Kamke-Zopp 1 @1.45
Odnosze wrazenie, ze Kamke zdecydowanie zlapal lepsza forme. Kamke to dobry tenisista, lubi gre w hali. Niemiec ma umiejetnisci. Chyba 3 lata temu Kamke dostal nagrode
ATP " Newcomer of the Year". Rok temu wygral tutaj w Petange pokonujac w finale Paula Henri Mathieu, takze wydaje mi sie, ze ma duza szanse na kolejny final. Zopp tez ciekawy gracz, ale dluga przerwa spowodowana kontuzja, ciekzo bylo sie mu pozbierac. Ostatnio zdecydowanie lepiej, ale w tych okolicznosciach stawialbym na wygrana Niemca.
Marchenko-J.P.Smith 1 @1.55
Jezeli idzie o umiejetnosci i gre z glebi kortu to u Marchenki jest naprawde bardzo dobrze. Problemem Ukrainca byl zawsze slaby serw. Jakos te wyniki Marchenki w ostatnich sezonach nie do konca przekladaja sie na gre, ale wiem jak dobrze potrafi grac Ukrainiec. Ostatnio wiecej meczow, dyspozycja wydaje sie rosnaca, wiec widzialbym go w finale. Rywal John Patrick Smith to przyzwoity challengerowiec, ale nie o takich umiejetnosciach prowadzenia wymian jak Marchenko. Poza tym zastanawiam sie jak duze znaczenie miala porazka Kravchuka, z ktorym wygral wlasnie Smith. Kravchuka ujrzymy bowiem w kwalifikacjach do turnieju w Sankt Petersburgu, gdzie Rosjanin zwykl regularnie grywac. Licze wiec na wygrana Marchenki.
Jest jeszcze Daniel Gimeno-Traver, ktory wygrywal dwie ostatnie edycje nieduzego challangera w Sevilli, ale nie wiem czy Hiszpanowi nie zabraknie mimo wszystko motywacji, a kurs slaby, wiec ewentualnie cos do kombinacji poznym wieczorem.