>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Tydzień 32: Aptos, San Marino, Pozoblanco, Samarkand, Sibiu

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Aptos

Surface: Outdoor Hard
Prize Money: $100,000
Tournament website: http://seascapesportsclub.com/challenger/?id=challenger
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2012/467/mds.pdf

San Marino

Surface: Outdoor Clay
Prize Money: €85,000 +H
Tournament website: http://www.atpsanmarino.com/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2012/841/mds.pdf

Pozoblanco

Surface: Outdoor Hard
Prize Money: €42,500
Tournament website: http://www.tennispozoblanco.com/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2012/472/mds.pdf

Samarkand

Prize Money: $35,000 +H
Tournament website: http://www.tennis.uz/en_utf.php?a=22
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2012/447/mds.pdf

Sibiu

Prize Money: €30,000 +H
Tournament website: http://www.pamira.ro/tennis-sibiu.html
(ewentualnie: http://www.facebook.com/BRDSibiuChallenger)
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2012/6590/mds.pdf

Oficjalna strona ATP Challenger Tour: http://www.atpworldtour.com/tournaments/challenger-tour.aspx

Livescore: http://www.protennislive.com/frameset.asp?year=2012&amp;amp;wkno=32c&amp;amp;lang=en&amp;amp;tabno=6&amp;amp;eventid=0573&amp;amp;ref=www.atpworldtour.com

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz​

arquisek 7,2K

arquisek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dustov - Belotti 1 @ 1,50

Dniem dzisiejszym zaczynamy turniej w Sarkamandzie, gdzie kolo godziny 11 zmierza sie Farrukh Dustov z Riccardo Belottim. Zacznijmy moze od tego, ze Dustov to gospodarz, na pewno mu to pomoze, zwlaszcza tak sie dzieje w Challengerach. Dustov juz troche znany zawodnik, w przeciwienstwie do Belottiego. Wloch zajmuje 367. miejsce w rankingu ATP i na swoim koncie nie ma znaczacego wyniki w ostatnich meczach. Na ziemmi Dustov pogral w lipcu 6 meczy, z czego 4 wygral, urwal seta Fischerowi, wiec sadze ze da sobie rade w pierwszej rundzie ze slabszym Wlochem. Kurs fajny do dubla, w pinnacle zakladu nie ma, wiec ja nie gram, ale polecam!

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z Polski
Dyscyplina: Tenis, ATP Aptos
Mecz: De Voest R. - Kudla D.
Data: 06.08.2012 22:00
Typ: De Voest
Kurs: 2.50
Bukmacher: Bwin
Analiza: Dzisiaj o godzinie 22:00 czasu polskiego dojdzie do pojedynku De Voesta z Kudlą w amerykańskiej miejscowości Aptos. Bukmacherzy w roli faworyta w tym spotkaniu widzą Amerykanina, jednak ja stawiam dosyć pewnie na reprezentanta Republiki Południowej Afryki. Dlaczego? Według mnie jest on znacznie lepszym tenisistą. W osttanim czasie De Voest przegrał nieznacznie w Vancouver z Jackem Sockiem 6:7, 4:6. Wcześniej uległ Meistrowi 6:3, 5:7, 3:6 oraz wygrał z małoznanym jeszcze Sarmiento 3:6, 6:1, 6:0. Dobrze zagrał w Atlancie, gdzie pokonał Pashe, nieznacznie Kinga oraz także nieznacznie przegrał ze świetnie ostatnio dysponowanym Berankisem 7:6, 6:7, 3:6. Teraz miał trochę wolnego czasu i w pierwszej rundzie trafił na zawodnika, który jest w jego zasięgu, więc stawiam tutaj na jego zdecydowane zwycięstwo. Denis Kudla wygrał ostatnio turniej w Lexington, jednak nie pokonał nikogo takiego dobrego, aby się jego bać. W finale wygrał z Chvojką 2:1. Na swojej drodze do finału odprawił z kwitkiem Christiana Harrisona, Reida, Sandgrena oraz Yaniego. Gra jednak w kratkę, ostatnio w Vacouver pokonał go w drugiej rundzie Udomchoke, wygrywając gładko. Wcześniej Kudla wymęczył zwycięstwo z Peterem Polanskym. Jak dla mnie w tym meczu De Voest jest faworytem i mam nadzieję, że mnie nie zawiedzie.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Volandri Filippo vs. Alund Martin 1,35✅

Włoch to sprawdzona firma, w takich meczach jak ten to praktycznie nie zawodzi. Ostatnio miał gorszy czas, ale teraz już wszystko po staremu. Świetny występ w Kitzbuhel, tutaj pewna wygrana nad utalentowanym Kuznetsovem. Forma u Filoppo jest i więcej mnie w tym meczu nie interesuje to On będzie tutaj rozdawał kartny. Martin ma być tylko tłem dla jego gry. Solidny z niego grajek na pewno, ale już z trochę bardziej dolidnymi jest bez większych szans, Gawron z nim powalczył ale taki Junqueira czy wyżej wspomniany Kuznetsov nie pozostawili złudzej, iż grają na innym poziomie. Liczę, że dzisiejsze spotkanie to potwierdzi...

Fabbiano Thomas vs. Donskoy Evgeny 1,40✅

Tutaj króctko. Rosjanin ostatnio w mega gazie, dwa turnieje i dwa finały- jede nich wygrany. Naprawde ograł kilku solidnych rywali. Wczoraj zdemolował swojego rywala, Fabbiano pewnie trochę lepszy ale jak ugra seta bede w szoku. Donsky wyraznie celuje w kolejny finał...

prof 2,2K

prof

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Gerald Melzer - Aleksandr Nedovesov @ 2.20 Bet365 ⛔
Przyznam ze Nedovesov jest mi calkowicie anonimowym tenisista wiec latwiej postawic mi na Melzera. Austriak z roku na rok robi widoczne postepy , coraz czesciej ociera sie o challengery natomaist Nedovesov to futuresowiec pelna geba. Ukrainiec w przeszlosci malo grywal , w tym roku zdecydowanie zaczal solidniej pogrywac gdzie na swoim poziomie sporo meczy wygrywal. Oboje wygrali swoje 2 mecze latwo 2-0 wiec przed meczowego faworyta za bardzo nie widac. W moim udczuciu jest to Gerald , jest mlodszym i wydaje mi sie ze bardziej perspektywicznym tenisista i w koncu gra na swojej ulubionej cegle. Kurs dobry , napewno warto zagrac.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
antiago +4 Punkty
kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z Polski
Dyscyplina: Tenis ATP Sibiu
Mecz: Cervantes-Huegun I. - Greul S.
Data: 09.08.2012 09:00
Typ: Greul
Kurs: 2.60
Analiza: Spotkanie Niemca Simona Greula, który jest już znany szerszej publiczności i fanom tenisa. Turniej rozgrywany jest na nawierzchnii ziemnej, na której tylko grają ostatnio obydwaj tenisiści. Greul w pierwszej rundzie tego turnieju pokonał Włocha Burziego 6:4, 4:6, 6:2. Wcześniej Niemiec podczas turnieju u siebie w Oberstaufen został gładko pokonany przez Brugues-Davi 3:6, 1:6. W San Benedetto Simon doszedł do rundy drugiej. W pierwszym meczu pokonał Dieza 6:3, 6:0, aby później przegrać z Ukraińcem Sergeyevem 4:6, 7:5, 4:6. Cervantes-Huegun w pierwszej rundzie wymęczył zwycięstwo z Linzerem 6:3, 7:6 (9). Wcześniej grał w Poznaniu, gdzie w pierwszej rundzie jego przeciwnik skreczował, aby w drugiej rundzie Hiszpan sam skreczował. Od tamtego czasu nie grał. Jak zwykle bardzo ważnym czynnikiem będzie serwis, Greul wczoraj trafiał ze skutecznością 55%, a z pierwszego serwisu wygrał 75% piłek i zaserwował 4 asy przy 6 podwójnych błędach serwisowych. Cervantes-Huegun to dobrze serwujący tenisista. Wczoraj miał taką samą skuteczność z trafianiem pierwszego serwisa, lecz miał nieco wyższe statystyki. Napiszę tylko, że zaserwował 12 asów przy 3 df. Spotkanie jak dla mnie powinnien wygrać Niemiec, ale to kort wszystko rozstrzygnie.

G 138

geryx

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Martin F. (Fra) - Brugues-Davi A. (Esp) 1 @ 2,75 Bet365
Francuz 386 atp , hiszpan 218, 27 i 28 latkowie. Swoje juz przeszli, karier wielkich nie robili ( max druga setka). Szału nie ma. Ale moją uwagę zwróciły dwie rzeczy. Pierwsza to Martin w 1 rundzie weleminował rozstawionego gracza w 3 setach, serwując 35 asów !, rywal nie miał żadnego bp. Druga to fakt że Francuz ostatnio na hardzie grał, Hiszpan prosto z clayu. Dodatkowo Francuz kręci się teraz koło swego high place w ranku atp a poprzedni turniej to finał przegrany z Bollelim.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
J. Delgado/K. Skupski - K. Kravchuk/D. Molchanov 1,50⛔

Mało kiedy tylam debla a na poziomie challi to pewnie mój debiut! No ale para Brytyjska odrazu zwróciła moją uwagę jak zobaczyłem, ze tu graja. Jak na razie dwa mecze spokojnie wygrane, dzisiaj na pewno cięższe zadania ale i kurs odpowiedni. Podejrzewam, iż Brytyjczycy chcą po prostu wygrać turniej dlatego zrobili sobie małą przerwe w graniu na ATP, może chcą zdominowac tą niższy poziom, ciekawe jakie będą ich kolejne starty, w ATP szło im niezle. Ich dzisiejszy rywale w miarę zgrana para, ostatnio niezłe wystepy, no ale na tym poziomie tą w deblach występują praktycznie same sklejki turniejowe, z tag zagraną i ograną na najwyższym poziomie parą na pewno jeszcze nie mieli szany rywalizowac. Brytyjczcy mają im dzisiaj pokazac miejce w szeregu, no ale deble to deble tak trochę jak mecze WTA...

ted 9,1K

ted

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
una paloma blanca
Króciutko bo czasu nie mam

Ungur powinien pogonić Vagnozziego, który jest słabym graczem liczącym na błedy rywala, gdzie niestety tutaj za duzo ich nie uswiadczy, Rumun gra przy swojej publicznosci i jak mu sie chce gra jak gracz atp100 lub lepiej

Haider Maurer dobry technicznie, ofensywnie grający przeciwko Sousie który jest niezbyt cierpliwy oraz w defensywie czuje sie nie za specjalnie. Dla mnie lepszym graczem jest Austriak a jesli buki daja na niego ponad 2,0 kurs to trzeba grać.

R 1,2K

radomiak1910

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Radom
Tenis, Challenger Sibiu, 14:00, 10.08.2012
Simon Greul - David Guez
typ: 2-0
2,55
Bwin
Analiza
Dzis w spotkaniu cwiercfinalowym turnieju challengerowego w rumunskim, Sibiu, Niemiec Simon Greul spotka sie z Francuzem Davidem Guezem. Faworytem spotkania jest Niemiec i chyba nie ma co do tego zadnych watpliwosci. Niemiec zdecydowanie najlepiej czuje sie wlasnie na nawierzchni ziemnej. Nie jest co prawda ostatnimi czasy w swojej najwyzszej dyspozycji, jednak rzemiosla tenisowego na korcie ziemnym nie zapomnial. U siebie, byl w cwiercfinale w Marburgu. Tutaj pokonal dwoch niezlych zawodnikow na ziemim, Hiszpana, Cervantesa oraz Wlocha, Burziego. Widac, ze jego forma w Rumunii wydaje sie zwyzkowac. Francuz, Guez zdecydowanie lepiej czuje sie na szybszych nawierzchniach. Z takimi zawodnikami Niemiec grac wprost uwielbia na ziemi. Francuz pokonal tutaj reprezentanta gospodarzy Gheorghe i Wlocha Gianessiego. U siebie w Bordeaux, przegral jednak ze slabym juz Patience, w Orbetello ulegl Vagnozziemu. Widac, ze Francuz rowniez nie jest w swojej najwyzszej formie. Biorac pod uwage doswiadczenie, oraz umiejetnosci do gry na kortach ziemnych zdecydowanie typuje dzisiaj zwyciestwo Niemca.

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z Polski
Dyscyplina: Tenis, ATP San Marino
Mecz: Volandri F. - Robert S.
Data: 10.08.2012 18:00
Typ: Robert S.
Kurs: 3.70
Analiza: Dzisiaj o godzinie 18:00 podczas rozgrywania turnieju ATP w San Marino dojdzie do starcia 81 w rankingu światowym Flippo Volandriego pochodzącego z Włoch z Francuzem Stephanem Robertem. Faworytem tego spotkania jest Włoch, jednak ja widzę tutaj jakieś szansę dla Francuza, a po takim kursie myślę, że warto zaryzykować i to właśnie robię. W poprzedniej rundzie Volandri pokonał w 3 setach Martina Alunda 3:6, 6:1, 6:3. Doświadczony już Włoch gra od pewnego czasu dosyć solidny tenis, jednak chociażby w starciu z Argentyńczykiem nie osiągnął jakieś dużej przewagi. Serwis trzymany na poziomie 63% i 43% z pierwszego i drugiego serwisu. 3 razy dał się przełamać. W rundzie pierwszej Volandri trafił na Rosjanina Andreya Kuznetsova, z którym wygrał 6:3, 6:4. Tutaj przewagi także Volandri nie osiagnął zbyt dużej. 2 razy został przełamany. Volandriemu teraz napewno nie będzie łatwo, bo zagra z dobrym tenisistą jakim jest Robert, który do tego turnieju przebijał się przez kwalifikacje, a jedynego seta jakiego przegrał Robert miał miejsce w starciu z Danielem Gimeno-Traverem. Francuz wygrał to spotkanie 2:6, 6:4, 6:4. W całym meczu został przełamany 2 razy, 2 razy w pierwszym secie. Trzymał swoje podanie i grał solidnie. W drugiej rundzie Robert trafił na Claudio Grassiego, z którym wygrał 6:3, 6:3. W tym meczu według mnie szanse na wygranie obydwaj zawodnicy mają przynajmniej równe, a może trochę więcej ma Francuz, a po takim kursie zaryzykuję.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Evgeny Donskoy - Arnau Brugues-Davi 1,55

Rosjanin jest w fantastycznej formie od kilku tygodni. Pisałem o nim wyżej, więc zapraszam do tamtego postu. Potwiedził tylko moje słowa w tym turnieja gra niezykle pewnie, nie stracił seta. Na pewno rywali nie miał wymagających, ale trudno powiedzien aby Arnau był najtrudniejszym, podobna klasa co inni jego rywale. Tutaj Donsky równiez nie powinnien stracić seta.

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z Polski
Dyscyplina: Tenis, ATP Debel San Marino
Mecz: Dlouhy L. / Mertinak M. - Ianni S. / Viola M.
Data: 11.08.2012 21:30
Typ: Dlouhy L. / Mertinak M. 2:0
Kurs: 2.10
Bukmacher: Bet365
Analiza: Dzisiaj tuż po spotkaniu Montanesa rozpocznie się w San Marino mecz deblowy Dlouhy/Mertinak M z parą Ianni/Viola, która nie jest zbytnio znana ani oczywiście nie jest parą stałą, więc biorąc pod uwagę umiejętności i doświadczenie jakim dysponują faworyci tego meczu, stawiam na ich zdecydowane zwycięstwo, ponieważ nie wyobrażam sobie tutaj innego wyniku niż ich zdecydowanego zwycięstwa. Dlouhy L. / Mertinak M. zaczęli ze sobą grać w tym roku od początku czerwca. Zagrali dobry turniej w czeskim Prostejovie, nastepnie zostali wyeliminowani w pierwszej rundzie Wimbledonu przez dobrych Tecau i Lindstedta 6:7, 6:7, 6:7. Całkowicie nieudany turniej w niemieckim Brunszwigu, a teraz w San Marino powinni spokojnie wygrać swój pierwszy turniej w karierze grając ze sobą. W pierwszej rundzie wyeliminowali parę Galvavi/Grassi znanych bardziej jako singlistów. Rywale skreczowali przy stanie 0:6, 1:5. W kolejnej rundzie trafili na znanych już Begemanna i Zelenaya, których wyeliminowali 6:3, 7:6. Wczoraj wiczorem wygrali gładko 6:1, 6:2 z parą Dutra Da Silva/Kirche. Jak widać ich forma jest dobra, a i rywale niezbyt wymagający. W pierwszej rundzie Ianni/Viola pokonali w dwóch setach parę Kavcic B. / Skugor F., w drugiej także 2:0 Monroe N. / Stadler S, a ostatnio wygrali z parą Cervenak/Klizan. Nie mieli łatwych rywali, jednak w tym meczu nie mają zbyt większych szans.

ted 9,1K

ted

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
una paloma blanca
Johnson @ 2,05 betsafe✅

Byly nr1 NCAA widac ze jest w formie przed US Open, rozgrywa bardzo dobry turniej odprawiajac naprawde dobrych graczy bez straty seta. Farah miał bardzo łatwą drabinke a ostatni mecz z chaotycznym Bozo prawie przegrał, pod naporem jego serwisu chodził juz ze spuszczona głowa bez motywacji, jednak Bozo jak to Bozo sam sie wykonczyl siatami i autami. Farah na amerykanskim hardzie gdzie trenowal bardzo dlugo leszczem nie jest, ale procz serwisu+fh nie za wiele ma do pokazania, szczegolnie ze obrona słabiutka gdy czasu na uderzenie nie ma. Licze ze Steve po raz pierwszy wygra challangera i Farah mu w tym nie przeszkodzi szczegolnie ze przy jego siłowej ofensywnej grze trafia wszystko poniewaz forma jest.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
arturwb +2 Punkty (+)
Status
Zamknięty.