesville, Medellin, Eckental

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Astana-2

Surface: Indoor Hard
Prize Money: $125,000
Tournament website:
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2010/6202/mds.pdf

Charlottesville Location: Charlottesville, VA, USA
Surface: Indoor Hard
Prize Money: $50,000
Tournament website: http://www.usta.com/Pro_Tennis/USTA_Pro_Circuit/Information/14418_Latest_News_and_Results_from_the_USTA_Pro_Circuit/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2010/6055/mds.pdf
Medellin
Surface: Outdoor Clay
Prize Money: $50,000 +H
Tournament website: http://www.tennissegurosbolivar.com/web/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2010/252/mds.pdf

Eckental

Surface: Indoor Carpet
Prize Money: €30,000 +H
Tournament website: http://atp-turnier.de/content/news.php
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2010/83/mds.pdf

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Dygresyjnie powiem tylko że można odzaczyć powrót Alexa Bogdanovićia do touru który po folklorze z Dimitrovem w Queens nie zagrał tak naprawdę żadnego dobrego spotkania oprócz przegranego epiku w kwalifikacjach do Wimbledonu z Mahutem, teraz jest w kwalifikacjach w Eckentel jeśli je przejdzie i dostanie jakiegos dobrego rywala można zastanowić się nad zagraniem chyba głodnego tenisa farbowanym Brytyjczykiem.

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Bobby Reynolds - Treat Conrad Huey ✅
Typ: Bobby Reynolds -1,5 seta; @1,34
Tobet

Reynolds to taki typowy amerykański challengerowiec. Głównie gra właśnie w challengerach. Niekiedy spróbuje swoich sił w kwalifikacjach do turniejów ATP Tour. Ostatnie turnieje w jego wykonaniu to czele w Tulsie (wygrana impreza), Tiburonie (2. runda) oraz Calabasas (również 2. runda). Jego rywalem będzie mało znany Filipińczyk z dziewiątej setki rankingu - Treat Conrad Huey, który ostatnio przeszedł kwalifikacje do czela w Seulu, a następnie poległ w pierwszej rundzie z Andreiem Martinem 3:6 0:6. Huey gra tutaj w Charlottesville dzięki dzikiej karcie. Filipińczyk skupia się raczej na grze deblowej (w rankingu deblowym jest na miejscu 122; zagrał w tym sezonie już w 27. turniejach w grze podwójnej plus kilka meczów w Pucharze Davisa). W rankingu singlowym jest dopiero na miejscu 872 (12 turniejów w tym sezonie plus mecze Pucharu Davisa). Warto dodać, że ten zawodnik gra w cyklu rozgrywkowym ATP dopiero od 2008 roku pomimo, iż ma 25 lat. Być może wcześniej grał w jakichś innych rozgrywkach (tego nie wiem, więc nie chcę nikogo wprowadzać w błąd). W każdym bądź razie wydaje się, że jest to bardzo przeciętny tenisista i że Reynolds miał w tym przypadku szczęśliwe losowanie. Myślę, że Bobby pokona swojego rywala w dwóch setach.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Bogdanović - Vagnozzi @ 1.55 8/10 ✅ 63 60

Tak jak mówiłem jeśli Alex przejdzie kwale i trafi na kogoś słabego to można go pobrać i trafił na Vagnozziego który z szybkimi kortami nie ma zbytnio wiele do czynienia jak i na mączce jest dosyć przeciętnym przebijaczem z dosyć słabym serwisem który musi zakańczać. Brytyjskiego Serba nie widziałem od spotkania z Dimitrovem ale chłop potrafi grać jest leworęczny ma dobry fh i jednoręczny bh już wiecie czemu go lubię, naprawdę gość potrafi grać na poziomie myślę że na koniec sezonu obrał taktykę by wbić się trochę wyżej by mieć zapewniony udział w kwalifikacjach do AO &#39;11, a rywal pokroju Vagnozziego jest do pokonania.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
roxanne +7 Punkty (dobry, przemyślany typ z niezlym kursem)
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Spotkanie: Facundo Bagnis - Nicolas Massu ⛔
Typ: Nicolas Massu
Kurs: 1,70
Buk: Tobet
Analiza: Stawianie na Massu jest troszkę ryzykowne, bo ten zawodnik już swoje w karierze osiągnął i teraz głównie &quot;szlaja się&quot; po challengerach. Ja jednak postanowię (nie pierwszy raz, chociaż w przeszłości różnie się to kończyło) zaufać Nicolasowi. Za przeciwnika ma młodego Bagnisa, który od kilku tygodni próbuje swoich sił na południowoamerykańskiej mączce - z różnym skutkiem. Myślę, że jeżeli Nicolasowi nic nie odbije to powinien sobie poradzić z takim przeciwnikiem. Ostatnie wyniki Chilijczyka to raczej dramat, jednak ja mam do niego pewien sentyment. W bukmacherce raczej nie powinno się kierować sentymentem, ale niekiedy można zrobić wyjątek. Liczę na to, że Massu wygra to spotkanie.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
TD
Spotkanie: Izak Van Der Merwe - Fritz Wolmarans ✅
Typ: 1
Kurs: 1,60
Bukmacher: Tobet
Analiza:
Van Der Merwe gra ostatnio poniżej oczekiwań, trzy turnieje i trzy razy odpadał w pierwszej rundzie. Dwa występy można mu wybaczyć bo trafiał na bardzo silnych rywali. Urwal seta Reynoldsowi, przegrał 0:2 z ualentowanym Ryanem Harrisonem. Licze na przełamanie reprezentanta RPA. We wczesniejszych turniejach było dużo lepiej, nawet na cegle. Pozytywów o jego rywalu zbyt wielu napisać nie można. Reprezentant RPA gra słabo w tym sezonie, zajmuje odległą pozycje w rankingu ATP Tour. Prezentuje prosty tenis oparty na typowej grze serwisowej i fh. Izak Van Der Merwe to gracz troche bardziej wszechstronny, podobne elementy decydują o jego grze ale są one na wyższym poziomie dlatego powinien wygrać z kolegą z RPA. Nie sądze aby to był łatwy mecz ale górą powinien być Izak. Gra regularnie turnieje typu challanger, praktycznie zawsze z lepszymi wynikami od kolegi Fritza. Samo tłuczenie fh byle mocno to nie jest dobra taktyka na solidnego rywala. Ostatnio Merwe uwalił mecz z innym graczem z RPA Andersonem (6:7 w 3 secie) licze, że tym razem będzie inaczej.

hellraiser +4 Punkty (Niezły typ, fachowy opis i dobry kurs.)
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Spotkanie: Marinko Matosevic - Yuki Bhambri ✅
Typ: Marinko Matosevic 2:0 w setach
Kurs: 1,66
Buk: Bet365

Analiza: Matosevic ostatnio spisuje się świetnie w amerykańskich challengerach - ćwierćfinał w Sacramento, półfinał w Tiburonie oraz zwycięstwo w Calabasas. We wszystkich tych turniejach pokonał kilku wyróżniających się challengerowców, jak np. Sweetinga (w Calabasas) czy choćby dwukrotnie Younga (w Sacramento oraz Calabasas). Jego przeciwnikiem będzie młody Hindis Yuki Bhambri, który nie osiagą jeszcze nawet przeciętnych wyników. Hindus przeszedł tutaj kwalifikacje, a w pierwszej rundzie pokonał także młodego Alexandra Domijana 6:3 3:6 7:6. Jednak w dzisiejszym meczu przygoda Bhambriego w tym turnieju powinna się skończyć. Myślę, że Matosevic wygra to spotkanie bez straty seta.

damian99 +3 Punkty
hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Bogdanović - Knittel @ 1.65 8/10 ✅ 61 64

Przyklejam się do Brytyjczyka który na bardzo szybkiej nawierzchni w Eckental gra solidnie i narazie nikt nie znalazł sposobu na Alexa tutaj od pięciu spotkań. Brytyjczyk jak wiadomo nie ma rankingu by zagrać w następnym tygodniu bez kwalifikacji lecz jeśli wygra to spotkanie może poslużyć się Seeded Entry czyli przepustką dla słabego rankingowo zawodnika który doszedł w poprzedzającym tyghodniu do przynajmniej półfinału ale to tylko na zasadzie challneger - challenger, #250 - #250 itp, itp, następne turnieje są na też bardzo szybkiej nawierzchni w Akwizgraniu, Ortisei, Loughborough i tutaj myślę że jeśli Bogdanović wygra upatrzy sobie grę u siebie w kraju jeśli nie dostanie WC. Niemiec dosyc szybko wskoczył do trzeciej setki rankingu i narazie stoi w tym miejscu chociaż tak jak Bogdanović grać potrafi ale nie ma takiego wachalarza zagrań jak Brytyjczyk.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Bemelmans - Bogdanović +2.5g @ 1.63 8/10 ⛔ 76 64

Konsenkwentnie Brytol ale dzisiaj z lekką podpórką, przecież chłop długo nie grał, a powodem kreczu w kwalifikacjach na USO były kurcze. Wczoraj po spotkaniu z Knittlem, Brytyjczyk gdzieś około godzin wieczornych dostał się do innego turnieju w Niemczech który odbędzie się w Akwizgraniu więc granie w kolejnym tygodniu ma załatwione. Doświadczenie po stronie Brytyjczyka bo na koncie wraz z jedną satelitką 10 tytułów lecz co z tego jak nie może tego przełożyć na cykl główny identycznie jak Przysiężny. Ruben to młody zawodnik, ambitny ja bym porównał go do Nieminena dobra lewa ręką i też ściana która odbija lub próbuje odbić wszystko ale jak narazie jeden tytuł challengerowy i jakaś niemoc przy grać częściej w finałach jak i w cyklu głównym czy w kwalifikacjach głupie porażki.

Status
Zamknięty.