Dyscyplina: Tenis - Challenger mężczyźni singiel: Campinas (
Brazylia), ziemna
Godzina: 17:00
Spotkanie: Michael Linzer - Joao Pedro Sorgi
Typ: 2
Kurs: 1,78
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
Spotkanie tenisowe 1 rundy na turnieju challengerowym w Campinas. W tym spotkaniu idę w stronę wygranej zawodnika gospodarzy Brazylijczyka Sorgi. Obaj panowie nie są w jakiejś wielkiej formie i raczej ostatnio w kratkę grają. Ja tutaj jednak idę w stronę Brazylijczyka, bo on te korty zna doskonale, zagra przed własną publicznością i myślę, że na Linzera to wystarczy. Sorgi grał tutaj w zeszłym sezonie dochodząc do 2 rundy, grał w 2014 roku przechodząc kwalifikacje ale przegrał zaraz w 1 rundzie, grał w 2012 roku z dziką kartą ale też odpadł zaraz w 1 rundzie i grał w 2011 roku również przegrywając w 1 rundzie. Jak widać najdalej co zaszedł to zaledwie do 2 rundy więc wynik tutaj bez rewelacji jak na tyle udziałów ale teraz trafia na przeciwnika dzięki któremu jak najbardziej jest w stanie wyrównać swoje najlepsze osiągnięcie tutaj. Ta 2 runda jest w zasięgu i z Linzerem powinien sobie poradzić jeżeli zagra maksymalnie skoncentrowany. Obaj są mniej więcej na takim samym poziomie ale za Jao Pedro przemawia to, że on zna te korty bardzo dobrze i występował już tutaj kilka razy, może bez jakiegoś wielkiego sukcesu ale jednak ogranie tutaj ma a dla Linzera będzie to pierwszy udział w turnieju głównym w Campinas. To powinno wystarczyć i przed własną publiką na kortach które zna Sorgi powinien tego rywala ograć.
2-1 (4-6 , 6-4 , 6-1)
Dyscyplina: Tenis - Challenger mężczyźni singiel: Monterrey (
Meksyk), twarda
Godzina: 21:30
Spotkanie: Evan King - Daniel Elahi Galan Riveros
Typ: 2
Kurs: 2,42
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
Tu z kolei spotkanie 1 rundy na turnieju challengerowym w Monterrey. W tym spotkaniu z kolei ide w stronę niespodzianki i wygranej Riverosa chociaż będzie ciężko aby ten typ wszedł. King jak najbardziej jest faworytem, bo po prostu na kortach twardych gra częściej, lepiej i to jest jego nawierzchnia. Riveros najlepiej czuje się na cegle ale próbuję mimo wszystko w tym spotkaniu niespodzianki. Galan Riveros we wrześniu osiągnął swój największy sukces dochodząc do finału turnieju challengerowego w Bogocie, wprawdzie trzeba trochę na to popatrzeć z innej strony, bo w końcu grał na kortach które zna doskonale, bo trenuje na nich ale mimo wszystko dojść do samego finału to i tak duży wyczyn dla niego. Myślę, że po tym turnieju morale jego wzrosły i bardziej w siebie uwierzył. Wprawdzie teraz całkowicie inna bajka, bo turniej rozgrywany poza jego ojczyzną, na całkiem innej nawierzchni i z rywalem, który na kortach twardych lubi grać ale próbuję w stronę Riverosa, bo jakieś takie przeczucie mam. Wszystko inne tak po prawdzie przemawia za Kingiem ale w tym spotkaniu zdaję się na swoje przeczucie. Oczywiście ostrożnie z tym, bo na tej nawierzchni King sobie powinien jednak z Riverosem poradzić a to że ja mam przeczucie to tym się prosze nie sugerować

Wszystko przemawia za amerykańskim tenisistą no ale zobaczymy
1-0 (6-2 , 5-3 i krecz)